Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Udostepnianie polaczenia internetowego pada


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet ->Udostepnianie polaczenia internetowego pada Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
cyberkid
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Międzyzdroje
Dołączył: 13 Gru 2004
Posty: 137
Pomógł: 7
cyberkid
Poziom 13
Post#1 13 Gru 2004 21:41  Autor tematu   

Udostepnianie polaczenia internetowego pada


Witam, ostatnio w domku rozdzielilem sobie netka na 2 kompy.
Na jednym siedzi rodzinka i sie nim bawi - jest to router, a na drugim siedze ja i mam udostepnione polaczenie internetowe od tego pierwszego. Ów pierwszy stoi na Win98 i zastosowalem zwykle systemowe udostepnianie polaczenia inernetowego.

Necik dziala ok na moim kompie do czasu az nie wlaczy sie hibernacja systemu, nagle nie wylaczy sie zasilania lub niekiedy po restarcie w ogole nie ma polaczenia. Nie pomaga restart mojego kompa ani zadne inne kombinacje. IP mojej karty zmienia sie wtedy na adres domyslny i nawet jezeli recznie zmieniam IP na takie ktore ma normalnie podczas kiedy net dziala to nie mozna pingowac routera, ani polaczyc sie z netem. Nie dziala to pod linuxem ani pod Win XP Home Edition. Sniffowalem pakiety i moj komp wysyla zapytanie UDP BROADCAST do wszystkich jednostek w sieci czy ktoras z nich nie jest routerem.

Zazwyczaj pomaga restart routera choc nie zawsze, nawet wylaczenie go z pradu nie zawsze pomaga.

Karta sieciowa w routerze na pewno dziala, bo wczesniej dostarczala polaczenie z netem mojemu routerkowi.

Rady typu zmien system na linux na routerze odpadaja oraz odpada takze zrobienie routera z mojego kompa. Co mozecie mi poradzic??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cortez_
Poziom 20
Poziom 20
Dołączył: 08 Kwi 2003
Posty: 1097
Pomógł: 32
Ocena postów: 10
cortez_
Poziom 20
Post#2 13 Gru 2004 22:56    

Udostepnianie polaczenia internetowego pada


A jak masz wpisane IP karty w swoim komputerze? Na uzyskiwane automatycznie czy na sztywno? Nie rozumiem co masz na myśli pisząc "ręcznie zmieniam IP". Npisz najlepiej jakie IP ma komputer prze hibernacją i po hibernacji. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale miałeś na my śli hibernację swojego kompa a nie routera? Nie wiem co powiesz na sugestię "wyłączyć hibernację" ale ja bym tak zrobił - po prostu hibernacja nie zwasze dobrze współpracuje z niektórymi urządzeniami. U mnie głupiał kontroler HDD. Niewykluczone, że u ciebie głupieje karta sieciowa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cyberkid
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Międzyzdroje
Dołączył: 13 Gru 2004
Posty: 137
Pomógł: 7
cyberkid
Poziom 13
Post#3 13 Gru 2004 23:25  Autor tematu   

Re: Udostepnianie polaczenia internetowego pada


router to dhcp, na moim kompie jest ustawione na wykrywanie dhcp przeciez mowilem ze moj komp wysyla zapytanie pakietem UDP o to czy jakis router istnieje w sieci. Ustawianie IP - chodzi mi o to, ze recznie zmieniam IP, a hibernacja nastepuje na moim kompie. Owszem wylaczylem juz dawno, ale niekiedy np po restarcie kompa znowu sie dzieja owe "jaja".
Jesli chodzi o IP to 192.168.0.2 to moje jak jest ok, a jak nie jest ok to jakies 169. cos tam dalej czy jakos tak, ale i tak maska sie nie zgadza etc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Udostepnianie polaczenia internetowego pada
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Aster + udostepnianie polaczenia internetowego (5)
Udostepnianie polaczenia internetowego pod win2k (7)
udostepnianie polaczenia internetowego na dwie karty sieciow (8)
Udostepnianie polaczenia ADSL (1)
Udostepnianie polaczenia notebook -> PC (4)
udostepnianie polaczenia problem (3)
Udostepnianie polaczenia sieciowego ICS (11)
Udostepnianie polaczenia PC>router>PC Help ! (6)
Udostepnianie połączenia internetowego (3)
udostepnianie połączenia internetowego (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS