Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Audi 80 Licznik. Jak można wyjąć licznik?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Audi 80 Licznik. Jak można wyjąć licznik? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Spidigsm
Poziom 9
Miasto: Łódź
Dołączył: 17 Lis 2004
Posty: 29
Spidigsm
Poziom 9
Post#1 26 Gru 2004 21:33  Autor tematu   

Audi 80 Licznik


Witam !!!

Mam pytanie jak wyjac licznik w audi 80 rok 1989 b3 chce zmienis sobie w nim podswietlenia na niebieske ale nie mam pojecia jak bo wyjac zeby cos przypadkiem nie uszkodzic za pomoc dziekuje !!!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
KAR26
Poziom 17
Dołączył: 17 Paź 2004
Posty: 335
Pomógł: 11
KAR26
Poziom 17
Post#2 26 Gru 2004 23:52    

Audi 80 Licznik


Witam - kolega wyjmował licznik i rozebrał na cząści(problem z szybkościomierzem) i potem go złożył ale nic nie wspominał o problemach z licznikiem wiec mysle jak to bedziesz robił delikatnie to wszystko pujdzie ok. tylko nie jestem pewien ale czy audi nie ma koloru za pomocą pryzmatu?.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Spidigsm
Poziom 9
Miasto: Łódź
Dołączył: 17 Lis 2004
Posty: 29
Spidigsm
Poziom 9
Post#3 27 Gru 2004 07:30  Autor tematu   

Re: Audi 80 Licznik


Jak rozbiore to sie przekonam jakiego radzaju jest podswietlenie mam nadzije ze nie bedzie to trodno przerobic .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
czapajew
Poziom 21
Miasto: Lublin
Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 557
Pomógł: 34
Ocena postów: 2
czapajew
Poziom 21
Post#4 29 Gru 2004 09:24    

Re: Audi 80 Licznik


Witam, na początek trzeba odkręcić całe koło kierownicy, bo inaczej nie dobierzesz się do licznika a następnie zdjąć osłonę kolumny kierowniczej i odkęcić wszystkie wkręty-powinien wyjść.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
cwiara
Poziom 10
Miasto: Wrocław
Dołączył: 15 Lut 2004
Posty: 21
Pomógł: 1
Ocena postów: 4
cwiara
Poziom 10
Post#5 08 Sty 2005 15:25    

Re: Audi 80 Licznik


Ja rozkręcałem zegary w audi 80 i wcale nie musiałem odkręcać kierownicy. A co do zegarów to nie radze ściągać wskazówek w tych zegarach bo bardzo łatwo jest uszkodzić te zegary

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
czapajew
Poziom 21
Miasto: Lublin
Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 557
Pomógł: 34
Ocena postów: 2
czapajew
Poziom 21
Post#6 10 Sty 2005 09:52    

Re: Audi 80 Licznik


Ale w której 80 -tce

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mkos1
Poziom 29
Miasto: Chełm
Dołączył: 11 Wrz 2003
Posty: 1791
Pomógł: 87
Ocena postów: 5
mkos1
Poziom 29
Post#7 10 Sty 2005 10:22    

Audi 80 Licznik


W 80 z 1989r. (i w późniejszych) odkręcasz osłonę przełacznika świateł i wycieraczek) - dwa wkręty od dołu. Następnie masz na wierzchu dwa wkręty trzymające na dole tablicę wskaźników - po ich wykręceniu możesz ją wyjąć. Musisz tylko odpiąć chyba 2 czy 3 złacza z tyłu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
goel
Poziom 10
Dołączył: 11 Paź 2003
Posty: 6
goel
Poziom 10
Post#8 10 Sty 2005 23:49    

Re: Audi 80 Licznik


Dokładnie są tylko dwa złącza (przeważnie: po lewej-zółte i po prawej-niebieskie), należy uważać z wypinaniem kostki będącej po prawej stronie, łatwo uszkadza się płytka drukowana, ja mam tak w swoim aucie, ktoś ułamał płytkę i musiałem "na krótko" łączyć przewodami

Mowa o Audi 80 B3 1989r.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
makarena
Poziom 14
Dołączył: 24 Wrz 2004
Posty: 151
Pomógł: 7
Ocena postów: 2
makarena
Poziom 14
Post#9 11 Sty 2005 08:41    

Re: Audi 80 Licznik


cwiara napisał:
Ja rozkręcałem zegary w audi 80 i wcale nie musiałem odkręcać kierownicy. A co do zegarów to nie radze ściągać wskazówek w tych zegarach bo bardzo łatwo jest uszkodzić te zegary


Nie no bez przesady, wystarczy nie rwać ich do góry np. śrubokrętem a normalnie na zasadzie wykręcania i pójda bez problemu :)

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
logout11
Poziom 11
Miasto: Police
Dołączył: 21 Kwi 2005
Posty: 70
logout11
Poziom 11
Post#10 02 Sie 2005 19:10    

Re: Audi 80 Licznik


A ja mam głupi problem, wypieła mi sie linka od strony silnika i niemam pojecia gdzie go z powrotem podłaczyć .. szukałem i nic nieam nigdzie do linki wejscia, audi 80 z 1980r...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mkos1
Poziom 29
Miasto: Chełm
Dołączył: 11 Wrz 2003
Posty: 1791
Pomógł: 87
Ocena postów: 5
mkos1
Poziom 29
Post#11 02 Sie 2005 21:18    

Audi 80 Licznik


Szukaj nie na silniku a tylko na skrzyni biegów.
O ile pamietam to z lewej strony w okolicy miedzy dźwignią sprzęgła a przegubem półosi (ostatnio na coś takiego patrzyłem ponad 3.5 roku temu).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
włodi89
Poziom 2
Miasto: Łuków
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 3
włodi89
Poziom 2
Post#12 24 Wrz 2008 14:11    

Re: Audi 80 Licznik


witam mam problem z licznikiem w audi 80 b4 poj.2.0 91rok nie dziala licznik km i nie nalicza km

-czujnik sprawdzony (dziala)
-licznik(jak wyzej)
-przewody tez
przekladalem to wszystko do drugiej audi i wszystko smigalo

pomozcie co to moze byc

elektryk mowil ze to cos w skrzyni biegow ...
co to moze byc i czy da sie to wymienic???

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mkos1
Poziom 29
Miasto: Chełm
Dołączył: 11 Wrz 2003
Posty: 1791
Pomógł: 87
Ocena postów: 5
mkos1
Poziom 29
Post#13 24 Wrz 2008 14:30    

Re: Audi 80 Licznik


... może być uszkodzony napęd samego czujnika i wówczas diagnoza mechanika bedzie prawidłowa.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
włodi89
Poziom 2
Miasto: Łuków
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 3
włodi89
Poziom 2
Post#14 24 Wrz 2008 16:47    

Re: Audi 80 Licznik


czy da sie to wymienic bez kupowania calej skrzyni???i czy jest to wogole mozliwe???

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Miasto: okolice Strzyżowa
Dołączył: 02 Lis 2004
Posty: 1551
Pomógł: 134
Ocena postów: 22
szogun0
Specjalista grupy V.A.G.
Post#15 24 Wrz 2008 19:40    

Re: Audi 80 Licznik


Da się wymienić, tylko kwestia czy ślimak, czy sam czujnik.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
włodi89
Poziom 2
Miasto: Łuków
Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 3
włodi89
Poziom 2
Post#16 24 Wrz 2008 20:40    

Re: Audi 80 Licznik


czujnik jest sprawny przeciez pisze....a z tego co wiem to w b4 nie ma slimaka....moze sie myle ale wasze posty mi nic nie mowia

moze mi ktos napisac krotko zwiezle i na temat

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mariangrzech
Poziom 1
Miasto: konin
Dołączył: 24 Paź 2010
Posty: 1
mariangrzech
Poziom 1
Post#17 24 Paź 2010 17:15    

Re: Audi 80 Licznik


WITAM MAM PROBLEM Z LICZNIKIEM AUDI 80 B4 TD ZAŁOŻYŁEM OD BENZYNY
B3 NIE DZIAŁA TEMPERATURA , PRĘDKOŚCIOMIERZ DZIAŁA ODWROTNIE ,PALI BEZPIECZNIK ZASILANIA ZEGARÓW A JAK ZŁOŻE MOCNIEJSZY NIE PALI
JAK KTOŚ WIE PROSZĘ O NAPISANIE .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi 80 Licznik. Jak można wyjąć licznik?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Mercedes C200 94\' jak wyjąć licznik? (4)
Licznik Golf IV. Czy może ktoś opisać jak go wyjąć? (5)
Licznik. Czy można jakoś poznać, że licznik był cofany? (29)
Audi A4 B5 98 - licznik VDO D09, nie można odczytać pin (14)
Licznik Iveco Daily 2004 jak zasilić licznik na stole? (2)
KIA Pregio i licznik km. Jak elektronicznie zmienić licznik? (7)
jak przerobić licznik motogodzin w MTZ na licznik kilometrów? (4)
Audi A6 C5 - Jak podłączyć licznik od Audi A6 C5 na stole (na krótko) (2)
Licznik w Oplu, licznik skacze jak sekundnik. (4)
A6 C5 2000 licznik - Jak podłączyć licznik na stole (13)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.18 seconds

elektroda.pl temat RSS