Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Nie mogę dostać się na router.


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks ->Nie mogę dostać się na router. Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#1 05 Jan 2012 18:56  Topic author   

Nie mogę dostać się na router.


Witam łączę się z biblioteką która ma jeden ruter o adresie 192.168.1.0 i który jest połączony kablem z drugim ruterem o adresie 192.168.1.1. Chciałbym wejść na ten pierwszy aby zwiększyć dB sygnału jednakże nie mam czasu zajść do biblioteki wolałbym to zrobić zdalnie jednakże nie mogę wejść na pierwszy ruter ani przez przeglądarkę ani przez telnet, więc jak to zrobić Panowie no i Panie? :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19159
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#2 05 Jan 2012 19:39    

Re: Nie mogę dostać się na router.


Znaleźć czas ...

Przy takich danych tylko tyle da się napisać.

Helpful post? + 0
Back to top
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#3 05 Jan 2012 19:56  Topic author   

Re: Nie mogę dostać się na router.


Nie mam pojęcia co to za router i nie wiem jakbym miał to sprawdzić zdalnie

Helpful post? + 0
Back to top
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Włocławek
Joined: 02 Aug 2004
Posts: 19159
Helped: 2246
Post rating: 112
mbo
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#4 05 Jan 2012 20:33    

Re: Nie mogę dostać się na router.


Właśnie o to chodzi - przy takim braku danych pozostaje tylko wizyta na miejscu.

Helpful post? + 0
Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2617
Helped: 349
Post rating: 86
Heinzek
Level 36
Post#5 05 Jan 2012 20:43    

Re: Nie mogę dostać się na router.


coś mi nie pasuje z adresami tych routerów. Czy czasem ten pierwszy nie ma adresu 192.168.0.1?
bo jeśli wszystkie są w podsieci 192.168.1.x to ten drugi już robi za switch+AP ? a wejście na pierwszy nie powinno sprawiać żadnych problemów

Helpful post? + 0
Back to top
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#6 05 Jan 2012 21:09  Topic author   

Re: Nie mogę dostać się na router.


No właśnie że nie, Ping odpowiada na 192.168.1.0 może to jakieś inne urządzenie jest?

Dodano po 6 [minuty]:

Do tego drugiego podłączonych jest kilka komputerów przez LAN i neostrada przez ADSL

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2617
Helped: 349
Post rating: 86
Heinzek
Level 36
Post#7 05 Jan 2012 21:12    

Re: Nie mogę dostać się na router.


192.168.1.0 to adres broadcast.
gdy ja u siebie chce go wypingować:
"Do you want to ping broadcast? Then -b"

jeśli chcesz zdobyć adres routera który jest nad twoim, wejdź pod adres swojego routera i odczytaj WAN IP

Helpful post? + 0
Back to top
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#8 05 Jan 2012 21:45  Topic author   

Re: Nie mogę dostać się na router.


Nie mogę dostać się na router.

Dodano po 1 [minuty]:

O ile dobrze pamiętam gdy drugi router się popsuł (niedawno wymienili na nowy) wtedy łącząc się z SSID Biblioteka w WAN Configuration wszędzie było 0.0.0.0

Dodano po 15 [minuty]:

Wie ktoś o co tu chodzi?

Helpful post? + 0
Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2617
Helped: 349
Post rating: 86
Heinzek
Level 36
Post#9 05 Jan 2012 22:03    

Re: Nie mogę dostać się na router.


Twój router to repeater . adres bramy jest ustawiony na 192.168.1.1 a czy Twój router też posiada adres 192.168.1.1? jeśli tak to do tego pierwszego nie dojdziesz

Helpful post? + 0
Back to top
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#10 05 Jan 2012 22:41  Topic author   

Re: Nie mogę dostać się na router.


Nie, mój router to AirLive G.Duo ich pierwszy router może być repeaterem ale czy repeater może mieć swój własny SSID? a jeżeli tak to czy można skonfigurować repeater? tak mój router to domyślnie 192.168.1.254 więc jak wymienili drugi router i jego adresem był 192.168.1.1 musiałem zmienić adres swojego routera na 192.168.2.254 tyle to jeszcze wiem :)

Helpful post? + 0
Back to top
piterus99
Level 43
Location: Bolesławiec/Wrocław
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9042
Helped: 1081
Post rating: 40
piterus99
Level 43
Post#11 05 Jan 2012 23:11    

Re: Nie mogę dostać się na router.


Na pewno nie ma takiego adresu.
Zapewne ma maskę /24, stąd adres 192.168.1.0 jest adresem sieci, a tam żadnego routera na pewno nie ma.

Po screenie z urządzenia widać, że do nadajnika nie jesteś podłączony, więc jak chcesz się do niego dostać...
Sam nie wiem jak go interpretować. Niby wlan1 nie pracuje, a jednak adres na WAN jest nadany.
Może po prostu administracja routerem jest zablokowana, bramę masz 192.168.1.1 i to jest adres IP routera.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2617
Helped: 349
Post rating: 86
Heinzek
Level 36
Post#12 05 Jan 2012 23:21    

Re: Nie mogę dostać się na router.


????? Powoli bo naprawdę nie rozumiem.
opisz, namaluj jak to działa.

bo z tego co ja rozumiem to
AP biblioteka(192.168.1.1) - AirLive G.Duo Client/AP (192.168.2.254)- komputery

więc na który router chcesz wejść? W bibliotece jest jeszcze jakiś?

Helpful post? + 0
Back to top
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#13 05 Jan 2012 23:36  Topic author   

Re: Nie mogę dostać się na router.


Wygląda to tak;
Nie mogę dostać się na router.

Helpful post? + 0
Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2617
Helped: 349
Post rating: 86
Heinzek
Level 36
Post#14 05 Jan 2012 23:50    

Re: Nie mogę dostać się na router.


czyli chcesz się połączyć z tym urządzeniem z SSID biblioteka?
to może być zwykły AP. jeśli wejdziesz do tego ZXV10 powinno być gdzieś wypisane jakie urządzenia są aktualnie używane i jakie IP dostały z DHCP

Helpful post? + 0
Back to top
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#15 06 Jan 2012 00:17  Topic author   

Re: Nie mogę dostać się na router.


Kurcze tylko gdybym wiedział gdzie..

Dodano po 2 [minuty]:

Ok mam wygląda to tak;
Nie mogę dostać się na router.

Dodano po 1 [minuty]:

Wchodziłem na każdy adres i mogę wejść tylko na swój :( 192.168.1.212

Dodano po 3 [minuty]:

Ogólnie to zawsze łączę się przez SSID Biblioteka jak co :)

Dodano po 2 [minuty]:

Aha do drugiego routera (ZXV10) podłaczony jest HUB albo Switch rozdzielający sygnał na kilka komputerów :)

Dodano po 3 [minuty]:

piterus99 wrote:
Po screenie z urządzenia widać, że do nadajnika nie jesteś podłączony, więc jak chcesz się do niego dostać...


Dlatego nie ma tam adresu MAC ponieważ pada deszcz i czasem mi się rozłącza połączenie :)

Helpful post? + 0
Back to top
Heinzek
Level 36
Location: Zawadzkie
Joined: 12 Mar 2005
Posts: 2617
Helped: 349
Post rating: 86
Heinzek
Level 36
Post#16 06 Jan 2012 12:05    

Re: Nie mogę dostać się na router.


a to co jest na tej tabeli. jesteś na routerze z wifi czy bez? poszukaj tam działu wireless lub wlan

Helpful post? + 0
Back to top
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#17 06 Jan 2012 22:33  Topic author   

Re: Nie mogę dostać się na router.


Tamta tabela to lista przypisanych adresów interfejsu LAN na drugim routerze,wyłączyłem mu interfejs Wi-Fi.

Dodano po 20 [minuty]:

Tablica Routingu:
Nie mogę dostać się na router.

Dodano po 3 [godziny] 1 [minuty]:

Hej, gdzie są wszyscy? :D

Dodano po 5 [godziny] 21 [minuty]:

MAC punktu dostępu BIBLIOTEKA 00:26:5a:ca:12:b5 wskazuje na jakiegoś D-Linka

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piterus99
Level 43
Location: Bolesławiec/Wrocław
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9042
Helped: 1081
Post rating: 40
piterus99
Level 43
Post#18 07 Jan 2012 01:32    

Re: Nie mogę dostać się na router.


Z któregoś screena tam wcześniej wynika, że ten D-Link jest pod adresem 192.168.1.215, ale nie dostaniesz się do niego od tej strony.

Zacząłem nabierać wątpliwości, czy masz w ogóle prawo dostępu do tych urządzeń i jako moderator oczekuję wyjaśnienia.

Helpful post? + 0
Back to top
Grubskee
Level 23
Location: Drezdenko
Joined: 12 Sep 2009
Posts: 797
Helped: 8
Post rating: 7
Grubskee
Level 23
Post#19 07 Jan 2012 02:32  Topic author   

Re: Nie mogę dostać się na router.


Jestem tam taką złotą rączką od komputerów i mógłbym pójść i to zrobić :) tyle że chcę się dowiedzieć o co w tym wszystkim chodzi i jak to zrobić zdalnie, w końcu jest wygodniej :)

Dodano po 7 [minuty]:

Teraz gdy kilka adresów w DHCP drugiego routera wygasło został tylko adres 192.168.1.212 który jest adresem mojego routera a przecież jest to lista DHCP z interferjsu LAN. Wie ktoś już o co chodzi? :)

Dodano po 26 [minuty]:

Zauważcie że MAC Biblioteki ma na końcu B5 a DIR-635 ma na końcu 6 nic z tego nie rozumiem :|

Dodano po 0 [sekundy]:

Zauważcie że MAC Biblioteki ma na końcu B5 a DIR-635 ma na końcu 6 nic z tego nie rozumiem :|

Dodano po 57 [sekundy]:

A już rozumiem :) pewnie dlatego że interfejs WiFi ma swój MAC a Lan swój :)

EDIT: Ok jest to po prostu router transparentny :)

Proszę nie pisać posta pod postem. [piterus99]

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Nie mogę dostać się na router.
Page 1 of 1

Similar topics to nie mogę dostać się na router.

Nie mogę dostać się do dysków. (5)
Nie mogę dostać się na partycję (4)
Nie mogę dostać się do rutera. (4)
Nie mogę się dostać na stronę allegro ! (15)
Nie mogę się dostać do plików użytkownika. (2)
Nie mogę dostać się na jedną z partycji (12)
Nie mogę się dostać do menu rozruchu (4)
Wkładam prndrive\'a pojawia się pod win XP ale nie mogę się na niego dostać (12)
Udostępnianie drukarek. Nie mogę się dostać na drukarkę. (4)
Nie mogę dostać się na partycję po usunięciu wirusów (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.23 seconds