pgrom Poziom 17

|
30 Dec 2004 11:14 Re: Epson Stylus C62 |
|
|
|
Witam!
Jakoś sobie poradziłem z tym moim problemem, ale nie do końca jestem przekonany czy to przepełnienie pampersa, oprócz tych migających diod nie mogłem też uzyskać połączenia drukarki z kompem. Po podłączeniu drukarki do kompa z Windows XP system elegancko ją wykrył, ale nie dało się nic wydrukować, zainstalowałem program monitorujący, pokazał się komunikat "Żywotność materiałów eksploatacyjnych wewnątrz drukarki dobiega końca" czy jakoś tak, a za chwilę komunikat "Nie ma połączenia z drukarką" i tak już cały czas. Inastalowałem sterowniki ze strony Epsona i nic, podłączyłem ją pod drugi komp z Win98 i to samo, pod port usb też, nic nie pomogło. Pojemniki z tuszem napewno nie były puste. Nie wiem jak to się stało ale za którymś razem po odinstalowaniu sterowników restarcie kompa, włączeniu drukarki nagle zadziałała, pomieliła, pomieliła i zapalił się tylko Power bez czerwonej lampki. (wg programu SSC 3.80 drukarka ma wydrukowane 9000stron)
Poza tym mam teraz inny problem, drukarka drukuje ale nie za ładnie, czysciłem głowice programem drukarki (zjada dużo tuszu) było troche lepiej, ale dalej są brzydkie wydruki, czarny trochę brudzi i gdzieś tak w połowie czcionki jest biały pasek (coś takiego jak w igłówkach gdy nie ma jednej igły), przez kolorowe obrazki też przechodzą paski. Co można na to poradzić?
Poza tym mam jeszcze jedno pytanie do mniej i bardziej zaawansowanych serwisantów, jak przechowywać tusze i głowice w trakcie konserwacji gdy drukarka jest cała rozebrana, jak je przechowywać??? Z tego co wiem niektóre głowice są bardzo wrażliwe na dłuższy pobyt poza drukarką, o Epsonach i Canonach już nie wspominając:)
Pozdrawiam,
|
|