Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Rejestrator BCS 0404LE-A hasło
Author
Message
quanchang
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 24 Nov 2011
Posts: 2
Location: Toruń

Post#1 Post from the author of the topic 24 Nov 2011 22:51   

Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Witam,
Szanowni koledzy proszę o wsparcie w sprawie logowania na rejestratorze 0404LE-A.
Zmieniłem hasło standardowe na własne ( bez polskich znaków) logowałem się na rejestratorze do chwili restartu urządzenia. Po restarcie BCS-a przy próbie logowania urządzenie nie akceptuje nowego hasła a także nie akceptuje starego standardowego hasła. Próbowałem wyczyścić pamięć przez wyjęcie baterii, niestety nawet po 20 minutach urządzenie nie akceptuje żadnego hasła. Proszę o pomoc w jaki sposób można przywrócić fabryczne hasło i jaki bez podobnych problemów nadać nowe hasełko. Z góry dziękuję.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Nov 2011 22:51   





Back to top
   
ryhu2
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 20 Oct 2008
Posts: 23
Location: Opole

Post#2 25 Nov 2011 00:19   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Masz jeszcze drugie konto admin'a (888888), które ma takie same uprawnienia, jak admin, możesz na nim edytować to konto, w którym zmieniłeś hasło lub utworzyć nowe. Jeżeli nawet na to konto się nie możesz zalogować, to słyszałem, że jest możliwość resetu do "fabryki", poprzez zwarcie odpowiednich nóżek, w którymś ze scalaków, ale ile w tym prawdy i które to nóżki to nie wiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
quanchang
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 24 Nov 2011
Posts: 2
Location: Toruń

Post#3 Post from the author of the topic 25 Nov 2011 15:28   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


ryhu2 wrote:
Masz jeszcze drugie konto admin'a (888888), które ma takie same uprawnienia, jak admin, możesz na nim edytować to konto, w którym zmieniłeś hasło lub utworzyć nowe. Jeżeli nawet na to konto się nie możesz zalogować, to słyszałem, że jest możliwość resetu do "fabryki", poprzez zwarcie odpowiednich nóżek, w którymś ze scalaków, ale ile w tym prawdy i które to nóżki to nie wiem.


Niestety drugie konto 888888 zostało usunięte. Nie ma innego konta z uprawnieniami administratora. Może kolego podpowiesz gdzie szukać informacje o tym twardym resecie? Z góry dziękuję.

Helpful message? + -

Back to top
   
rokycky
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 05 Jun 2006
Posts: 524
Location: Warszawa

Post#4 25 Nov 2011 17:02   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Wgraj nowy firmware przez TFTP, instrukcje znajdziesz na stronie producenta

Helpful message? + -

Back to top
   
nazgool
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 03 Dec 2004
Posts: 48
Location: mazowieckie

Post#5 26 Nov 2011 16:04   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Kolego pewnie nowe hasło ma więcej niż 6 znaków tak?
Jeżeli przykładowo wpisałeś hasło 123456789 to urządzenie zatwierdziło Ci jedynie pierwszych 6 czyli twoje hasło to prawdopodobnie 123456. Spróbuj.

Helpful message? + -

Back to top
   
maly_smok
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 13 Apr 2010
Posts: 254
Location: poznań

Post#6 26 Nov 2011 22:06   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


FAQ producenta : "disconnect the button-cell battery in the mainboard one second,then the time on DVR will be 2000-1-1, the password is 000000,user:admin.now you can login the local dvr,change the password you want,then change the time."

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Nov 2011 22:06   





Back to top
   
duszabar
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 06 Sep 2003
Posts: 31

Post#7 18 Mar 2014 11:53   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


U mnie właśnie to było to, hasło ma 6 znaków niezależnie od tego ile się wpisało przy zmianie

Helpful message? + -

Back to top
   
xury
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 08 Mar 2004
Posts: 2750
Location: Radom

Post#8 19 Mar 2014 07:26   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Hasło w Dahua to kpina. Resetuje się przez telenet.
Wystaw na świat port telnetu do niego i podaj mi IP to Ci je zresetuję.

Helpful message? + -

Back to top
   
Artek1024
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 11 Jun 2009
Posts: 33
Location: K-lin

Post#9 13 Jan 2015 22:02   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Ludzie, nie słuchajcie podpowiedzi typu 'wyjmij baterię" to WIELKI BŁĄD! przetestowałem na sobie gdyż chciałem być sprytny a wyszła straszna kicha, zresetowałem tylko datę i żadne hasła jednodniowe przestały wchodzić.
Pomógł mi fenomenalny treborsz z forum, gość jest MEGA KOTEM w tych sprawach i jezeli chcesz profesjonalnej pomocy, szczerze polecam.
Jeszcze raz dziękuję Kolego treborsz za pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
gruszfil
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 24 Nov 2003
Posts: 23
Location: Kraków

Post#10 22 Jan 2015 19:51   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


To jak zresetowałeś hasła, możesz się podzielić ?

Helpful message? + -

Back to top
   
sosarek
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 7986
Location: Poznań

Post#11 22 Jan 2015 19:54   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


gruszfil wrote:
To jak zresetowałeś hasła, możesz się podzielić ?

Skontaktuj się z Dystrybutorem u którego zakupiłeś urządzenie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Artek1024
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 11 Jun 2009
Posts: 33
Location: K-lin

Post#12 22 Jan 2015 20:07   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Kolego jeżeli masz problem z rejestratorem napisz do Kolegi 'treborsz', opisz sprawę i myślę, ze Ci pomoże. Ja się na tym nie znam, więc nie będę Ci opisywał sytuacji, bo mogę się przysłużyć do problemów tak jak mi radzili pseudo fachowcy, każda sprawa jest indywidualna najlepiej skontaktuj się z profesjonalistą.
Powodzenia.

Helpful message? + -

Back to top
   
gruszfil
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 24 Nov 2003
Posts: 23
Location: Kraków

Post#13 22 Jan 2015 23:09   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Sam sprowadzam DVR-y z CHIN a z Chinczykami to masakra odsyłać się nie opłaca bardzo duże koszty. Dla tego pytam mam sporo sprzetu po takich manewrach (raczej płyt gł.)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Jan 2015 23:09   





Back to top
   
Artek1024
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 11 Jun 2009
Posts: 33
Location: K-lin

Post#14 22 Jan 2015 23:28   

Re: Rejestrator BCS 0404LE-A hasło


Ja jestem jedynie użytkownikiem, kompletnie się na tym nie znam, na sobie przetestowałem (niestety) resety typu wyjmij baterię i inne bzdury. TO NIEDZIAŁA!
Tylko procedury serwisowe odnoszą skutek.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Rejestrator BCS 0404LE-A hasło
Page 1 of 1
Similar topics
Rejestrator BCS-0404LE i strumień po TCP/Ip (6)
Rejestrator BCS-0404LE-AS - Input nor supported / Out of range (5)
Jaki tani rejestrator CCTV do małego sklepu /domu BCS-0404LE-A ? (110)
BCS-3104 czy BCS-0404LE-AS oraz 1 lub 2 kamery do monitoringu sklepiku (12)
BCS 0404LE - Zniekształcenia po podłaczeniu mikrofonu (2)
BCS 0404le - Kłopot z dyskiem i hasłem (8)
BCS-0404LE-A i kamera obrotowa - pytanie o sterowanie (19)
Rejestrator BCS - Wysyłanie do rejestratora BCS stanu wyświetlacza wagi (3)
BCS DVR0801QAEII - Rejestrator BCS uszkodzony firmware (2)
BCS - rejestrator BCS-DVR1608H (8)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed