| Author |
crunky Poziom 22

|
20 Jan 2012 01:45 Re: Prośba o ocenę zestawu monitoringu małego budynku |
|
|
|
Znowu zaczynasz?
Wiem o ile IP jest lepsze od analogów, nie musisz akurat mi tłumaczyć, argumenty każdy znajdzie pod siebie. Autor podał akurat pięć różnych wariantów analogowych, może miał powody ku temu, chciałem trochę zwrócić kierunek dyskusji na merytoryczne tory a tu się zacznie... analog czy IP.
Gdzie indziej mają problemy typu canon czy nikon.
|
|
| Back to top |
|
 |
scandaliks Poziom 18

|
20 Jan 2012 14:54 Re: Prośba o ocenę zestawu monitoringu małego budynku |
|
|
|
Panowie wszystko zależy od klienta :) Chce kamerki za 200zł i rejestrator za 500 to mu się montuje :) Ja tam nie wybrzydzam,co chcą to dostają.Większość tłumaczy się że potem zmienią na kamerki za 1000,ale jeszcze się nie spotkałem :) Niektórzy mają już jak ostatnie moje dwie klientki położone kable 3 lata temu,chciały by IP ale nie da rady fizycznie.Miałem paru klientów którzy chcieli żeby oprócz RG59 położyć UTPa koszt niewielki ,a zawsze z żył 2x0,5 skorzystasz zasilisz grzałkę lub kamerę lub Bóg wie co :) a UTPem leci IPik.
|
|
| Back to top |
|
 |
PITMAN123 Poziom 5

|
22 Jan 2012 01:20 Re: Prośba o ocenę zestawu monitoringu małego budynku |
|
|
|
| Marek31415 wrote: |
Do autora tematu.
Nie wypowiadałem się wcześnie, ponieważ te wszystkie oferty tak naprawdę niewiele się różnią. Każda z nich to wyrzucone pieniądze w błoto |
Czyli Twoim zdaniem albo kupuję sprzęt za kilka- kilkanaście tysi albo lepiej nic nie kupować??
Szkoda wydawać sporo kasy tylko po to, żeby tylko widzieć czy pracownik jest w danym pomieszczeniu... Zastanawiam się, czy nie istnieją naprawdę kamery dla mniej wymagających odbiorców, które z marszu nie są badziewiem??
P.
|
|
| Back to top |
|
 |
Marek31415 Poziom 20

|
22 Jan 2012 01:50 Re: Prośba o ocenę zestawu monitoringu małego budynku |
|
|
|
| PITMAN123 wrote: |
Czyli Twoim zdaniem albo kupuję sprzęt za kilka- kilkanaście tysi albo lepiej nic nie kupować??
Szkoda wydawać sporo kasy tylko po to, żeby tylko widzieć czy pracownik jest w danym pomieszczeniu... Zastanawiam się, czy nie istnieją naprawdę kamery dla mniej wymagających odbiorców, które z marszu nie są badziewiem??
P. |
Lepiej zainwestować w system, który można rozwijać w miarę napływu gotówki.
Sprzęt, który można modernizować.
Kamery IP o jakości sprzętu analogowego porównywalnego z tą ofertą to cena od 450 zł.
Do rejestratora analogowego nigdy nie podłączysz kamery o rozdzielczości Mpix.
Nigdy też nie uzyskasz takiej jakości, jak z kamery Mpix.
Może teraz nie widzisz takiej potrzeby, ale zobaczysz po pierwszym zdarzeniu, gdy okaże się, że klient nie jest do rozpoznania.
Niestety, takie przypadki są bardzo częste.
Może się to komuś nie podobać, ale systemy analogowe telewizji przemysłowej są na wymarciu, tak jak normalna telewizja analogowa.
Pamiętaj, że kamera IP 2MPix to zamiennik około 6 - 8 kamer analogowych patrzących w tym samym kierunku.
W tym przeliczeniu jest to rozwiązanie dużo tańsze.
Rzeczywista kalkulacja jest inna, ale naprawdę warto się nad tym dobrze zastanowić.
Oczywiście, Twój wybór, Twoje pieniądze.
Według mnie inwestowanie w systemy analogowe, szczególnie z rejestratorami tej klasy jest nieopłacalne.
Co do samych kamer, tych tańszych, warto zainteresować się Zavio.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Jan 2012 01:50 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
crunky Poziom 22

|
22 Jan 2012 15:32 Re: Prośba o ocenę zestawu monitoringu małego budynku |
|
|
|
Marku, miałem odpowiedzieć na Twój post ale najnormalniej mi się nie chce i przerwałem w połowie pisania. Powtarzasz zawsze to samo, wyższość Świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem kiedy nadarzy się okazja. Jeszcze raz podkreślam że autor trzyma się kamer analogowych, uszanuj to.
| PITMAN123 wrote: |
| Szkoda wydawać sporo kasy tylko po to, żeby tylko widzieć czy pracownik jest w danym pomieszczeniu... |
Do tego wystarczy Ci kamera za stówkę-dwie. Spokojnie spełni swoje zadanie. Jeśli chcesz wiedzieć czy pracownik był o danej godzinie w pomieszczeniu, z grubsza co robił, jak się zachowywał i nie będzie to zbyt duże pomieszczenie to bez sensu ładować grubą kasę. Jak troszeczkę naciągniesz budżet i przeznaczysz na dany punkt dodatkowe sto-dwieście złotych będziesz miał już kamerę renomowanej firmy, z lepszym obrazem ale przede wszystkim mniej awaryjną i powtarzalną.
I w zasadzie tyle w temacie.
Najlepiej jest być na miejscu, wtedy wiadomo o czym rozmawiamy :-)
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
PITMAN123 Poziom 5

|
24 Jan 2012 18:55 Re: Prośba o ocenę zestawu monitoringu małego budynku |
|
|
|
| crunky wrote: |
Do tego wystarczy Ci kamera za stówkę-dwie. Spokojnie spełni swoje zadanie. Jeśli chcesz wiedzieć czy pracownik był o danej godzinie w pomieszczeniu, z grubsza co robił, jak się zachowywał i nie będzie to zbyt duże pomieszczenie to bez sensu ładować grubą kasę. Jak troszeczkę naciągniesz budżet i przeznaczysz na dany punkt dodatkowe sto-dwieście złotych będziesz miał już kamerę renomowanej firmy, z lepszym obrazem ale przede wszystkim mniej awaryjną i powtarzalną.
I w zasadzie tyle w temacie. |
Myślę podobnie. Zaczynam czytać opinie na temat kamer tych droższych o stówkę lub dwie :)
P.
|
|
| Back to top |
|
 |