Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



wirus blokujacy strony internetowe


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe ->wirus blokujacy strony internetowe Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Podkładki pod myszki i klawiatury
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Hash92
Poziom 7
Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 24
Hash92
Poziom 7
Post#1 27 Lut 2012 14:11  Autor tematu   

wirus blokujacy strony internetowe


Witam, mam problem z jednym bardzo uprzykrzajacym zycie wirusem. Mianowicie od rana mam jakis dziwny problem... wystarczy ze wpisze slowo wirus w google.pl i wyskakuje mi informacja "ta strone moze byc zarazona wirusem, program firefox zostanie zamkniety" to samo tyczy sie inny przegladarek... Wirus uniemozliwia mi pobranie antyvirusa. Ma ktos jakis pomysl zeby to naprawic a jednoczesnie nie zniszczyc systemu? Jestem zielony w te klocki wiec bede wdzieczny za opisanie krok po kroku jak go usunac... Dodam tez ze wlasnie skanowalem komputer Avira lecz nic nie dalo :P.

PS. Rowniez na ta strone wejsc nie moglem (teraz jesem na laptopie) wyskakiwal komunikat ze strona zawiera naprawy systemu po czym wylaczylo przegladarke xd

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46783
Pomógł: 8595
Ocena postów: 638
Kolobos
Spec od komputerów
Post#2 27 Lut 2012 15:06    

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Daj oba logi z OTL.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Hash92
Poziom 7
Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 24
Hash92
Poziom 7
Post#3 27 Lut 2012 15:15  Autor tematu   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


i tu zaczyna sie problem... robak blokuje mi otl przez co nie moge go wlaczyc... nie wywala zadnego bledu tylko po prostu nic sie nie dzieje

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46783
Pomógł: 8595
Ocena postów: 638
Kolobos
Spec od komputerów
Post#4 27 Lut 2012 15:15    

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Probouj w trybie awaryjnym. Zmien tez nazwe pliku z otl.exe na 123.com lub 123.scr i dopiero uruchom.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Hash92
Poziom 7
Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 24
Hash92
Poziom 7
Post#5 27 Lut 2012 15:34  Autor tematu   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


http://www.speedyshare.com/file/XbdpJ/OTL.Txt
http://www.speedyshare.com/file/ejVFs/Extras.Txt

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46783
Pomógł: 8595
Ocena postów: 638
Kolobos
Spec od komputerów
Post#6 27 Lut 2012 16:58Pomocny post    

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Odinstaluj:
Bing Bar
Adobe Reader 9, zmien na Foxit
DAEMON Tools Toolbar
Mozilla Firefox 8.0 (x86 pl), zmien na 10.
Norton

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Secondary Start Pages = [Binary data over 100 bytes]
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://qooqlle.com
IE - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyEnable" = 0
IE - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyOverride" = 127.0.0.1:9421
FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://www.qooqlle.com/"
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://startsear.ch/?q="
FF - prefs.js..network.proxy.http: "c-66-56-57-136.hsd1.ga.comcast.net"
FF - prefs.js..network.proxy.http_port: 8909
[2011-06-12 10:20:01 | 000,000,000 | ---D | M] ("DAEMON Tools Toolbar") -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\extensions\DTToolbar@toolbarnet.com
[2011-07-30 14:25:50 | 000,002,055 | ---- | M] () -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\searchplugins\daemon-search.xml
[2011-09-10 14:34:27 | 000,001,565 | ---- | M] () -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\searchplugins\web-search.xml
O2:64bit: - BHO: (Hotspot Shield Class) - {F9E4A054-E9B1-4BC3-83A3-76A1AE736170} - C:\Program Files (x86)\Hotspot Shield\HssIE\HssIE_64.dll File not found
O2 - BHO: (Bing Bar Helper) - {d2ce3e00-f94a-4740-988e-03dc2f38c34f} - C:\Program Files (x86)\Microsoft\BingBar\BingExt.dll (Microsoft Corporation.)
O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar64.dll ()
O3 - HKLM\..\Toolbar: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll ()
O3 - HKLM\..\Toolbar: (Bing Bar) - {8dcb7100-df86-4384-8842-8fa844297b3f} - C:\Program Files (x86)\Microsoft\BingBar\BingExt.dll (Microsoft Corporation.)
O3:64bit: - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar64.dll ()
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll ()
O4:64bit: - HKLM..\Run: [ProxyCap] C:\PROGRA~1\Proxy Labs\ProxyCap\pcapui.exe File not found
O4 - HKCU..\Run: [AdobeReader] C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\reader_sl.exe ()


Daj log z TDSSKiller, zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Hash92
Poziom 7
Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 24
Hash92
Poziom 7
Post#7 27 Lut 2012 17:58  Autor tematu   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


ok zrobilem wszystko teraz pytanie co do firefoxa, nie usunalem go tylko zrobilem update do 10 czy to wystarczy? cureit nie wykryl zadnego wirusa mbam chyba 3 a tutaj daje linki do logow z tdsskiller, otl i mbam
http://www.speedyshare.com/file/u2C35/02272012-171509.log
http://www.speedyshare.com/file/QeYDx/mbam-log-2012-02-27-17-29-48.txt
http://www.speedyshare.com/file/yXavz/TDSS-raport.txt

PS. wlasnie sprawdzilem, wszystko juz dziala ^^ wielkie dzieki za pomoc!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Miasto: Warszawa
Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 46783
Pomógł: 8595
Ocena postów: 638
Kolobos
Spec od komputerów
Post#8 27 Lut 2012 20:05    

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Tak, miales zrobic aktualizacje. Usun to co wykryl mbam o ile jeszcze tego nie zrobiles. Reszta wyglada ok. Wybierz Sprzatanie w OTL i to wszystko.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> wirus blokujacy strony internetowe
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wirus blokuje strony internetowe (9)
Wirus blokujacy kazda aplikacje nic nie mozna normalnie zrobic co to jest (1)
program blokujacy stronki - niemozna wyswietlic strony (11)
Wirus blokuje strony - Wirus blokuje strony antywirusowe i strony microsoftu (7)
wirus - Wirus przekierowuje do strony law-enforcement-rpn (2)
Wirus - Wirus blokujący strony (7)
Strony internetowe - windows Me i Xp (6)
Wyskakujące strony internetowe (4)
Niepełne strony internetowe. (1)
Zablokowane strony internetowe (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.134 seconds

elektroda.pl temat RSS