| Author |
SmartBug Poziom 15

|
28 Jan 2012 03:19 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Ehh miałem w zamiarach skończyć studia i wyjechać do Anglii ale chyba jednak plan nie wypali. ;(
Bo jak widać na wyspach puki co gorzej. :/
|
|
| Back to top |
|
 |
elek555 Poziom 23

Joined: 19 Jan 2006 Posts: 3453 Location: between bad good and good evil
|
28 Jan 2012 20:10 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Polityczne hieny chętnie podłączają się pod protest. Wreszcie z innym aplauzem: http://www.youtube.com/watch?v=pteIYNTzdgE
| SmartBug wrote: |
Ehh miałem w zamiarach skończyć studia i wyjechać do Anglii ale chyba jednak plan nie wypali. ;(
Bo jak widać na wyspach puki co gorzej. :/ |
A po co masz wyjeżdżać? To twój kraj i tu twoje miejsce. Oczywiście ucz się (tego co warto), tylko naprawdę a nie po łebkach. Pamiętaj, że to dla siebie, a nie dla papierka jak ostatnio w modzie. Nie ufaj na wyborach pajacom i zanim zagłosujesz myśl. Złym wyborem bijesz nie tylko w siebie, ale w swoich najbliższych i w swój kraj! Młodych teraz nikt nie uczy patriotyzmu ale wystarczy pamiętać że tu mają żyć twoje dzieci i wnuki. I jeszcze jedno -nie mieszaj swoich działań z wiarą. Te sprawy idą niezależnie i możesz być dobry, ale w obu osobno. Masz pracować tu dla siebie a nie dla bossów od zmywaka, szkoda czasu. Dasz radę spokojnie
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Jan 2012 20:10 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
SmartBug Poziom 15

|
02 Feb 2012 03:45 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Tak tylko dzisiejsza rzeczywistość klaruje się tak. Zarobek jak dostanę 1500 zł to będzie świat trzeba sobie odliczyć z tego jeszcze 70% i wyjdzie to jaką emeryturę bym miał po 65 latach robienia na tych jełopów. Gdzie to w krajach unii ludzie zarabiają średnio 5-6 tys.
|
|
| Back to top |
|
 |
vorlog Poziom 21

Joined: 26 Aug 2004 Posts: 1147 Location: Dąbrowa Tarnowska
|
|
| Back to top |
|
 |
v1ck Poziom 13

|
02 Feb 2012 10:26 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Teraz, jak już skończyła się emigracja do Anglii/Irlandii to może już czas na emigracje do Grecji ?
|
|
| Back to top |
|
 |
vorlog Poziom 21

|
02 Feb 2012 11:01 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
| v1ck wrote: |
| Teraz, jak już skończyła się emigracja do Anglii/Irlandii to może już czas na emigracje do Grecji ? |
Jak luknąć na termometr, to aż się chce nawet na piechotę iść :D
I kolejny dylemat- ile ten bidny Grek wydaje na ogrzewanie, izolację chałupy i ciepłe ubranie (innych dupereli nie licząc) w zimie, w porównaniu do bogatego Polaka? :P
V.
|
|
| Back to top |
|
 |
jannaszek Poziom 24

|
02 Feb 2012 21:07 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Dzisiaj w Tv pokazali Łotysza, który wracał na piechotę z Anglii do Witebska..
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Wystarczy załapać się do rządu, to na samo paliwo do samochodu dostaniesz kilka tyś zŁ.
Jak ktoś jest sprytny i dobry, to zarobi za granicą kilka- kilkanaście tyś.
Tak jak i u nas.
Niestety, emerytury są tam zdecydowanie korzystniejsze.
Ale to nie dziwi, bo jak myśmy orali sochą pole i doili kozy, to te krainy mlekiem płynące zajmowały się kolonializmem, niewolnictwem, łupieniem wszystkich zakątków świata.
Dzisiaj też stawiamy na pasterstwo-oscypki Nasza karta przetargowa- po co nam stocznie, po co nam nawet porty?
Stal się przywiezie z Hiszpanii, na produkcję lemieszy, kos itp.
|
|
| Back to top |
|
 |
vorlog Poziom 21

|
|
| Back to top |
|
 |
Starkes Poziom 17

|
07 Feb 2012 11:30 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Wtrącę swoje 3 grosze.
Nie popieram kradzieży własności intelektualnej, ale jestem zdecydowanym przeciwnikiem ACTA.
1) to ograniczy rozwój gospodarczy naszego kraju.
2) wydaje się, że najbardziej zyska USA, gdzie patenty są nawet na pomysły o wysokim poziomie ogólności a nie na konkretne rozwiązania (np kod programu, czy algorytm).
Była SKUTECZNA O ZGROZO (w sensie przyznania patentu) próba opatentowania nauki przez Internet - firma Blackboard z USA.
Wyobraźcie sobie, że każdy kto chce mieć swój portal edukacyjny - musiałby zapłacić jej opłatę licencyjną...
Czytałem też, że były też próby opatentowania "pakowania danych" - nie tyle konkretnych rozwiązań (kodu czy algorytmu) - co generalnie - samego pomysłu "pakowania danych"...
3) Nie do pominięcia jest fakt kradzieży cudzych pomysłów i patentowanie ich jako swoje ...
4) tylnymi drzwiami usiłuje się w Polsce (nie pierwszy raz) zlikwidować "dozwolony użytek prywatny". Sam kupuję muzykę i filmy na płytach, chodzę do kina (także na premiery), ale też w zgodzie z Polskim prawem - mam sporo MP3 sciągniętych z internetu. Z tego co wiem ACTA umożliwi ściganie i traktowanie takich osób jak jak złodziei...
5) nie do pominięcia jest kwestia tzw generyków, czyli odpowiedników leków. To nie zawsze są podróbki. Pomijając już fakt, że z tego co wiem (a na lekach nie znam się w ogóle) część generyków produkowana jest na licencji - to inna część leków nie jest wynalazkiem ale odkryciem (czyli obserwowaniem i naśladowaniem przyrody).
W końcu - czy to, że pierwszy użyłem koła - daje mi prawo do "opatentowania koła" i czerpania korzyści z tego patentu przeż żądanie opłat od producentów (a może i użytkowników) - rowerów, motocykli i samochodów?
Hipokryzją jest, że USA domaga się od nas podpisania ACTA - samo transefując produkcje i inwestując w Chinach których nikt o przestrzeganie praw autorskich nawet nie podejrzewa.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
07 Feb 2012 11:30 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
bonanza Poziom 22

|
08 Feb 2012 09:39 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Monsanto nie wynalazło pszenicy, tylko zmodyfikowało opensource'ową pszenicę udostępnioną przez p. Boga. Jak śmią żądać opłat za nie swoje dzieło?!
Można jeszcze opatentować smarkanie w palce bez chustki, picie kefiru na kaca i wiele innych rzeczy.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
08 Feb 2012 09:39 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Starkes Poziom 17

|
08 Feb 2012 10:03 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
A zakaz sprzedaży i kupowania używanych gier?
"...Wątpliwości specjalistów budzi także ograniczanie rynku wtórnego poprzez udostępnienie części zawartości jedynie pierwotnemu nabywcy. Czyli na przykład dołączanie do gry jednorazowego kodu umożliwiającego zabawę przez sieć (bardzo popularnego ostatnio online pass)..."
"...informacja zakazująca odsprzedaży znajdująca się na pudełku gry to raczej rzadkość i właściwie większość ludzi po prostu ją ignoruje (i słusznie!). O wiele powszechniejszy wydaje się problem online passów, a tutaj nie pojawia się już taka jednoznaczna odpowiedź..."
Co dalej zakaz sprzedaży używanych konsol?
Zakaz sprzedaży używanych samochodów ... ???
P.S. link do źródła z powyższych cytatów.
http://giernik.pl/gazeta-prawna-wziela-sie-za-walke-producentow-z-rynkiem-gier-uzywanych,artykul.html?material_id=4f04576c9a22ddd063000000
|
|
| Back to top |
|
 |
elek555 Poziom 23

|
|
| Back to top |
|
 |
vorlog Poziom 21

|
08 Feb 2012 21:08 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
| Quote: |
Obywatelu !
Czy zdajesz sobie sprawę, że w naszym ukochanym kraju, a zasranym państwie, jesteś regularnie robiony w wała? Na każdym kroku i w każdym obszarze. Lecz skoncentrujmy się dziś na jednym wąziutkim aspekcie, bo nasycenie bezczelnego chamstwa, hipokryzji i oszustwa, osiągnęło właśnie swoje apogeum.
Oczywiście rozchodzi się o ustawę emerytalną.
Wsiadłem jak zwykle do samochodu i aby sobie podnieść różne poziomy, w tym, przede wszystkim agresji, zamiast łyknąć amfy, czy wciągnąć działeczkę koki, włączyłem TOK FM. Uch, jak to daje kopa… Prezentował się niejaki Borowski, polityk zawodowy i sejmowy wyjadacz i łgał i kręcił, jako, że mu pewnie ci agorowcy dobrze zapłacili. Referendum? To bzdura; to tak, jakby ludzi zapytać czy wolą być piękni i bogaci, czy biedni i brzydcy. Nie ma sensu. Bla, bla, bla. Po chwili już byłem nakręcony, jak ten czarny koleś z Formuły 1. A miałem już dobry podkład, bo był to chyba 50 głos, nie wiem czy durnego, czy tak cynicznego, nieważne, bowiem mającego nas za ciemne bydło, polityka. Głos ich wszystkich, tych samozwańczych półbogów od siedmiu boleści.
Obywatelu !
Policz sobie sam. Powiedzmy, że jesteś średniak, średniak statystyczny. Skończyłeś, no powiedzmy, nawet uniwersytety i w wieku 25 lat rozpoczynasz pracę i rzetelnie i przykładnie pracujesz 40 lat, by jak dotychczas mając lat 65 przejść na emeryturę i pożyć sobie jeszcze, gapiąc się w telewizor, albo nawet pieląc działkę, ostatnie 10 lat. Ukochane państwo, za te 40 lat znoju, wypłacać ci będzie, jak będzie szczodrobliwe, 1500 zł. Ciężko będzie, lecz nie zdechniesz.
A teraz popatrz. W dupie mamy te wszystkie ZUSy, KRUSy i inne złodziejskie kantory. Sami będziemy przez te 40 lat odkładać miesięcznie na przykład 300 zł. To chyba jest w dolnych granicach, ale co tam. Odkładamy więc na koncie, które też jest niewygórowanie oprocentowane, niech będzie 5%. I po 40 latach, prostego procentu składanego , uzbierałeś bracie 360 000 złotych.
Gdybyś już dalej nie korzystał z oprocentowania i żyłbyś te same głupie 10 lat, to byś sobie mógł wydawać 3600 zł miesięcznie.
Czujesz? Od złodzieja masz 1500, a nawet od najbardziej złodziejskiego banku 3600 zł.
Ale to jeszcze nie wszystko. Państwowy gangster okrada wszystkich jeszcze bardziej. Pracodawca za każdego z nas opłaca w przybliżeniu 60% ZUSu od każdej pensji. Powiedzmy zarabiasz skromne 3000 zł, to twój pracodawca oddaje złodziejowi jeszcze 1800 zł. I to jest składka emerytalna i składka zdrowotna. Nawet gdyby dzielono ja 50/50 to znaczy, że na emeryturę jest w twoim imieniu zabierane 900 zł miesięcznie, co daje po 40 latach 1 080000 zł. Fajnie co?
I te śliskie piskorze, ten cały Borowski, z hordą przydupaśnych ekspertów jęczą, że nie ma forsy; że trzeba skrócić zasłużony odpoczynek i zarżnąć bydło, jak już przestanie dawać mleko. Widzicie ten fałsz i obłudę? Tyle kradną, a forsy nie ma!
Nikt nigdy nie twierdził, że wybiera się polityków z racji wysokiego poziomu intelektu. Pies ich drapał. Ale k…a nie pozwolę, żeby ze mnie robili wała i idiotę. Tępota tych osobników, bo ciągle nie jestem pewny czy to czysta głupota, jest przerażająca.
Jakoś to wszystko lepiej, czy gorzej, kręciło się przez 50 lat. Aż consiglieri Rostowski przy słynnym Capo di tutti capi, tak się rozpędził, że nawet zaczął kraść ludziom już uzbierane emerytury. I zrobiła się potężna dziura. I tej dziury nie ma czym załatać. A ponieważ na złodzieju czapka gore, to krzyczą w niebogłosy. Muszą głośno, by zakrzyczeć zdrowy rozsądek i prostą logikę narodu. Solidarny kopniak w dupe się należy, tak, by się zatrzymali gdzieś za orbitą Urana.
Ja chcę tylko jednego – odpieprzcie się wszyscy od mojego życia i mojej forsy. Chętnie zapłacę jakieś tam podatki (miało być liniowe 10% wg. pana Tuska – pamiętacie?), żeby ten cały cyrk się jakoś kręcił. Ale ubezpieczać się będę sam, zgodnie z moim widzimisię. Na zdrowie też sam będę łożył. Zresztą już chyba od lat 10 korzystam z prywatnej opieki medycznej, bo inaczej nie da rady (rezonans prywatnie za 2 dni, za 380 zł; z NFZ za darmo w lipcu).
I emeryturę też będę zbierał sam. I wtedy na pewno będę spędzał wakacje pod palmami, a nie karmił złodziei.
Niech mi tu ktoś nie wyjeżdża, że w innych, cywilizowanych krajach jest tak samo – gówno prawda. Może w Rumuni I Bułgarii.
A wiecie, jak jest w zbankrutowanej Grecji? No właśnie…
:)
Pochodzenie:
http://jazgdyni.nowyekran.pl/post/51819,pokazuja-wala-a-wy-co
V.
|
|
| Back to top |
|
 |
jannaszek Poziom 24

|
08 Feb 2012 22:15 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Dzisiaj była dyskusja w TV na temat emerytur i gościu z PIS zadał pytanie jakiemuś oszołomowi z PO: czy wyobraża sobie baletnicę tańczącą Jezioro łabędzie w wieku 67lat, lub budowlańca skaczącego po rusztowaniach, a potem pytanie, co proponują i jakie planują posunięcia, aby umożliwić normalną pracę po 50( bo dziś są problemy) nie mówiąc o 67 latach.
Spotkał się z dzikimi okrzykami, z których wynikało, że oni wiedzą, że to jest bez sensu i nikomu to nie pasuje, ale to jest konieczność, bo wszystkie kraje tak robią..
Jasne, nie możemy zostawać w tyle. Tu też nie będzie referendum, przecież w naszych sprawach ono się nigdy nie odbywa.
Ten polityk z PIS reprezentował mnie i moje pytania, mimo że ani ta partia, ani on sam nie jest moim faworytem- pewno grał na nastrojach.
Prezydent też jest zgodny, no bo jak się ma samej pensji 20000 EURO, to "wali" go emerytura w mydlanej przyszłości.
Jaki ten system jest przejrzysty i czysty.
|
|
| Back to top |
|
 |
11111olo Poziom 25

|
08 Feb 2012 22:24 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Nie ma demokracji skoro i tak wszystko robią za plecami a tylko jak coś nie do końca pójdzie jak trzeba to robi się afera po której są zmiany.
|
|
| Back to top |
|
 |
jannaszek Poziom 24

|
08 Feb 2012 22:38 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Tak, metoda gaszenia pożaru.
Kiedyś nie rozumiejąc tej komuny bo byłem mały - wierzyłem w takie ideały jak: Patriotyzm, nasz wspólny dom, dziś doszła by Demokracja itd.- teraz już nie ma głupich. :D
|
|
| Back to top |
|
 |
Starkes Poziom 17

|
09 Feb 2012 08:30 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
jannaszek - ja ciągle jeszcze wierzę, choć za bardzo się z tym nie ujawniam ;-)
Jesteśmy zepchnięci do defensywy, prawie do konspiracji.
I żeby nie było wątpliwości - nie jestem zwolennikiem PiS ale, w 2005 roku byłem zwolennikiem PO. Taki mają PR, że uwierzyłem że to są spece od gosporadki. Dlatego byłem zwolennikiem PO PiS'u, który dysponując 70% w parlamencie mógł naprawdę dużo zrobić.
I nie potrzebowałem książki Palikota (w której opisuje on jak PO jedyne co robiła to markując rozmowy z PiS, dążyła do jego kompromitacji i wcześniejszych wyborów).
Niestety PiS zachowuje się podobnie - obecnie jedynie co robi to poszczekuje przeciwko rządowi.
Do SLD - mi za daleko (za stary jestem aby im uwierzyć 1972 ;-), o Palikocie co dla swoich interesów powie a może i zrobi wszystko nie powiem.
Ale niezależnie od tego, ŻADEN PATRIOTA nie może godzić się na umowę która osłabia pozycję jego kraju - a taką bez wątpienia jest ACTA.
Możecie się śmiać, ale choć patriotyzm dziś jest CELOWO sprowadzony do obciachu - dla mnie jest właśnie dbaniem o interesy WŁASNEGO KRAJU, o jego rozwój naukowy i ekonomiczny, o niezależność energetyczną z zachowaniem odrobiny sprawiedliwości i SOLIDARNOŚCI społecznej.
|
|
| Back to top |
|
 |
jannaszek Poziom 24

|
09 Feb 2012 23:38 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Ja jestem Patriotą, ale mam pewność, że rząd wcale nie stoi na czele tych wartości, natomiast realizuje prywatną politykę, politykę grabieży i spalonej ziemi.
Dzięki działaniom kolejnych rządów, w świecie jesteśmy postrzegani pół żartem, pół serio.
My- naród..
Ale najgorsze jest to, że wszyscy się od tego odcinają, każdego to boli bez wyjątku a powierzamy jednak ciągle władzę zorganizowanej grupce ludzi: to takich, to siakich- zawsze są to ludzie, którzy nas zawodzą.
Nie sympatyzuję za Germańcami, ale z prawdziwą pokorą podziwiam ich gospodarność i dbałość o naprawdę własne interesy, interesy społeczeństwa- to nie ich winić, że wszędzie ich pełno i z wszystkiego czerpią, tylko głupców, że do tego dopuszczają.
|
|
| Back to top |
|
 |
Starkes Poziom 17

|
10 Feb 2012 08:19 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
| jannaszek wrote: |
| Ja jestem Patriotą, ale mam pewność, że rząd wcale nie stoi na czele tych wartości, natomiast realizuje prywatną politykę, politykę grabieży i spalonej ziemi. |
Zgadzam się NIESTETY!
Pozostaję jednak umiarkowanym optymistą. Choć z olbrzymim niepokojem obserwuję jak kolejny raz majstrują przy systemie edukacji. Czy chcą z nas zrobić Amerykanów?
TAK TAK - Ameryka nie jest dla mnie wzorem - wręcz przeciwnie - uważam, że powinniśmy wyciągać wnioski z historii.
Nie tylko Niemcy i Ruskie nas mieli w dupie ...
W dupie mieli nas Francuzi, Anglicy i Amerykanie ... mieli w 1939, mieli w Jałcie mieli w Poczdamie ... I mają teraz...
Dlatego dla mnie podstawowym wnioskiem z historii jest to aby utrzymując dobre stosunki z naszymi sojusznikami - DBAĆ O POLSKIE i być może Europejskie interesy (tak nie chodzi o to aby rozpaczać na naszą historią - bo jej NIE ZMIENIMY! - ale musimy wyciągać WNIOSKI!)
Ja jestem rocznik 72 - i po 1989 byłem olbrzymim optymistą - dziś jestem optymistą umiarkowanym i "mocno pokopanym przez rzeczywistość".
Do głowy mi nie przyszło, że tak damy się skłócić jako Polacy.
Jesteśmy różnymi ludźmi, wyznajemy różne wartości - bez względu na tą odmienność - musimy nauczyć się SZACUNKU I DIALOGU - dla mnie to podstawa demokracji.Inaczej - jak napisał przedmówca co kilka lat będziemy zaczynali od spalonej ziemi...
I wracając do tematu wątku (który ściśle związany jest z brakiem dialogu) ŻADEN PATRIOTA nie może godzić się na umowę która osłabia pozycję jego kraju - a taką bez wątpienia jest ACTA.
|
|
| Back to top |
|
 |
mosfet Poziom 20

|
10 Feb 2012 11:02 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Problem w tym, że rząd i mainstreamowe media nie są zainteresowane mocną pozycją Polski. Rząd i dziennikarze sprawiają wrażenie, że nie czują się tutaj u siebie. Są na zsyłce w czymś w rodzaju kolonii. Muszą dobrze wykonywać robotę w kolonii i przypodobać się swoim panom. Posłuchajcie sobie takiego TOK FM. Jest rozmowa o jakimś problemie (znanym i nękającym ludzi na całym świecie) to co 5 minut pani redaktor walnie wtreta, że źle...ale u nas nad Wisłą to dopiero masakra. To już jest nudne, zwłaszcza jak się pojeździ trochę po świecie.
|
|
| Back to top |
|
 |
vorlog Poziom 21

|
|
| Back to top |
|
 |
jannaszek Poziom 24

|
10 Feb 2012 21:39 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Więc tak, wczoraj ACTA jutro co jeszcze? Jutro samoloty niemieckie mają "bombardować" pomorze milionem ulotek- wypędzeni chcą odzyskać ziemię swoich ojców. Kiedyś można by było je zestrzelić.. :| a teraz jesteśmy bezsilni, przecież chcieliśmy tej wspólnoty. W związku z tym, że jesteśmy wasalami a członkowstwo w unii zobowiązuje i narzuca pewne działania, to nie będzie można znów odmówić im zwrotu.
Austria też się pewno upomni o swoje forty i tak po kolei zostaną sami Polacy bez Polski, jak już kiedyś było.
Czy to jest głupie myślenie? Nie wiem, ale wszystkie decyzje sprzeczne z naszym interesem, do tej pory zostały podjęte wbrew nam i rzekomo nie można było nic zrobić, pomijając częstowanie tłustego sekretarza truskawkami urosłymi na zdrowym Polskim gnoju i smalcem- naszym bogactwem naturalnym.
Znów sobie przypomniałem likwidację stoczni, jak to Bruksela naciskała..
Nie chodzi mi o Wałesę i kolebkę solidarności, ale o strategiczną gałąż przemysłu.
Kiedyś obudzimy się z ręką w nocniku i będziemy mieć tylko szczytne hasła i "jeno sznur".
Trzeba walczyć z determinacją od samego początku i nie wolno ustępować.
Jesteśmy członkami, czy raczej niewolnikami?
Ja szefowi tyłka nie liżę, nawet się z nim kłócę, jak coś wiem lepiej od niego i mam rację- jakoś mnie lubi i poważa.
| Starkes wrote: |
| Ja jestem rocznik 72 - i po 1989 byłem olbrzymim optymistą - dziś jestem optymistą umiarkowanym i "mocno pokopanym przez rzeczywistość". |
Ja jestem 61 i naprawdę sporo widziałem i przeżyłem- mając 7-8 lat już wiedziałem co to Praska wiosna. :D
A w stanie wojennym (wojsko) stałem z ostrą amunicją w odwodach pacyfikujących zomowców, ostro ogłupiony praniem mózgów i modliłem się, żebym nie musiał strzelać, bo naprawdę nie byłem zdecydowany, do kogo bym celował, tzn. na pewno nie do bezbronnych ludzi.
Jak inni dostawali mieszkania za friko, to mnie dopadła zdrowa rynkowa gospodarka i se musiałem za nie słono zapłacić, w tym czasie ci co dostali, sobie je właśnie spieniężali.
Pracowałem na kontrakcie eksportowym i zarobiłem na niezłe auto, ale musiałem się zadowolić rowerem z przerzutkami, bo przyszedł pan Belka i siedem razy w łeb bonowi dał i mnie ciułaczowi.
Urodziło mi się czworo dzieci, i na żadne nie dostałem ani złotówki becikowego od mojego państwa, bo właśnie świeżo zmieniały się przepisy ustanawiane przez podobnych do tych, co dziś odbierają dotację do leków, czy podpisują ACTA itp.
Moje życie, to jeden wielki kop w tyłek, bo urodziłem się za póżno, lub za wcześnie.
Nie do końca, bo Tusek oferuje mi wyższą rentę, tylko że po 67 latach.
Ja nie nudzę się tym narzekaniem- ja po prostu rzygam tym wszystkim.
Na wszelki wypadek nauczony już nieco, nie głosowałem za przystąpieniem do uni, czyniąc dziejowy krok wstecz.
| Starkes wrote: |
| Czy chcą z nas zrobić Amerykanów? |
Tylko nie to, wolę już naszą rodzimą szopkę i trzeżwy realizm.
Zwykli amerykanie dzielą sie na: "wash brain" lub "no brain" (stało się to za sprawą inteligentnych niebezpiecznych jednostek, którym biedacy zawierzyli bezgranicznie)
I ci są najbardziej szczęśliwi że żyja w takim kraju.
Mam krewnego, który żyje tam 25 lat- tam jest dopiero paranoja- dlatego zachowaj panie od amerykanizacji.
Zdarzyło nam się już kilkakrotnie podcieranie im tyłków. :cry:
Zostaliśmy poklepani po plecach za to!
Koniec tego politykowania.
Pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Starkes Poziom 17

|
12 Feb 2012 11:41 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
A - dla uczestników forum - chyba najważniejsze jest to - że na mocy ACTA - zamkniętoby elektrodę, a autorów wielu postów - ciąganoby po sądach (być może z odsiadką włącznie).
NIE DLA ACTA!
|
|
| Back to top |
|
 |
elek555 Poziom 23

|
|
| Back to top |
|
 |
11111olo Poziom 25

|
|
| Back to top |
|
 |
Atreyu Makiavel Poziom 20

|
17 Feb 2012 18:19 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Pan Edziu z serialu Świat według Kiepskich by powiedział: Aaale jaja!
|
|
| Back to top |
|
 |
vorlog Poziom 21

|
17 Feb 2012 19:56 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
| 11111olo wrote: |
| Tusk w końcu sięgnął po rozum do głowy. |
No skoro pod tyłkiem coraz goręcej, to się odstawia teatrzyk dla ciemnej części populacji...
Bo tak z drugiej strony patrząc:
http://niezalezna.pl/23657-w-oczekiwaniu-na-upadek-tuska
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
17 Feb 2012 19:56 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jannaszek Poziom 24

|
17 Feb 2012 20:07 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
To jest typowe, teraz ta sprawa i wielkoduszne kajanie się, ma przykryć inną sprawę- emerytur, służby zdrowia.
Zawsze w cieniu czegoś, zachodzą istotne zmiany.
|
|
| Back to top |
|
 |
11111olo Poziom 25

|
17 Feb 2012 20:16 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Teraz to ludzie nie popuszczą jak zobaczyli że protesty coś dają.
|
|
| Back to top |
|
 |
jannaszek Poziom 24

|
17 Feb 2012 20:27 Re: NIE DLA ACTA - nie siedź obojętnie! |
|
|
|
Stare "próchna" nic nie zrobią, bo jest ich za mało i za mało wysportowani :D
Młodzi patrzą dnia dzisiejszego, jak ja kiedyś- nastawienie konsumpcyjne, myślałem, że starość mnie nie dotyczy.
Jednak da się wiele, jak się okazało, no trzeba ruszyć tyłki i chcieć.
|
|
| Back to top |
|
 |