Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Problem z połączeniem-iplus


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Problem z połączeniem-iplus Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
boa16009
Level 2
Location: ŁÓDZ
Joined: 20 Feb 2012
Posts: 2
boa16009
Level 2
Post#1 20 Feb 2012 14:44  Topic author   

Problem z połączeniem-iplus


W 2010 roku zakupiłam netbook Acer aspire one d250 z bezprzewodowym internetem iplus.Do tej pory nie miałam z nim problemu,jednak od zeszłego tygodnia mam problem aby połaczyc się z netem.Sygnał-tylko jedna kreska.Na początku długo sie łaczy z netem,ale jak sie połaczy szybko sie rozłacza.Czym to może być spowodowane? jak to naprawić? Od razu mówię,że jestem laikiem w tej dziedzinie.Dwa dni wcześniej chodził baardzo wolno,ale się łączył normalnie...
Z góry dzieki za pomoc :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
patrykpeczek1
Level 24
Location: Wrocław
Joined: 08 Dec 2010
Posts: 924
Helped: 4
patrykpeczek1
Level 24
Post#2 20 Feb 2012 22:29    

Re: Problem z połączeniem-iplus


W jakim otoczeniu się znajdujesz próbując łączyć z internetem?
Jest to sieć bezprzewodowa, więc nawet ściany mają wpływ na zasięg. Spróbuj poszukać miejsca w którym będzie więcej zasięgu i wtedy spróbuj się połączyć.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
drewniany80
Level 15
Location: łodz
Joined: 24 Feb 2007
Posts: 132
Helped: 12
Post rating: 7
drewniany80
Level 15
Post#3 20 Feb 2012 22:36    

Re: Problem z połączeniem-iplus


Może akurat dostawca ma mały problem z którymś z nadajników albo coś pozmieniali i poziom sygnału spadł, jak napisał kolega sprawdź w innym pomieszczeniu albo poza budynkiem jaki jest poziom sygnału, jak marny to będzie niestety rozłączało :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
patrykpeczek1
Level 24
Location: Wrocław
Joined: 08 Dec 2010
Posts: 924
Helped: 4
patrykpeczek1
Level 24
Post#4 20 Feb 2012 22:39    

Re: Problem z połączeniem-iplus


Jeżeli poziom sygnału się nie poprawi na otwartej przestrzeni np. przed domem, zgłoś się do dostawcy internetu. Możliwe że to wina odbiornika, że jest taki słaby zasięg.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
boa16009
Level 2
Location: ŁÓDZ
Joined: 20 Feb 2012
Posts: 2
boa16009
Level 2
Post#5 21 Feb 2012 07:17  Topic author   

Re: Problem z połączeniem-iplus


dziękuje za odpowiedzi.Nie raz miałam słaby sygnał,że była tylko jedna kreska i działał bez problemu.Nigdy nie było problemu,żeby sie sam razłaczał...Moze to być spowodowane przekroczeniem pakietu?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
patrykpeczek1
Level 24
Location: Wrocław
Joined: 08 Dec 2010
Posts: 924
Helped: 4
patrykpeczek1
Level 24
Post#6 21 Feb 2012 14:45    

Re: Problem z połączeniem-iplus


No jeżeli jest to internet, w którym wykupujesz pakiet miesięczny np. 1Gb to myślę że tak. Przy samym użytkowaniu (bez pobierana z internetu) ciężko pakiet przekroczyć.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mjopek
Level 2
Location: Poznań
Joined: 15 May 2010
Posts: 2
mjopek
Level 2
Post#7 23 Feb 2012 16:30    

Re: Problem z połączeniem-iplus


Witam
Mam taki sam problem, walczę z tym od tygodnia. System przeinstalowany, najnowsze sterowniki i nadal tak samo. Inny modem zewnętrzny na USB i śmiga.
Stwierdzam że na 99% uszkodzony jest moduł/modem 3G

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Problem z połączeniem-iplus
Page 1 of 1

Similar topics to problem z połączeniem-iplus

iPlus problemz połączeniem (1)
iPlus problem - iplus manager napis NETWORK_NAME_AND_TYPE (2)
problem z zasiegiem w iplus (2)
iplus problem z zasięgiem (2)
Problem z iPlus po próbie z bezprzewodową (4)
Problem iPlus - sytuacja podbramkowa (7)
iPlus-GC79 SonyEricson, problem z zasięgiem (7)
iPlus i Sygate personal firewall 5.5 problem (2)
Problem z modemem iPlus USB Comander 2 ED (4)
problem z Iplus (huawei E220) pod xp (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.075 seconds