| Author |
kotozerca Poziom 7

|
03 Feb 2012 18:32 Behringer LX210 gniazdo gitary |
|
|
|
Witam!
Mam problem. Otóż naprawiam wyżej wymieniony piec. Rozwalone jest gniazdo, do którego podłącza się gitarę. Po rozłożeniu całości okazało się pęknięte na pół. Gniazdo ma pięć styków, lutowane jest od dołu (luty są prostopadle do trzpienia wtyczki, że tak powiem). Jest to gniazdo monofoniczne, ale dosyć specyficzne. Z racji ilości styków. Jego działanie polega na tym, że gdy nie ma wtyczki, wszysktkie pięć styków to masa. A w momencie włożenia wtyczki jeden wtyk to masa a pozostałe to kanał. Moje pytanie brzmi: jak nazywa się takie gniazdo, jak mam poprosić o nie w sklepie? Dokładnie opisać działanie, czy istnieje jakaś specjalna nazwa?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Feb 2012 18:32 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Marek2006 Poziom 17

|
03 Feb 2012 21:06 Re: Behringer LX210 gniazdo gitary |
|
|
|
To może być gniazdo jack firmy Switchcraft. Ale nie liczyłbym, że takie gniazdo będzie w sklepie za rogiem. Może nie jest niezbędne aby wszystkie styki były łączone do masy? Może jakieś zdjęcie byś zrobił?
Marek
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Feb 2012 21:06 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kotozerca Poziom 7

|
03 Feb 2012 22:50 Re: Behringer LX210 gniazdo gitary |
|
|
|
Tak. Wydaje mi się, że jest to Switchcraft. Teraz patrząc tak w Internecie porównuję i faktycznie. Gdzie mogę takie kupić? Jest szansa dostania tego w normalnym elektronicznym, czy tylko sklepy internetowe?
Edit:
Teraz gdy o tym myślę, stwierdzam, że to musi być gniazdo, które ma conajmniej trzy nóżki. Masa, kanał i dodatkowa masa, która dotyka do blaszki od kanału, gdy wtyczka jest wyjęta. Czy gniazdo montażowe z wyłącznikiem rozwiernym to właściwa nazwa tego cudu?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Feb 2012 22:50 |
|
|
|