Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Problem z połączeniem-iplus


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Problem z połączeniem-iplus Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
boa16009
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2
Miasto: ŁÓDZ

boa16009
Poziom 2
Post#1 Post autora tematu 20 Lut 2012 14:44   

Problem z połączeniem-iplus


W 2010 roku zakupiłam netbook Acer aspire one d250 z bezprzewodowym internetem iplus.Do tej pory nie miałam z nim problemu,jednak od zeszłego tygodnia mam problem aby połaczyc się z netem.Sygnał-tylko jedna kreska.Na początku długo sie łaczy z netem,ale jak sie połaczy szybko sie rozłacza.Czym to może być spowodowane? jak to naprawić? Od razu mówię,że jestem laikiem w tej dziedzinie.Dwa dni wcześniej chodził baardzo wolno,ale się łączył normalnie...
Z góry dzieki za pomoc Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
patrykpeczek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 923
Miasto: Wrocław

patrykpeczek1
Poziom 20
Post#2 20 Lut 2012 22:29   

Re: Problem z połączeniem-iplus


W jakim otoczeniu się znajdujesz próbując łączyć z internetem?
Jest to sieć bezprzewodowa, więc nawet ściany mają wpływ na zasięg. Spróbuj poszukać miejsca w którym będzie więcej zasięgu i wtedy spróbuj się połączyć.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
drewniany80
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 24 Lut 2007
Posty: 103
Miasto: łodz

drewniany80
Poziom 12
Post#3 20 Lut 2012 22:36   

Re: Problem z połączeniem-iplus


Może akurat dostawca ma mały problem z którymś z nadajników albo coś pozmieniali i poziom sygnału spadł, jak napisał kolega sprawdź w innym pomieszczeniu albo poza budynkiem jaki jest poziom sygnału, jak marny to będzie niestety rozłączało Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
patrykpeczek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 923
Miasto: Wrocław

patrykpeczek1
Poziom 20
Post#4 20 Lut 2012 22:39   

Re: Problem z połączeniem-iplus


Jeżeli poziom sygnału się nie poprawi na otwartej przestrzeni np. przed domem, zgłoś się do dostawcy internetu. Możliwe że to wina odbiornika, że jest taki słaby zasięg.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
boa16009
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2
Miasto: ŁÓDZ

boa16009
Poziom 2
Post#5 Post autora tematu 21 Lut 2012 07:17   

Re: Problem z połączeniem-iplus


dziękuje za odpowiedzi.Nie raz miałam słaby sygnał,że była tylko jedna kreska i działał bez problemu.Nigdy nie było problemu,żeby sie sam razłaczał...Moze to być spowodowane przekroczeniem pakietu?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
patrykpeczek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 923
Miasto: Wrocław

patrykpeczek1
Poziom 20
Post#6 21 Lut 2012 14:45   

Re: Problem z połączeniem-iplus


No jeżeli jest to internet, w którym wykupujesz pakiet miesięczny np. 1Gb to myślę że tak. Przy samym użytkowaniu (bez pobierana z internetu) ciężko pakiet przekroczyć.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mjopek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 2
Miasto: Poznań

mjopek
Poziom 2
Post#7 23 Lut 2012 16:30   

Re: Problem z połączeniem-iplus


Witam
Mam taki sam problem, walczę z tym od tygodnia. System przeinstalowany, najnowsze sterowniki i nadal tak samo. Inny modem zewnętrzny na USB i śmiga.
Stwierdzam że na 99% uszkodzony jest moduł/modem 3G

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z połączeniem-iplus
Strona 1 z 1
Podobne tematy
iPlus problemz połączeniem (1)
iPlus problem - iplus manager napis NETWORK_NAME_AND_TYPE (2)
problem z zasiegiem w iplus (2)
iplus problem z zasięgiem (2)
Problem z iPlus po próbie z bezprzewodową (4)
Problem iPlus - sytuacja podbramkowa (7)
iPlus-GC79 SonyEricson, problem z zasięgiem (7)
iPlus i Sygate personal firewall 5.5 problem (2)
Problem z modemem iPlus USB Comander 2 ED (4)
problem z Iplus (huawei E220) pod xp (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS