| Author |
emil1402 Poziom 4

|
09 Feb 2012 22:45 Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronicznej |
|
|
|
Witam, posiadam Renault Clio 1.9 Dti z 2002 roku. Od jakiegoś krótkiego czasu zapala mi się podczas jazdy kontrolka od świec żarowych i usterek elektrycznych/elektronicznych. Gdy się zapali, auto kompletnie nie reaguje na pedał gazu, traci moc, lecz jak zgaśnie wszystko wraca do normy. Rozumiem że to musi być jakaś usterka elektroniki lub elektryki, bo normalnie przy zapalaniu auta działa normalnie (gdy świece się podgrzeją to gaśnie i auto pali normalnie, mimo że zimuje na dworze).
Czytałem na forach podobne tematy i ludzie mówią o najróżniejszych rzeczach. A to EGR, a to przepływomierz powietrza, inni że turbina, a jeszcze inni zawór przepustnicy. Więc proszę Was o radę. Z góry wielkie dzięki
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Feb 2012 22:45 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
bodzio012 Poziom 20

|
09 Feb 2012 23:06 Re: Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronic |
|
|
|
Może to być również potencjometr pedału przyśpieszenia, ale dowiesz się dopiero po podpięciu pod kompa
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Feb 2012 23:06 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kudlatydublin Poziom 1

|
07 Mar 2012 19:08 Re: Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronic |
|
|
|
hello . ja tez mialem ten problem w silniku 1,2 16 V i ludzie pisali tysiace powodow .
kupilem nowa przepustnica , pedal gazu i jeszcze kilka innych czesci .
i nadal "dupa"
niby wina stykow , czyscilem kilka kostek i pomagalo , ale na chwilke .
ostatnio znowu sie zaswiecila ta lampka i podczas czyszczenia wtyczki zlamal sie jeden z czujnikow . wymiana na nowy niestety musiala nastapic .
I tu moje zdziwienie !!!!!
DZIALA !!!! KONIEC TEGO KOSZMARU !!!!
dla pewnosci podlaczylem stary ! SWIECI !!!!
ZAKLADAM NOWY I GITARA !!!!
wrazie pytan : marcin.21osw(malpa)interia.pl
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
07 Mar 2012 19:08 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
misiek-888 Poziom 15

|
08 Mar 2012 00:13 Re: Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronic |
|
|
|
Sprawdz ustawienie poczatku wtrysku . Czesto przy zbyt wczesnym poczatku wtrysku i przegazowaniu ssilnik zapala katrolke i traci moc.Czy po wymiane paska ktos sprawdzal poczatek wtrysku, jego prawidlowosc?????????
|
|
| Back to top |
|
 |
wirro Poziom 1

|
08 Mar 2012 16:11 Re: Zapalająca się kontrolka od świec żarowych/usterki elektrycznej i elektronic |
|
|
|
maiłem to samo w Kangoo 2007 mi pomogło przeczyszczenie styków, najlepiej nie gdybać tylko na komputer u dobrego elektryka
|
|
| Back to top |
|
 |