FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Silnik VW odpala i od razu gaśnie

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Silnik VW odpala i od razu gaśnie
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#31 Post from the author of the topic 02 Feb 2012 13:03   

Re: Silnik VW odpala i od razu gaśnie

Ok dzieki za podpowiedzi jeszcze powalczę i bedę informował zacne grono o postępach, apropo czujnika temp. już go wymieniałem dobry na nowy od tego zacząłem walkę z tym tematem, każda sugestia , podpowiedz i pomysł mile widziane.

Dodano po 3 [minuty]:

Czyli jak podepnę oscyloskop pod 2 pin sterownika podczas rozruchu to coś się dowiem czy tak?
Back to top

Zico63
Poziom 22
Poziom 22

Post#32 02 Feb 2012 15:12   

Już w 22 poście Kolega
domex32 wrote:
Czego mu brakuje jak gaśnie czy paliwa czy iskry, sprawdź.

I czego w końcu mu brakuje - bo Kolega pisze co jakiś czas o różnych elementach: "sprawdziłem". "Sprawdziłem" czy jeszcze jest?
Podłączyć lampkę np. do zasilania cewki zapłonowej, nie żadnego wyjścia sterującego - chodzi o to by druga osoba obserwowała czy i kiedy gaśnie ta lampka: więc czy i kiedy odcina mu prąd.
Potem szukać w układzie, który zawodzi - paliwowy lub elektryczny (w/g także i mnie - elektryka). Na razie prace są mocno chaotyczne.
Back to top

zydanet83
Poziom 13
Poziom 13

Post#33 03 Feb 2012 17:58   

Dokładnie ... Idź za jednym konsekwentnie .... Bo z opisów można wnioskować , że rozbierzesz pół silnika i drugie tyle elektryki i rezultatów żadnych ... Jeśli sprawdzasz ukł. paliwowy sprawdź wszystko i napisz na forum co masz zrobione ( ale jasno od A - Z ) A w tedy na forum ci dalej podpowiemy co i gdzie szukać ....
Back to top

Marek_33
Poziom 7
Poziom 7

Post#34 Post from the author of the topic 03 Feb 2012 19:41   

Ok biorę sie do solidnej pracy
Back to top

Marek_33
Poziom 7
Poziom 7

Post#35 Post from the author of the topic 11 Feb 2012 20:42   

Problem rozwiązany przyczyną tego stanu było jednak paliwo a raczej jego brak czyli sciekanie paliwa z listwy do baku a tym samym brak odpowiedniego ciśnienia na listwie w momencie odpalania. Dziś rano zrobiłem próbe przy 20 stopniowym Mrozie i bingo. Przed odpaleniem na krótko właczyłem na kilka minut pompe paliwa i samochodzik odpalił od tak zwanego tyku. Bezpośrednio po przekręceniu kluczyka pompa załącza sie na około 2 sekundy aby odbudować ciśnienie w listwie ale to tylko przynosi rezultat w układzie sprawnym widocznie u mnie nie wystarczy kilka sekund pracy pompy bo paliwa nie ma na tyle w listwie zeby auto prawidłowo odpalało. Mam do sprawdzenia cały układ paliwowy pod kontem szczelnosci. dziękuje za zainteresowanie i pomoc.
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> Silnik VW odpala i od razu gaśnie
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Daf 95xf gaśnie silnik. Odpala ponownie po 10-20 minutach. (5)
Fiat seicento 1.1 kiedy ma zimny silnik odpala i gaśnie (6)
meriva 1,7cdti. Zimny silnik odpala i po 10 s. gaśnie. (2)
Mercedes W124 200D - odpalił i zgasł - teraz odpala i gaśnie od razu (6)
Golf III 1.6 ABU 93r gaśnie, nie odpala od razu. (7)
VW GOLF III 1.9 SDI 1995 R, ODPALA I OD RAZU GAŚNIE (3)
Fiat Doblo 1,3 multijet 2006r, odpala i od razu gaśnie (4)
VW Golf 4 benzyna 2.0 AQY odpala i od razu gaśnie (5)
Uno 900, silnik odpala i od razu gaśnie (13)
Skoda Octavia 2 1.9 TDI silnik BJB - auto gaśnie i nie odpala (3)

Page generation time: 0.195 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony