Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Instalacje Gazowe -> Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje
Autor
Wiadomość
mzieliniak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 5

Post#1 Post autora tematu 25 Lut 2012 13:52   

Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


Dzień dobry, szukałem odpowiedzi na nurtujący mnie i moją skodę problem, ale nie znalazłem jej na forum. Problem dotyczy instalacji gazowej Autronic AL-700. Mianowicie, mogę przełączyć paliwo na gaz (kontrola miga i włącza się na dobre po przełączeniu), pedał gazu jest jednak wtedy nieużyteczny - nie mogę ani trochę dodać gazu. Nie wiem, co powinienem sprawdzić, skoro zasilanie do instalacji najpewniej dochodzi. Wszystkie kable do głównego modułu są podłączone z wyjątkiem jednego, małego 4-wtykowego (jego końcówka jest niebieska). Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Nie jestem bardzo doświadczony, więc opis problemu może być niekompletny - uzupełnię go dzięki pytaniom w miarę możliwości. Zauważyłem, że ów moduł musiał niedawno się odłamać przy mocowaniu na wkręt, ale jest trzymany również przez obejmy kabli, więc wątpię, by przyczyną problemu mogło być uszkodzenie mechaniczne głównego modułu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Lut 2012 13:52   





Powrót do góry
   
1565429
Gość





Post#2 25 Lut 2012 17:09   

Re: Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


Chodzi Ci o tą wtyczkę?

Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje

Czy o kabel koloru niebieskiego w głównym wtyku do Autronica (tam są dwa niebieskie- jasny i ciemny).
Powrót do góry
   
mzieliniak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 5

Post#3 Post autora tematu 25 Lut 2012 19:18   

Re: Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


Dziękuję za odpowiedź. Nie, miałem na myśli o ten mały wtyk po lewej stronie zdjęcia, składający się z czterech kabelków -brązowego, czarnego, żółtego i zielonego (u mnie w instalacji wtyk jest akurat niebieski). Nie wiem, do czego służy, a jest luzem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Lut 2012 19:18   





Powrót do góry
   
bromhit
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 138
Miasto: Chrosna

Post#4 25 Lut 2012 19:25   

Re: Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


mzieliniak napisał:
Dziękuję za odpowiedź. Nie, miałem na myśli o ten mały wtyk po lewej stronie zdjęcia, składający się z czterech kabelków -brązowego, czarnego, żółtego i zielonego (u mnie w instalacji wtyk jest akurat niebieski). Nie wiem, do czego służy, a jest luzem.

To jest kabelek do połączenia centralki gazowej z komputerem
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 25 Lut 2012 19:25   





Powrót do góry
   
mzieliniak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 5

Post#5 Post autora tematu 25 Lut 2012 19:28   

Re: Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


Bardzo trudno mi powiedzieć, co może być powodem, jeśli według kontroli gaz się załącza. W takim wypadku bezpieczniki i połączenie z akumulatorem powinny być OK... Przez chwilę myślałem, że powodem problemu był mróz (problem istnieje od trzech tygodni), ale od czterech dni u mnie jest ok. 2-3 stopni.
Powrót do góry
   
bromhit
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 138
Miasto: Chrosna

Post#6 26 Lut 2012 09:58   

Re: Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


Czyli samochód na benzynie normalnie pracuje, wkręca się w obroty i jeździ, a po przełączeniu na gaz nie chce jechać?
Na luzie po przełączeniu na gaz silnik gaśnie czy pracuje na wolnych obrotach?
Mógł paść silniczek krokowy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Lut 2012 09:58   





Powrót do góry
   
mzieliniak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 5

Post#7 Post autora tematu 26 Lut 2012 16:48   

Re: Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


Tak, na benzynie silnik pracuje normalnie, nie ma problemów z obrotami. Na gazie - zarówno przy wciśniętym sprzęgle, jak i załączonym napędzie - naciśnięcie pedału gazu nic nie daje. Samochód zaczyna wtedy schodzić z obrotów.
Powrót do góry
   
mzieliniak
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 5

Post#8 Post autora tematu 16 Mar 2012 14:34   

Re: Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje


Sprawa rozwiązana. Okazało się, że problemem było zbyt słaba masa. Dodatkowy kabelek naprawił problem :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Instalacje Gazowe -> Autronic AL-700 załącza gaz, ale nie gazuje
Strona 1 z 1
Podobne tematy
autronic AL-720 nie przechodzi z banzyny na gaz (3)
LPG Autronic AL700 / nie przełącza na gaz (2)
Autronic 700-nie pracuje po rozgrzaniu. (4)
Daewoo Nexia 1.5 benz/gaz 1997rok - gazuje ciecz chłodząca (18)
AUTRONIC AL-700 MUSZE ROZGRZEWAĆ BY PRZEŁĄCZYĆ NA GAZ (9)
Padnięty Autronic AL 700. Auto nie przechodzi na gaz. (1)
Autronic Al-700 - Czasami nie przełącza na gaz (6)
Autronic AL-700 nie przełącza na gaz (9)
Autronic AL-700 nie załącza gazu (3)
Autronic al-700 Awaria, nie przełącza się, co to za diody? (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony