Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

wirus blokujacy strony internetowe


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> wirus blokujacy strony internetowe
Author
Message
Hash92
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 24

Post#1 Post from the author of the topic 27 Feb 2012 14:11   

wirus blokujacy strony internetowe


Witam, mam problem z jednym bardzo uprzykrzajacym zycie wirusem. Mianowicie od rana mam jakis dziwny problem... wystarczy ze wpisze slowo wirus w google.pl i wyskakuje mi informacja "ta strone moze byc zarazona wirusem, program firefox zostanie zamkniety" to samo tyczy sie inny przegladarek... Wirus uniemozliwia mi pobranie antyvirusa. Ma ktos jakis pomysl zeby to naprawic a jednoczesnie nie zniszczyc systemu? Jestem zielony w te klocki wiec bede wdzieczny za opisanie krok po kroku jak go usunac... Dodam tez ze wlasnie skanowalem komputer Avira lecz nic nie dalo Razz.

PS. Rowniez na ta strone wejsc nie moglem (teraz jesem na laptopie) wyskakiwal komunikat ze strona zawiera naprawy systemu po czym wylaczylo przegladarke xd

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Feb 2012 14:11   





Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43381
Location: Warszawa

Post#2 27 Feb 2012 15:06   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Daj oba logi z OTL.

Helpful message? + -

Back to top
   
Hash92
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 24

Post#3 Post from the author of the topic 27 Feb 2012 15:15   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


i tu zaczyna sie problem... robak blokuje mi otl przez co nie moge go wlaczyc... nie wywala zadnego bledu tylko po prostu nic sie nie dzieje

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Feb 2012 15:15   





Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43381
Location: Warszawa

Post#4 27 Feb 2012 15:15   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Probouj w trybie awaryjnym. Zmien tez nazwe pliku z otl.exe na 123.com lub 123.scr i dopiero uruchom.

Helpful message? + -

Back to top
   
Hash92
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 24

Post#5 Post from the author of the topic 27 Feb 2012 15:34   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


http://www.speedyshare.com/file/XbdpJ/OTL.Txt
http://www.speedyshare.com/file/ejVFs/Extras.Txt

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43381
Location: Warszawa

Post#6 27 Feb 2012 16:58helpful post - solution   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Odinstaluj:
Bing Bar
Adobe Reader 9, zmien na Foxit
DAEMON Tools Toolbar
Mozilla Firefox 8.0 (x86 pl), zmien na 10.
Norton

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Secondary Start Pages = [Binary data over 100 bytes]
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://qooqlle.com
IE - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyEnable" = 0
IE - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyOverride" = 127.0.0.1:9421
FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://www.qooqlle.com/"
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://startsear.ch/?q="
FF - prefs.js..network.proxy.http: "c-66-56-57-136.hsd1.ga.comcast.net"
FF - prefs.js..network.proxy.http_port: 8909
[2011-06-12 10:20:01 | 000,000,000 | ---D | M] ("DAEMON Tools Toolbar") -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\extensions\DTToolbar@toolbarnet.com
[2011-07-30 14:25:50 | 000,002,055 | ---- | M] () -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\searchplugins\daemon-search.xml
[2011-09-10 14:34:27 | 000,001,565 | ---- | M] () -- C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vh47p5di.default\searchplugins\web-search.xml
O2:64bit: - BHO: (Hotspot Shield Class) - {F9E4A054-E9B1-4BC3-83A3-76A1AE736170} - C:\Program Files (x86)\Hotspot Shield\HssIE\HssIE_64.dll File not found
O2 - BHO: (Bing Bar Helper) - {d2ce3e00-f94a-4740-988e-03dc2f38c34f} - C:\Program Files (x86)\Microsoft\BingBar\BingExt.dll (Microsoft Corporation.)
O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar64.dll ()
O3 - HKLM\..\Toolbar: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll ()
O3 - HKLM\..\Toolbar: (Bing Bar) - {8dcb7100-df86-4384-8842-8fa844297b3f} - C:\Program Files (x86)\Microsoft\BingBar\BingExt.dll (Microsoft Corporation.)
O3:64bit: - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar64.dll ()
O3 - HKCU\..\Toolbar\WebBrowser: (DAEMON Tools Toolbar) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll ()
O4:64bit: - HKLM..\Run: [ProxyCap] C:\PROGRA~1\Proxy Labs\ProxyCap\pcapui.exe File not found
O4 - HKCU..\Run: [AdobeReader] C:\Users\Don Hash\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\reader_sl.exe ()


Daj log z TDSSKiller, zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit.

Helpful message? + -

Back to top
   
Hash92
Poziom 7
Poziom 7


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 24

Post#7 Post from the author of the topic 27 Feb 2012 17:58   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


ok zrobilem wszystko teraz pytanie co do firefoxa, nie usunalem go tylko zrobilem update do 10 czy to wystarczy? cureit nie wykryl zadnego wirusa mbam chyba 3 a tutaj daje linki do logow z tdsskiller, otl i mbam
http://www.speedyshare.com/file/u2C35/02272012-171509.log
http://www.speedyshare.com/file/QeYDx/mbam-log-2012-02-27-17-29-48.txt
http://www.speedyshare.com/file/yXavz/TDSS-raport.txt

PS. wlasnie sprawdzilem, wszystko juz dziala ^^ wielkie dzieki za pomoc!

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Feb 2012 17:58   





Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43381
Location: Warszawa

Post#8 27 Feb 2012 20:05   

Re: wirus blokujacy strony internetowe


Tak, miales zrobic aktualizacje. Usun to co wykryl mbam o ile jeszcze tego nie zrobiles. Reszta wyglada ok. Wybierz Sprzatanie w OTL i to wszystko.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> wirus blokujacy strony internetowe
Page 1 of 1
Similar topics
Wirus blokuje strony internetowe (9)
Wirus blokujacy kazda aplikacje nic nie mozna normalnie zrobic co to jest (1)
program blokujacy stronki - niemozna wyswietlic strony (11)
Wirus blokuje strony - Wirus blokuje strony antywirusowe i strony microsoftu (7)
wirus - Wirus przekierowuje do strony law-enforcement-rpn (2)
Wirus - Wirus blokujący strony (7)
Strony internetowe - windows Me i Xp (6)
Wyskakujące strony internetowe (4)
Niepełne strony internetowe. (1)
Zablokowane strony internetowe (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl topic RSS feed