FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Behringer LX210 gniazdo gitary

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Beginners Audio -> Behringer LX210 gniazdo gitary
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#1 Post from the author of the topic 03 Feb 2012 18:32   

Behringer LX210 gniazdo gitary

Witam!
Mam problem. Otóż naprawiam wyżej wymieniony piec. Rozwalone jest gniazdo, do którego podłącza się gitarę. Po rozłożeniu całości okazało się pęknięte na pół. Gniazdo ma pięć styków, lutowane jest od dołu (luty są prostopadle do trzpienia wtyczki, że tak powiem). Jest to gniazdo monofoniczne, ale dosyć specyficzne. Z racji ilości styków. Jego działanie polega na tym, że gdy nie ma wtyczki, wszysktkie pięć styków to masa. A w momencie włożenia wtyczki jeden wtyk to masa a pozostałe to kanał. Moje pytanie brzmi: jak nazywa się takie gniazdo, jak mam poprosić o nie w sklepie? Dokładnie opisać działanie, czy istnieje jakaś specjalna nazwa?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Feb 2012 18:32   

Back to top

Marek2006
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 03 Feb 2012 21:06helpful post - solution   

Re: Behringer LX210 gniazdo gitary

To może być gniazdo jack firmy Switchcraft. Ale nie liczyłbym, że takie gniazdo będzie w sklepie za rogiem. Może nie jest niezbędne aby wszystkie styki były łączone do masy? Może jakieś zdjęcie byś zrobił?

Marek
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Feb 2012 21:06helpful post - solution   

Back to top

kotozerca
Poziom 7
Poziom 7

Post#3 Post from the author of the topic 03 Feb 2012 22:50   

Tak. Wydaje mi się, że jest to Switchcraft. Teraz patrząc tak w Internecie porównuję i faktycznie. Gdzie mogę takie kupić? Jest szansa dostania tego w normalnym elektronicznym, czy tylko sklepy internetowe?

Edit:
Teraz gdy o tym myślę, stwierdzam, że to musi być gniazdo, które ma conajmniej trzy nóżki. Masa, kanał i dodatkowa masa, która dotyka do blaszki od kanału, gdy wtyczka jest wyjęta. Czy gniazdo montażowe z wyłącznikiem rozwiernym to właściwa nazwa tego cudu?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 03 Feb 2012 22:50   

Back to top

Marek2006
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 03 Feb 2012 23:21helpful post - solution   

Poszukaj tu: http://www.switchcraft.com/productsummary.aspx?Parent=72

Marek
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> Beginners Audio -> Behringer LX210 gniazdo gitary
Page 1 of 1

Page generation time: 0.087 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed