Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Skype- błąd podczas instalacji


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Skype- błąd podczas instalacji
Autor
Wiadomość
RAFIII999
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 22

Post#1 Post autora tematu 27 Lis 2011 19:37   

Skype- błąd podczas instalacji


Witam wszystkich mam problem z zainstalowaniem skype, mianowicie gdy zakończy sie pobieranie skype to wyskakuje mi informacja "Wystapił problem przy łaczeniu z naszymi serverami , Aby pobrać alternatywna instalacje Skype naciśni przycisk 'Pobierz' " ,gdy klikam na ten przycisk kieruje mnie do pełnej wersji ,lecz podczas instalacji tez wyskakuje mi ten sam błąd tylko, że tym razem kieruje mnie do normalnej wersji skype, moze ktos miał cos podobnego i moze mi pomóc... Dodam jeszcze, że próbowałem juz wiele razy i odinstalowalem antywirusa,wyłaczyłem zapore systemowa ale to tez nie pomogło... dodam jeszcze ze po formacie kompa i podłaczeniu nowego rutera mam ten problem wczesniej gdy miałem modem adsl to skype działał normalnie.

Mój system to windows xp profesional SP3 ,ruter z neti (netia spot), moja karta sieciowa to Realtek PCIe FE Family Controller, antywirus to Nod32

Z Góry dziekuje za pomoc...
Powrót do góry
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 2016

Post#2 29 Lis 2011 19:49   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


http://www.sciagnij.pl/programy/p/Windows-Komunikatory_i_VoIP-Skype-Skype/396
Pełna wersja bez downloadera...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Lis 2011 19:49   





Powrót do góry
   
RAFIII999
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 22

Post#3 Post autora tematu 30 Lis 2011 16:07   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Nie ważne czy instaluje z fulla czy z normalnej wersji i tak wyskakuje mi błąd "Wystapił problem przy łaczeniu z naszymi serverami"
Powrót do góry
   
tronic1
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21540
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

Post#4 30 Lis 2011 17:15   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Masz firewalla ? Może blokuje, sprawdź.
Powrót do góry
   
RAFIII999
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 22

Post#5 Post autora tematu 01 Gru 2011 19:49   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Już próbowałem to tez nie pomaga ... nie wiem czy router(netia spot) nie ma wbudowanego firewalla i czy on nie blokuje mi połoczenia z serverami skype ,jeśli ma to moze mi ktoś powiedzieć jak go wyłaczyc (jeśli da rade)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Gru 2011 19:49   





Powrót do góry
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 2016

Post#6 01 Gru 2011 23:38   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@RAFIII999 A co to za router? Zajrzałeś do.... INSTRUKCJI?
Powrót do góry
   
RAFIII999
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 22

Post#7 Post autora tematu 02 Gru 2011 16:41   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@1010011010 ty chyba masz jakiś problem z czytaniem??? a może nabijasz posty co ???
Router to -- Netia Spot -- i nie ma chyba innej nazwy bo robili go na zamównienie Neti Link
aaa i odpowiedz na drugie pytanie nie ma zbytnio instrukcji bo router wystarczy podłaczyć ethertetem do kompa i działa (zresztą wszysto mi działa dobrze tylko mam problem z tym skypem)
A wiec posumowując 1010011010 jak masz pisac jakies debilne pytania i nabijac posty to lepiej nic nie pisz....
Powrót do góry
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 2016

Post#8 02 Gru 2011 17:01   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


RAFIII999 A może grzeczniej? Nie jestem twoim kolegą, że możesz się tak do mnie odnosić.

Zapytałem co to za router ponieważ czasem zdarza się, że pod "nazwą" kryje się dany model.
Np. livebox od neostrady to tak na prawdę Sagem F@st 3202 :/
Jak nie ma instrukcji? A co mi podesłałeś w linku?

"Pobierz instrukcję wyłączenia zapory w routerze Netia Spot: "
Wyłącz zaporę, zainstaluj skype i włącz zaporę.
Potem jak skype mimo wszystko nie będzie działał przy włączonej zaporze odblokujesz porty które wymaga do pracy skype.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Gru 2011 17:01   





Powrót do góry
   
RAFIII999
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 22

Post#9 Post autora tematu 02 Gru 2011 17:56   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


@1010011010 sory starałem sie pisac grzecznie, nie zawsze wychodzi ;)
co do twojego planu "Wyłącz zaporę, zainstaluj skype i włącz zaporę.
Potem jak skype mimo wszystko nie będzie działał przy włączonej zaporze odblokujesz porty które wymaga do pracy skype." to po wyłaczeniu zapory nadał nie chce sie skype zainstalowac
Powrót do góry
   
1010011010
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Lip 2011
Posty: 2016

Post#10 02 Gru 2011 18:09   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Więc podejrzenia z twojego postu z dnia: 01 Gru 2011 18:49 możemy wykluczyć.
Włącz MSconfig, i wybierz uruchamianie selektywne. Odznacz załaduj elementy startowe.
Zapisz i ponownie uruchom komputer, spróbuj zainstalować skype.
Wyłączeniem uruchamianych programów wykluczymy to, że jakiś program blokuje Ci możliwość połączenia skype>internet.
Spróbuj z tego zainstalować:
www.skype.com/go/getskype-msi
Skype bez problemu zainstalowałem przy wyłączonej karcie sieciowej z tego linku.
Powrót do góry
   
RAFIII999
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 14 Sie 2009
Posty: 22

Post#11 Post autora tematu 02 Gru 2011 18:32   

Re: Skype- błąd podczas instalacji


Wielki dzieki wszystko działa dobrze :)

Masz u mnie piwo ;)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Skype- błąd podczas instalacji
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Skype błąd podczas instalacji (9)
VISTA SKYPE - Bład podczas instalacji (7)
Skype - Przy instalacji wyskakuje błąd 1603 (4)
Dziwny błąd po instalacji skype po przeinstalowaniu Windowsa (6)
Hp530 - Błąd podczas ponownego uruchomienia podczas instalacji systemu xp (24)
Błąd podczas przy kopiowaniu plików podczas instalacji Win 7 (3)
Windows 7 błąd 0x000000f - Błąd podczas instalacji Windowsa 7 z pendriva (1)
Błąd podczas instalacji GTA - Uszkodzona płyta/ błąd na CDcheck (3)
skype - po instalacji nie chce się zalogować i uruchomić, czsem pojawia się błąd (4)
Błąd podczas instalacji Win95 (29)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.114 seconds

elektroda.pl temat RSS