Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Battlefield 3 wyłącza się


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Battlefield 3 wyłącza się Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
SIMSONS51C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 767
Miasto: Ok.Puław

SIMSONS51C
Poziom 19
Post#1 Post autora tematu 03 Gru 2011 18:02   

Battlefield 3 wyłącza się


Witam. Dziś kupiłem b3. Wybieram na stronie byle jaki tryb gry. Wchodzę do gry. Ładuje sie mapa i pojawia mi się pulpit i nie moge wejść znów do gry. proszę o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kasek21
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 26338
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Kasek21
Pomocny dla użytkowników
Post#2 03 Gru 2011 18:26   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Sterowniki najnowsze?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SIMSONS51C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 767
Miasto: Ok.Puław

SIMSONS51C
Poziom 19
Post#3 Post autora tematu 03 Gru 2011 18:27   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Czego sterowniki? Grafiki? Nie wiem jak to sprawdzić. Chyba najnowsze komp ma miesiąc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Miasto: Poznań

wlw_wl
Poziom 24
Post#4 03 Gru 2011 18:46   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Pełna specyfikacja to gdzie?

Zaktualizuj PunkBuster'a.
Wykonaj naprawianie gry przez Origin.
Usuń plik z ustawieniami gry.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SIMSONS51C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 767
Miasto: Ok.Puław

SIMSONS51C
Poziom 19
Post#5 Post autora tematu 03 Gru 2011 18:51   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Specyfikacja.
CPU : Core i5 2500K @
MOBO : Asrock P67 Pro 3 B3
RAM : Patriot 2x2GB 1333MHz
GPU : Asus Radeon 6970
HDD : Samsung F3 1TB
OS : Win 7 Home Premium
Zasilacz: XFX Core 650w
Buda: Haf 912 Plus
Usunąłem grę i instaluje jeszcze raz. System windows powiedział mi że stery do grafy aktualne. Co to może być?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#6 03 Gru 2011 18:55   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Konkretnie, jaka wersja Catalyst Software Suite?

Nowe są tu:
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SIMSONS51C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 767
Miasto: Ok.Puław

SIMSONS51C
Poziom 19
Post#7 Post autora tematu 03 Gru 2011 19:04   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Catalyst Software Suite co to oznacza? Jakie wybrać zaznaczenia na tej stronie ze sterownikami dla asus 6970?

Dodano po 6 [minuty]:

Pomocy!

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Miasto: Poznań

wlw_wl
Poziom 24
Post#8 03 Gru 2011 19:13   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


11.11 WHQL

co z resztą rzeczy, o których pisałem?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SIMSONS51C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 767
Miasto: Ok.Puław

SIMSONS51C
Poziom 19
Post#9 Post autora tematu 03 Gru 2011 20:14   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Sekunde gra się zainstalowała zaraz zobaczę efekt

Dodano po 18 [minuty]:

Reinstalacja nic nie pomogła naprawa w Originie także. Czy to może być wina wersji battlefield 3?

Dodano po 11 [minuty]:

Nic nie pomaga help!

Dodano po 30 [minuty]:

Nikt nie ma pomysłu>?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Miasto: Poznań

wlw_wl
Poziom 24
Post#10 03 Gru 2011 20:23   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Gra przeważnie nie uruchamia się przy pierwszej próbie, trzeba wtedy zabić proces przez Menedżera Zadań i spróbować jeszcze raz.

Wybierz tryb/serwer w Battlelogu i zaznacz ptaszka żeby przenosiła automatycznie do gry, wtedy wystartuje zminimalizowana na pasku, jak po kilku minutach nie przeskoczy do okna gry to zabij proces i spróbuj jeszcze raz.

Albo po prostu czekaj do wtorku na patch.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SIMSONS51C
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 767
Miasto: Ok.Puław

SIMSONS51C
Poziom 19
Post#11 Post autora tematu 03 Gru 2011 21:22   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


We wtorek będzie nowy path?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
TrufelKinder
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 24 Lip 2011
Posty: 16
Miasto: Gdańsk

TrufelKinder
Poziom 6
Post#12 03 Gru 2011 21:34   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


We wtorek tak. Po wgraniu patha bedzie wszystko ok:)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SmartBug
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 372
Miasto: LocalHost

SmartBug
Poziom 17
Post#13 05 Gru 2011 01:58   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Nie masz się czym przejmować. Wink Ja też mam problem z tą grą. Tylko, że mnie wywala najprawdopodobniej przez punkbustera. Very Happy Bo raz mnie wywala z błędem punk buster z Reasonem: No Packet Flow (a wcześniej gdy sprawdzałem czy punkbuster jest dobrze zainstalowany, to test przeszedł pomyślnie). Teraz coś jeszcze pokombinowałem z tym punkbusterem (nadawałem mu prawa administratora, uruchamiałem w trybie windowsa XP, testowałem wszystko). Efekt tego jest taki, że teraz jak wywala mnie z gry to punkbuster nic nie krzyczy tylko piszę:
Cytat:
Game disconnected: you were kicked from the game.

Sprawdź sobie czy masz wgrany najnowszy bios do swojej karty graficznej.
Ja na moim Geforce GTX 560 Ti miałem artefakty i dziwne textury, tam gdzie były góry miałem jakieś szare tło i nawet w 3DMarku tekstury źle były wyświetlane. Lecz po aktualizacji właśnie biosu do karty graficznej, ten problem chyba się naprawił bo teraz już tak się nie dzieje.
Także ja będąc na twoim miejscu to bym właśnie sprawdził.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Nurek83
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Paź 2009
Posty: 14

Nurek83
Poziom 5
Post#14 05 Gru 2011 10:50   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Poczytaj na forach battelfielda np. Link miałem też problem z wywalaniem gry było to spowodowane konfliktem między zintegrowaną kartą dźwiękową realteka a punkbusterem pomogło kupno arty dźwiękowej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SmartBug
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 372
Miasto: LocalHost

SmartBug
Poziom 17
Post#15 05 Gru 2011 13:52   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Tak tylko, że ja zintegrowaną dźwiękówkę mam wyłączoną w biosie, a posiadam normalną kartę dźwiękową Xonara D1.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Nurek83
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Paź 2009
Posty: 14

Nurek83
Poziom 5
Post#16 05 Gru 2011 13:59   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


A spróbuj zgrać kilka razy na serwerach bez PB jeżeli też będzie Cię wywalać to może nie być jego wina a coś z łączem np bo podejrzewam że sterowniki masz najnowsze choć moim akurat zdaniem nie mają one zbytniego wpływu na grę. Wiele osób przez tego PB ma problemy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SmartBug
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 372
Miasto: LocalHost

SmartBug
Poziom 17
Post#17 05 Gru 2011 14:07   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


No na serwerach bez PB wszystko działa dobrze, tylko na serwerach z PB jest problem. Na pomocy technicznej przesiedziałem 40 minut i mi nie umieli pomóc. Support PB też nie umie pomóc bo proponuję takie rozwiązania problemu jakie proponował mi support BF 3, tak więc jestem w kropce. Wink
Chyba trzeba czekać na jutrzejszego patcha i modlić się by to naprawili.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Nurek83
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Paź 2009
Posty: 14

Nurek83
Poziom 5
Post#18 05 Gru 2011 16:16   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Wiele było propozycji na forach by temu zaradzić od radykalnych takich jak reinstalowanie systemu po prostsze aktualizacje wszelkich sterowników i każdemu co innego pomagało więc nie będę ci mieszał i dziwnych rzeczy proponował, więc chyba tylko czekanie na patcha Ci zostało, aczkolwiek nie wierzę w to że coś z tym zrobią bo ten sam problem i temu podobne z wywalaniem były w BFBC2 i też z tym nic nie zrobili a obiecywali.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SmartBug
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 372
Miasto: LocalHost

SmartBug
Poziom 17
Post#19 05 Gru 2011 16:54   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


No ja wszystkie te magiczne sposoby z internetu wszystkie jakie tylko były dostępne przetestowałem włącznie z reinstalacją systemu oraz inne tgo typu bajery. Nic nie pomogło, a jak pomogło to na chwilę bo po restarcie systemu jest tak samo, ale ostatecznie nie wiem co ja zrobiłem, że mi to działało bo stosowałem wszystko to co znalazłem w internecie tak jak leci.
Nawet udałem się do pani wróżki lecz niestety nawet ona nie umiała mi pomóc. Sad Tak więc nie pozostaje mi nic innego jak czekanie na jakiegoś sensownego patach który to poprawi, a jak nie to wtedy trzeba będzie pomodlić się do Zeusa aby ten trafił piorunem osobę bądź osoby które to wszystko kodują i sprawdzają.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Nurek83
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Paź 2009
Posty: 14

Nurek83
Poziom 5
Post#20 05 Gru 2011 17:02   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Albo grac na serwerach bez PB, wiem co to znaczy bo sam przez to przechodziłem dopóki nie kupiłem karty dźwiękowej(ale zakupu też dokonałem po wielu próbach różnego rodzaju i dobrze że miałem też ją od kogo pożyczyć i przetestować a nie w ciemno wydać kasę), ale idzie się przyzwyczaić Wink i można nieźle powalczyć.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SmartBug
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 372
Miasto: LocalHost

SmartBug
Poziom 17
Post#21 05 Gru 2011 17:06   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Czyli sugerujesz, że mój HighEndowy Xonar D1 może być nie wspierany przez producenta BF-a 3?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Miasto: Poznań

wlw_wl
Poziom 24
Post#22 05 Gru 2011 18:23   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


"Sranie w banie".

Kupowanie konkretnej karty dźwiękowej pod kątek tego, żeby PB ja polubił, to szczyt bezsensu.

Mnie to jakoś działa na zintegrowanym Realteku. Jak są problemy z PB to trzeba PB ręcznie zaktualizować. Wiele więcej nie da się zrobić.

Producent BF nie ma nic do tego, bo PB to nie ich produkt. Wtorkowy patch będzie dotyczył gry, a nie PB. PB aktualizuje się osobno, ręcznie. Poza tym nie ma nic high-endowego w Xonarze D1.


Gra jest jeszcze praktycznie rzecz biorąc w fazie beta testowania, jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim będzie doszlifowana. Albo, patrząc na historię serii, nigdy nie będzie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Nurek83
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Paź 2009
Posty: 14

Nurek83
Poziom 5
Post#23 05 Gru 2011 18:26   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Nie wiem może nie chce nic przesądzać, ja mam Creativia XtremeGamer, we wcześniejszym kompie przy BFBC2 miałem Creativa XtremeAudio i też było dobrze, nie wiem jak się mają inni posiadacze kart Asusa bo szczerze powiem że nic na ten temat nie znalazłem. Może rzeczywiście się gryzą, pewnie z różnymi sterownikami sprawdzałeś i starszymi i nowszymi skoro próbowałeś wszystkiego, jeżeli masz możliwość pożyczyć i przetestować na innej karcie to spróbuj. Na pewno nie uwierzę że jest to wina sprzętu jaki posiadamy jak niektórzy piszą, wina ewidentnie leży po stronie PB a my przez to cierpimy i kombinujemy i tak będzie dopóki oni czegoś z tym nie zrobią, nie mogę Ci żadnego sensownego rozwiązania zaproponować skoro robiłeś wszystko co znalazłeś w necie, miałem to samo też sprawdzałem wszystko też robiłem reinstal i dopiero karta pomogła u Ciebie może być to lub co innego skoro kartę masz niezintegrowaną i do tego porządną, nie chcę się upierać przy swoim bo mogę się mylić i nie wiem czy jest w stanie ktoś w ogóle ten problem sensownie rozwiązać, no chyba że Ci go stworzyli tak jak powiedziałeś dowiesz się jutro a jak nie to będziesz musiał z tym jakoś walczyć czego Ci nie życzę bo wiem że to jest w.... bo skoro kupiło się jakiś produkt to chce się go mieć w pełni sprawnego

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Miasto: Poznań

wlw_wl
Poziom 24
Post#24 05 Gru 2011 18:34   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Jedyna sensowna rzecz, którą mogą zrobić z PB, to przestać używać tego badziewia.

Battlefield Bad Company 2 nie jest grywalne dla wielu osób, w tym i dla mnie, właśnie ze względu na PB. Nigdy tego nie naprawili i nie naprawią. z BF3 prawdopodobnie będzie tak samo, bo EA pozbiera zyski z BF3 i będzie popędzać DICE do następnej produkcji, Bad Company 3 zdaje się. Tak więc nie należy oczekiwać, że większość bugów zostanie naprawiona i tak samo nie należy się spodziewać, że PB nagle zacznie działać jak należy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Nurek83
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 24 Paź 2009
Posty: 14

Nurek83
Poziom 5
Post#25 05 Gru 2011 18:55   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Też myślałem że jest bez sensu kupowanie karty bo nie wierzyłem w to że może pomóc i aktualizowałem PB i nic i inne dziwne rzeczy robiłem jak już pisałem, które też nic nie dały i jak zacząłem czytać że wielu osobom pomogła zmiana karty to dlaczego miałem tego nie zrobić skoro mogłem wcześniej to sprawdzić(wiem że nie każdy ma taką możliwość).

Używać tego programu raczej nie przestaną, chyba że wymyślą inny program na oszustów, który może stanie się cud i będzie działa, a na razie zostaje tylko opcja tak jak ja pisałem i wlw_wl grania z wyłączonym PB.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Miasto: Poznań

wlw_wl
Poziom 24
Post#26 05 Gru 2011 19:06   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


I tak PB nic nie daje, a cheaty na BF3 były już na wersję Alfa. Jedyne co odnosi rezultaty to streamowanie video na zdalne serwery zachowania osób podejrzanych.

EA nie chciało sprzedawać DLC na Steamie, dlatego nie ma BF3 na Steamie, a więc i z VACa korzystać nie może. Nie mówię, że VACek jest idealny czy nawet dobry, ale ja z cziterami nie miałem do czynienia w grach z niego korzystających to raz, a dwa nie grzebie gdzie mu nie wolno - jak to robi PB - więc nie powoduje problemów. No i perspektywa zbanowania konta z grami za xxx€ też bardziej boli niż tylko ban na jedną grę czy wręcz tylko na dany serwer.


A bez sensu jest to, że przez źle napisany program, który w dodatku nie robi nic dobrego, musisz np. kupować nowa kartę dźwiękową, mimo, że obecna działa jak należy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SmartBug
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 372
Miasto: LocalHost

SmartBug
Poziom 17
Post#27 05 Gru 2011 20:35   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Tylko, że zemną jest jeszcze inna historia! Wink
Bo ja w Battlefielda 3 mogłem grać ale tylko w okresie przed 22 listopada bo wtedy wypuścili patach pierwszego do Battlegielda 3 i od tamtego momentu nie mogę grać wcale bo ciągle jak nie PB mnie wywala to sama gra (z komunikatem jaki wcześniej cytowałem).
Trochę dziwne, że wcześniej działało a patch popsuł wszystko i teraz nie działa nic.
Pozostaje nadzieja w tym patchu nadchodzącym, że może on coś zmieni.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Lukson
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 09 Lut 2007
Posty: 1865
Miasto: Kielce / Kraków

Lukson
Poziom 22
Post#28 05 Gru 2011 23:12   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Czy osoby, które mają problem w BF czy to BC2 czy 3 z PB mają zainstalowane TuneUp w wersji 2010-2011? Jeśli tak to proponuję wyłączyć optymalizację w czasie rzeczywistym. Po tej operacji u mnie pakiety zaczęły działać poprawnie.

Co do problemu założyciela tematu, proponuję się przyjrzeć systemowi czy czasem nic nie siedzi w tle. BF3 ostatnio nie lubi narzędzi do mierzenia FPS i XFire, bynajmniej u mnie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SmartBug
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 372
Miasto: LocalHost

SmartBug
Poziom 17
Post#29 05 Gru 2011 23:34   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


Nie mam programu tune up. Z tych co działają u mnie ciągle to Internet Download Manager, Nod32, Admuncher, WTW, Steam. Nawet jak powyłączam wszystko to i tak nie działa. Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 4379
Miasto: Poznań

wlw_wl
Poziom 24
Post#30 06 Gru 2011 01:30   

Re: Battlefield 3 wyłącza się


PunkBuster gryzie się z aplikacjami korzystającymi z dostępu do urządzeń (szczególnie GPU) na niskim poziomie w celu np. monitorowania temperatur czy ustawiania wentylatora. Jest to wina PB a nie tych aplikacji.

Obejść to można przerzucając te zadania na MSI Afterburner, który posiada możliwość ukrycia się przed PunkBusterem (na dwa sposoby) i problem ten wtedy nie występuje.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Battlefield 3 wyłącza się 12  Następny
Strona 1 z 2
Podobne tematy
Battlefield 3 wyłącza się. Co zrobic? (8)
Battlefield Bad Company2 wyłącza się (82)
Battlefield 2 kiedy sie włącza sie wyłącza! (9)
Gra Battlefield 3 - zacina się (4)
Battlefield 3 działa na 99% CPU i się zacina (5)
Samoloty w Battlefield 3 - zacinający się komputer. (15)
Battlefield 3 zawiesza się podczas gry Multiplayer (29)
Battlefield Bad Company 2 nie włącza się. (2)
Podczas grania w Battlefield 3 - Zawiesza się komputer (11)
Battlefield 3 Zacinanie się gry + program przestał działać. (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS