Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

magnat monitor supreme sub 301a


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Co kupić? -> Jakie Nagłośnienie do Domu -> magnat monitor supreme sub 301a
Autor
Wiadomość
Rafal_JSN
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 461
Miasto: Jasienica Maz.

Post#1 Post autora tematu 07 Sty 2012 10:04   

magnat monitor supreme sub 301a


Chciałbym zakupić subwoofer aktywny w cenie do 1000zł. Interesowałem się właśnie opisanym w temacie magnatem i kilkoma modelami wharfedale. Bardziej podchodzi mi magnat że wzgledu na dolne pasmo 16Hz i dużej 30cm membramie na sztywniejszym zawieszeniu.Miałem okazje posluchac m-audio ale nie wiem jaki model wiem ze mial moc 100/300w , pasmo 25Hz/150Hz i 25 cm glosnik, ale nie bylo to przyjemne.Może tylko ten model tak miał.Jak sadzicie brac tego magnata bo cena jest podobna do innych modeli subwooferow czy zainteresowac się innym producentem.Pokój ma 25m2 ale co jakiś czas mialby byc uzywany na większej przestrzeni.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sty 2012 10:04   



Powrót do góry
   
sobiech_polska
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 641
Miasto: Lublin

Post#2 07 Sty 2012 10:32   

Re: magnat monitor supreme sub 301a


Niestety, ale dla Magnata 301A 25 m^2 to chyba za dużo (nie mówiąc o większej przestrzeni). Nie patrz na to, że przetwornik ma 30 cm, a deklarowane pasmo przenoszenia zaczyna się od 16 Hz. Ten model jest dobry, a jak na tą cenę to nawet bardzo dobry, ale przeznaczony raczej do mniejszych pomieszczeń. Z czym subwoofer ma w ogóle współpracować?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sty 2012 10:32   





Powrót do góry
   
Rafal_JSN
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 461
Miasto: Jasienica Maz.

Post#3 Post autora tematu 07 Sty 2012 10:46   

Re: magnat monitor supreme sub 301a


Z tym akurat sie nie zgodze.Znajomy ma model 201a czyli ten mniejszy i na sali gimnastycznej mimo niewielkiej mocy i malego głośnika na odleglosci 20 m całkiem dobrze go slychac.A miałeś moze mozliwosc odsluchu 301a??Bo mi wlasnie chodzi zeby ktoś kto go slyszal mi na ten temat napisal bo ludzie rozne mają opinie.
Ma pracowac z amplitunerem 5.1 z wyjściem na sub aktywny i kolumnami frontowymi diory o mocy 100w i paśmie 38Hz/18KHz i efektywności 90db.

Dodano po 7 [minuty]:

Ten amplituner to wynalazek diory model aws 001 i jak narazie sprawuje sie świetnie mimo wielu negatywnych opinii.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sty 2012 10:46   





Powrót do góry
   
sobiech_polska
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 641
Miasto: Lublin

Post#4 07 Sty 2012 10:51   

Re: magnat monitor supreme sub 301a


Miałem ten subwoofer u siebie w domu (dość długo), ale przy większym poziomie głośności zaczynały się schody. Jeśli znajomy ma mniejszy model i na sali gimnastycznej sprawuje się dobrze, to ja czegoś nie rozumiem, ale być może częstotliwość odcięcia była ustawiona na 150Hz, więc może go dzięki temu było słychać. Poza tym dziwnie to brzmi, bo jeśli mały subwooferek, z 20 cm przetwornikiem i stosunkowo słabym wzmacniaczem, grał według Ciebie dobrze na sali gimnastycznej (w co jest mi baaardzo ciężko uwierzyć), to wyższy model gorszy nie będzie i możesz go wziąć...
Powrót do góry
   
Rafal_JSN
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 461
Miasto: Jasienica Maz.

Post#5 Post autora tematu 07 Sty 2012 11:08   

Re: magnat monitor supreme sub 301a


Dopytalem kolegi i mówi że dokonal malych przeróbek:wymienil końcówkę mocy, dał większy magnez i sztywniejsze zawieszenie .Więc teraz to się wydaje bardziej realne.

Dodano po 3 [minuty]:

Więc chyba jednak sie skusze ale parę opinii na ten temat jeszcze nie zaszkodzi to może zmienie zdanie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sty 2012 11:08   





Powrót do góry
   
sobiech_polska
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 641
Miasto: Lublin

Post#6 07 Sty 2012 11:17   

Re: magnat monitor supreme sub 301a


Opinie osób, które słyszały ten model (i którym słoń nie nadepnął na ucho) powinny być raczej pozytywne, bo subwoofer naprawdę gra ładnie (a używkę można za 500-600 zł dostać).
A co do przeróbki subwoofera, przez Twojego kolegę to jestem raczej z osób, które nie uwierzą, dopóki nie zobaczą/usłyszą, więc jestem sceptycznie nastawiony co do ingerencji w zawieszenie, magnes, itp...
Powrót do góry
   
Rafal_JSN
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 461
Miasto: Jasienica Maz.

Post#7 Post autora tematu 07 Sty 2012 18:46   

Re: magnat monitor supreme sub 301a


Napisałem maila do mediamarkt.pl czyli tam gdzie mialem zamiar go zakupić, do działu obslugi klienta sprzętu HiFi.Akurat trafiłem na kierownika działu z 10 letnim stażem ktory napisał że urządzenie sprawuje się dobrze nawet w pomieszczeniach 40-50m2 wystarczy go odpowiednio ustawić.Jak się do tego macie??Kierownik ma rację czy tylko chce wcisnąć kit klientowi by się pozbyć towaru??

Dodano po 3 [godziny] 24 [minuty]:




Przywieziony, podłączony i dobre pierwsze wrażenie.
Dźwięk rozprzestrzenia się płynnie po całym pokoju (i nie tylko!!).
Dopiero na górnej granicy mocy, crossover ustawiony na 150Hz słychać jakieś zniekształcenia.Ale ogólnie świetny subwoofer zobaczymy jak dalej.

Dodano po 3 [minuty]:

Zamykam temat ewentualnie proszę pisać na PW.

Od tego jest kłódka. Możesz sam?
(dj-MatyAS)

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Co kupić? -> Jakie Nagłośnienie do Domu -> magnat monitor supreme sub 301a
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Czy Magnat sub 301A wystarczy do pokoju 25m2 ? (1)
Magnat sub 300 supreme (41)
Jak podłączyć wzmacniacz stereo i Magnat Sub 301a ? (fotki) (7)
Który subwoofer kupić-Wharfedale WH-210 czy Magnat Sub 301a? (5)
Czy głośnik w subie Magnat Sub 301a ma tylko 40 wat rms ? (14)
Magnat Monitor Supreme 2000 vs Tonsil Maestro (9)
subwoofer MAGNAT monitor sub 300 czy Yamaha YST-SW030? (6)
Jak podłaczyć kable do Magnat 301a? (10)
Jakie kolumny dokupić do suba Magnat 301a? (4)
Jaki amplituner do kolumn clarus hsp-9516 i subwoofera magnat 301a? (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.558 seconds

elektroda.pl temat RSS