| Author |
Guest Poziom 10

|
26 Dec 2004 16:23 Zacina mi sie komputer gdy wchodze na Mój komputer |
|
|
|
LuDziE!
Pomozcie mi, mam bardzo wazna sprawe
Gdy wchodze na moj komputer, zacina mi sie caly komputer i nie moge ruszac tez myszka. Laczy sie to z tym ze nie moge zainstalowwac zadnej gry co mam na Plycie.. :|
BLAGAM WAS POMOZCIE MI!
Mi sie zdaje ze jest to spowodowane z bledem WIN 32 ale nic nie mowie bo nie wiem :)
papa BŁAGAM O POMOC!
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Dec 2004 16:23 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
26 Dec 2004 16:27 Zacina mi się komputer gdy wchodze na Mój komputer |
|
|
|
Jaki masz windows? Od kiedy tak sie dzieje? jaka masz plyte glowna? wszystkie dyski i napedy dzialaja prawidlowo? Czy w explorerze tez nie mozesz otworzyc (klawisz z okienkiem + e)?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Dec 2004 16:27 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
sipowitz Poziom 17

|
26 Dec 2004 16:55 Re: Zacina mi sie komputer gdy wchodze na Mój komputer |
|
|
|
Przy otiweraniu Mój komputer, system sprawdza obecność wszelkich napędów FDD, HDD, CD, itd. Bardzo często niesprawny napęd CD tudzież, błędy na HDD (dotyczy to głównie bardzo starych dysków) mogą skutkować tego typu objawami. Jeżeli kumasz się chociażby troszeczkę na hardware, to poodpinaj od płyty głównej wszelkie inne napędy (za wyjątkiem FDD, chyba, że wcześniej wyłączysz go w BIOSie) i odpal Windowsa i otwórz Mój komputer. Podpinaj sukcesywnie kolejne napędy (OCZYWIŚCIE PRZY WYŁĄCZONYM ZASILANIU) i obserwuj co się dzieje. Bardzo częstwo sprawa może dotyczyć uszkodzonej szuflady na HDD, one również lubią sprawiać psikusy. Sprawdź też od strony softwarowej, pod kątem obecności wirusów. Jeżeli słabo czujesz się ze śrubokrętem w ręku, lepiej oddaj komputer do SPRAWDZONEGO serwisu.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
26 Dec 2004 16:55 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Gremlin@@@ Poziom 18

|
26 Dec 2004 19:07 Zacina mi się komputer gdy wchodze na Mój komputer |
|
|
|
Nie podkręcałeś przypadkiem któregoś z podzespołów? W takim przypadku to jest częsty objaw. Najlepiej w biosie sprawdź jaką masz częstotliwość taktowania itd... Ewentualnie oddaj kompa do serwisu, tak jak radził <sipowitz>.
Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |
DAREK4444 Poziom 17

|
26 Dec 2004 19:17 Zacina mi się komputer gdy wchodze na Mój komputer |
|
|
|
Witam. Miałem identyczny przypadek na Win98. Format C: i ponowna postawienie systemu pomogło. Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |