Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?
Autor
Wiadomość
Pawel1924
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2008
Posty: 499
Miasto: Marki

Post#1 Post autora tematu 25 Lis 2011 18:12   

Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?


Witam.
Posiadam nawigację Tom tom One XL.
Grzebało przy niej kilka osób i teraz zacina się po włączeniu.
Chciał bym przeprowadzić całkowity format i wgrać najnowszy navcore (jaki?).
I do tego mapę (jaką?).
Czy ma ktoś instrukcję wgrywania navcore?
I map?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Lis 2011 18:12   





Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4249
Miasto: Łódz

Post#2 26 Lis 2011 12:16pomocny post - solucja   

Re: Nawigacja tomtom , jak wgrac navcore


1. Podlaczasz urzadzenie do komputera
2. formatujesz pierwszy NOWY dysk (to wlasnie Flash urzadzenia)
3. uruchamiasz program TomTom HOME ( do pobrania za darmo z tomtom.com)
4. zgadzasz sie na aktualizacje oprogramowania urzadzenia przez program
5. gdy skonczy, odlaczasz urzadzenie i pozwalasz mu sie spokojnie uruchomic
6. po raz drugi powtarzasz pkt 3-5
7. gotowe - nowe Navcore dobrane i wgrane.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Lis 2011 12:16pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
Pawel1924
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2008
Posty: 499
Miasto: Marki

Post#3 Post autora tematu 26 Lis 2011 13:14   

Re: Nawigacja tomtom , jak wgrac navcore


Hej, wielkie dzięki.

Zrobiłem jak napisałeś i teraz mam problem, TTH ściągnął mi na początku navcore 6.xxx później 7.xxx a na końcu 8.010 teraz pokazuję że nie ma więcej dostępnych aktualizacji.

Gdzieś na necie przeczytałem że navcore 8.010 jest już przestarzały ale tth nie pokazuje nowszego.

Teraz co do mapy, na urządzeniu była oryginalna mapa, ktoś ją przez przypadek skasował. czy mogę ją odzyskać jakoś z konta na TTH?? czy trzeba zakupić nową?

I jak to jest z tymi mapami i navcore, nie wszystkie pasują do siebie?

Jaki jest najnowszy navcore pod One Xl i jaka mapa by do tego pasowała?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Lis 2011 13:14   





Powrót do góry
   
Pontikos
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 4249
Miasto: Łódz

Post#4 26 Lis 2011 13:19pomocny post - solucja   

Re: Nawigacja tomtom , jak wgrac navcore


Najnowszy Navcore na dany model (a nawet egzemplarz!) urzadzenia to ten, ktory sie wgral ostatni. Mozesz kombinowac z nowszymi, ale beda chodzily niestabilnie (zwisy) lub wcale.

Tak samo TomTom HOME sam dobrzerze Tobie mape odpowiednia na Navcore (oczywiscie mozesz zrobic to recznie wg. tabeli kompatybilnosci map)
Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?

W ten sposob mozesz bezplatnie sciagnac mape do ktorej masz licencje (TTH to wie sam) lub sciagnac mape najnowsza, i za nia zaplacic.
Powrót do góry
   
Pawel1924
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Lis 2008
Posty: 499
Miasto: Marki

Post#5 Post autora tematu 29 Mar 2012 16:20   

Re: Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?


dziękuję za pomoc
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Nawigacja Tomtom, jak wgrać navcore?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Tomtom 710 go odbiornik fm nie dziala na moim navcore (1)
Tomtom Go 910 - Navcore 9205 (4)
TomTom GO715 aktualizacja navcore (1)
TOMTOM Go 920 jaki navcore? (1)
Nawigacja TOMTOM one v8 - jak wgrać najnowszą mapę? (1)
nawigacja TOMTOM GO 500 - jak wgrać Automapę (1)
TomTom one, nie można wgrać navcore. (9)
Nowe TomTom navcore v. 10.xxx - kto testowal - wrazenia (14)
tomtom one v1 - navcore 7.903 nie instaluje sie na karcie 4 gb (12)
Nawigacja TOMTOM nowa jak aktualizować mapę (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS