Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Martwy Livebox 2.0 ZTE???


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Martwy Livebox 2.0 ZTE??? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Neutr1no
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 26 Gru 2011 12:06   

Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Witam, podłączyłem wczoraj Livebox 2.0 firmy ZTE, model ZXV10 H202N pod Neostradę. Router podziałał przez godzinę, wszystko sprawnie, po czym podpiąłem drukarkę wejściem USB. W tym samym momencie Livebox wyłączył wifi, połączenie przez RJ45 nie działało, chociaż kontrolki obu świeciły się. Od tego momentu próbowałem wielokrotnie resetować urządzenie, jednak bez skutku. Próbowałem metody sugerowanej przez TP, czyli przytrzymać 'reset' przez 5 sekund, próbowałem też trzymania resetu przez 30 sekund - po którymś z nich miały zacząć migać kontrolki, ale Livebox na żaden z nich nie reaguje. Sam Livebox obecnie włącza się bardzo różnie - od wyświetlenia czerwonej kontrolki przy połączeniu z siecią, aż po względne prawidłowe załączenie się (zielone kontrolki przy sieci oraz wifi), jednak znów - ani przez kabel, ani przez wifi nie mogę skonfigurować routera. Może jest jakiś inny sposób na twardy reset albo po prostu robię coś źle? Reset próbowałem trzymać tuż przed włączeniem routera, podczas mrugania lampki zasilania (tuż po włączeniu) oraz również przy wszystkich kontrolkach 'stablinych'.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Heinzek
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 12 Mar 2005
Posty: 2033
Miasto: Zawadzkie

Heinzek
Poziom 22
Post#2 26 Gru 2011 17:20   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


livebox można uruchomić w trybie rescue. uruchamia się wtedy inne image z flasha.

należy nacisnąć i przytrzymać reset z tyłu urządzenia i włączyć. puścić po około 5 sekundach.

jeśli nie pomoże to udaj się do punktu TP wymienić na "nowy"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 370
Miasto: "-"

morcin2
Poziom 17
Post#3 09 Sty 2012 12:46   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


ten modem chodzi lepiej niz jakis tam stary linksys po ethernecie jak i po wifi

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Neutr1no
Poziom 7
Post#4 Post autora tematu 09 Sty 2012 16:39   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Owszem, złego zdania nie mogłem o nim powiedzieć dopóki nie zwiesił się kompletnie. Po wpisaniu loginu i hasła do połączenia z internetem livebox rozłącza połączenie i na tym się zabawa z nim kończy; reset nie pomaga. Próbowałem łączyć przez wifi/ethernet, ale ostatecznie będę chyba musiał router wymienić.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 370
Miasto: "-"

morcin2
Poziom 17
Post#5 09 Sty 2012 18:14   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


no ale konkretnie masz podłaczoną drukarke to ją odlącz byles w konfigu http://192.168.1.1/ jakie masz szyfrowanie wpa mix albo 128 jestes w neostradzie ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Neutr1no
Poziom 7
Post#6 Post autora tematu 09 Sty 2012 18:51   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Drukarkę podłączyłem raz, dla testu. Szyfrowanie nie powinno robić różnicy, gdyż nawet po wyłączeniu wifi i próbie konfigurowania przez ethernet Livebox się wiesza tuż po wpisaniu hasła do neostrady. Może jakąś różnicę robi to, że mam ofertę zmienioną na internet z neofonem?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 370
Miasto: "-"

morcin2
Poziom 17
Post#7 09 Sty 2012 18:54   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


no tak ale jak nie masz telefonu podlączonego do rutera sprawdz w conigu czy masz aktywowany

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 115
Miasto: Miłomłyn

Waldi1967
Poziom 13
Post#8 09 Sty 2012 19:04   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Po twardym resecie i wejściu w config, powinieneś mieć nazwę użytkownika <rejestracja@neostrada.pl> i hasło <rejestracja>, jeżeli nie to nie resetuje ci się.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Neutr1no
Poziom 7
Post#9 Post autora tematu 09 Sty 2012 19:05   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Nie, jest wyłączony, ale nie musi być telefon podłączony dla poprawnego działania internetu, prawda?
--
Tak, mam login taki jak wyżej, po zmianie na odpowiedni (ten sam, jaki przez poprzednie lata) Livebox rozłącza połączenia (ethernet, wifi), nie da się wejść w config, wszystkie kontrolki świecą prawidłowo.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
morcin2
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 16 Mar 2005
Posty: 370
Miasto: "-"

morcin2
Poziom 17
Post#10 09 Sty 2012 19:12   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


najlepiej jak nie jest nic podlaczone ale tak sie nie da jescze cmd ping np. wp.pl

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 115
Miasto: Miłomłyn

Waldi1967
Poziom 13
Post#11 09 Sty 2012 19:12   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


1. nie, nie musi
2. sprawdź dokładnie login i hasło
dla mnie wygląda to na niepoprawne wpisanie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Neutr1no
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 24

Neutr1no
Poziom 7
Post#12 Post autora tematu 09 Sty 2012 19:17   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Login i hasło wpisane poprawnie, zresztą potwierdza mi to nawet komunikat, który wyskakuje po zapisaniu danych, ale później coś się wiesza i wszystko jest w momencie rozłączone.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Waldi1967
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 25 Lip 2006
Posty: 115
Miasto: Miłomłyn

Waldi1967
Poziom 13
Post#13 09 Sty 2012 19:27   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Zawsze po twardym resecie możesz wejść na stronę <www.rejestracja.neostrada.pl> i przejść cały cykl.
Jeżeli nie możesz wejść na <www.>, odnieś modem do Telepunktu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Martwy Livebox 2.0 ZTE???
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Livebox ZTE - Brak Internetu Livebox 2.0 (10)
zte zxv10 w300, - Przesyłanie sygnału z livebox =>zte zxv10 w300=>dekoder (1)
livebox 2.0 zte Neostrada z TV (2)
Telefon ViOP do Livebox 2.0 ZTE z TP SA (3)
Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe (10)
Livebox 2.0 zte - alternatywne oprogramowanie (7)
LiveBox 2.0 ZTE - Brak Internetu (4)
livebox 2.0 + router ZTE W300 (10)
livebox 2.0 zte zxv10 h202n (13)
Livebox 2.0 ZTE + Dekoder UHD88 (17)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl temat RSS