FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronicznej

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Diesel Cars -> Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronicznej
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#1 Post from the author of the topic 09 Feb 2012 22:45   

Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronicznej

Witam, posiadam Renault Clio 1.9 Dti z 2002 roku. Od jakiegoś krótkiego czasu zapala mi się podczas jazdy kontrolka od świec żarowych i usterek elektrycznych/elektronicznych. Gdy się zapali, auto kompletnie nie reaguje na pedał gazu, traci moc, lecz jak zgaśnie wszystko wraca do normy. Rozumiem że to musi być jakaś usterka elektroniki lub elektryki, bo normalnie przy zapalaniu auta działa normalnie (gdy świece się podgrzeją to gaśnie i auto pali normalnie, mimo że zimuje na dworze).
Czytałem na forach podobne tematy i ludzie mówią o najróżniejszych rzeczach. A to EGR, a to przepływomierz powietrza, inni że turbina, a jeszcze inni zawór przepustnicy. Więc proszę Was o radę. Z góry wielkie dzięki
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 09 Feb 2012 22:45   

Back to top

bodzio012
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 09 Feb 2012 23:06   

Re: Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronic

Może to być również potencjometr pedału przyśpieszenia, ale dowiesz się dopiero po podpięciu pod kompa
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 09 Feb 2012 23:06   

Back to top

kudlatydublin
Poziom 1
Poziom 1

Post#3 07 Mar 2012 19:08   

Re: Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronic

hello . ja tez mialem ten problem w silniku 1,2 16 V i ludzie pisali tysiace powodow .
kupilem nowa przepustnica , pedal gazu i jeszcze kilka innych czesci .
i nadal "dupa"

niby wina stykow , czyscilem kilka kostek i pomagalo , ale na chwilke .
ostatnio znowu sie zaswiecila ta lampka i podczas czyszczenia wtyczki zlamal sie jeden z czujnikow . wymiana na nowy niestety musiala nastapic .

I tu moje zdziwienie !!!!!
DZIALA !!!! KONIEC TEGO KOSZMARU !!!!
dla pewnosci podlaczylem stary ! SWIECI !!!!
ZAKLADAM NOWY I GITARA !!!!

wrazie pytan : marcin.21osw(malpa)interia.pl
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Mar 2012 19:08   

Back to top

misiek-888
Poziom 15
Poziom 15

Post#4 08 Mar 2012 00:13   

Sprawdz ustawienie poczatku wtrysku . Czesto przy zbyt wczesnym poczatku wtrysku i przegazowaniu ssilnik zapala katrolke i traci moc.Czy po wymiane paska ktos sprawdzal poczatek wtrysku, jego prawidlowosc?????????
Back to top

wirro
Poziom 1
Poziom 1

Post#5 08 Mar 2012 16:11   

maiłem to samo w Kangoo 2007 mi pomogło przeczyszczenie styków, najlepiej nie gdybać tylko na komputer u dobrego elektryka
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Diesel Cars -> Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronicznej
Page 1 of 1
Similar topics
Berlingo kontrolka świec żarowych pali się tylko sekundę. (3)
Nie zapala się kontrolka od świec żarowych...peugeot 406 (4)
Astra isuzu żarzy się kontrolka świec żarowych (9)
Seat Ibiza - zapala się kontrolka świec żarowych (7)
Golf 3 1,9TDI - zapala się kontrolka od świec żarowych (2)
MB 124 kontrolka świec żarowych zapala się po włączeniu... (7)
Renault Clio II kontrolka usterki elektrycznej/świec - auto nie odpala. (2)
Laguna 1,9 i zapalająca się kontrolka świec żarowych. (8)
Ford Mondeo MKII TD nie włącza się kontrolka świec żarowych (1)
Clio II brak pedału gazu. Zapala się kontrolka świec żarowych. (3)

Page generation time: 0.099 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony