Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Martwy Livebox 2.0 ZTE???


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Martwy Livebox 2.0 ZTE???
Author
Message
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 27 Jul 2011
Posts: 24

Post#1 Post from the author of the topic 26 Dec 2011 12:06   

Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Witam, podłączyłem wczoraj Livebox 2.0 firmy ZTE, model ZXV10 H202N pod Neostradę. Router podziałał przez godzinę, wszystko sprawnie, po czym podpiąłem drukarkę wejściem USB. W tym samym momencie Livebox wyłączył wifi, połączenie przez RJ45 nie działało, chociaż kontrolki obu świeciły się. Od tego momentu próbowałem wielokrotnie resetować urządzenie, jednak bez skutku. Próbowałem metody sugerowanej przez TP, czyli przytrzymać 'reset' przez 5 sekund, próbowałem też trzymania resetu przez 30 sekund - po którymś z nich miały zacząć migać kontrolki, ale Livebox na żaden z nich nie reaguje. Sam Livebox obecnie włącza się bardzo różnie - od wyświetlenia czerwonej kontrolki przy połączeniu z siecią, aż po względne prawidłowe załączenie się (zielone kontrolki przy sieci oraz wifi), jednak znów - ani przez kabel, ani przez wifi nie mogę skonfigurować routera. Może jest jakiś inny sposób na twardy reset albo po prostu robię coś źle? Reset próbowałem trzymać tuż przed włączeniem routera, podczas mrugania lampki zasilania (tuż po włączeniu) oraz również przy wszystkich kontrolkach 'stablinych'.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Dec 2011 12:06   





Back to top
   
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 12 Mar 2005
Posts: 1960
Location: Zawadzkie

Post#2 26 Dec 2011 17:20   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


livebox można uruchomić w trybie rescue. uruchamia się wtedy inne image z flasha.

należy nacisnąć i przytrzymać reset z tyłu urządzenia i włączyć. puścić po około 5 sekundach.

jeśli nie pomoże to udaj się do punktu TP wymienić na "nowy"

Helpful message? + -

Back to top
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Location: "-"

Post#3 09 Jan 2012 12:46   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


ten modem chodzi lepiej niz jakis tam stary linksys po ethernecie jak i po wifi

Helpful message? + -

Back to top
   
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 27 Jul 2011
Posts: 24

Post#4 Post from the author of the topic 09 Jan 2012 16:39   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Owszem, złego zdania nie mogłem o nim powiedzieć dopóki nie zwiesił się kompletnie. Po wpisaniu loginu i hasła do połączenia z internetem livebox rozłącza połączenie i na tym się zabawa z nim kończy; reset nie pomaga. Próbowałem łączyć przez wifi/ethernet, ale ostatecznie będę chyba musiał router wymienić.

Helpful message? + -

Back to top
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Location: "-"

Post#5 09 Jan 2012 18:14   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


no ale konkretnie masz podłaczoną drukarke to ją odlącz byles w konfigu http://192.168.1.1/ jakie masz szyfrowanie wpa mix albo 128 jestes w neostradzie ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Jan 2012 18:14   





Back to top
   
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 27 Jul 2011
Posts: 24

Post#6 Post from the author of the topic 09 Jan 2012 18:51   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Drukarkę podłączyłem raz, dla testu. Szyfrowanie nie powinno robić różnicy, gdyż nawet po wyłączeniu wifi i próbie konfigurowania przez ethernet Livebox się wiesza tuż po wpisaniu hasła do neostrady. Może jakąś różnicę robi to, że mam ofertę zmienioną na internet z neofonem?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Jan 2012 18:51   





Back to top
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Location: "-"

Post#7 09 Jan 2012 18:54   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


no tak ale jak nie masz telefonu podlączonego do rutera sprawdz w conigu czy masz aktywowany

Helpful message? + -

Back to top
   
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 25 Jul 2006
Posts: 115
Location: Miłomłyn

Post#8 09 Jan 2012 19:04   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Po twardym resecie i wejściu w config, powinieneś mieć nazwę użytkownika <rejestracja@neostrada.pl> i hasło <rejestracja>, jeżeli nie to nie resetuje ci się.

Helpful message? + -

Back to top
   
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 27 Jul 2011
Posts: 24

Post#9 Post from the author of the topic 09 Jan 2012 19:05   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Nie, jest wyłączony, ale nie musi być telefon podłączony dla poprawnego działania internetu, prawda?
--
Tak, mam login taki jak wyżej, po zmianie na odpowiedni (ten sam, jaki przez poprzednie lata) Livebox rozłącza połączenia (ethernet, wifi), nie da się wejść w config, wszystkie kontrolki świecą prawidłowo.

Helpful message? + -

Back to top
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Location: "-"

Post#10 09 Jan 2012 19:12   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


najlepiej jak nie jest nic podlaczone ale tak sie nie da jescze cmd ping np. wp.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Jan 2012 19:12   





Back to top
   
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 25 Jul 2006
Posts: 115
Location: Miłomłyn

Post#11 09 Jan 2012 19:12   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


1. nie, nie musi
2. sprawdź dokładnie login i hasło
dla mnie wygląda to na niepoprawne wpisanie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 27 Jul 2011
Posts: 24

Post#12 Post from the author of the topic 09 Jan 2012 19:17   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Login i hasło wpisane poprawnie, zresztą potwierdza mi to nawet komunikat, który wyskakuje po zapisaniu danych, ale później coś się wiesza i wszystko jest w momencie rozłączone.

Helpful message? + -

Back to top
   
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 25 Jul 2006
Posts: 115
Location: Miłomłyn

Post#13 09 Jan 2012 19:27   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Zawsze po twardym resecie możesz wejść na stronę <www.rejestracja.neostrada.pl> i przejść cały cykl.
Jeżeli nie możesz wejść na <www.>, odnieś modem do Telepunktu.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Martwy Livebox 2.0 ZTE???
Page 1 of 1
Similar topics
Livebox ZTE - Brak Internetu Livebox 2.0 (10)
zte zxv10 w300, - Przesyłanie sygnału z livebox =>zte zxv10 w300=>dekoder (1)
livebox 2.0 zte Neostrada z TV (2)
Telefon ViOP do Livebox 2.0 ZTE z TP SA (3)
Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe (10)
Livebox 2.0 zte - alternatywne oprogramowanie (7)
LiveBox 2.0 ZTE - Brak Internetu (4)
livebox 2.0 + router ZTE W300 (10)
livebox 2.0 zte zxv10 h202n (13)
Livebox 2.0 ZTE + Dekoder UHD88 (17)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.032 seconds

elektroda.pl topic RSS feed