Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Martwy Livebox 2.0 ZTE???


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Martwy Livebox 2.0 ZTE??? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Neutr1no
Level 7
Joined: 27 Jul 2011
Posts: 26
Neutr1no
Level 7
Post#1 26 Dec 2011 12:06  Topic author   

Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Witam, podłączyłem wczoraj Livebox 2.0 firmy ZTE, model ZXV10 H202N pod Neostradę. Router podziałał przez godzinę, wszystko sprawnie, po czym podpiąłem drukarkę wejściem USB. W tym samym momencie Livebox wyłączył wifi, połączenie przez RJ45 nie działało, chociaż kontrolki obu świeciły się. Od tego momentu próbowałem wielokrotnie resetować urządzenie, jednak bez skutku. Próbowałem metody sugerowanej przez TP, czyli przytrzymać 'reset' przez 5 sekund, próbowałem też trzymania resetu przez 30 sekund - po którymś z nich miały zacząć migać kontrolki, ale Livebox na żaden z nich nie reaguje. Sam Livebox obecnie włącza się bardzo różnie - od wyświetlenia czerwonej kontrolki przy połączeniu z siecią, aż po względne prawidłowe załączenie się (zielone kontrolki przy sieci oraz wifi), jednak znów - ani przez kabel, ani przez wifi nie mogę skonfigurować routera. Może jest jakiś inny sposób na twardy reset albo po prostu robię coś źle? Reset próbowałem trzymać tuż przed włączeniem routera, podczas mrugania lampki zasilania (tuż po włączeniu) oraz również przy wszystkich kontrolkach 'stablinych'.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2616
Helped: 349
Post rating: 84
Heinzek
Level 36
Post#2 26 Dec 2011 17:20    

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


livebox można uruchomić w trybie rescue. uruchamia się wtedy inne image z flasha.

należy nacisnąć i przytrzymać reset z tyłu urządzenia i włączyć. puścić po około 5 sekundach.

jeśli nie pomoże to udaj się do punktu TP wymienić na "nowy"

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
morcin2
Level 18
Location: "-"
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Helped: 3
morcin2
Level 18
Post#3 09 Jan 2012 12:46    

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


ten modem chodzi lepiej niz jakis tam stary linksys po ethernecie jak i po wifi

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Neutr1no
Level 7
Joined: 27 Jul 2011
Posts: 26
Neutr1no
Level 7
Post#4 09 Jan 2012 16:39  Topic author   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Owszem, złego zdania nie mogłem o nim powiedzieć dopóki nie zwiesił się kompletnie. Po wpisaniu loginu i hasła do połączenia z internetem livebox rozłącza połączenie i na tym się zabawa z nim kończy; reset nie pomaga. Próbowałem łączyć przez wifi/ethernet, ale ostatecznie będę chyba musiał router wymienić.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
morcin2
Level 18
Location: "-"
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Helped: 3
morcin2
Level 18
Post#5 09 Jan 2012 18:14    

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


no ale konkretnie masz podłaczoną drukarke to ją odlącz byles w konfigu http://192.168.1.1/ jakie masz szyfrowanie wpa mix albo 128 jestes w neostradzie ?

Helpful post? + 0
Back to top
Neutr1no
Level 7
Joined: 27 Jul 2011
Posts: 26
Neutr1no
Level 7
Post#6 09 Jan 2012 18:51  Topic author   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Drukarkę podłączyłem raz, dla testu. Szyfrowanie nie powinno robić różnicy, gdyż nawet po wyłączeniu wifi i próbie konfigurowania przez ethernet Livebox się wiesza tuż po wpisaniu hasła do neostrady. Może jakąś różnicę robi to, że mam ofertę zmienioną na internet z neofonem?

Helpful post? + 0
Back to top
morcin2
Level 18
Location: "-"
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Helped: 3
morcin2
Level 18
Post#7 09 Jan 2012 18:54    

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


no tak ale jak nie masz telefonu podlączonego do rutera sprawdz w conigu czy masz aktywowany

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Waldi1967
Level 14
Location: Miłomłyn
Joined: 25 Jul 2006
Posts: 115
Helped: 7
Post rating: 3
Waldi1967
Level 14
Post#8 09 Jan 2012 19:04    

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Po twardym resecie i wejściu w config, powinieneś mieć nazwę użytkownika <rejestracja@neostrada.pl> i hasło <rejestracja>, jeżeli nie to nie resetuje ci się.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Neutr1no
Level 7
Joined: 27 Jul 2011
Posts: 26
Neutr1no
Level 7
Post#9 09 Jan 2012 19:05  Topic author   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Nie, jest wyłączony, ale nie musi być telefon podłączony dla poprawnego działania internetu, prawda?
--
Tak, mam login taki jak wyżej, po zmianie na odpowiedni (ten sam, jaki przez poprzednie lata) Livebox rozłącza połączenia (ethernet, wifi), nie da się wejść w config, wszystkie kontrolki świecą prawidłowo.

Helpful post? + 0
Back to top
morcin2
Level 18
Location: "-"
Joined: 16 Mar 2005
Posts: 370
Helped: 3
morcin2
Level 18
Post#10 09 Jan 2012 19:12    

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


najlepiej jak nie jest nic podlaczone ale tak sie nie da jescze cmd ping np. wp.pl

Helpful post? + 0
Back to top
Waldi1967
Level 14
Location: Miłomłyn
Joined: 25 Jul 2006
Posts: 115
Helped: 7
Post rating: 3
Waldi1967
Level 14
Post#11 09 Jan 2012 19:12    

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


1. nie, nie musi
2. sprawdź dokładnie login i hasło
dla mnie wygląda to na niepoprawne wpisanie.

Helpful post? + 0
Back to top
Neutr1no
Level 7
Joined: 27 Jul 2011
Posts: 26
Neutr1no
Level 7
Post#12 09 Jan 2012 19:17  Topic author   

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Login i hasło wpisane poprawnie, zresztą potwierdza mi to nawet komunikat, który wyskakuje po zapisaniu danych, ale później coś się wiesza i wszystko jest w momencie rozłączone.

Helpful post? + 0
Back to top
Waldi1967
Level 14
Location: Miłomłyn
Joined: 25 Jul 2006
Posts: 115
Helped: 7
Post rating: 3
Waldi1967
Level 14
Post#13 09 Jan 2012 19:27    

Re: Martwy Livebox 2.0 ZTE?


Zawsze po twardym resecie możesz wejść na stronę <www.rejestracja.neostrada.pl> i przejść cały cykl.
Jeżeli nie możesz wejść na <www.>, odnieś modem do Telepunktu.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Martwy Livebox 2.0 ZTE???
Page 1 of 1

Similar topics to martwy Livebox 2.0 ZTE???

Livebox ZTE - Brak Internetu Livebox 2.0 (10)
zte zxv10 w300, - Przesyłanie sygnału z livebox =>zte zxv10 w300=>dekoder (1)
livebox 2.0 zte Neostrada z TV (2)
Telefon ViOP do Livebox 2.0 ZTE z TP SA (3)
Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe (10)
Livebox 2.0 zte - alternatywne oprogramowanie (7)
LiveBox 2.0 ZTE - Brak Internetu (4)
livebox 2.0 + router ZTE W300 (10)
livebox 2.0 zte zxv10 h202n (13)
Livebox 2.0 ZTE + Dekoder UHD88 (17)


Switch to mobile version Switch to version for desktops