Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Pralka Ardo A633 nie działa


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy ->Pralka Ardo A633 nie działa Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
sapphire9550
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 4
sapphire9550
Poziom 2
Post#1 05 Lut 2012 16:34  Autor tematu   

Pralka Ardo A633 nie działa


Witam serdecznie i proszę o podpowiedzi w następującej sytuacji:

Otrzymałem używaną, sprawną pralkę Ardo A633. Do prądu została podłączona co prawda przez przedłużacz bez uziemienia, ale generalnie miała to być próba, czy w ogóle chodzi i jak chodzi. Została uruchomiona za pierwszym razem przykładowo na programie 2. - pobrała wodę, podgrzała, nie jestem pewien, czy nie było zbyt dużo wkładu (choć nie podejrzewam), no ale nic. Po kilku minutach, monitorując ręcznie temperaturę tego przedłużacza (o dość cienkim kablu) zauważyłem jego silne nagrzanie - wydawało mi się, że czuć minimalnie plastikowy swąd, dlatego zdecydowałem, że wyłączę pralkę. Dodam, że przez te kilka minut wykonała ona jedynie kilka dosłownie przechyleń bębnem w lewo i w prawo - czy to normalne?
Przechodząc do sedna: po wyłączeniu wyjąłem z niej nieco rzeczy i niedługo później chciałem ponownie włączyć, ale wówczas już zero reakcji, tzn. żadnego dźwięku, kontrolka zasilania się nie świeci - nic.
Nie chce mi się wierzyć, że coś się tak po prostu zepsuło, ale czy może niechcący poprzez to wyłączenie wyłącznikiem w czasie jako takiej pracy ją jakoś zablokowałem czy coś?

Nie mam instrukcji do tejże pralki, a w internecie do tego konkretnie modelu też tak za bardzo nie znalazłem, ale może jest jakieś proste rozwiązanie typu np. reset o którym nie mam pojęcia? :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
movzx
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Wrocław
Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 6651
Pomógł: 721
Ocena postów: 37
movzx
Poziom 25
Post#2 05 Lut 2012 17:39    

Re: Pralka Ardo A633 nie działa


sapphire9550 napisał:
chciałem ponownie włączyć,
Na tym samym "wysokiej jakości" przedłużaczu?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sapphire9550
Poziom 2
Poziom 2
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 4
sapphire9550
Poziom 2
Post#3 05 Lut 2012 17:41  Autor tematu   

Re: Pralka Ardo A633 nie działa


Na tym samym - ale dodam też, że nic nie pierdykło ani się nie spaliło, a on sam nadal działa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
movzx
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Wrocław
Dołączył: 18 Lis 2006
Posty: 6651
Pomógł: 721
Ocena postów: 37
movzx
Poziom 25
Post#4 05 Lut 2012 17:54    

Re: Pralka Ardo A633 nie działa


sapphire9550 napisał:
Na tym samym - ale dodam też, że nic nie pierdykło ani się nie spaliło, a on sam nadal działa.
Głupio by było rozbebeszać pralkę żeby dowiedzieć się że nie było styku na chińskim przedłużaczu. Zacznij od tego. I upewnij się że pralka jest uziemiona, bo garnituru do trumny prać raczej nie trzeba ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> Pralka Ardo A633 nie działa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Pralka Ardo A633 - Szukam schematu do pralki Ardo A633 (2)
Pralka Ardo A633 nie grzeje (3)
Pralka Ardo a633 Bęben nie chce się kręcić (4)
Ardo A633 - Strzela (strzelała) w trakcie prania (6)
Pralka Ardo TL 80 E Nie działa (3)
Pralka Ardo A1000 - nie działa (7)
Pralka Ardo A 400 nie działa (6)
Pralka ARDO T80 - nie działa (4)
Pralka ARDO A 600-nie działa programator (6)
Pralka Ardo inox T1000 - nie działa (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS