FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Radio SONY XR-C33R - dorobienie wejścia AUX

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Beginners Sandbox -> Radio SONY XR-C33R - dorobienie wejścia AUX
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#31 Post from the author of the topic 03 Jan 2012 13:09   

Re: Radio SONY XR-C33R - dorobienie wejścia AUX

Ok, jutro będę mieć nowy kondensator, wymienię i już. Napewno przegrzałem lutownicą go, bo nóżka luźno z niego wyszła.

Jednak podłączając się przez SMD które idą bo wzmacniacza kasetowego gra identycznie jak przez głowicę w kasecie - takie same przesterowania dźwięku. Podłącze jednak się przez te kondensatory - będzie ciszej ale czyściej.

Odłączyłem od napędu wysuwania kasety i silniczek. Teraz nie mogę przełączyć na tryb Tape przyciskiem Mode. Jak wymusić to?
Back to top

szod
Poziom 21
Poziom 21

Post#32 03 Jan 2012 17:05   

Co odłączyłeś? Same silniczki czy całą wtyczkę od mechaniki? Powinny być odłączone same silniki i kaseta przed tym powinna być włożona w napędzie. No chyba że masz możliwość przełączenia się na magnetofon bez kasety.
Back to top

NooFear
Poziom 12
Poziom 12

Post#33 Post from the author of the topic 03 Feb 2012 00:40   

Tak jak pisałeś szod, mechanizm ma czujnik obrotów kasety, jak kaseta się nie obraca, lub obraca za szybko to wypluwa kasetę. Odłączyłem silnik od wypluwania kasety, to rozłącza sygnał z kasety i przechodzi automatycznie w tryb AM/FM. Narobiłem się jak głupi a i tak były kiepskie tego efekty bo napęd kasety nijak obejść. Zrobiłem inny patent i polecam go wszystkim przerabiającym XR-C33R, wpiąłem się w kondesatory od radia C153 i C253, minusowe nóżki wylutowałem z układu i przylutowałem do nich sygnał dzięki temu separując od szumów w radiu i zakłóceń idących z odbiornika fal a między masę kondensatorówa układ zastosowałem i wyprowadziłem przełącznik. Jak chcę posłuchać radia to poprostu przełączam i gra jak po staremu, gdy chce posłuchać MP3 z telefonu, przełączam i uruchamia się aux. Dorobiłem nawet gniazdo na panelu, znalazłem fragment płytki na panelu gdzie nie ma żadnych ścieżek ani elektroniki i wywierciłem na wylot otwór na gniazdo aux, następnie wyprowadziłem piny z panelu i gniazdo na pinu w gniazdo panelu. Prawie jak fabryka :D Temat można zamknąć, a gdy ktoś chce przerobić radio - służę pomocą, można śmiało do mnie pisać, wiele się nauczyłem przy tym. Pozdrawiam i dziękuję.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Beginners Sandbox -> Radio SONY XR-C33R - dorobienie wejścia AUX
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Sony CFD zw160L - jak zrobić wejście AUX (11)
Esprit wejścia. Wszystkie wejścia ten sam parametr? (5)
Radio Ford 6000CD nowa wersja (z Focusa II) gdzie wej. AUX? (1)
Miniwieża JVC UX-TB30EV jak podłączyć do TV bez wejścia aux (4)
COMBO gitarowe i budowa dodatkowego wejścia liniowego (AUX) (3)
Podłączanie komputera do wieży bez wejścia aux in (7)
Dorobienie dodatkowego wejścia do anteny pokojowej - jak ? (5)
sony dav-dz100 Kto wie jak zrobic AUX? (1)
Zasilacz SONY RH3-2084. informacje, napięcie wejścia, wydajność prądowa, schemat (1)

Page generation time: 0.092 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed