Microblaze, współpraca z innymi modułami w układzie.
Witam.
Męczę się nad microblazem, sam procek mniej więcej rozpracowałem, chciałbym jednak aby on współpracował z innym modułami w układzie (spartan3e 1600). Gdzieś wyczytałem że procek chce mieć bezpośredni dostęp do padów. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to przeskoczyć?
Re: Microblaze, współpraca z innymi modułami w układzie.
Dzięki, tyle że tu jest opisane jak dodawać peryferia do procesora a ja chciałbym żeby inny moduł sterował prockiem, na przykład zadawał jakieś sygnały na gpio albo resetował go.
Tak, o to chodziło. Na początku strasznie się motałem z ISE, XPS i SDK.
Wykonywałem netlistę procesora w XPS'ie i może to był mój błąd bo teraz wszystko generuje pod ISE.
Druga sprawa to fakt że dużo mieszałem w projekcie i pewnie zostawały mi śmieci które mieszały. Też nie bardzo wiedziałem gdzie powinien być plik UCF ale jak zrobiłem go w projekcie ISE to teraz działa wporządku. Na początku zdziwiłem się że kolejność diod jest odwrócona ale zauważyłem że to wina procka w którym przy gpio było [0 to 7] zamiast [7 downto 0].
Na forum http://forums.xilinx.com/t5/Embedded-Processing/Microblaze-GPIO-interfaces-to-internal-logic/td-p/116698 piszą coś że procesor chce mieć bezpośredni dostęp do padów. Trochę mnie to wczoraj zmartwiło ale teraz nie wiem o co biega w tej dyskusji. W każdym razie teraz mi już wszystko hula jak trzeba. Idę dalej.
Tak to był błąd wszystko należy dokonać z pod ISE. Jak zrobisz synteze pod EDK to tak jak by ISE nie widziało tego i jest konflikt więc, nalezy wyczyściś projekt w EDK i w ISE. I jeszcze raz wykonać czynności z filmu. Ciesze się że pomogłem. :)