Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Mastercook łącznik piekarnika


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Kuchnie -> Mastercook łącznik piekarnika
Autor
Wiadomość
gregorp
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 18
Miasto: opolskie

Post#1 Post autora tematu 15 Gru 2011 20:49   

Mastercook łącznik piekarnika


Witam.
Mam pytanko odnośnie łącznika piekarnika Mastercook.
Czy ktoś z kolegów może mnie poinformować jaka jest różnica pomiędzy modelami 11HE/005 a 11HE/112?
Na zdjęciu każdy z nich wygląda identycznie i problem polega na tym, iż nie wiem, który kupić. Uszkodzony jest aktualnie zamontowany w piekarniku u mojej ciotki i nie mam możliwości go zdemontować i odczytać symbol, a umówiłem się z nią, że przyjadę go wymienić, gdy już będę miał nowy zakupiony. Pozdrawiam
Mastercook łącznik piekarnika Mastercook łącznik piekarnika Mastercook łącznik piekarnika Mastercook łącznik piekarnika
Powrót do góry
   
Ceneo


Ceneo


Post# 15 Gru 2011 20:49   


Zobacz najlepsze oferty sprzętu AGD:

Powrót do góry
   
pawel12
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 438
Miasto: mazowsze

Post#2 15 Gru 2011 21:09   

Re: mastrcook łącznik piekarnika


Jest między nimi różnica-trochę inna konfiguracja połączeń.Jeżeli może Ci ktoś podać telefonicznie kod i typ kuchni, to zadzwoń do serwisu i powiedzą ,czy 005 ,czy 112.
Powrót do góry
   
gregorp
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 18
Miasto: opolskie

Post#3 Post autora tematu 15 Gru 2011 21:15   

Re: mastrcook łącznik piekarnika


Typ piekarnika to prawdopodobnie 2900, a model M5X
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Gru 2011 21:15   





Powrót do góry
   
pawel12
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 438
Miasto: mazowsze

Post#4 15 Gru 2011 21:21   

Re: mastrcook łącznik piekarnika


Musisz dokładnie znać kod-bez tego nie będą chcieli rozmawiać.
Powrót do góry
   
gregorp
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 18
Miasto: opolskie

Post#5 Post autora tematu 15 Gru 2011 21:25   

Re: mastrcook łącznik piekarnika


pawel12 napisał:
Jest między nimi różnica-trochę inna konfiguracja połączeń.Jeżeli może Ci ktoś podać telefonicznie kod i typ kuchni, to zadzwoń do serwisu i powiedzą ,czy 005 ,czy 112.


Czy te różnice w konfiguracji połączeń są bardzo duże? Może dało by się zastosować w M5X oba modele?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Gru 2011 21:25   





Powrót do góry
   
pawel12
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 438
Miasto: mazowsze

Post#6 15 Gru 2011 21:37   

Re: Mastercook łącznik piekarnika


Z tego ,co pamiętam skoków mają oba tyle samo ,a przestawione są chyba tylko funkcje(inne pozycje). Na upartego uruchomisz go na obydwu- a przynajmniej ze dwie funkcje ,które ciocia najczęściej używa, bo najczęściej ludzie uruchamiają "góra+dół" albo "termoobieg. Jeżeli kupisz ten niewłaściwy ,to w przyszłości dokupisz pokrętło pasujące z funkcjami pasującymi właśnie do niego.
Piekarnik pójdzie na jednym i na drugim .
Powrót do góry
   
TomekCarlos
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 563
Miasto: Płn-Wsch Polska

Post#7 15 Gru 2011 21:41   

Re: Mastercook łącznik piekarnika


Przecież gołym okiem widać że te przełączniki różnią się kształtem krzywek sterujących stykami, więc każdy z nich obsługuje funkcje w innym położeniu pokrętła.
Powrót do góry
   
gregorp
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 15 Mar 2005
Posty: 18
Miasto: opolskie

Post#8 Post autora tematu 15 Gru 2011 21:55   

Re: Mastercook łącznik piekarnika


TomekCarlos napisał:
Przecież gołym okiem widać że te przełączniki różnią się kształtem krzywek sterujących stykami, więc każdy z nich obsługuje funkcje w innym położeniu pokrętła.


Niby widać to gołym okiem ale nie ma pewnosci że oba są w położeniu "0",
pawel12 wymiana pokrętla nic nie da ponieważ ikonki funkcji są nadrukowane na panelu piekarnika a nie na pokrętle. Dziękuję wszystkim za pomoc, myślę że pojadę wymontować stary przełącznik i sprawdzę który to model.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Serwis -> AGD Kuchnie -> Mastercook łącznik piekarnika
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Mastercook programator piekarnika (6)
Mastercook KG 1518A BR - szczelina przy dyszy piekarnika (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS