Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Skype- błąd podczas instalacji


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Skype- błąd podczas instalacji Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Programy edukacyjne
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
RAFIII999
Poziom 8
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 26
Ocena postów: 1
RAFIII999
Poziom 8
Post#1 27 Lis 2011 18:37  Autor tematu   

Skype- błąd podczas instalacji


Witam wszystkich mam problem z zainstalowaniem skype, mianowicie gdy zakończy sie pobieranie skype to wyskakuje mi informacja "Wystapił problem przy łaczeniu z naszymi serverami , Aby pobrać alternatywna instalacje Skype naciśni przycisk 'Pobierz' " ,gdy klikam na ten przycisk kieruje mnie do pełnej wersji ,lecz podczas instalacji tez wyskakuje mi ten sam błąd tylko, że tym razem kieruje mnie do normalnej wersji skype, moze ktos miał cos podobnego i moze mi pomóc... Dodam jeszcze, że próbowałem juz wiele razy i odinstalowalem antywirusa,wyłaczyłem zapore systemowa ale to tez nie pomogło... dodam jeszcze ze po formacie kompa i podłaczeniu nowego rutera mam ten problem wczesniej gdy miałem modem adsl to skype działał normalnie.

Mój system to windows xp profesional SP3 ,ruter z neti (netia spot), moja karta sieciowa to Realtek PCIe FE Family Controller, antywirus to Nod32

Z Góry dziekuje za pomoc...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
1010011010
Poziom 32
Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 1974
Pomógł: 161
Ocena postów: 11
1010011010
Poziom 32
Post#2 29 Lis 2011 18:49    

Re: Skype- błąd podczas instalacji


http://www.sciagnij.pl/programy/p/Windows-Komunikatory i VoIP-Skype-Skype/396
Pełna wersja bez downloadera...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
RAFIII999
Poziom 8
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 26
Ocena postów: 1
RAFIII999
Poziom 8
Post#3 30 Lis 2011 15:07  Autor tematu   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Nie ważne czy instaluje z fulla czy z normalnej wersji i tak wyskakuje mi błąd "Wystapił problem przy łaczeniu z naszymi serverami"

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21803
Pomógł: 2541
Ocena postów: 128
tronic1
Spec od komputerów
Post#4 30 Lis 2011 16:15    

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Masz firewalla ? Może blokuje, sprawdź.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
RAFIII999
Poziom 8
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 26
Ocena postów: 1
RAFIII999
Poziom 8
Post#5 01 Gru 2011 18:49  Autor tematu   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Już próbowałem to tez nie pomaga ... nie wiem czy router(netia spot) nie ma wbudowanego firewalla i czy on nie blokuje mi połoczenia z serverami skype ,jeśli ma to moze mi ktoś powiedzieć jak go wyłaczyc (jeśli da rade)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
1010011010
Poziom 32
Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 1974
Pomógł: 161
Ocena postów: 11
1010011010
Poziom 32
Post#6 01 Gru 2011 22:38    

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@RAFIII999 A co to za router? Zajrzałeś do.... INSTRUKCJI?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
RAFIII999
Poziom 8
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 26
Ocena postów: 1
RAFIII999
Poziom 8
Post#7 02 Gru 2011 15:41  Autor tematu   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@1010011010 ty chyba masz jakiś problem z czytaniem??? a może nabijasz posty co ???
Router to -- Netia Spot -- i nie ma chyba innej nazwy bo robili go na zamównienie Neti Link
aaa i odpowiedz na drugie pytanie nie ma zbytnio instrukcji bo router wystarczy podłaczyć ethertetem do kompa i działa (zresztą wszysto mi działa dobrze tylko mam problem z tym skypem)
A wiec posumowując 1010011010 jak masz pisac jakies debilne pytania i nabijac posty to lepiej nic nie pisz....

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
1010011010
Poziom 32
Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 1974
Pomógł: 161
Ocena postów: 11
1010011010
Poziom 32
Post#8 02 Gru 2011 16:01    

Re: Skype- błąd podczas instalacji


RAFIII999 A może grzeczniej? Nie jestem twoim kolegą, że możesz się tak do mnie odnosić.

Zapytałem co to za router ponieważ czasem zdarza się, że pod "nazwą" kryje się dany model.
Np. livebox od neostrady to tak na prawdę Sagem F@st 3202 :/
Jak nie ma instrukcji? A co mi podesłałeś w linku?

"Pobierz instrukcję wyłączenia zapory w routerze Netia Spot: "
Wyłącz zaporę, zainstaluj skype i włącz zaporę.
Potem jak skype mimo wszystko nie będzie działał przy włączonej zaporze odblokujesz porty które wymaga do pracy skype.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
RAFIII999
Poziom 8
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 26
Ocena postów: 1
RAFIII999
Poziom 8
Post#9 02 Gru 2011 16:56  Autor tematu   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@1010011010 sory starałem sie pisac grzecznie, nie zawsze wychodzi ;)
co do twojego planu "Wyłącz zaporę, zainstaluj skype i włącz zaporę.
Potem jak skype mimo wszystko nie będzie działał przy włączonej zaporze odblokujesz porty które wymaga do pracy skype." to po wyłaczeniu zapory nadał nie chce sie skype zainstalowac

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
1010011010
Poziom 32
Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 1974
Pomógł: 161
Ocena postów: 11
1010011010
Poziom 32
Post#10 02 Gru 2011 17:09    

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Więc podejrzenia z twojego postu z dnia: 01 Gru 2011 18:49 możemy wykluczyć.
Włącz MSconfig, i wybierz uruchamianie selektywne. Odznacz załaduj elementy startowe.
Zapisz i ponownie uruchom komputer, spróbuj zainstalować skype.
Wyłączeniem uruchamianych programów wykluczymy to, że jakiś program blokuje Ci możliwość połączenia skype>internet.
Spróbuj z tego zainstalować:
www.skype.com/go/getskype-msi
Skype bez problemu zainstalowałem przy wyłączonej karcie sieciowej z tego linku.

Pomocny post? + +2
Powrót do góry
RAFIII999
Poziom 8
Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 26
Ocena postów: 1
RAFIII999
Poziom 8
Post#11 02 Gru 2011 17:32  Autor tematu   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Wielki dzieki wszystko działa dobrze :)

Masz u mnie piwo ;)

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Skype- błąd podczas instalacji
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Skype błąd podczas instalacji (9)
Błąd instalacji Skype - Nie mogę zainstalować Skype\'a pod windows XP (4)
VISTA SKYPE - Bład podczas instalacji (7)
Skype - błąd 1603 przy instalacji (8)
Skype - Przy instalacji wyskakuje błąd 1603 (4)
Dziwny błąd po instalacji skype po przeinstalowaniu Windowsa (6)
Hp530 - Błąd podczas ponownego uruchomienia podczas instalacji systemu xp (24)
Błąd podczas przy kopiowaniu plików podczas instalacji Win 7 (3)
Windows 7 błąd 0x000000f - Błąd podczas instalacji Windowsa 7 z pendriva (1)
Błąd podczas instalacji GTA - Uszkodzona płyta/ błąd na CDcheck (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.11 seconds

elektroda.pl temat RSS