Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

wirus blokujacy strony internetowe


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> wirus blokujacy strony internetowe
Autor
Wiadomość
Hash92
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 25

Post#1 Post autora tematu 27 Lut 2012 15:11   

wirus blokujacy strony internetowe


Witam, mam problem z jednym bardzo uprzykrzajacym zycie wirusem. Mianowicie od rana mam jakis dziwny problem... wystarczy ze wpisze slowo wirus w google.pl i wyskakuje mi informacja "ta strone moze byc zarazona wirusem, program firefox zostanie zamkniety" to samo tyczy sie inny przegladarek... Wirus uniemozliwia mi pobranie antyvirusa. Ma ktos jakis pomysl zeby to naprawic a jednoczesnie nie zniszczyc systemu? Jestem zielony w te klocki wiec bede wdzieczny za opisanie krok po kroku jak go usunac... Dodam tez ze wlasnie skanowalem komputer Avira lecz nic nie dalo :P.

PS. Rowniez na ta strone wejsc nie moglem (teraz jesem na laptopie) wyskakiwal komunikat ze strona zawiera naprawy systemu po czym wylaczylo przegladarke xd
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2012 15:11   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36405
Miasto: Warszawa

Post#2 27 Lut 2012 16:06   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Daj oba logi z OTL.
Powrót do góry
   
Hash92
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 25

Post#3 Post autora tematu 27 Lut 2012 16:15   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


i tu zaczyna sie problem... robak blokuje mi otl przez co nie moge go wlaczyc... nie wywala zadnego bledu tylko po prostu nic sie nie dzieje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2012 16:15   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36405
Miasto: Warszawa

Post#4 27 Lut 2012 16:15   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Probouj w trybie awaryjnym. Zmien tez nazwe pliku z otl.exe na 123.com lub 123.scr i dopiero uruchom.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2012 16:15   





Powrót do góry
   
Hash92
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 25

Post#5 Post autora tematu 27 Lut 2012 16:34   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


http://www.speedyshare.com/file/XbdpJ/OTL.Txt
http://www.speedyshare.com/file/ejVFs/Extras.Txt
Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36405
Miasto: Warszawa

Post#6 27 Lut 2012 17:58pomocny post - solucja   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Odinstaluj:
Bing Bar
Adobe Reader 9, zmien na Foxit
DAEMON Tools Toolbar
Mozilla Firefox 8.0 (x86 pl), zmien na 10.
Norton

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Secondary Start Pages = [Binary data over 100 bytes]
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://qooqlle.com
IE - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyEnable" = 0
IE - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyOverride" = 127.0.0.1:9421
FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://www.qooqlle.com/"
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://startsear.ch/?q="
FF - prefs.js..network.proxy.http: "c-66-56-57-136.hsd1.ga.comcast.net"
FF - prefs.js..network.proxy.http_port: 8909
[2011-06-12 10:20:01 | 000,000,000 | ---D | M] ("DAEMON Tools Toolbar") -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\extensions\DTToolbar@toolbarnet.com
[2011-07-30 14:25:50 | 000,002,055 | ---- | M] () -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\searchplugins\daemon-search.xml
[2011-09-10 14:34:27 | 000,001,565 | ---- | M] () -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\searchplugins\web-search.xml
O2:64bit: - BHO: (Hotspot Shield Class) - {F9E4A054-E9B1-4BC3-83A3-76A1AE736170} - C:\Program Files (x86)\Hotspot Shield\HssIE\HssIE_64.dll File not found
O2 - BHO: (Bing Bar Helper) - {d2ce3e00-f94a-4740-988e-03dc2f38c34f} - C:\Program Files (x86)\Microsoft\BingBar\BingExt.dll (Microsoft Corporation.)
O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar64.dll ()
O3 - HKLM\..\Toolbar: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll ()
O3 - HKLM\..\Toolbar: (Bing Bar) - {8dcb7100-df86-4384-8842-8fa844297b3f} - C:\Program Files (x86)\Microsoft\BingBar\BingExt.dll (Microsoft Corporation.)
O3:64bit: - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar64.dll ()
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll ()
O4:64bit: - HKLM..\Run: [ProxyCap] C:\PROGRA~1\Proxy Labs\ProxyCap\pcapui.exe File not found
O4 - HKCU..\Run: [AdobeReader] C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\reader_sl.exe ()


Daj log z TDSSKiller, zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit.
Powrót do góry
   
Hash92
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 08 Lip 2009
Posty: 25

Post#7 Post autora tematu 27 Lut 2012 18:58   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


ok zrobilem wszystko teraz pytanie co do firefoxa, nie usunalem go tylko zrobilem update do 10 czy to wystarczy? cureit nie wykryl zadnego wirusa mbam chyba 3 a tutaj daje linki do logow z tdsskiller, otl i mbam
http://www.speedyshare.com/file/u2C35/02272012-171509.log
http://www.speedyshare.com/file/QeYDx/mbam-log-2012-02-27-17-29-48.txt
http://www.speedyshare.com/file/yXavz/TDSS-raport.txt

PS. wlasnie sprawdzilem, wszystko juz dziala ^^ wielkie dzieki za pomoc!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Lut 2012 18:58   





Powrót do góry
   
Kolobos
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 36405
Miasto: Warszawa

Post#8 27 Lut 2012 21:05   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Tak, miales zrobic aktualizacje. Usun to co wykryl mbam o ile jeszcze tego nie zrobiles. Reszta wyglada ok. Wybierz Sprzatanie w OTL i to wszystko.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Pogotowie Antywirusowe -> wirus blokujacy strony internetowe
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nie otwierają się strony internetowe (14)
Jak zablokować internetowe strony (9)
Zablokowane strony internetowe (5)
Niepełne strony internetowe. (1)
Wyskakujące strony internetowe (4)
Strony internetowe - windows Me i Xp (6)
program blokujacy stronki - niemozna wyswietlic strony (11)
Wirus blokujacy kazda aplikacje nic nie mozna normalnie zrobic co to jest (1)
Nie otwierają się strony internetowe (5)
VPN blokuje rózne strony internetowe (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.075 seconds

elektroda.pl temat RSS