| Author |
fuutro Poziom 26

|
28 Jan 2012 20:20 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
Kolego brofran, jak byś pomyślał, to takie rozważania nie mają tej Twojej jednej strony. Jeśli wiesz, jak można coś wy***ać to potem wiesz, jak można to udoskonalić. Skąd wiesz, że czytają to tylko osoby lubiące jeździć na podwójnym gazie?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Jan 2012 20:20 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
robokop Poziom 26

|
30 Jan 2012 10:39 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
| bestboy21 wrote: |
Trochę Offtop.
Prościej oszukać inaczej - nie dmuchać, zabiorą na krew ALE są prawa pacjenta, pobieranie krwi to jest czynność medyczna na którą też trzeba wyrazić zgodę a zanim dostaną glejt z sądu żeby przymusowo pobrać - bo bez glejtu mogą tylko ładnie prosić :P, to te dwa/trzy piwa wyparują :p chyba że ktoś po 0,7 jedzie do pracy to i tak ma przesrane i w cale mi takiego nie szkoda, ale jak ktoś ma dużo czasu a niekoniecznie wypił dużo to może sobie postrugać wariata i odpocząć trochę na kozetce ;)
Odstąpić od przestrzegania praw pacjenta można tylko w 2 wypadkach
-bezpośrednie zagrożenie życia pacjenta / pacjent nieprzytomny
?-nakaz sądowy |
Brednie straszliwe.
| Quote: |
Prawo o ruchu drogowym, art. 126:
1. Badanie w celu ustalenia zawartości w organizmie alkoholu przeprowadza się przy użyciu urządzeń elektronicznych dokonujących pomiaru stężenia alkoholu w wydychanym powietrzu.
2. Przepisu ust. 1 nie stosuje się, jeżeli stan osoby podlegającej badaniu uniemożliwia jego przeprowadzenie urządzeniem elektronicznym. W takim przypadku ustalenie zawartości w organizmie alkoholu następuje na podstawie badania krwi lub moczu.
3. Badanie w celu ustalenia zawartości w organizmie alkoholu może być przeprowadzone również w razie braku zgody kierującego, o czym należy go uprzedzić. |
Widzisz tu gdzieś zapis o jakichś prawach pacjenta, czy "glejcie" z sądu?
| Quote: |
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ZDROWIA I OPIEKI SPOŁECZNEJ
z dnia 6 maja 1983 r.
w sprawie warunków i sposobu dokonywania badań na zawartość alkoholu w organizmie.
§ 5. 1. Badanie krwi polega na przeprowadzeniu analizy krwi pobranej z żyły osoby poddanej badaniu metodą chromatografii gazowej lub metodą enzymatyczną albo mikrometodą Widmarka.
2. Krew na badanie pobiera się w ilości około 5 cm3 z zachowaniem następujących warunków:
1) do pobrania krwi powinien być używany sprzęt jednorazowego użytku, a w razie jego braku - inny sprzęt prawidłowo wyjałowiony,
2) do naczynia, do którego pobiera się krew, nie wolno dodawać jakichkolwiek substancji,
3) do dezynfekcji skóry należy używać jedynie wodnego roztworu rivanolu lub sublimatu.
3. Do pobrania krwi do badań obowiązany jest lekarz lub na jego zlecenie pracownik medyczny zakładu społecznego służby zdrowia lub izby wytrzeźwień, a jeżeli badanie dotyczy żołnierza w czynnej służbie wojskowej albo osoby zatrudnionej w jednostce wojskowej lub jednostce resortu spraw wewnętrznych - także lekarz bądź inny pracownik medyczny wojskowej służby zdrowia lub służby zdrowia Ministerstwa Spraw Wewnętrznych.
4. Pobranie krwi może również nastąpić poza zakładami określonymi w ust. 3, pod warunkiem że krew będzie pobrana przez lekarza.
5. W razie powzięcia uzasadnionego podejrzenia, że pobranie krwi spowoduje zagrożenie życia lub zdrowia, decyzję o dokonaniu zabiegu podejmuje lekarz.
6. W razie odmowy osoby, o której mowa w § 1 pkt 1, poddania się zabiegowi pobrania krwi należy przystąpić do pobrania krwi mimo braku zgody tej osoby, o czym należy ją uprzedzić.
7. W razie niepobrania krwi z przyczyn wymienionych w ust. 5 lub utrudniania pobrania krwi przez badanego należy o tym zamieścić wzmiankę w protokole.
8. O pobraniu krwi bądź odstąpieniu od pobrania sporządza się protokół.
|
|
|
| Back to top |
|
 |
bestboy21 Poziom 20

|
|
| Back to top |
|
 |
saskia Poziom 17

|
31 Jan 2012 01:44 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
Chemicy pewnie znalezli by gaz lub mieszanke ktory w polaczeniu z oparami alkocholu da inne gazy na ktore alkomat nie reaguje.
Dodano po 15 [minuty]:
Na dodatek, jesli bylby to gaz fizjologiczny i powstalby z niego i oparow etanolu inny fizjologiczny gaz to :-) moznaby jezdzic po pijaku :-)
|
|
| Back to top |
|
 |
Robinson Poziom 14

|
31 Jan 2012 10:51 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
| brofran wrote: |
Jak oszukać ?
Widać że popularnośc tego tematu jest spora - smutne to i żałosne . Gdyby zadać zbliżone pytania np. jak ukraść , jak dokopać przechodniowi na ulicy , jak zabić .... też byście odpowiadali ? Ktoś wspomniał o wolności w internecie - ale wszystko ma swoje granice. Tu granica została przekroczona , nie wspominając o poszanowaniu prawa , moralności i zwykłej ludzkiej przyzwoitości. :cry: |
Witam,
Widać, że kolega nie czytał mojego artykułu na mojej stronie. Wtedy byś wiedział, że temat ma kierować właśnie tych, którzy próbują oszukać alkomat w stronę tą, że tego się nie da zrobić !!! Dzięki temu jeden czy drugi delikwent nawet jeżeli słyszał gdzieś tam lub czytał coś tam .... po przeczytaniu mojego artykułu i wypowiedzi na tym forum zrezygnuje z wsiadania za kierownicę bo dojdzie do wniosku, że się nie da oszukać alkomatu i nie warto ryzykować. Zresztą napisałem wcześniej, że pytanie jest merytoryczne !
Nie da się oszukać alkomatu !
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Sądzę, że nie ma sensu dalej prowadzić tej dyskusji z wszystkich wypowiedzi wynika jednoznacznie, że alkomatu się da oszukać !
Dziękuję wszystkim, którzy włączyli się do dyskusji i serdecznie pozdrawiam.
|
|
| Back to top |
|
 |
kidu22 Poziom 23

|
31 Jan 2012 22:17 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
Tylko przy poborze krwi nie dajcie się dezynfekować spirytusem.
Kolege Policja tak właśnie wjeba...w g......o.
|
|
| Back to top |
|
 |
robokop Poziom 26

|
31 Jan 2012 22:31 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
| kidu22 wrote: |
Tylko przy poborze krwi nie dajcie się dezynfekować spirytusem.
Kolege Policja tak właśnie wjeba...w g......o. |
Nie Policja, tylko lekarz/pielęgniarka ewentualnie. I mocno to w dodatku naciągane - tworzenie fałszywych dowodów jest karalne. Sądzisz że aż tak komuś zależało na udupieniu Twojego kolegi? Prędzej pali głupa, bo się wstydzi.
|
|
| Back to top |
|
 |
bestboy21 Poziom 20

|
31 Jan 2012 23:11 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
Alkohol wchłania się przez skórę (płuca) i to dość nieźle, ale
-używana ilość jest znikoma (najczęściej spray)
-zanim cokolwiek się wchłonie to wyparuje z ciepłej skóry
-to co się wchłonie to jakieś mikrogramy, normalny człowiek ma w sobie więcej alkoholu (śladowe ilości zawsze są - nie mierzalne alkomatem) przez fermentację w układzie pokarmowym (nie koniecznie przez sławne jabłka) niż przez to co się wchłonie z szpitalnego wacika.
Żeby to była prawda musieli by delikwenta wychłostać ręcznikiem namoczonym w spirytusie.
Kiedyś w "pewnym programie popularno-durnowatym" testerzy zamknęli się w saunie i kamienie polewali wódką a nie wodą , po wylaniu kilku flaszek i spędzeniu sporej ilości czasu coś tam im wykazało, tylko to była dawka dla słonia a nie wacik pielęgniarki :P
Żeby jeszcze bardziej obalić historię wacika to należy dodać że spraye zawierają często alkohol izopropylowy
http://www.czystygabinet.pl/prod-21-.html ,
Skład:
100 g zawiera: izopropanol 62,80 g; woda oczyszczana 37,20 g
właśnie z tego powodu że bardzo szybko odparowuje , czasy kiedy pielęgniarka miała szklaną-brązową flachę ze spirtem już raczej odeszły.
Więc ja w to smarowanie wacikiem nie uwierzę.
|
|
| Back to top |
|
 |
jankolo Poziom 26

|
31 Jan 2012 23:29 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
kidu22, opowiadasz głupoty oczywiste. Czy widziałes kiedykolwiek jak się pobiera krew do analizy?
|
|
| Back to top |
|
 |
kidu22 Poziom 23

|
31 Jan 2012 23:42 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
Nie widziałem, niestety.
|
|
| Back to top |
|
 |
Karaczan Poziom 22

|
01 Feb 2012 00:03 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
Moze nie o oszukiwaniu alkomatu napisze, i nie wiem ile jest w tym prawdy.
Dawno temu w szkole moja chemiczka mowila ze wstrzykniecie dosc konkretnej ilosci rozpuszczonej glukozy niesamowicie przyspiesza proces trzezwienia. Glukoza daje niesamowitego "kopa energetycznego" organizmowi dzieki czemu duzo szybciej przepala wchloniety alkohol.
Sam nie testowalem (bo i po co?), ale gdzies jeszcze kiedys ta metoda obila mi sie o uszy, wiec moze cos w tym jest?
|
|
| Back to top |
|
 |
bestboy21 Poziom 20

|
01 Feb 2012 06:58 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
| Karaczan wrote: |
Moze nie o oszukiwaniu alkomatu napisze, i nie wiem ile jest w tym prawdy.
Dawno temu w szkole moja chemiczka mowila ze wstrzykniecie dosc konkretnej ilosci rozpuszczonej glukozy niesamowicie przyspiesza proces trzezwienia. Glukoza daje niesamowitego "kopa energetycznego" organizmowi dzieki czemu duzo szybciej przepala wchloniety alkohol.
Sam nie testowalem (bo i po co?), ale gdzies jeszcze kiedys ta metoda obila mi sie o uszy, wiec moze cos w tym jest? |
Bullshit :D
Proces rozkładu alkoholu w wątrobie zachodzi cały czas z taką samą szybkością - i nie da się go przyśpieszyć :!: , to że koktajl z glukozy, witaminy C i witaminy B1 stawia na nogi nie oznacza że alkohol cudownie znikł z organizmu, ...... za starych czasów lekarze na sobie używali takiego koktajlu, jak ktoś zna jakiegoś starego "grzejnika" z pogotowia to niech spyta :lol: , kiedyś w tej stresującej pracy 1/4 chlała więc długo szukać nie trzeba.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
01 Feb 2012 06:58 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
irkor Poziom 20

|
01 Feb 2012 11:11 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
| Robinson wrote: |
| ......Prowadzę serwis i sprzedaż alkomatów w Pabianicach...... |
Jeśli prowadzisz taki serwis, to zakładam, że jesteś profesjonalistą w tej dziedzinie.
Na pytanie, które zadajesz, odpowiadasz sobie sam na swojej stronie internetowej.
Skoro nie jest to kryptoreklama, to dziwi mnie Twoje pytanie.
|
|
| Back to top |
|
 |
Robinson Poziom 14

|
03 Feb 2012 00:35 Re: Jak oszukać alkomat policyjny ? |
|
|
|
| irkor wrote: |
| Robinson wrote: |
| ......Prowadzę serwis i sprzedaż alkomatów w Pabianicach...... |
Jeśli prowadzisz taki serwis, to zakładam, że jesteś profesjonalistą w tej dziedzinie.
Na pytanie, które zadajesz, odpowiadasz sobie sam na swojej stronie internetowej.
Skoro nie jest to kryptoreklama, to dziwi mnie Twoje pytanie. |
Witam nowego zainteresowanego tematem bo przecież jeśli ktoś to czyta to temat go interesuje.
Szanowny kolega napisał na tym forum taki tekst cytat :
" Na forum publicznym (a takim chyba jest dział GSM elektrody), każdy może zadawać pytania, przedstawiać swoje problemy oraz poruszać pewne zagadnienia w określonym temacie, bez względu na swoją wiedzę, wykształcenie, bądź też staż na danym forum. Odpowiadać natomiast nie musi każdy, jedynie ci, którzy mają na to ochotę i odpowiednią wiedzę w danym zagadnieniu.
Gorzej jest, jeśli na forum uniemożliwia się dzielenia z pozostałymi użytkownikami swoimi spostrzeżeniami, doświadczeniem lub nowościami w danej branży zaczerpniętymi często z innych for internetowych.
oto link di tego tematu : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic972686-150.html
Teraz moja prośba do wszystkich "mądralińskich" wrzućcie na luz i jeżeli nie macie w tym temacie nic mądrego do powiedzenia tylko jakieś teksty tego typu, jak kolega "irkor" lub temu podobne to odpuście sobie bo szkoda Waszego klepania w klawiaturę. Teksty tego typu nic nie wnoszą ciekawego do tego tematu.
Dziękuję za wyrozumiałość i pozdrawiam wszystkich biorących udział w dyskusji.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Feb 2012 00:35 |
|
|
|