Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Martwy Livebox 2.0 ZTE???


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Martwy Livebox 2.0 ZTE???
Autor
Wiadomość
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Post#1 Post autora tematu 26 Gru 2011 13:06   

Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Witam, podłączyłem wczoraj Livebox 2.0 firmy ZTE, model ZXV10 H202N pod Neostradę. Router podziałał przez godzinę, wszystko sprawnie, po czym podpiąłem drukarkę wejściem USB. W tym samym momencie Livebox wyłączył wifi, połączenie przez RJ45 nie działało, chociaż kontrolki obu świeciły się. Od tego momentu próbowałem wielokrotnie resetować urządzenie, jednak bez skutku. Próbowałem metody sugerowanej przez TP, czyli przytrzymać 'reset' przez 5 sekund, próbowałem też trzymania resetu przez 30 sekund - po którymś z nich miały zacząć migać kontrolki, ale Livebox na żaden z nich nie reaguje. Sam Livebox obecnie włącza się bardzo różnie - od wyświetlenia czerwonej kontrolki przy połączeniu z siecią, aż po względne prawidłowe załączenie się (zielone kontrolki przy sieci oraz wifi), jednak znów - ani przez kabel, ani przez wifi nie mogę skonfigurować routera. Może jest jakiś inny sposób na twardy reset albo po prostu robię coś źle? Reset próbowałem trzymać tuż przed włączeniem routera, podczas mrugania lampki zasilania (tuż po włączeniu) oraz również przy wszystkich kontrolkach 'stablinych'.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Gru 2011 13:06   





Powrót do góry
   
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 1872
Miasto: Zawadzkie

Post#2 26 Gru 2011 18:20   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


livebox można uruchomić w trybie rescue. uruchamia się wtedy inne image z flasha.

należy nacisnąć i przytrzymać reset z tyłu urządzenia i włączyć. puścić po około 5 sekundach.

jeśli nie pomoże to udaj się do punktu TP wymienić na "nowy"
Powrót do góry
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 390
Miasto: "-"

Post#3 09 Sty 2012 13:46   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


ten modem chodzi lepiej niz jakis tam stary linksys po ethernecie jak i po wifi
Powrót do góry
   
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Post#4 Post autora tematu 09 Sty 2012 17:39   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Owszem, złego zdania nie mogłem o nim powiedzieć dopóki nie zwiesił się kompletnie. Po wpisaniu loginu i hasła do połączenia z internetem livebox rozłącza połączenie i na tym się zabawa z nim kończy; reset nie pomaga. Próbowałem łączyć przez wifi/ethernet, ale ostatecznie będę chyba musiał router wymienić.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Sty 2012 17:39   





Powrót do góry
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 390
Miasto: "-"

Post#5 09 Sty 2012 19:14   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


no ale konkretnie masz podłaczoną drukarke to ją odlącz byles w konfigu http://192.168.1.1/ jakie masz szyfrowanie wpa mix albo 128 jestes w neostradzie ?
Powrót do góry
   
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Post#6 Post autora tematu 09 Sty 2012 19:51   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Drukarkę podłączyłem raz, dla testu. Szyfrowanie nie powinno robić różnicy, gdyż nawet po wyłączeniu wifi i próbie konfigurowania przez ethernet Livebox się wiesza tuż po wpisaniu hasła do neostrady. Może jakąś różnicę robi to, że mam ofertę zmienioną na internet z neofonem?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Sty 2012 19:51   





Powrót do góry
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 390
Miasto: "-"

Post#7 09 Sty 2012 19:54   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


no tak ale jak nie masz telefonu podlączonego do rutera sprawdz w conigu czy masz aktywowany
Powrót do góry
   
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 116
Miasto: Miłomłyn

Post#8 09 Sty 2012 20:04   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Po twardym resecie i wejściu w config, powinieneś mieć nazwę użytkownika <rejestracja@neostrada.pl> i hasło <rejestracja>, jeżeli nie to nie resetuje ci się.
Powrót do góry
   
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Post#9 Post autora tematu 09 Sty 2012 20:05   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Nie, jest wyłączony, ale nie musi być telefon podłączony dla poprawnego działania internetu, prawda?
--
Tak, mam login taki jak wyżej, po zmianie na odpowiedni (ten sam, jaki przez poprzednie lata) Livebox rozłącza połączenia (ethernet, wifi), nie da się wejść w config, wszystkie kontrolki świecą prawidłowo.
Powrót do góry
   
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 390
Miasto: "-"

Post#10 09 Sty 2012 20:12   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


najlepiej jak nie jest nic podlaczone ale tak sie nie da jescze cmd ping np. wp.pl
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Sty 2012 20:12   





Powrót do góry
   
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 116
Miasto: Miłomłyn

Post#11 09 Sty 2012 20:12   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


1. nie, nie musi
2. sprawdź dokładnie login i hasło
dla mnie wygląda to na niepoprawne wpisanie.
Powrót do góry
   
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Post#12 Post autora tematu 09 Sty 2012 20:17   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Login i hasło wpisane poprawnie, zresztą potwierdza mi to nawet komunikat, który wyskakuje po zapisaniu danych, ale później coś się wiesza i wszystko jest w momencie rozłączone.
Powrót do góry
   
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 116
Miasto: Miłomłyn

Post#13 09 Sty 2012 20:27   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Zawsze po twardym resecie możesz wejść na stronę <www.rejestracja.neostrada.pl> i przejść cały cykl.
Jeżeli nie możesz wejść na <www.>, odnieś modem do Telepunktu.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Martwy Livebox 2.0 ZTE???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Livebox ZTE - Brak Internetu Livebox 2.0 (10)
zte zxv10 w300, - Przesyłanie sygnału z livebox =>zte zxv10 w300=>dekoder (1)
livebox 2.0 zte Neostrada z TV (2)
Telefon ViOP do Livebox 2.0 ZTE z TP SA (3)
Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe (10)
Livebox 2.0 zte - alternatywne oprogramowanie (7)
LiveBox 2.0 ZTE - Brak Internetu (4)
livebox 2.0 + router ZTE W300 (10)
livebox 2.0 zte zxv10 h202n (13)
Livebox 2.0 ZTE + Dekoder UHD88 (17)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS