Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Spawarki i Prostowniki ->Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Sprzęt detektywistyczny
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
szabla82
Poziom 6
Miasto: Tralee
Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 5
szabla82
Poziom 6
Post#1 31 Sty 2012 00:19  Autor tematu   

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


pomocy. sprawdzalem juz wszystko co mozliwe i nie mam pojecia co moze byc przyczyna ze nie daje napiecia. Mianowicie kilka dni temu normalnie spawala i gniazda zasilajace byly sprawne teraz silnik spalinowy odpala obroty ma rowne ale zero pradu, uzwojenia na stojanie sa ok . sprawdzilem kondensatory na omach maja opór, bespieczniki sprawdzone co moze byc przyczyna pomocy z gory dziekuje! Dołączam zdjecia
Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

na takim zakresie zostal dokonany pomiar kondensatorow ktorych pomiar rosnie w nieskonczonosc

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Staszek49
Poziom 30
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 27 Maj 2007
Posty: 1416
Pomógł: 101
Ocena postów: 65
Staszek49
Poziom 30
Post#2 01 Lut 2012 23:43    

Re: Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Jeśli gwarantujesz za stan uzwojeń agregatu, to sprawdź jeszcze raz kondensatory, ale po odłączeniu ich od instalacji agregatu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szabla82
Poziom 6
Miasto: Tralee
Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 5
szabla82
Poziom 6
Post#3 02 Lut 2012 01:32  Autor tematu   

Re: Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Staszek49 napisał:
Jeśli gwarantujesz za stan uzwojeń agregatu, to sprawdź jeszcze raz kondensatory, ale po odłączeniu ich od instalacji agregatu.


stojan caly z uzwojeniem wyjelem sprawdzilem prad przechodzi, wyglada to tak jak by byl nie wzbudzony ale wzbudzic sie go nie da.

Moze ktos by doradzil jaki stojan trzeba kupic i jakie kondensatory do tego by pasowaly ewetualnie to zmienie calosc. Wkleje link do stronki i odnosze sie z zapytanie do fachowcow czy taki moze byc ???

http://agregaty-czesci.pl/uklad-pradotworczy/69-stoajn-wysokosc-85mm-3-fazy.html

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szabla82
Poziom 6
Miasto: Tralee
Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 5
szabla82
Poziom 6
Post#4 05 Lut 2012 14:10  Autor tematu   

Re: Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


sprawdzilem dokladnie stojan 2 druciki byly przerwane solidnie zlutowalem zobaczymy czy bedzie dobrze.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szabla82
Poziom 6
Miasto: Tralee
Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 5
szabla82
Poziom 6
Post#5 06 Lut 2012 03:49  Autor tematu   

Re: Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Problem rozwiazany 2 druciki pekniete w uzwojeniu stojana.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Spawarki i Prostowniki -> Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Agregat prądotwórczy 3 fazowy niskie napiecia (16)
Agregat prądotwórczy lt950 moc 600watt nie utrzymuje napiecia (8)
Agregat prądotwórczy brak ładowanie (20)
Agregat prądotwórczy NuPower- brak napięcia (2)
agregat prądotwórczy BC 20X brak napięcia (1)
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu (1)
Brak - Agregat prądotwórczy - Własnej roboty (11)
Agregat prądotwórczy HondaGX160 brak napięcia 230V (4)
Agregat prądotwórczy MR/GGT009- brak napięcia na wyjściu (14)
Agregat prądotwórczy 3 fazowy brak napięcia na wyjściu (17)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.304 seconds

elektroda.pl temat RSS