Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Problem z połączeniem-iplus


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z połączeniem-iplus
Autor
Wiadomość
boa16009
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2
Miasto: ŁÓDZ

Post#1 Post autora tematu 20 Lut 2012 15:44   

Problem z połączeniem-iplus


W 2010 roku zakupiłam netbook Acer aspire one d250 z bezprzewodowym internetem iplus.Do tej pory nie miałam z nim problemu,jednak od zeszłego tygodnia mam problem aby połaczyc się z netem.Sygnał-tylko jedna kreska.Na początku długo sie łaczy z netem,ale jak sie połaczy szybko sie rozłacza.Czym to może być spowodowane? jak to naprawić? Od razu mówię,że jestem laikiem w tej dziedzinie.Dwa dni wcześniej chodził baardzo wolno,ale się łączył normalnie...
Z góry dzieki za pomoc :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lut 2012 15:44   





Powrót do góry
   
patrykpeczek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 928
Miasto: Wrocław

Post#2 20 Lut 2012 23:29   

Re: Problem z połączeniem-iplus


W jakim otoczeniu się znajdujesz próbując łączyć z internetem?
Jest to sieć bezprzewodowa, więc nawet ściany mają wpływ na zasięg. Spróbuj poszukać miejsca w którym będzie więcej zasięgu i wtedy spróbuj się połączyć.
Powrót do góry
   
drewniany80
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 24 Lut 2007
Posty: 102
Miasto: łodz

Post#3 20 Lut 2012 23:36   

Re: Problem z połączeniem-iplus


Może akurat dostawca ma mały problem z którymś z nadajników albo coś pozmieniali i poziom sygnału spadł, jak napisał kolega sprawdź w innym pomieszczeniu albo poza budynkiem jaki jest poziom sygnału, jak marny to będzie niestety rozłączało :(
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lut 2012 23:36   





Powrót do góry
   
patrykpeczek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 928
Miasto: Wrocław

Post#4 20 Lut 2012 23:39   

Re: Problem z połączeniem-iplus


Jeżeli poziom sygnału się nie poprawi na otwartej przestrzeni np. przed domem, zgłoś się do dostawcy internetu. Możliwe że to wina odbiornika, że jest taki słaby zasięg.
Powrót do góry
   
boa16009
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 2
Miasto: ŁÓDZ

Post#5 Post autora tematu 21 Lut 2012 08:17   

Re: Problem z połączeniem-iplus


dziękuje za odpowiedzi.Nie raz miałam słaby sygnał,że była tylko jedna kreska i działał bez problemu.Nigdy nie było problemu,żeby sie sam razłaczał...Moze to być spowodowane przekroczeniem pakietu?
Powrót do góry
   
patrykpeczek1
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 928
Miasto: Wrocław

Post#6 21 Lut 2012 15:45   

Re: Problem z połączeniem-iplus


No jeżeli jest to internet, w którym wykupujesz pakiet miesięczny np. 1Gb to myślę że tak. Przy samym użytkowaniu (bez pobierana z internetu) ciężko pakiet przekroczyć.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lut 2012 15:45   





Powrót do góry
   
mjopek
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 2
Miasto: Poznań

Post#7 23 Lut 2012 17:30   

Re: Problem z połączeniem-iplus


Witam
Mam taki sam problem, walczę z tym od tygodnia. System przeinstalowany, najnowsze sterowniki i nadal tak samo. Inny modem zewnętrzny na USB i śmiga.
Stwierdzam że na 99% uszkodzony jest moduł/modem 3G

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Problem z połączeniem-iplus
Strona 1 z 1
Podobne tematy
iPlus problemz połączeniem (1)
iPlus problem - iplus manager napis NETWORK_NAME_AND_TYPE (2)
problem z zasiegiem w iplus (2)
iplus problem z zasięgiem (2)
Problem z iPlus po próbie z bezprzewodową (4)
Problem iPlus - sytuacja podbramkowa (7)
iPlus-GC79 SonyEricson, problem z zasięgiem (7)
iPlus i Sygate personal firewall 5.5 problem (2)
Problem z modemem iPlus USB Comander 2 ED (4)
problem z Iplus (huawei E220) pod xp (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.208 seconds

elektroda.pl temat RSS