Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Spawarki i prostowniki spawalnicze -> Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia
Autor
Wiadomość
szabla82
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 4
Miasto: Tralee

Post#1 Post autora tematu 31 Sty 2012 01:19   

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


pomocy. sprawdzalem juz wszystko co mozliwe i nie mam pojecia co moze byc przyczyna ze nie daje napiecia. Mianowicie kilka dni temu normalnie spawala i gniazda zasilajace byly sprawne teraz silnik spalinowy odpala obroty ma rowne ale zero pradu, uzwojenia na stojanie sa ok . sprawdzilem kondensatory na omach maja opór, bespieczniki sprawdzone co moze byc przyczyna pomocy z gory dziekuje! Dołączam zdjecia
Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

na takim zakresie zostal dokonany pomiar kondensatorow ktorych pomiar rosnie w nieskonczonosc

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia

Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 31 Sty 2012 01:19   





Powrót do góry
   
Staszek49
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 27 Maj 2007
Posty: 1098
Miasto: Rzeszów

Post#2 02 Lut 2012 00:43   

Re: Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Jeśli gwarantujesz za stan uzwojeń agregatu, to sprawdź jeszcze raz kondensatory, ale po odłączeniu ich od instalacji agregatu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lut 2012 00:43   





Powrót do góry
   
szabla82
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 4
Miasto: Tralee

Post#3 Post autora tematu 02 Lut 2012 02:32   

Re: Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Staszek49 napisał:
Jeśli gwarantujesz za stan uzwojeń agregatu, to sprawdź jeszcze raz kondensatory, ale po odłączeniu ich od instalacji agregatu.


stojan caly z uzwojeniem wyjelem sprawdzilem prad przechodzi, wyglada to tak jak by byl nie wzbudzony ale wzbudzic sie go nie da.

Moze ktos by doradzil jaki stojan trzeba kupic i jakie kondensatory do tego by pasowaly ewetualnie to zmienie calosc. Wkleje link do stronki i odnosze sie z zapytanie do fachowcow czy taki moze byc ???

http://agregaty-czesci.pl/uklad-pradotworczy/69-stoajn-wysokosc-85mm-3-fazy.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lut 2012 02:32   





Powrót do góry
   
szabla82
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 4
Miasto: Tralee

Post#4 Post autora tematu 05 Lut 2012 15:10   

Re: Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


sprawdzilem dokladnie stojan 2 druciki byly przerwane solidnie zlutowalem zobaczymy czy bedzie dobrze.
Powrót do góry
   
szabla82
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 4
Miasto: Tralee

Post#5 Post autora tematu 06 Lut 2012 04:49   

Re: Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia


Problem rozwiazany 2 druciki pekniete w uzwojeniu stojana.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Spawarki i prostowniki spawalnicze -> Agregat prądotwórczy z modulem spawalniczym. Brak napiecia
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Agregat prądotwórczy 3 fazowy brak napięcia na wyjściu (17)
Agregat prądotwórczy MR/GGT009- brak napięcia na wyjściu (14)
Agregat prądotwórczy HondaGX160 brak napięcia 230V (4)
Agregat prądotwórczy THUNDER - Brak prądu (1)
agregat prądotwórczy BC 20X brak napięcia (1)
Agregat prądotwórczy NuPower- brak napięcia (2)
Agregat prądotwórczy brak ładowanie (20)
Agregat prądotwórczy lt950 moc 600watt nie utrzymuje napiecia (8)
Agregat prądotwórczy 3 fazowy niskie napiecia (16)
Agregat prądotwórczy trójfazowy ELBE 24 kW Brak wzbudzenia (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.084 seconds

elektroda.pl temat RSS