Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń ->Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
Miasto: Warszawa

pascal11
Poziom 8
Post#1 Post autora tematu 29 Lut 2012 20:20   

Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam

Potrzebuję pomocy w konfiguracji telewizora Samsung pod Cyfre plus przy pomocy modułu CI krok po kroku.

Pomoże ktoś

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
romeok01
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1598
Miasto: Opole

romeok01
Poziom 22
Post#2 29 Lut 2012 20:40Pomocny post   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Instrukcję do TV zgubiłeś?

Jak zgubiłeś to jest na stronie producenta i to w języku polskim -> Link

Zacznij więc czytać.

Mała podpowiedź: najpierw wyszukaj programy satelitarne.

Jak wyszukasz kanały pomocny może być program do edycji listy kanałów na komputerze -> Link bo od naciskania pilota może rozboleć ręka.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
Miasto: Warszawa

pascal11
Poziom 8
Post#3 Post autora tematu 01 Mar 2012 08:11   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


dzięki za pomoc
Mam jeszcze jedno pytanie jak wyłączam telewizor i znowu włączam to pisze że program kodowany muszę wyjąć kartę z modułu bo nie działa, używam Clone + do rozdzielenia sygnału

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zayonc
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 2

zayonc
Poziom 2
Post#4 13 Wrz 2012 08:29   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
Miasto: Warszawa

pascal11
Poziom 8
Post#5 Post autora tematu 13 Wrz 2012 08:42   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


witam

W rozmowie z przedstawicielem firmy która produkuje te karty usłyszałem, że pracują nad rozwiązaniem i nie był wstanie powiedzieć kiedy.
Znalazłem inny sposób zakupiłem kartę klon w Cyfrze + i po problemie.

Na razie czekamy Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zayonc
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 2

zayonc
Poziom 2
Post#6 13 Wrz 2012 08:44   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


cześć..

też z nimi rozmawiałem Very Happy kazali mi sobie dokupić miękki interfejs żeby działało.. i teraz mam ładny miękki interfejs w szafce bo nie nie chce mi się go odesłać Very Happy

może komuś innemu udało się rozwiązać ten problem bo jak Pych zabierze się do tego jak do sagemcomów to na cuda bym nie liczył Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
Miasto: Warszawa

pascal11
Poziom 8
Post#7 Post autora tematu 13 Wrz 2012 08:48   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


no właśnie też posiadam dekoder sagem i niby wypuszczali nowy soft do spliterów i nadal mi nie działa tak jak powinien, zawiesza się.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
vito007
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 350
Miasto: Warszawa

vito007
Poziom 17
Post#8 18 Paź 2013 01:06   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


zayonc napisał:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
vito007
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 350
Miasto: Warszawa

vito007
Poziom 17
Post#9 05 Lis 2013 14:02   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


vito007 napisał:
zayonc napisał:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?


Po dłuuugich bojach NIE UDAŁO mi się zmusić Astona do współpracy z soniakiem i klonem.(próbowałem także RFlink z kartą bezprzewodową i przewodową - bez pozytywnego rezultatu)
Po dłuższym wyłączeniu TV i włączeniu, była loteria - wystartuje, czy nie wystartuje.
A ponieważ TV wisi na ścianie, wachlowanie kartą/modułem z tyłu było nie do zaakceptowania.
Drogą kupna wszedłem w posiadanie modułu AlphaCrypt i po kilku godzinach prób wydaje się, że rozwiązuje on moje dotychczasowe problemy. Startuje pięknie za każdym razem, Tylko cena niestety 2xAston......

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń -> Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kanały HD na : Viera TX-P42VT30B / CAM Aston Seca 1.05 / Cyfra + "kameleon& (3)
Samsung UE46ES6800 i moduł cam cyfra+,edycja kanałów-plik scm (1)
Moduł CAM CI+ Cyfra Plusa do telewizora LG 42lm620s (18)
Moduł CAM + Samsung UE46F7000 (Nie można wyświetlić usług CI. Sprawdź, czy moduł (2)
Moduł CAM i Samsung LE40C650 (4)
Moduł CAM na Samsung UE55ES8000, wejście CL (5)
Samsung UE40D6750 - Common Interface - moduł CAM a EPG (2)
Samsung UE40ES6100w - Moduł cam wpinany do CI+, czy obsługuje? (7)
Samsung UE40ES8000 oraz moduł cam CI z kartą Orange TV (6)
Moduł Cam Cyfry + i TV Samsung UE46D700 - lista kanałów satelitarnych (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.066 seconds

elektroda.pl temat RSS