Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/
Autor
Wiadomość
kluuseek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 48
Miasto: l-wo

Post#1 Post autora tematu 17 Gru 2011 17:19   

TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Witam posiadam router TP-LINK model TL-WR340G i nie moge sie do nie go dostac wpisuje w przegladarce 192.168.1.1 i nie mogę się zalogować.
Wpisuję:
Login: admin
Hasło: admin
I nie łączy się z kontem. Resetowałem router - to samo się dzieje.

Cytat:
Po poprawnym podłączeniu bezprzewodowego routera szerokopasmowego do komputera i do
gniazdka telefonicznego można przystąpić do jego konfiguracji.
Zanim jednak dostęp do strony
konfiguracyjnej WWW będzie możliwy, należy wykonać następujące czynności:

- Ustawić we Właściwościach połączenia sieciowego karty komputera podłączonego do routera
następujące parametry protokołu TCP/IP:

Adres IP : 192.168.1.x (gdzie x jest liczbą całkowitą z przedziału 2÷254),
Maska podsieci : 255.255.255.0
Brama domyślna : 192.168.1.1
- zatwierdzić zmiany i w razie potrzeby zrestartować komputer,
- otworzyć przeglądarkę internetową,
- w pole adresowe wpisać: http://192.168.1.1 i przycisnąć przycisk [ENTER],
- do okna logowania należy wprowadzić poniższe dane i zatwierdzić przyciskiem [OK].

Login : admin
Hasło : admin

Znalazłem temat na forum, ale nie wiem jak to x podmienić . Ogólnie to chcę odblokować port i muszę się dostać do routera.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2011 17:19   





Powrót do góry
   
marcin2500
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 36

Post#2 17 Gru 2011 17:29pomocny post - solucja   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Wszystko jest dobrze opisane. Z tym x chodzi żebyś wybrał sobie jakąś liczbę z przedziału 2-254.

Najlepiej ustaw swoje IP na 192.168.1.2 i maskę podsieci na 255.255.255.0 oraz bramę 192.168.1.1, a adresy DNS niech pobiera automatycznie.


Potem przetestuj łączność z ruterem np przez polecenie ping - Uruchom wiersz poleceń z menu Start Windowsa i wpisz "ping 192.168.1.1" - jeżeli otrzymasz odpowiedź to znaczy że skonfigurowałeś prawidłowo połączenie.

Teraz wystarczy uruchomić przeglądarkę i wpisać "http:://192.168.1.1/" i zalogować się, a następnie skonfigurować wg własnych potrzeb
Powrót do góry
   
kluuseek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 48
Miasto: l-wo

Post#3 Post autora tematu 17 Gru 2011 17:56   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


", a adresy DNS niech pobiera automatycznie. " Jeżeli wybieram żeby wpisać IP to DNS też muszę wpisać, nie mogę zrobić aby samo pobierało .
Tutaj jest ss jak to wpisałem i z konsoli ping. Jak wpisałałem to IP, maske i brame to nie dziala mi internet.
TP-Link TL-WR340G  -  Logowanie ;/
Powrót do góry
   
marcin2500
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 36

Post#4 17 Gru 2011 20:25pomocny post - solucja   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


ok. to znaczy że tu juz miałeś skonfigurowany ruter.

Wróć do swoich ustawień, zapewne było IP pobierane automatycznie.

jak połączysz się z internetem to w wierszu poleceń wpisz "ipconfig" i odczytaj stamtąd ip bramy domyślnej, a następnie wpisz w przeglądarkę http://odczytaneIpBrabyDomyślnej/ i zaloguj zapewne domyślnym hasłem jeśli nic nie zmieniałeś
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2011 20:25pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
kluuseek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 48
Miasto: l-wo

Post#5 Post autora tematu 17 Gru 2011 23:12   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


To jest wydruk z konsoli. Wpisałem bramkę domyślną (192.168.1.1) w przeglądarce i nadal jak wpisuje admin ; admin to nie działa.
TP-Link TL-WR340G  -  Logowanie ;/ - Wydruk z wiersza poleceń.
"i zaloguj zapewne domyślnym hasłem jeśli nic nie zmieniałeś " - co jest tym domyślnym hasłem, bo nie kapuje ?

Obraz poprawiłem, na przyszłość proszę umieszczać takowe przy pomocy funkcji "Dodaj obrazek" - instrukcja dostępna u góry każdego działu forum. [piterus99]
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2011 23:12   





Powrót do góry
   
marcin2500
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 36

Post#6 18 Gru 2011 09:49pomocny post - solucja   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


To znaczy że masz zmienione hasło i już nie zalogujesz się skoro nie pamiętasz hasła i loginu. Pozostaje Ci albo zostawienie tego jak jest skoro net Ci działo, albo zresetowanie ustawień rutera do fabrycznych (najczęściej jakiś przycisk Reset, który trzeba przytrzymać kilka sekund), ale to będzie się wiązało z konfiguracją wszystkich ustawień od zera, co może być problemem dla Ciebie skoro nie masz o tym pojęcia.

Znalazłem na na YouTube filmik opisujący jak skonfigurować rozdzielenie internetu na tym ruterku, może Ci to pomoże jeśli zdecydujesz się na drugą opcję.
http://www.youtube.com/watch?v=KgJLQiLLPSE
Powrót do góry
   
kluuseek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 48
Miasto: l-wo

Post#7 Post autora tematu 18 Gru 2011 14:11   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Nigdy nie zmieniałem loginu ani hasła do routera. Lepiej to zostawię, ponieważ jak zrestartowałem router ostatnio to musiałem czekać 2dni aż znajomi mi go ustawi . Dzięki za pomoc ale mam jeszcze jedno pytanie. Od pewnego czasu internet mi pada, przeglądarka nie chce ładować stron, tak jakby internetu nie było, wtedy muszę wyłączyć z zasilania router i znowu go podłączyć. Po tym działa internet, ale czasem muszę to robić 10razy z rzędu ;/ Czy to jest wina routera ? Może niedługo będę kupować nowy komputer to jak dokupię też nowy router to będzie musiał go konfigurować do mojego internetu/komputera ?
Powrót do góry
   
marcin2500
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 36

Post#8 18 Gru 2011 14:27pomocny post - solucja   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Przyczyn może być wiele. Ale najpewniej nie jest to wina rutera, bo spisuje się on całkiem dobrze w domowych zastosowaniach.

Jakie masz IP zewnętrze (od dostawcy internetu)? Statyczne (stały adres IP) czy dynamiczne (np. neostrada)?
Powrót do góry
   
kluuseek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 48
Miasto: l-wo

Post#9 Post autora tematu 18 Gru 2011 14:28   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Raczej statyczne, nie zmienia się. Mam internet od firmy, która dostaje sygnał od TP.
Powrót do góry
   
marcin2500
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lip 2006
Posty: 36

Post#10 18 Gru 2011 15:51   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Ciężko będzie Ci pomóc skoro niewiele wiesz...

Z tego co mówisz to raczej będziesz miał stałe albo zmienne IP ale prywatne. Co za tym idzie Twoje problemy z internetem są raczej po stronie Twojego dostawcy internetu, a nie rutera który masz w mieszkaniu.

Następnym razem jak przestanie działać Ci internet to nie resetuj rutera a poczekaj z 30-60min i jeśli zadziała to będziesz miał pewną odpowiedź, że to Twoj provider szwankuje.
Powrót do góry
   
kluuseek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 48
Miasto: l-wo

Post#11 Post autora tematu 18 Gru 2011 15:58   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Ok, dzięki :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Gru 2011 15:58   





Powrót do góry
   
kluuseek
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 48
Miasto: l-wo

Post#12 Post autora tematu 25 Mar 2014 16:33   

Re: TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/


Witam ponownie,
problem zaczął się nasilać w ostatnich dwóch miesiącach. Dowiedziałem się sporo na temat tego problemu ale za dużo mi to nie pomogło.
Przerywa mi połączenie co jakieś 20 minut, czasem nawet częściej[!], jest to dla mnie spory problem, szczególnie gdy chcę pograć przez internet - oddaje darmowe mecze :/

Zaczął się pojawiać "Konflikt adresów IP" - w domu są 4 komputery. Znalazłem aby zmienić końcówkę adresu LAN - z 1.1 na 2.1, pomogło na 2-3dni. Potem znalazłem, że trzeba zaktualizować Firmware - mam wersję ver. 2.0, więc pobrałem ze strony TP-LINKa wersję dla v2 - dobrze?
Po aktualizacji musiałem ustawić adres WAN na Static IP i wpisać adres z umowy(tak powiedział administrator sieci) - na komputerach pobiera nam automatycznie DNS, itd. Pomogło to na 3h i nie wywaliło neta! Potem problem pojawiał się rzadziej aż do dziś - 5 minut, 3 razy przerwało połączenie :/

Macie jakieś pomysły?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> TP-Link TL-WR340G - Logowanie ;/
Strona 1 z 1
Podobne tematy
tp link wr340g jako klient AP - połączenie tp link 1043nd oraz wr340g przez wifi (7)
TP-Link WR340G - TP-Link WR340G WAN jako LAN (1)
Taka sama nazwa sieci na TP LINK TL-WR340G/WA500G i kablem WR340G? (3)
Problemy z siecia AP TP-link TP-WR543G z TL-WR340G/TL-WR340G (1)
Problem z odblokowaniem portu w TP LINK TL-WR340G/TL-WR340G (2)
tplink wr340g - Problem z routerem tp-link wr340g (15)
tl-wr340g - tp-link tl-wr340g jako AP Router (2)
TP-Link wr543g vs D-Link DIR-300 vs TP-Link wr340g i QoS (3)
Router tp-link tl-wr340g/tl-wr340g (3)
Ustawienie WDS Bridge Link na dwóch ruterach TP-Link WR340G (49)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS