Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Integra wrl + int ors + rolety


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Stacjonarne ->Integra wrl + int ors + rolety Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
stirlic_pl
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: szczecin
Dołączył: 15 Lut 2012
Posty: 59
stirlic_pl
Poziom 10
Post#1 16 Lut 2012 20:14  Autor tematu   

Integra wrl + int ors + rolety


Witam Panowie.
Jestem tu nowy więc jakbym coś nie tak pytał to tyrajcie od razu. Smile
Mam pewien problem.
Mianowicie chce podłączyć integra wrl + int ors + rolety, żeby przez sms sterować roletami otwórz i zamknij.
Wszystkie rolety mam podpięte pod jeden centralny przycisk Legranda nr referencyjny 77 56 26 .
Oto przycisk sterujący wszystkimi roletami góra - dół:
Integra wrl + int ors + rolety

Tu narysowałem schemat podłączenia całości:
Integra wrl + int ors + rolety

O teraz moje pytanie:
1. linia niebieska jest na pewno okej zwykła instalacja elektryczna, do której podłącza się int ors?
2. linia zielona podłączenie skrętką expadera do centrali.
3 i tu jestem niezbyt pewny, jak czy ten kabel w kolorze czerwonym jest potrzebny, bo w końcu jakiś impuls powinien pójść z expandera do włącznika centralnego rolet przy wysyłaniu sms.
Tylko teraz jak ten włącznik podłączyć, żeby w razie jak się wyślę sms i zamkną się rolety, żeby przyciskiem móc je otworzyć.

Proszę poprawić ewentualnie ten schemat jak możecie.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
humek
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Maj 2004
Posty: 1525
Pomógł: 156
Ocena postów: 9
humek
Poziom 22
Post#2 17 Lut 2012 07:23    

Re: integra wrl + int ors + rolety


Witaj. po pierwsze nie łącz modułu INT-ORS skrętką z centralą. Producent w instrukcji wyraźnie się odnosi by nie łączyć magistrali modułów za pomocą skrętki.Chodzi o to by CLK i DATA nie były w jednej parze przewodów gdyż istnieje możliwość braku komunikacji pomiędzy modułami (modułem0 a centrala po szynie danych.Jeśli prawidłowo podłączysz i oprogramujesz wszystko jak zasterujesz z telefonu to przekaźniki w INT-ORS powinny zmieniać swój stan.Dopiero wtedy możesz wyjścia tych przekaźników podłączyć do sterownika rolet. Nie wiem na jakiej zasadzie on działa, nie znam tego sterownika, musisz "wybadać " co się dzieje po przyciśnięciu klawisza zamknij i otwórz w sterowniku i równolegle do tych klawiszy podłączyc styki przekaźników które są w INT-ORS. Piszę o stykach wyjściowych sterownika i nie próbuj nic ze sterownika podpinać do szyny danych INT-ORS bo będziesz miał do wymiany zarówno sterownik INT-ORS jak i centralkę,

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
stirlic_pl
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: szczecin
Dołączył: 15 Lut 2012
Posty: 59
stirlic_pl
Poziom 10
Post#3 17 Lut 2012 09:33  Autor tematu   

Re: integra wrl + int ors + rolety


dzieki za zinteresowanie tematem ale mam pytanie jeszcze czy schemat podlaczenia int-ors do wlacznika rolet jest okej czy czasami nie musza isc tam dwa kable ktore steruja gora i dol ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
maly_smok
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: poznań
Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 258
Pomógł: 43
maly_smok
Poziom 15
Post#4 17 Lut 2012 11:24    

Re: integra wrl + int ors + rolety


ten przycisk ma 2 wejscia, E1 gora , E2 dół tak też musisz podpiac int-ors

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
juan cabrillo
Poziom 5
Poziom 5
Miasto: oregon
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 11
juan cabrillo
Poziom 5
Post#5 17 Lut 2012 14:11    

Re: integra wrl + int ors + rolety


Super. A co podasz na te "wejścia". Fazę?, zero robocze? czy może masę z centrali?
Konkrety, kierownik... konkrety...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stirlic_pl
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: szczecin
Dołączył: 15 Lut 2012
Posty: 59
stirlic_pl
Poziom 10
Post#6 17 Lut 2012 14:32  Autor tematu   

Re: integra wrl + int ors + rolety


no właśnie miloby było jakoś konkretniej a najlepiej ze szkicem jakimś Smile

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
maly_smok
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: poznań
Dołączył: 13 Kwi 2010
Posty: 258
Pomógł: 43
maly_smok
Poziom 15
Post#7 17 Lut 2012 15:13    

Re: integra wrl + int ors + rolety


W instrukcji we przycisku wszystko się znajduje, sterowanie odbywa sie poprzez podanie fazy na wejścia

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Marek_Pe
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Malbork
Dołączył: 01 Kwi 2007
Posty: 462
Pomógł: 45
Ocena postów: 2
Marek_Pe
Poziom 18
Post#8 17 Lut 2012 15:47    

Re: integra wrl + int ors + rolety


Pamiętać należy, że większość przekaźników wy nie może pracować przy 230VAC, mogą sieę uszkodzić.

Pozdrowienia

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
humek
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Maj 2004
Posty: 1525
Pomógł: 156
Ocena postów: 9
humek
Poziom 22
Post#9 18 Lut 2012 23:15    

Re: Integra wrl + int ors + rolety


Te przekaźniki od INT-ORS mają styki robocze 16A więc śmiało mogą!.Napisałem Tobie we wcześniejszym poście byś sobie na chwilę zdemontował taki przycisk od rolet i sprawdził które styki się zwierają a które rozwierają podczas przyciskania, na tej podstawie będziesz wiedział jak podłączyć przewody do wyjść przekaźnikowych INT-ORS.Czas działania przekaźnika w INT-ORS powinien być podobny jak załączenie ręką przycisku czyli ok sekundy no chyba że musisz cały czas trzymać naciśnięty przycisk podczas zamykania lub otwierania.Czas ten ustawiasz w opcji wyjść centrali integra (program DLOADX).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
rokycky
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Warszawa
Dołączył: 05 Cze 2006
Posty: 523
Pomógł: 48
Ocena postów: 2
rokycky
Poziom 18
Post#10 19 Lut 2012 10:55Pomocny post    

Re: Integra wrl + int ors + rolety


Podłączenie:
Integra wrl + int ors + rolety

Konfiguracja wyjsc:
Integra wrl + int ors + rolety

Sterowanie SMS:
Integra wrl + int ors + rolety

Jeżeli chcesz aby w klawiaturze pojawila sie opcja "sterowanie":
Integra wrl + int ors + rolety

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
stirlic_pl
Poziom 10
Poziom 10
Miasto: szczecin
Dołączył: 15 Lut 2012
Posty: 59
stirlic_pl
Poziom 10
Post#11 20 Lut 2012 07:54  Autor tematu   

Re: Integra wrl + int ors + rolety


the winner is rokycky Smile z góry wielkie dzięki, nie spr tego jeszcze ale o coś takiego mi właśnie chodziło Smile jeszcze raz dzięki za zainteresowanie tematem
pozdr

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Integra wrl + int ors + rolety
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Integra 128 WRL Sterowanie Światłem przez kontraktron i INT-ORS (2)
Integra 128 WRL - APT-100 i otwieranie drzwi (INT-R + CZ-EMM3) (5)
Satel INTEGRA 128 WRL - Integra 128 WRL osobne sterowanie dwoma sygnalizatorami (10)
Int-ors i sterowanie oświetlen - (23)
Problem z ekspanderem INT-ORS SATEL (2)
Integra64 - Int-ORS odmówił posłuszenstwa. (5)
Sterowanie światłem i roletami - ekspander INT-ORS satel (3)
Satel Integra 32 - problem z manipulatorem INT-KLCD-GR INT-K (2)
Obsługa centrali Satel 128-WRL manipulatorem INT-TSI po światłowodzie. (14)
integra 128 WRL (13)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS