FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

[Sony VAIO] Dziwne freezy i lagi

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> [Sony VAIO] Dziwne freezy i lagi
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 29 Jan 2012 03:03   

Dziwne freezy i lagi

Witajcie drodzy użytkownicy! Od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem, szukałem pomocy w wielu miejscach i próbowałem już wielu rzeczy, ale żadna z nich nie przyniosła oczekiwanego rezultatu - problem nadal się pojawiał i pojawia do teraz. Nadszedł czas by zgłosić się do osób, które na każdy problem nie proponują formata czy kupna nowego sprzętu ale znają się na rzeczy. Zanim przejdę jednak do sedna sprawy chciałbym zaznaczyć, że jestem lamerem w tym temacie, więc nie oczekujcie zbyt wiele : D.

Przejdźmy do meritum sprawy, czyli problemu. Jakieś cztery dni temu pojawiły się u mnie dziwne freezy i lagi, nie mam pojęcia czym mogą być spowodowane. Nie przypominam sobie, abym wtedy coś instalował czy zmieniał w ustawieniach. Wszystko to strasznie spowalnia pracę mojego laptopa, aplikacje co kilka sekund dostają krótkiego (lecz bardzo irytującego), trwającego około 2-10s freeza. Niektóre zacinają się, wyświetla się 'brak odpowiedzi', a po kilku sekundach wszystko wraca do normy i tak w kółko.

Czego próbowałem, aby się tego pozbyć?
Skanowałem już dysk, ponieważ podejrzewałem, że może to być wina wirusa. Faktycznie, było 7 infekcji, które zostały usunięte przez mój program antywirusowy (Nod 32) ale i to nie poskutkowało.
Sprawdzałem, czy w moich procesach nie ma czegoś podejrzanego, coby zżerało pamięć - nic z tych rzeczy.
Czyściłem rejestr i dysk programem CCleaner, ale i to nie przyniosło rezultatów.
Dwukrotnie również robiłem defragmentacje, którą polecili mi użytkownicy innego forum - również bez zmian.
Przywróciłem system do stanu sprzed trzech dni - też nic.
Sprawdzałem nawet czy to nie jest wina przegrzewania się, ale temperatura wydaje się być w normie.
Instalowałem najnowsze sterowniki graficzne po tym, jak jeden użytkownik innego forum zasugerował, że może być to wynik za starych sterowników do karty.

Komputer to notebook od Sony VAIO, ma może cztery miesiące i nie był regularnie zagracany gigantyczną ilością różnego ścierwa. Nie jestem pewien czy wypisałem wszystko co powinienem, więc upominajcie się, a ja będę odpisywał. Bardzo proszę Was, użytkownicy, o pomoc. Problem ten wydaje się nasilać i staje się coraz bardziej irytujący, co więcej utrudnia mi operowanie na komputerze.

System na jakim operuje to Windows 7 64-bit.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 29 Jan 2012 03:03   

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> [Sony VAIO] Dziwne freezy i lagi
Page 1 of 1
Similar topics
Sony Vaio - czy logo sony znajduje się w pamięci BIOS? (2)
Sony Vaio VPC-F21Z1E/BI Sony Vaio VPC-F13Z8E/BI (1)
Soft do Sony VAIO. Szukam VAIO Recovery Utility. (3)
Blue screen i dziwne lagi atakują mój komputer. (8)
Sony Vaio VGN-FZ11L - dziwne zachowanie karty graficznej (3)
Sony VAIO VGN FZ21S dziwne czerwone pregi na matrycy (3)
Sony Vaio się wyłącza + dziwne reakcje (5)
Sony Vaio PCG-GR214EP Dziwne ładowanie (5)
Sony MBX-49, nie startuje? (Model Sony Vaio PCG-FX 140) (3)
Sony Bravia W5500K i Sony Vaio VPCEB2S1 - problem z HDMI (3)

Page generation time: 0.095 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed