Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Pralka Ardo A633 nie działa


  Main Page -> Forum Index -> Household Utility ->Pralka Ardo A633 nie działa Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
sapphire9550
Level 2
Location: Gdańsk
Joined: 04 Jan 2009
Posts: 4
sapphire9550
Level 2
Post#1 05 Feb 2012 16:34  Topic author   

Pralka Ardo A633 nie działa


Witam serdecznie i proszę o podpowiedzi w następującej sytuacji:

Otrzymałem używaną, sprawną pralkę Ardo A633. Do prądu została podłączona co prawda przez przedłużacz bez uziemienia, ale generalnie miała to być próba, czy w ogóle chodzi i jak chodzi. Została uruchomiona za pierwszym razem przykładowo na programie 2. - pobrała wodę, podgrzała, nie jestem pewien, czy nie było zbyt dużo wkładu (choć nie podejrzewam), no ale nic. Po kilku minutach, monitorując ręcznie temperaturę tego przedłużacza (o dość cienkim kablu) zauważyłem jego silne nagrzanie - wydawało mi się, że czuć minimalnie plastikowy swąd, dlatego zdecydowałem, że wyłączę pralkę. Dodam, że przez te kilka minut wykonała ona jedynie kilka dosłownie przechyleń bębnem w lewo i w prawo - czy to normalne?
Przechodząc do sedna: po wyłączeniu wyjąłem z niej nieco rzeczy i niedługo później chciałem ponownie włączyć, ale wówczas już zero reakcji, tzn. żadnego dźwięku, kontrolka zasilania się nie świeci - nic.
Nie chce mi się wierzyć, że coś się tak po prostu zepsuło, ale czy może niechcący poprzez to wyłączenie wyłącznikiem w czasie jako takiej pracy ją jakoś zablokowałem czy coś?

Nie mam instrukcji do tejże pralki, a w internecie do tego konkretnie modelu też tak za bardzo nie znalazłem, ale może jest jakieś proste rozwiązanie typu np. reset o którym nie mam pojęcia? :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
movzx
Level 39
Location: Wrocław
Joined: 18 Nov 2006
Posts: 6637
Helped: 722
Post rating: 98
movzx
Level 39
Post#2 05 Feb 2012 17:39    

Re: Pralka Ardo A633 nie działa


sapphire9550 wrote:
chciałem ponownie włączyć,
Na tym samym "wysokiej jakości" przedłużaczu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
sapphire9550
Level 2
Location: Gdańsk
Joined: 04 Jan 2009
Posts: 4
sapphire9550
Level 2
Post#3 05 Feb 2012 17:41  Topic author   

Re: Pralka Ardo A633 nie działa


Na tym samym - ale dodam też, że nic nie pierdykło ani się nie spaliło, a on sam nadal działa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
movzx
Level 39
Location: Wrocław
Joined: 18 Nov 2006
Posts: 6637
Helped: 722
Post rating: 98
movzx
Level 39
Post#4 05 Feb 2012 17:54    

Re: Pralka Ardo A633 nie działa


sapphire9550 wrote:
Na tym samym - ale dodam też, że nic nie pierdykło ani się nie spaliło, a on sam nadal działa.
Głupio by było rozbebeszać pralkę żeby dowiedzieć się że nie było styku na chińskim przedłużaczu. Zacznij od tego. I upewnij się że pralka jest uziemiona, bo garnituru do trumny prać raczej nie trzeba ;)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Household Utility -> Pralka Ardo A633 nie działa
Page 1 of 1

Similar topics to pralka Ardo A633 nie działa

Pralka Ardo A633 - Szukam schematu do pralki Ardo A633 (2)
Pralka Ardo A633 nie grzeje (3)
Pralka Ardo a633 Bęben nie chce się kręcić (4)
Ardo A633 - Strzela (strzelała) w trakcie prania (6)
Pralka Ardo TL 80 E Nie działa (3)
Pralka Ardo A1000 - nie działa (7)
Pralka Ardo A 400 nie działa (6)
Pralka ARDO T80 - nie działa (4)
Pralka ARDO A 600-nie działa programator (6)
Pralka Ardo inox T1000 - nie działa (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.082 seconds