Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Waga FAWAG TP 150/1 +ZOT-3 wersja 4.9 wyświetla JEdn05


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis ->Waga FAWAG TP 150/1 +ZOT-3 wersja 4.9 wyświetla JEdn05 Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Szajer
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 08 Lis 2003
Posty: 117
Miasto: Włocławek

Szajer
Poziom 13
Post#1 Post autora tematu 08 Sty 2012 23:55   

Waga FAWAG TP 150/1 +ZOT-3 wersja 4.9 wyświetla JEdn05


Witam,

jak w temacie: po załączeniu zasilania miernika ZOT-3 wersja 4.9
na wyświetlaczu wyświetla JEdn05 i niby można za pomocą przycisków coś zmieniać ale nie wiem co oznaczają dane parametry.

Nieraz miernik wykona test (wyświetla 1,2,3...do 9) i zaczyna normalnie ważyć,
ale tak raz na 20 uruchomień.

Oto dane miernika :

zot-3 wersja 4.9 2008rok tp 150/1 1D-4BM e=50g

na płytce elektroniki:

179/11/2008
eu09.01 00 00 01.2

za wszelką pomoc z góry dziękuje
Pozdrawiam
Darek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 08 Sty 2012 23:55   



Powrót do góry
mawi2
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Sie 2006
Posty: 450
Miasto: warszawa

mawi2
Poziom 18
Post#2 09 Sty 2012 14:27   

Re: Waga FAWAG TP 150/1 +ZOT-3 wersja 4.9 wyświetla JEdn05


Taki komunikat oznacza iż waga wchodzi w tryb serwisowy. Zabezpieczenie switchem. Szczerze - dziwny i nietypowy objaw. W tej elektronice w celu wejścia w service mode wejście procesora zwierane jest do masy. Wniosek jaki mi się nasuwa to albo uszkodzenie switcha lub nie łączy rezystor podciągający.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 09 Sty 2012 14:27   



Powrót do góry
maniek2905
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 32
Miasto: O-ka

maniek2905
Poziom 9
Post#3 11 Sty 2012 11:28   

Re: Waga FAWAG TP 150/1 +ZOT-3 wersja 4.9 wyświetla JEdn05


ostatnio miałem ten sam objaw. wymiana switcha pomogła. tylko ciekawe czy ktos pykając sobie nie przestawił parametrów wagi.... umnie z wagi 150kg zrobiła się 15000g...

pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 11 Sty 2012 11:28   



Powrót do góry
Szajer
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 08 Lis 2003
Posty: 117
Miasto: Włocławek

Szajer
Poziom 13
Post#4 Post autora tematu 11 Sty 2012 11:33   

Re: Waga FAWAG TP 150/1 +ZOT-3 wersja 4.9 wyświetla JEdn05


Witam,

a więc tak : odciąłem przewód od czujnika bo był lekko przetarty (żył środkowych nie było widać tylko masa była odkryta).
Podłączyłem miernik i chyba z 6 razy pod rząd uruchomił się normalnie (już myślałem że to było przyczyną) ale niestety za 7 razem ( i kolejne) znów wszedł w tryb serwisowy Sad

Wyczyściłem całą płytkę w izopropanolu, wygrzałem, wymieniłem microswitch którym się chyba wchodzi w tryb serwisowy (nawet po przyciśnięciu miał ze 150Ω a nie blisko zera) i jak na razie nie wchodzi w tryb serwisowy.
Niestety teraz mam inny problem : po podłączeniu zasilacza miernik uruchamia się sam, przechodzi test, wskazuje zero, wyłączam go z przycisku na panelu i nie chce się ponownie załączyć. Trzeba odłączyć zasilacz i ponownie podłączyć (tak samo jest z baterii).

I jeszcze jedno pytanie : chyba coś zmieniłem w tym menu serwisowym bo były 2 miejsca po przecinku a teraz mam jedno. Wie ktoś może jak to zmienić ?

Switch to układ czy właśnie to co wymieniłem ?

Dziękuje i Pozdrawiam
Darek


Jeśli chodzi o miejsca po przecinku to udało mi się dojść i jest już dobrze, ale nadal jest problem z ponownym uruchomieniem miernika.



Witam, dołożyłem dodatkowy wyłącznik i poszło do klienta z takim rozwiązaniem.

Dzięki i pozdrawiam
Darek

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Inne Serwis -> Waga FAWAG TP 150/1 +ZOT-3 wersja 4.9 wyświetla JEdn05
Strona 1 z 1
Podobne tematy
waga FAWAG TP 150/1 ZOT-3 v4.9 nieliniowosc po kalibracji (3)
Waga FAWAG TP 150/1 - miernik ZOT-3 brak możliwości kalibracji (1)
FAWAG TP150/1 - Miernik ZOT-3 WERSJA 0, nie mozna wejsc w tryb serwisowy (3)
Waga Axis B-150 - Cały czas piszczy buzzer i nic nie wyświetla (8)
Waga fawag TP-60 sygnalizuje błąd (4)
Waga TP-60/1/A FAWAG - płynność cyfr (4)
Waga elektroniczna FAWAG WTN-15 pomóżcie (2)
Waga FAWAG TP30/1 Err 7. Jak zaprogramować funkcję? (2)
Waga z FAWAG-u WTN15 - po teście wyświetlacza brak reakcji (2)
Waga Fawag TP30/1 zawiesza się podczas testu (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS