Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z połączeniem-iplus


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Problem z połączeniem-iplus Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Usługi internetowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
boa16009
Poziom 2
Miasto: ŁÓDZ
Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2
boa16009
Poziom 2
Post#1 20 Lut 2012 14:44  Autor tematu   

Problem z połączeniem-iplus


W 2010 roku zakupiłam netbook Acer aspire one d250 z bezprzewodowym internetem iplus.Do tej pory nie miałam z nim problemu,jednak od zeszłego tygodnia mam problem aby połaczyc się z netem.Sygnał-tylko jedna kreska.Na początku długo sie łaczy z netem,ale jak sie połaczy szybko sie rozłacza.Czym to może być spowodowane? jak to naprawić? Od razu mówię,że jestem laikiem w tej dziedzinie.Dwa dni wcześniej chodził baardzo wolno,ale się łączył normalnie...
Z góry dzieki za pomoc :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
patrykpeczek1
Poziom 24
Miasto: Wrocław
Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 924
Pomógł: 4
patrykpeczek1
Poziom 24
Post#2 20 Lut 2012 22:29    

Re: Problem z połączeniem-iplus


W jakim otoczeniu się znajdujesz próbując łączyć z internetem?
Jest to sieć bezprzewodowa, więc nawet ściany mają wpływ na zasięg. Spróbuj poszukać miejsca w którym będzie więcej zasięgu i wtedy spróbuj się połączyć.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
drewniany80
Poziom 15
Miasto: łodz
Dołączył: 24 Lut 2007
Posty: 127
Pomógł: 11
Ocena postów: 4
drewniany80
Poziom 15
Post#3 20 Lut 2012 22:36    

Re: Problem z połączeniem-iplus


Może akurat dostawca ma mały problem z którymś z nadajników albo coś pozmieniali i poziom sygnału spadł, jak napisał kolega sprawdź w innym pomieszczeniu albo poza budynkiem jaki jest poziom sygnału, jak marny to będzie niestety rozłączało :(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
patrykpeczek1
Poziom 24
Miasto: Wrocław
Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 924
Pomógł: 4
patrykpeczek1
Poziom 24
Post#4 20 Lut 2012 22:39    

Re: Problem z połączeniem-iplus


Jeżeli poziom sygnału się nie poprawi na otwartej przestrzeni np. przed domem, zgłoś się do dostawcy internetu. Możliwe że to wina odbiornika, że jest taki słaby zasięg.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
boa16009
Poziom 2
Miasto: ŁÓDZ
Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2
boa16009
Poziom 2
Post#5 21 Lut 2012 07:17  Autor tematu   

Re: Problem z połączeniem-iplus


dziękuje za odpowiedzi.Nie raz miałam słaby sygnał,że była tylko jedna kreska i działał bez problemu.Nigdy nie było problemu,żeby sie sam razłaczał...Moze to być spowodowane przekroczeniem pakietu?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
patrykpeczek1
Poziom 24
Miasto: Wrocław
Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 924
Pomógł: 4
patrykpeczek1
Poziom 24
Post#6 21 Lut 2012 14:45    

Re: Problem z połączeniem-iplus


No jeżeli jest to internet, w którym wykupujesz pakiet miesięczny np. 1Gb to myślę że tak. Przy samym użytkowaniu (bez pobierana z internetu) ciężko pakiet przekroczyć.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mjopek
Poziom 2
Miasto: Poznań
Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 2
mjopek
Poziom 2
Post#7 23 Lut 2012 16:30    

Re: Problem z połączeniem-iplus


Witam
Mam taki sam problem, walczę z tym od tygodnia. System przeinstalowany, najnowsze sterowniki i nadal tak samo. Inny modem zewnętrzny na USB i śmiga.
Stwierdzam że na 99% uszkodzony jest moduł/modem 3G

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z połączeniem-iplus
Strona 1 z 1
Podobne tematy
iPlus problemz połączeniem (1)
iPlus problem - iplus manager napis NETWORK_NAME_AND_TYPE (2)
problem z zasiegiem w iplus (2)
iplus problem z zasięgiem (2)
Problem z iPlus po próbie z bezprzewodową (4)
Problem iPlus - sytuacja podbramkowa (7)
iPlus-GC79 SonyEricson, problem z zasięgiem (7)
iPlus i Sygate personal firewall 5.5 problem (2)
Problem z modemem iPlus USB Comander 2 ED (4)
problem z Iplus (huawei E220) pod xp (2)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.11 seconds

elektroda.pl temat RSS