DawiDD Poziom 21

|
20 Jan 2012 18:49 SAECO PRIMEA RING SUP030ND po wymianie napedu dystrybutora wody nie dziala |
|
|
|
Witam
Mam problem z ekspresem SAECO PRIMEA RING SUP030ND. Nie jestem jego pierwszym właścicielem, a poprzedni właściciel oddal go do serwisu który stwierdził uszkodzona zwrotnice wody/multizaworu (12000068 AS.MOTORIDUT.SAIA X VALVOL.MULTIVIE P124 )
Rzeczywiście okazało się ze tryb jest wytarty w tym napędzie. CO prawda nie kopiłem oryginalnego napędu tylko wstawiłem podobny ze starym oryginalnym silnikiem który był w ekspresie. Mechanicznie wszystko chodzi jak trzeba ale zawór gdy "dojedzie do skrajnego" położenia nie zatrzymuje się tylko silnik chce kręcić dalej. Tak się dzieje zarówno w jedna jak i druga stronę. Switche na zaworze są ok, połączenie z płyta tez ok i dlatego jest to dziwne. Bo gdy zawór ustawie ręcznie w środkowej pozycji gdy 2 przyciski sa wciśnięte to ekspres to wykrywa i przechodzi procedurę grzania i jest gotowy do pracy Wynikało by z tego ze procesor "widzi" przyciski na zaworze. Mozna wtedy np włączyć gorąca wodę i ona lecie, ale gdy chce proces zatrzymać to już zawór zaczyna wariować - kreci w lewo, prawo az w końcu pojawi się napis aby wyłączyć i ponownie włączyć ekspres w celu usuniecie problemu.
Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem?
|
|