Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Glośniki Logitech X-530 - Nie grają "równo"

Jarszo 06 Sty 2012 01:40 2842 6
  • #1 06 Sty 2012 01:40
    Jarszo
    Poziom 12  

    Witajcie! Mam mały problem z nowymi głośnikami 5.1 firy Logitech X-530.

    Generalnie problem wygląda tak, że rozstawiłem sobie głośniki odpowiednio przed monitorem czyli:

    Lewy - [monitor] - Centralny - [monitor] - Prawy

    Lewy tylny - Prawy tylny


    Podłączyłem 3 wtyczki, któe odchodzą od głośnikó do komputera(są to zielony, pomarańczowy i czarny) tak też podłączyłem do gniazd w komputerze.
    Glośniki Logitech X-530 - Nie grają "równo"

    Problem wygląda tak, że ostatnio siedzę, słucham sobie muzyki i coś czuje słabszy dźwięk na prawe ucho. Zainteresowałem się tym bardziej, bo tak mnie to denerwuje, że masakra.
    PS. Przede wszystkim podkreślam, że jak wiemy, nie każda piosenka, czy też muzyka - cokolwiek jest w formacie 5.1 - tak też zrobiłem w programie Realteka, że każde wejście jest tym głośnikiem przednim(czyli z każdego kolorku; zielony, pomarańczowy i czarny).

    Niepokoi mnie to, że przy tym właśnie rozstawie, który podałem wyżej najgłośniej ze wszystkich gra ten lewy z przodu.

    Próbowałem też podłączyć to do telefonu poprzez przejściówkę jack, ale jest tak samo.

    Najgorsze jest właśnie to, że ten lewy głośnik daje się usłyszeć i to przeszkadza, on po prostu jest najgłośniejszy ze wszystkich. Bo kiedy lewy gra mi głośniej, a ten prawy ciszej to strasznie jest nieprzyjemne.


    Spróbowałem też pobawić się wtyczkami na subie, ale tam wg. kolorów jest tak, jak być powinno podłączone (ale właśnie występuje ten problem z głosem z lewego)
    Natomiast spróbowałem przełączyć wtyczkę z tego lewego na centralny i ten centralny gra najgłośniej. (co prawda tak już lepiej, ale też dziwnie. :/
    (czyli centralny poszedł w miejsce lewego, a ten lewy w miejsce centralnego? głupie. )


    Nie wiem co mam robić, poradzicie mi jakoś?

  • Pomocny post
    #2 06 Sty 2012 02:09
    mleczakm
    Poziom 19  

    Podejrzewam, że po prostu lewy głośnik albo raczej wzmacniacz w subie jest uszkodzony - przynajmniej tak zrozumiałem.

    Zawsze możesz ściszyć jeden kanał w ustawieniach karty dźwiękowej. Na samym początku - balans masz dobrze ustawiony?

  • #3 07 Sty 2012 18:53
    Jarszo
    Poziom 12  

    Też myślę sobie, zę głośniki mogą być fabrycznie uszkodzone... Ale nie oddam na gwarancje teraz pod 5 dniach, bo przyszły z 2 końca polski do mnie. :/

    Spoglądałem na balans ale niby jest okej... :/

    PS. Dodam jeszcze, że zauważyłem takie pytanie głośników. Co to znaczy? Dokładnie można to określić tak, jakby na włączonych głośnikach odłączyć je od prądu i wtedy robią tak "tyk" ...

    To sie zdarza raz na jakiś czas. :/

  • Pomocny post
    #4 07 Sty 2012 20:54
    398216
    Usunięty  
  • Pomocny post
    #5 23 Sty 2012 19:53
    Volumne
    Poziom 9  

    Jak dopiero co kupiłeś i nie działają jak trzeba to najlepiej oddaj na gwarancję bo zawsze się za takie usługi płaci

  • #6 24 Lip 2012 23:49
    Jarszo
    Poziom 12  

    Głośniki są uszkodzone... :)

  • #7 27 Mar 2013 22:53
    398216
    Usunięty  
 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME