Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?
Author
Message
Pawel1924
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 17 Nov 2008
Posts: 499
Location: Marki

Post#1 Post from the author of the topic 25 Nov 2011 17:12   

Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?


Witam.
Posiadam nawigację Tom tom One XL.
Grzebało przy niej kilka osób i teraz zacina się po włączeniu.
Chciał bym przeprowadzić całkowity format i wgrać najnowszy navcore (jaki?).
I do tego mapę (jaką?).
Czy ma ktoś instrukcję wgrywania navcore?
I map?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Nov 2011 17:12   





Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#2 26 Nov 2011 11:16helpful post - solution   

Re: Nawigacja tomtom , jak wgrac navcore


1. Podlaczasz urzadzenie do komputera
2. formatujesz pierwszy NOWY dysk (to wlasnie Flash urzadzenia)
3. uruchamiasz program TomTom HOME ( do pobrania za darmo z tomtom.com)
4. zgadzasz sie na aktualizacje oprogramowania urzadzenia przez program
5. gdy skonczy, odlaczasz urzadzenie i pozwalasz mu sie spokojnie uruchomic
6. po raz drugi powtarzasz pkt 3-5
7. gotowe - nowe Navcore dobrane i wgrane.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Nov 2011 11:16helpful post - solution   





Back to top
   
Pawel1924
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 17 Nov 2008
Posts: 499
Location: Marki

Post#3 Post from the author of the topic 26 Nov 2011 12:14   

Re: Nawigacja tomtom , jak wgrac navcore


Hej, wielkie dzięki.

Zrobiłem jak napisałeś i teraz mam problem, TTH ściągnął mi na początku navcore 6.xxx później 7.xxx a na końcu 8.010 teraz pokazuję że nie ma więcej dostępnych aktualizacji.

Gdzieś na necie przeczytałem że navcore 8.010 jest już przestarzały ale tth nie pokazuje nowszego.

Teraz co do mapy, na urządzeniu była oryginalna mapa, ktoś ją przez przypadek skasował. czy mogę ją odzyskać jakoś z konta na TTH?? czy trzeba zakupić nową?

I jak to jest z tymi mapami i navcore, nie wszystkie pasują do siebie?

Jaki jest najnowszy navcore pod One Xl i jaka mapa by do tego pasowała?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Nov 2011 12:14   





Back to top
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 02 May 2008
Posts: 4267
Location: Łódz

Post#4 26 Nov 2011 12:19helpful post - solution   

Re: Nawigacja tomtom , jak wgrac navcore


Najnowszy Navcore na dany model (a nawet egzemplarz!) urzadzenia to ten, ktory sie wgral ostatni. Mozesz kombinowac z nowszymi, ale beda chodzily niestabilnie (zwisy) lub wcale.

Tak samo TomTom HOME sam dobrzerze Tobie mape odpowiednia na Navcore (oczywiscie mozesz zrobic to recznie wg. tabeli kompatybilnosci map)
Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?

W ten sposob mozesz bezplatnie sciagnac mape do ktorej masz licencje (TTH to wie sam) lub sciagnac mape najnowsza, i za nia zaplacic.

Helpful message? + -

Back to top
   
Pawel1924
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 17 Nov 2008
Posts: 499
Location: Marki

Post#5 Post from the author of the topic 29 Mar 2012 16:20   

Re: Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?


dziękuję za pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Mobile and Navigation Equipment -> Navigation Software -> Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?
Page 1 of 1
Similar topics
TomTom one, nie można wgrać navcore. (9)
nawigacja TOMTOM GO 500 - jak wgrać Automapę (1)
Nawigacja TOMTOM one v8 - jak wgrać najnowszą mapę? (1)
TOMTOM Go 920 jaki navcore? (1)
TomTom GO715 aktualizacja navcore (1)
Tomtom Go 910 - Navcore 9205 (4)
Carminat TomTom navcore ver.8. - (1)
tomtom - GO 4dD00.001 Navcore aktualizacja ? (3)
TomTom GO300 - jaka najnowsza mapa i navcore? (2)
Tomtom 710 go odbiornik fm nie dziala na moim navcore (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.038 seconds

elektroda.pl topic RSS feed