| Author |
kubutek27 Poziom 10

|
15 Dec 2011 16:25 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikach... |
|
|
|
A więc,nagrałem przed chwilą 5 min programu.Odpaliłem z Cd "Paragon Backup & Recovery" i zobaczył na pendrive partycję "ext2fs" i jakiś utworzony katalog,ale pliku żadnego nie było.
Musiał by ktoś to przetestować kto posiada Linuxa.
|
|
| Back to top |
|
 |
nutellarinho Poziom 2

|
15 Dec 2011 16:56 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Postaram się kogoś znaleść.
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Alien 125 Poziom 13

|
16 Dec 2011 00:55 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Tak jak pisałem wcześniej dekoder tworzy 2 partycje. Przypuszczam, że jedna służy do time shiftu, a druga do nagrywania. Jeśli tak jest to do time shiftu służy właśnie ta sformatowana jako ext2 i z tego powodu nie ma na niej plików. Druga partycja jest sformatowana w nieznanym systemie plików, a przynajmniej nie udało mi się dopasować, żadnego popularnego formatu. Tam są zapewne nagrane audycje. Dlaczego format jest tej partycji jest nieznany? Przypuszczam, że właśnie dla utrudnienia ripowania filmów i udostępniania ich innym osobom.
Przypominam, że to tylko moja teoria i wcale nie musi tak być.
|
|
| Back to top |
|
 |
rexonus Poziom 6

|
22 Dec 2011 23:31 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Witam, mam problem z nagrywaniem na tym dekoderze, mianowicie wkładam pendrive i wszystko działa formatowanie zakończone timeshift działa niestety nie mogę nagrywać programów, pojawia sie komunikat USB niedostępne timeshift włączony, zatem zaglądam do ustawień nagrywania i tam nie ma możliwosci tego wyłączyć, jak to zrobić aby się dało nagrywać ??
|
|
| Back to top |
|
 |
wlodarek1 Poziom 10

|
23 Dec 2011 18:20 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Rexonus , a jaką ma pojemność pendriv który wkładasz ?
4 GB - nie zadziała .
Musi mieć 8 GB
|
|
| Back to top |
|
 |
areksliz Poziom 2

|
24 Dec 2011 13:31 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Moje doświadczenia z tym dekoderem i dyskiem.
Włożyłem USB 8GB GOODRAM - działa. Z moich obliczeń wynika że 1 godz. nagrania zajmuje 3,3 GB (wg % zajętości dysku w menu dekodera ) ale nie udało mi się tego odczytać na kompie.
Rzeczywiście na dysku jest format ext3 ale nawet programem do odczytu tego formatu nic nie widać. Tak wygląda mój pendrive sformatowany przez dekoder z ok. 1 godziną nagrania:
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
24 Dec 2011 13:31 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Skrzetu Poziom 4

|
28 Dec 2011 22:43 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
A ja mam inny problem, pendrive'a mi wykrywa, nagrywa program ale jak próbuje go odtworzyć to jest tylko czarny obraz, jakieś rady?
|
|
| Back to top |
|
 |
wlodarek1 Poziom 10

|
29 Dec 2011 11:24 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Może twój pendriv ma za słaby transfer by podołać odtwarzaniu filmów :cry:
|
|
| Back to top |
|
 |
doogroo Poziom 1

|
30 Dec 2011 14:01 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Hej i cześć.
Przymierzam się do tego dekodera, więc ciekaw jestem co uda wam się odczytać. Do dostępu do partycji ext polecam:
- wtyczkę do TC (Total Commandera): ex2Filesystem
- "sterownik" do partycji ext2fsd pozwalający zamontować partycję jak zwykłą windowsową
Sam używam ww. do dostępu do danych na moich partycjach (głownie korzystam z Linuksa).
|
|
| Back to top |
|
 |
wlodarek1 Poziom 10

|
30 Dec 2011 14:31 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Ja pod linuksem widzę na pendrivie pusty katalog "lost+found" i nic więcej .
Tak że windowsowe sterowniki dla linuksowych systemów plików nic tu chyba nie pomogą :cry:
|
|
| Back to top |
|
 |
Alien 125 Poziom 13

|
30 Dec 2011 23:37 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Gdzieś w specyfikacji dekodera czytałem, ze nagrane audycje da się odczytać TYLKO na urządzeniu na którym zostały nagrane. Pliki są więc szyfrowane i nawet jeśli da się je odszukać po podpięciu nośnika do kompa to marny będzie w nich pożytek.
|
|
| Back to top |
|
 |
joni83 Poziom 2

|
09 Jan 2012 20:27 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
witam,
mam pytanie: czy da się jednocześnie oglądać np. film na Polsacie i nagrywać inny program np. na TVN używając dysku zewnętrznego?
Jak rozpoczynamy nowe zdanie?
[_P_]
|
|
| Back to top |
|
 |
Alien 125 Poziom 13

|
11 Jan 2012 18:59 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Niestety nie bo ten dekoder ma tylko jedną głowicę, więc może odbierać tylko jeden kanał na raz.
|
|
| Back to top |
|
 |
joni83 Poziom 2

|
11 Jan 2012 20:35 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Dziękuję za odpowiedź.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
11 Jan 2012 20:35 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
blazehare Poziom 14

|
16 Jan 2012 18:33 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Mam takie dwa tunery, niestety kiedy nagram na jednym tunerze jakiś program i spróbuję odtworzyć nagranie na drugim, jest tylko czarny obraz.
Zarówno jak podłączę dysk twardy jak i pendrive.
Z tego co doczytałem, dysk jest szyfrowany w Nagra Media PRM ,tam są dane na temat numeru seryjnego tunera, więc nie można odtworzyć nagrania wykonanego u siebie, na innym tunerze lub komputerze. Ale takie jest stanowisko producenta.
Playstation3 też miało być bezpieczne przed piractwem, a jednak nie do końca.
Osobiście przeszukałem wyczyszczony wcześniej pendrive, nagrałem program UWAGA na Tvn i znalazłem cały opis i dane nagrania, tzn. takie coś:
"...Uwaga!‹...Omówienie wydarzeń i zjawisk, które budz± największe emocje i zaciekawienie. Reporterskie interwencje i ¶ledztwa. Prowadzi Tomasz Kubat.Nţ.pol.ř...W programie poruszane s± najbardziej kontrowersyjne tematy. Dziennikarze zajmuj± się tymi wydarzeniami i zjawiskami, które budz± największe emocje, niepokoj±, a zarazem ciekawi± widzów. Uczestnicz± w reporterskich interwencjach i prowadz± ¶ledztNů.pol.ó...wa. Niedzielne wydanie magazynu jest uzupełnione cyklem "Kulisy sławy", w którym przedstawiane s± sylwetki znanych osób. ......"
Użyłem do tego edytora HxD, który skanuje urządzenia "Fizyczne", niezależnie w jakim systemie zostały sformatowane (Fat, ext2, NTFS, etc.)
Można by w ten sposób dojść jakiej kompresji użyto do zapisu nagrania (jeżeli nie jest szyfrowane jakimś algorytmem 64bit, 128bit).
Chociaż nie sądzę że taki tuner, z tak słabym procesorem wytrzymałby dodatkowe obciążenie wysoką metodą szyfrowania bez najmniejszych zacięć tunera, a jak już by było szyfrowanie, to bardzo prymitywne.
Tu znajdziecie program HxD, jest to darmowy program, także żadnego piractwa tu nie uprawiamy: http://mh-nexus.de/downloads/HxDpl.zip .
Powodzenia!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
16 Jan 2012 18:33 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
xonox Poziom 1

|
18 Jan 2012 21:32 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
WOW.. a ja myślę nad 4GB i kombinuje.. to FAT.. to FAT32..NTFS... a tu takie jaja.. jak android w NOKIA... ;-)
|
|
| Back to top |
|
 |
bzyku665 Poziom 1

|
31 Jan 2012 15:33 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Pendrive 4GB Kingston działa na dekoderze. Ale... podejrzewam, że tylko jako TimeShift. Gdy próbuje zaplanować nagranie wyskakuje komunikat: "Urządzenie nie jest dostępne TimeShift". Dysk 2,5" WD 750GB - wszystko ładnie działa. Posiadam również dysk 3,5" WD 1.5TB ale niestety nie sprawdzę go na urządzeniu bo nie mam gdzie przetrzymać danych.
|
|
| Back to top |
|
 |
Krzywal Poziom 1

|
08 Feb 2012 11:07 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Działa perfekcyjnie z Seagate Expansion External Drive USB 2.0 1 TB
|
|
| Back to top |
|
 |
szuzuki Poziom 6

|
22 Feb 2012 14:02 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Odtwarza nawet filmy mpeg2 .mpg
cruzer micro 4.0 GB
|
|
| Back to top |
|
 |
yarho Poziom 1

|
27 Feb 2012 23:25 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Witam
Przeglądam forum , ale nie znalazłem rozwiązania na mój problem. Po podłączeniu dysku i sformatowaniu ngrałem 5 filmów. Po czym zaprogramowałe kolejne audycje. Gdy chiałem zobaczyć czy kolejne audycje się nagrały okazało się, że nie ma nowych a przy okazji wykasowało mi 3 filmy. Postanowiłem nagrać kolejny program i okazało się, że wykazował mi kolejne dwa a audycja nagrała się w połowie. Dysk zewnętrzny 300gb WD.
|
|
| Back to top |
|
 |
salut1 Poziom 3

|
01 Mar 2012 21:51 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
z moich doświadczeń z tym dekoderem zauważyłem, że tuner dzieli dysk na dwie partycje druga o wielkości 500Mb zawsze niezależnie jaki dysk typu ext3 oraz pierwsza nieznanego typu. Ja mam inny problem chciałem zmienić dysk ten który tam działa 250Gb na 500Gb udało mi się skopiować partycje nieznaną ale niestety tuner teraz widzi jakby było 250GB na dysku 500GB, a nie tyle ile było faktycznie tam nagranych filmów. Przydał by się program który kopiuje zapisane dane z pierwotnego dysku a nie wszystkie bajty, ja użyłem Ghost 12.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
lostcosmonaut Poziom 4

|
03 Apr 2012 12:04 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
Witam
Właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem tego dekodera, do nagrywania programów chciałem użyć dysku wyjętego z laptopa i stacji dokującej ( na telewizorze to dziłało) i wszystko było pięknie ładnie do czasu jak zaczęło sie formatowanie. po kilku godzinach nadal wyświetla mi informację ze trwa fomatowanie. Przy pierwszej probie jakos to przerwałem ale później przy próbie nagrywania dekoder oczywiście nie widział dysku do nagrania. Dysk to Seagate 120 Gb. Czy ktośmógłby mi podpowiedzieć czy to wogóle będzie działać a jeśli tak to dlaczego to tak długo trwa. Dzięki
|
|
| Back to top |
|
 |
salut1 Poziom 3

|
03 Apr 2012 20:06 Re: Sagem com DSI87HD - nagrywanie na zewnęcznych nośnikacht |
|
|
|
moja 250GB robiło chwilkę, ja bym sprawdził czy dysk formatuje się prawidłowo w komp. i usuną całkiem partycje z niego i wtedy spróbował na nowo.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Apr 2012 20:06 |
|
|
|