Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

jak podlaczyc dwa swiatla


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> jak podlaczyc dwa swiatla
Autor
Wiadomość
rgosiaczek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Gru 2011
Posty: 2
Miasto: trojmiasto

Post#1 Post autora tematu 14 Gru 2011 13:56   

jak podlaczyc dwa swiatla


Witam

mam mały problem bo komplatnie sie na tym nie znam a elektryk szybko nie przyjdzie... a zostało kupione mieszkanie, zaczyna sie maly remont... a w przedpodoju jest jeden pojedynczy wlacznik swiatla (w srodku stara instalacja - dwa kable) tak jak na zdjeciu...

jak podlaczyc dwa swiatla[/url


widac ze ktos podlaczyl do lampy na suficie kolejne okablowanie by zamontowac zamiast lampy sufitowej lampe na scianie....

[url=http://obrazki.elektroda.pl/6655020100_1323863423.jpg]jak podlaczyc dwa swiatla


a na kolejnym zdjeciu juz mamy podlaczenie lampy na scianie...

jak podlaczyc dwa swiatla

Wiec oto moje pytanie bo kompletnie sie na tym nie znam a remont trwa... mozna by podlaczyc podwojny wlacznik swiatla i jakos tak zrobic by lampa sufitowa i lampa na scianie dzialaly na tym jednym wlaczniku...?? bo narazie dziala tylko ta na scianie...
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Gru 2011 13:56   



Powrót do góry
   
leonek4
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 1240
Miasto: LUBLIN

Post#2 14 Gru 2011 14:05   

Re: jak podlaczyc dwa swiatla


Jeżeli we włączniku miałbyś 3 przewody. Wtedy jeden byłby od lampy sufitowej drugi od tej na ścianie. Jak podłączysz 2 lampy na tym włączniku będą palić się jednocześnie.
Powrót do góry
   
szymonszymon
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 118
Miasto: Rybnik

Post#3 14 Gru 2011 14:09   

Re: jak podlaczyc dwa swiatla


Witam
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. Lampa na suficie i ścianie mają być zapalane jednocześnie?
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Gru 2011 14:09   



Powrót do góry
   
rgosiaczek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Gru 2011
Posty: 2
Miasto: trojmiasto

Post#4 Post autora tematu 14 Gru 2011 14:17   

Re: jak podlaczyc dwa swiatla


najlepiej by nie palily sie jednoczesnie dlatego podojny wlacznik jest kupiony... tylko niespodzianką bylo to ze tam sa tylko dwa kable... wiec nie mam pojecia co z tym zrobic.. a wymieniac cala instalacje to teraz tak nie za bardzo....
Powrót do góry
   
serwisor
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 17 Lut 2006
Posty: 1162
Miasto: Nowe Mosty

Post#5 14 Gru 2011 14:40   

Re: jak podlaczyc dwa swiatla


Z tego co widać, to kabelek na suficie jest przedłużony i wyjęty na ścianie, więc przy tylko 2 przewodach jedyna możliwość to włączanie obydwu lamp jednocześnie, a skoro masz remoncik, to tym bardziej rozwal i zrób z tym porządek, bo tak być nie powinno.
Powrót do góry
   
Hucul
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 19 Lut 2005
Posty: 4811
Miasto: Elbląg, Brzoza

Post#6 14 Gru 2011 14:40   

Re: jak podlaczyc dwa swiatla


rgosiaczek napisał:
... tylko niespodzianką bylo to ze tam sa tylko dwa kable... wiec nie mam pojecia co z tym zrobic.. a wymieniac cala instalacje to teraz tak nie za bardzo....

Inaczej się nie da :| Powinien zrobić to elektryk, zabawa w elektryka może skończyć się tragicznie :!:
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 14 Gru 2011 14:40   



Powrót do góry
   
retrofood
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 14431
Miasto: Stalowa Wola

Post#7 14 Gru 2011 14:41   

Re: jak podlaczyc dwa swiatla


Najpierw należy zapoznać się z regulaminem i nauczyć się pisać poprawnie po polsku.
3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> jak podlaczyc dwa swiatla
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS