FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Epson Stylus C62 - migają diody.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Epson Stylus C62 - migają diody.
Author
Poziom 17
Poziom 17

Post#1 Post from the author of the topic 28 Dec 2004 09:33   

Epson Stylus C62 - migają diody.

Witam! Czy ktos wie co oznaczają palące migające naprzemian diody czerwona (Power) i zielona (Kartki). Czy da się puścić jakiś test bezpośrednio z tej drukarki bez kompa?

Dzięki z góry. Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 Dec 2004 09:33   

Back to top

kosmita
Poziom 24
Poziom 24

Post#2 28 Dec 2004 11:16helpful post - solution   

Epson Stylus C62

Najprawdopodobniej tzw. przepełnienie pampersa .. przeszukaj forum, zajżyj do FAQ Drukarki.. ściągnij program serwisowy http://www.elektroda.pl/rtvforum/sutra1079622.html#1079622 albo SSC
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Dec 2004 11:16helpful post - solution   

Back to top

pgrom
Poziom 17
Poziom 17

Post#3 Post from the author of the topic 30 Dec 2004 11:14   

Re: Epson Stylus C62

Witam!

Jakoś sobie poradziłem z tym moim problemem, ale nie do końca jestem przekonany czy to przepełnienie pampersa, oprócz tych migających diod nie mogłem też uzyskać połączenia drukarki z kompem. Po podłączeniu drukarki do kompa z Windows XP system elegancko ją wykrył, ale nie dało się nic wydrukować, zainstalowałem program monitorujący, pokazał się komunikat "Żywotność materiałów eksploatacyjnych wewnątrz drukarki dobiega końca" czy jakoś tak, a za chwilę komunikat "Nie ma połączenia z drukarką" i tak już cały czas. Inastalowałem sterowniki ze strony Epsona i nic, podłączyłem ją pod drugi komp z Win98 i to samo, pod port usb też, nic nie pomogło. Pojemniki z tuszem napewno nie były puste. Nie wiem jak to się stało ale za którymś razem po odinstalowaniu sterowników restarcie kompa, włączeniu drukarki nagle zadziałała, pomieliła, pomieliła i zapalił się tylko Power bez czerwonej lampki. (wg programu SSC 3.80 drukarka ma wydrukowane 9000stron)

Poza tym mam teraz inny problem, drukarka drukuje ale nie za ładnie, czysciłem głowice programem drukarki (zjada dużo tuszu) było troche lepiej, ale dalej są brzydkie wydruki, czarny trochę brudzi i gdzieś tak w połowie czcionki jest biały pasek (coś takiego jak w igłówkach gdy nie ma jednej igły), przez kolorowe obrazki też przechodzą paski. Co można na to poradzić?

Poza tym mam jeszcze jedno pytanie do mniej i bardziej zaawansowanych serwisantów, jak przechowywać tusze i głowice w trakcie konserwacji gdy drukarka jest cała rozebrana, jak je przechowywać??? Z tego co wiem niektóre głowice są bardzo wrażliwe na dłuższy pobyt poza drukarką, o Epsonach i Canonach już nie wspominając:)

Pozdrawiam,
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 30 Dec 2004 11:14   

Back to top

pawelzet
Poziom 18
Poziom 18

Post#4 30 Dec 2004 23:53   

Re: Epson Stylus C62

To napewno było przepełnienie pampersa, a jeśli chodzi o białe paski, to nie wszystkie dysze Ci drukują. Jakie masz tusze? Oryginałki czy zamienniki? Jeśli masz oryginałki to można by zrobić odmaczanie głowicy. Opis napewno gdzieś znajdziesz na elektrodzie. Natomiast jeśli masz zamienniki to ryzyk fizyk. Możesz rozwalić głowicę.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> Epson Stylus C62 - migają diody.
Page 1 of 1
Similar topics
Epson Stylus C62 - świeci czerwona i zielona dioda (15)
Epson Stylus C62-nie reaguje (5)
Epson stylus c62-poprzeczne paski (11)
Epson Stylus DX5050 - błąd ogólny, Error, wszystkie diody migają (1)
Epson Stylus C64SX - info o zużytych elem., migają diody (4)
EPSON STYLUS 860 - wszystkie diody migają! Proszę o pomoc.. (3)
Epson stylus color 670 - migają wszystkie diody (4)
epson stylus c64 diody migają naprzemiennie (8)
EPSON Stylus DX3800 - migają wszystkie lampki (6)
Epson FX-1170 - diody migają na przemian (3)

Page generation time: 0.088 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed