Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Technikum informatyczne w Krakowie.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Nauka Szkolnictwo ->Technikum informatyczne w Krakowie. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#1 08 Gru 2011 19:59  Autor tematu   

Technikum informatyczne w Krakowie.


Witam.
W przyszłym roku zamierzam wybrać się do technikum informatycznego do Krakowa na ul. Loretańskiej. Lecz ostatnio kolega z klasy mówił mi że jego brat właśnie skończył tą szkołę i egzamin na technika zdała tylko jedna osoba. Ale poziom w tej szkole podobno jest wysoki ponieważ szkołę tą kończy tylko połowa uczniów. Więc teraz mam dylemat czy opłaca się iść do tej szkoły. Czy naprawdę tak trudno zdać ten egzamin na technika? Czy tak ciężko z tymi egzaminami jest w każdej innej szkole? I jeszcze czy są jakieś inne technika informatyczne w Krakowie?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
winamp
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 26
winamp
Poziom 8
Post#2 08 Gru 2011 21:57    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Cześć.
Jestem uczniem 1 klasy tej właśnie szkoły kierunek technik informatyk i mogę Ci z czystym sumieniem polecić tę szkołę. Nauczyciele są bardzo mili i mają bardzo dobre podejście do uczniów. Jak by, co to pytaj mnie śmiało, co i jak tu lub na gg 9898397 :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#3 09 Gru 2011 16:00  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


A nie wiesz czasem jak jest z tym testem na technika? Nauczyciel są bardzo wymagający i czy w ogóle umieją uczyć?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
winamp
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 26
winamp
Poziom 8
Post#4 09 Gru 2011 18:06    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Powiem jedno uczyć to umieją bardzo dobrze wszystko wyjaśniają na ciekawychprzykładach itp. A co do egzaminu to hmm nie wiem ale w tym roku na próbnym troche osób zaliczyło nie wiem dokładnie ile ale wiem ze sporo.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#5 09 Gru 2011 20:31  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


A ile punktów trzeba było mieć, żeby się dostać? I jak z wyposażeniem szkoły?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#6 10 Gru 2011 12:56  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


I z jakiego przedmiotu liczą się oceny?;p

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
daavid117
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bdg
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 11293
Pomógł: 259
Ocena postów: 21
daavid117
Poziom 26
Post#7 10 Gru 2011 15:57    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


memo1111 napisał:
Lecz ostatnio kolega z klasy mówił mi że jego brat właśnie skończył tą szkołę i egzamin na technika zdała tylko jedna osoba.
memo1111 napisał:
Ale poziom w tej szkole podobno jest wysoki ponieważ szkołę tą kończy tylko połowa uczniów.
Gdzie tu widzisz wysoki poziom skoro jedna osoba zdała egzamin? Egzamin jest w całym kraju taki sam, a u mnie w tech-inf zdało go rekordowo dużo - około 80%. Poziom jak widać jest żałośnie niski, a "poziom" odzwierciedla nastawienie nauczycieli na teorię i naukę na kształt ogólniaków. W tym roku egzamin był śmiesznie prosty i to mogą potwierdzić wszyscy, którzy widzieli część praktyczną.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
winamp
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 26
winamp
Poziom 8
Post#8 10 Gru 2011 20:11    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Mi zdaje się że poprostu ktoś Ci puścił niezły bajer i tyle na ten temat .. aż z ciekawości sie zapytamw poniedziałek


edit
Gadałem z kumplem i w tamtym roku nie zdała tylko 1 osoba! ktoś Ci puścił Mega bajer.
Co do Progu pkt. to koło 110

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Tommy82
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Centrum Dowodzenia Światem
Dołączył: 22 Lut 2005
Posty: 5382
Pomógł: 219
Ocena postów: 14
Tommy82
Poziom 24
Post#9 10 Gru 2011 20:49    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Zdała nie zdała co za różnica ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
daavid117
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bdg
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 11293
Pomógł: 259
Ocena postów: 21
daavid117
Poziom 26
Post#10 10 Gru 2011 20:56    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Tommy82 napisał:

Zdała nie zdała co za różnica :wink:

Tu racja. Większość osób, która w ogóle zdaje egzamin nie ma zielonego pojęcia na temat zagadnień informatycznych - ot tak wykuła się pewnych schematów... Potem jednak przychodzą rozmowy kwalifikacyjne i "ból, płacz i zgrzytanie zębów" ;).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#11 11 Gru 2011 07:51  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Ponowie swoje pytanie, z jakich przedmiotów liczą się oceny?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
daavid117
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bdg
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 11293
Pomógł: 259
Ocena postów: 21
daavid117
Poziom 26
Post#12 11 Gru 2011 09:46    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


memo1111 napisał:
Ponowie swoje pytanie, z jakich przedmiotów liczą się oceny?
Z żadnych? O co w ogóle pytasz? O oceny przy przyjmowaniu do szkoły? Jeśli tak to z reguły liczą się tylko wyniki z egzaminów gimnazjalnych i średnia. Jeśli będą się liczyć jakieś inne oceny to do technikum informatycznego, logicznie rzecz biorąc liczyć się powinny tylko matematyka i informatyka, na upartego może fizyka.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#13 11 Gru 2011 15:42  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Z tego co wiem to liczy się wynik z egzaminów, niektóre oceny (tylko nie wiem dokładnie które) i zachowanie. Nigdzie jeszcze nie słyszałem, że liczy się średnia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#14 13 Gru 2011 17:21  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


To nie wie ktoś które oceny się liczą, aby dostać się do tej szkoły?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
daavid117
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bdg
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 11293
Pomógł: 259
Ocena postów: 21
daavid117
Poziom 26
Post#15 13 Gru 2011 17:23    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


memo1111 napisał:
To nie wie ktoś które oceny się liczą, aby dostać się do tej szkoły?
A to ta szkoła zniknęła? Wyburzyli? Zamknęli? Jeśli nie to panie w sekretariacie z całą pewnością chętnie odpowiedzą na wszystkie pytania ewentualnego przyszłego ucznia.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
winamp
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 26
winamp
Poziom 8
Post#16 13 Gru 2011 22:53    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


liczy sie polski,matematyka,angielski,fizyka(nie wiem czaemu ale w omikronie zamiast fizyki była informatyka).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Admin Sprzętu Medycznego
Miasto: Kraków
Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 2481
Pomógł: 89
Ocena postów: 25
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Post#17 14 Gru 2011 11:29    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


memo1111 A ja proponuję zastanów się co tak naprawdę chcesz. Jeśli poważnie myślisz o ukończeniu technikum informatycznego, a co do tego chcesz wykorzystać nabytą tam wiedzę proponuję wybrać najlepsze z jak najwyższym poziomem. Jeśli chcesz zaliczyć szkołę dla samego papierka (tytułu Technik Informatyk) to daj sobie spokój. Jest dużo innych szkół technicznych w Krakowie gdzie poziom nauczania będzie dla Ciebie satysfakcjonujący. I tak jak wcześniej było wspomniane, niska zdawalność świadczy o zbyt niskim poziomie danej szkoły. Oczywiście nie jest to aluzja do wymienionej wcześniej szkoły, bo nie jest złą i ma dobry poziom. Jeszcze jedno, zawody związane z elektroniką, automatyką, informatyką i pokrewne są to profesje w których nauka nie kończy się na szkole czy studiach. W tych zawodach należy się uczyć praktycznie przez całe życie zawodowe.

Oceń post: + +2 -
Powrót do góry
daavid117
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Bdg
Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 11293
Pomógł: 259
Ocena postów: 21
daavid117
Poziom 26
Post#18 14 Gru 2011 16:24    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


fortronik napisał:
Jeszcze jedno, zawody związane z elektroniką, automatyką, informatyką i pokrewne są to profesje w których nauka nie kończy się na szkole czy studiach. W tych zawodach należy się uczyć praktycznie przez całe życie zawodowe.
Ja ośmieliłbym się stwierdzić, że nauka dopiero zaczyna się poza szkołą. Wszystko w szkole to podstawy, a nawet mniej.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#19 22 Gru 2011 19:51  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Jako pierwszą szkołę wybiorę raczej tą na Loretańskiej. Tylko jak byście mogli mi polecić jeszcze jakieś inne szkoły ten sam kierunek lub jakiś inny. Mają to być technika w KRK.

Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#20 25 Gru 2011 20:13  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


A co sądzicie o techniku informatyczne na Monte cassino? Jaki tam jest poziom co o niej sądzicie?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Admin Sprzętu Medycznego
Miasto: Kraków
Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 2481
Pomógł: 89
Ocena postów: 25
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Post#21 26 Gru 2011 11:43    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


memo1111 napisał:
A co sądzicie o techniku informatyczne na Monte cassino? Jaki tam jest poziom co o niej sądzicie?


Zespół Szkół Łączności - Jest to szkoła, która w rankingach, biorąc pod uwagę całą Polskę jest obecnie nr 1. Poziom nauczania jest bardzo wysoki, co nie zawsze jest adekwatne do wyniesionej wiedzy (sprawa indywidualna każdego ucznia)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
memo1111
Poziom 12
Poziom 12
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 99
Ocena postów: 13
memo1111
Poziom 12
Post#22 26 Gru 2011 13:28  Autor tematu   

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


A jaki jest próg punktowy? Ciężko utrzymać się w tej szkole? Jak ze zdawalnością egzaminu zawodowego?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Wielki Katod
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Kraków
Dołączył: 22 Paź 2009
Posty: 19
Ocena postów: 2
Wielki Katod
Poziom 6
Post#23 27 Gru 2011 19:13    

Re: Technikum informatyczne w Krakowie.


Witam, w tym roku, niestety, po 4 wspaniałych latach, zostałem zmuszony opuścić Technikum Łączności na Monte Cassino. Co prawda ukończyłem profil elektroniczny a nie informatyczny, ale mogę powiedzieć bardzo dużo dobrego o tej szkółce : )

Jest tam naprawde cięzko, zaczęło nas 35 osób a skończyło 24, jednak jeśli ktoś naprawde chciał sie uczyc to raczej nie miał wiekszych problemów z kończeniem klasy.

Numer 1 wśród techników w Polsce, wydaje sie być całkowicie zasłużony. Z tego co pamiętam, to prowadziliśmy w rankingu pod względem zdawalności matury i egzaminu zawodowego. Baty dostawaliśmy pod względem ilości olimpijczyków i zwycieżców konkursów, chociaż takowych było całkiem sporo :P Warto wspomnieć o świetnie wyposażonych pracowniach, zarówno tych elektronicznych jak i informatycznych.

Kadra nauczycielska to ludzie z pasją i zaangażowaniem! Owszem, przedmioty zawodowe spędziły nam nieraz sen z powiek, ale prowadzący summienie i ze stoickim spokojem starali sie wpoić mase technicznej wiedzy do naszych małych główek :D

Bardzo ważnym plusem tego technikum było to, ze nauczyciele uczący przedmiotów ogólnokształcących traktowali je jako drugorzędne, nie zasypując nas zbędną dla nas wiedzą. Oczywiscie matematyka oraz język angielski stały na bardzo dobrym poziomie i uważam, że do maturki jak i na studia zostałem przygotowany bardzo dobrze!

W szkole działały też różne ciekawe kółka zainteresowań. Nie stanowiło problemu dołączyć do grupy na SKS, do samorządu (z którego zdaniem naprawde dyrekcja sie liczyła!) ani do Szkolnego Studia Telewizyjnego! Warto wspomnieć o Szkolnym Ośrodku Kariery, w którym szanowny Pan Doktor zawsze służył pomocą ludziom, ktorzy przykładowo probowali rozkręcić swój własny biznes :)

Tegoroczne progi także nie były zbyt wysokie, z tego co pamietam na elektronike było to około 100-110 pkt, a na informatyke koło 120-135!

Zdawalnośc egzaminów w tym roku wynosiła:
Elektronik: ponad 90%
Informatyka: około 90%
Teleinformatyka: koło 40-50%?!

Uff, rozpisałem się, ale mam nadzieję, że zrobiłem dobra reklame mojej ulubionej szkole, gdyż naprawde zasługuje na miano Najlepszego Technikum w Polsce!

W razie pytań PW, z chęcią podzielę się wiedzą i wrażeniami!

Oceń post: + +2 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Nauka Szkolnictwo -> Technikum informatyczne w Krakowie.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Technikum Informatyczne W krakowie - Doradźcie (1)
Technikum Informatyczne vs LO humanistyczne (9)
Technikum Informatyczne Warszawa (2)
Technikum Informatyczne-angielski (1)
Studia informatyczne - technikum czy LO (18)
Technikum informatyczne, a potem mechatronika? (1)
elektryk, technikum informatyczne co wybrać? (11)
Technikum Informatyczne dla dziewczyny? (16)
Technikum Informatyczne Kraków i okolice (13)
technikum informatyczne, szkoła średnia. (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.081 seconds

elektroda.pl temat RSS