FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

NXT 2.0 jak zaprogramować robota aby komenda była pod danym klawiszem klawiatury

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Robotics, Scale Models -> NXT 2.0 jak zaprogramować robota aby komenda była pod danym klawiszem klawiatury
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 08 Dec 2011 07:50   

NXT 2.0 jak zaprogramować robota aby komenda była pod danym klawiszem klawiatury

Witam, jestem nowym użytkownikiem - proszę o wyrozumiałość.

Mam następujący problem.
Zbudowałem z Lego samochód. Używam oprogramowania NXT-G . Chcę go zaprogramować tak jak działają zdalnie sterowane zabawki z tą jednak różnicą, że zamiast pilota chcę używać standardowej klawiatury od PC. Chodzi mi o sterowanie autem w czasie rzeczywistym tak aby: naciskając klawisz "<- "układ skrętny skręcał w lewo, naciskając klawisz "->" układ skrętny skręcał w prawo itd.
Czy jest to możliwe? Jeśli tak, to proszę o podpowiedź w jaki sposób używając oprogramowania NXT-G można rozwiązać mój problem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 Dec 2011 07:50   

Back to top

dissonans
Poziom 2
Poziom 2

Post#2 Post from the author of the topic 12 Dec 2011 16:33   

Re: NXT 2.0 jak zaprogramować robota aby komenda była pod danym klawiszem klawia

Problem rozwiązany. Należy ściągnąć program "NXT remote control", skonfigurować program z portem naszego NXT i mamy zdalne sterowanie bez konieczności programowania w NXT-G. Temat zamykam.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Robotics, Scale Models -> NXT 2.0 jak zaprogramować robota aby komenda była pod danym klawiszem klawiatury
Page 1 of 1
Similar topics
Jak policzyć moment gnący w danym układzie? (3)
Jak funkcjonują mosfety w danym układzie ? (2)
Fanbus do wentylatora PC- Jak przerobić aby działał pod dużym obciążeniem?? (4)
Co mi potrzeba... aby stworzyć robota (7)
Jaki laser kupić, aby wiązka była widoczna bez zadymiania? (4)
[LEGO NXT] Sprzedam kostke NXT 2.0 (1)
Sprzedam Lego Mindsotrms nxt 2.0- kostki nxt (4)
Czujnik dźwięku (dla robota) - jak zaprogramować? (8)
Integra 32 - autouzbrojenie strefy po danym czasie - jak zrobić? (6)
Jak sprawdzić żywotność baterii przy danym poborze prądu ? (4)

Page generation time: 0.135 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed