Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Skype- błąd podczas instalacji


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Skype- błąd podczas instalacji
Author
Message
RAFIII999
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 14 Aug 2009
Posts: 27

Post#1 Post from the author of the topic 27 Nov 2011 18:37   

Skype- błąd podczas instalacji


Witam wszystkich mam problem z zainstalowaniem skype, mianowicie gdy zakończy sie pobieranie skype to wyskakuje mi informacja "Wystapił problem przy łaczeniu z naszymi serverami , Aby pobrać alternatywna instalacje Skype naciśni przycisk 'Pobierz' " ,gdy klikam na ten przycisk kieruje mnie do pełnej wersji ,lecz podczas instalacji tez wyskakuje mi ten sam błąd tylko, że tym razem kieruje mnie do normalnej wersji skype, moze ktos miał cos podobnego i moze mi pomóc... Dodam jeszcze, że próbowałem juz wiele razy i odinstalowalem antywirusa,wyłaczyłem zapore systemowa ale to tez nie pomogło... dodam jeszcze ze po formacie kompa i podłaczeniu nowego rutera mam ten problem wczesniej gdy miałem modem adsl to skype działał normalnie.

Mój system to windows xp profesional SP3 ,ruter z neti (netia spot), moja karta sieciowa to Realtek PCIe FE Family Controller, antywirus to Nod32

Z Góry dziekuje za pomoc...

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Nov 2011 18:37   





Back to top
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 02 Jul 2011
Posts: 1980

Post#2 29 Nov 2011 18:49   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


http://www.sciagnij.pl/programy/p/Windows-Komunikatory_i_VoIP-Skype-Skype/396
Pełna wersja bez downloadera...

Helpful message? + -

Back to top
   
RAFIII999
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 14 Aug 2009
Posts: 27

Post#3 Post from the author of the topic 30 Nov 2011 15:07   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Nie ważne czy instaluje z fulla czy z normalnej wersji i tak wyskakuje mi błąd "Wystapił problem przy łaczeniu z naszymi serverami"

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Nov 2011 15:07   





Back to top
   
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 21501
Location: Police, Alesund-Norwegia

Post#4 30 Nov 2011 16:15   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Masz firewalla ? Może blokuje, sprawdź.

Helpful message? + -

Back to top
   
RAFIII999
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 14 Aug 2009
Posts: 27

Post#5 Post from the author of the topic 01 Dec 2011 18:49   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Już próbowałem to tez nie pomaga ... nie wiem czy router(netia spot) nie ma wbudowanego firewalla i czy on nie blokuje mi połoczenia z serverami skype ,jeśli ma to moze mi ktoś powiedzieć jak go wyłaczyc (jeśli da rade)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Dec 2011 18:49   





Back to top
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 02 Jul 2011
Posts: 1980

Post#6 01 Dec 2011 22:38   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@RAFIII999 A co to za router? Zajrzałeś do.... INSTRUKCJI?

Helpful message? + -

Back to top
   
RAFIII999
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 14 Aug 2009
Posts: 27

Post#7 Post from the author of the topic 02 Dec 2011 15:41   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@1010011010 ty chyba masz jakiś problem z czytaniem??? a może nabijasz posty co ???
Router to -- Netia Spot -- i nie ma chyba innej nazwy bo robili go na zamównienie Neti Link
aaa i odpowiedz na drugie pytanie nie ma zbytnio instrukcji bo router wystarczy podłaczyć ethertetem do kompa i działa (zresztą wszysto mi działa dobrze tylko mam problem z tym skypem)
A wiec posumowując 1010011010 jak masz pisac jakies debilne pytania i nabijac posty to lepiej nic nie pisz....

Helpful message? + -

Back to top
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 02 Jul 2011
Posts: 1980

Post#8 02 Dec 2011 16:01   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


RAFIII999 A może grzeczniej? Nie jestem twoim kolegą, że możesz się tak do mnie odnosić.

Zapytałem co to za router ponieważ czasem zdarza się, że pod "nazwą" kryje się dany model.
Np. livebox od neostrady to tak na prawdę Sagem F@st 3202 :/
Jak nie ma instrukcji? A co mi podesłałeś w linku?

"Pobierz instrukcję wyłączenia zapory w routerze Netia Spot: "
Wyłącz zaporę, zainstaluj skype i włącz zaporę.
Potem jak skype mimo wszystko nie będzie działał przy włączonej zaporze odblokujesz porty które wymaga do pracy skype.

Helpful message? + -

Back to top
   
RAFIII999
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 14 Aug 2009
Posts: 27

Post#9 Post from the author of the topic 02 Dec 2011 16:56   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@1010011010 sory starałem sie pisac grzecznie, nie zawsze wychodzi Wink
co do twojego planu "Wyłącz zaporę, zainstaluj skype i włącz zaporę.
Potem jak skype mimo wszystko nie będzie działał przy włączonej zaporze odblokujesz porty które wymaga do pracy skype." to po wyłaczeniu zapory nadał nie chce sie skype zainstalowac

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Dec 2011 16:56   





Back to top
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 02 Jul 2011
Posts: 1980

Post#10 02 Dec 2011 17:09   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Więc podejrzenia z twojego postu z dnia: 01 Gru 2011 18:49 możemy wykluczyć.
Włącz MSconfig, i wybierz uruchamianie selektywne. Odznacz załaduj elementy startowe.
Zapisz i ponownie uruchom komputer, spróbuj zainstalować skype.
Wyłączeniem uruchamianych programów wykluczymy to, że jakiś program blokuje Ci możliwość połączenia skype>internet.
Spróbuj z tego zainstalować:
www.skype.com/go/getskype-msi
Skype bez problemu zainstalowałem przy wyłączonej karcie sieciowej z tego linku.

Helpful message? + -

Back to top
   
RAFIII999
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 14 Aug 2009
Posts: 27

Post#11 Post from the author of the topic 02 Dec 2011 17:32   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Wielki dzieki wszystko działa dobrze Smile

Masz u mnie piwo Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Skype- błąd podczas instalacji
Page 1 of 1
Similar topics
Skype błąd podczas instalacji (9)
Błąd instalacji Skype - Nie mogę zainstalować Skype\'a pod windows XP (4)
VISTA SKYPE - Bład podczas instalacji (7)
Skype - błąd 1603 przy instalacji (8)
Skype - Przy instalacji wyskakuje błąd 1603 (4)
Dziwny błąd po instalacji skype po przeinstalowaniu Windowsa (6)
Hp530 - Błąd podczas ponownego uruchomienia podczas instalacji systemu xp (24)
Błąd podczas przy kopiowaniu plików podczas instalacji Win 7 (3)
Windows 7 błąd 0x000000f - Błąd podczas instalacji Windowsa 7 z pendriva (1)
Błąd podczas instalacji GTA - Uszkodzona płyta/ błąd na CDcheck (3)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl topic RSS feed