NooFear Poziom 12

|
03 Jan 2012 13:09 Re: Radio SONY XR-C33R - dorobienie wejścia AUX |
|
|
|
Ok, jutro będę mieć nowy kondensator, wymienię i już. Napewno przegrzałem lutownicą go, bo nóżka luźno z niego wyszła.
Jednak podłączając się przez SMD które idą bo wzmacniacza kasetowego gra identycznie jak przez głowicę w kasecie - takie same przesterowania dźwięku. Podłącze jednak się przez te kondensatory - będzie ciszej ale czyściej.
Odłączyłem od napędu wysuwania kasety i silniczek. Teraz nie mogę przełączyć na tryb Tape przyciskiem Mode. Jak wymusić to?
|
|
NooFear Poziom 12

|
03 Feb 2012 00:40 Re: Radio SONY XR-C33R - dorobienie wejścia AUX |
|
|
|
Tak jak pisałeś szod, mechanizm ma czujnik obrotów kasety, jak kaseta się nie obraca, lub obraca za szybko to wypluwa kasetę. Odłączyłem silnik od wypluwania kasety, to rozłącza sygnał z kasety i przechodzi automatycznie w tryb AM/FM. Narobiłem się jak głupi a i tak były kiepskie tego efekty bo napęd kasety nijak obejść. Zrobiłem inny patent i polecam go wszystkim przerabiającym XR-C33R, wpiąłem się w kondesatory od radia C153 i C253, minusowe nóżki wylutowałem z układu i przylutowałem do nich sygnał dzięki temu separując od szumów w radiu i zakłóceń idących z odbiornika fal a między masę kondensatorówa układ zastosowałem i wyprowadziłem przełącznik. Jak chcę posłuchać radia to poprostu przełączam i gra jak po staremu, gdy chce posłuchać MP3 z telefonu, przełączam i uruchamia się aux. Dorobiłem nawet gniazdo na panelu, znalazłem fragment płytki na panelu gdzie nie ma żadnych ścieżek ani elektroniki i wywierciłem na wylot otwór na gniazdo aux, następnie wyprowadziłem piny z panelu i gniazdo na pinu w gniazdo panelu. Prawie jak fabryka :D Temat można zamknąć, a gdy ktoś chce przerobić radio - służę pomocą, można śmiało do mnie pisać, wiele się nauczyłem przy tym. Pozdrawiam i dziękuję.
|
|