Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń ->Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
pascal11
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
pascal11
Poziom 8
Post#1 29 Lut 2012 20:20  Autor tematu   

Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam

Potrzebuję pomocy w konfiguracji telewizora Samsung pod Cyfre plus przy pomocy modułu CI krok po kroku.

Pomoże ktoś

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
romeok01
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Opole
Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1735
Pomógł: 282
Ocena postów: 118
romeok01
Poziom 22
Post#2 29 Lut 2012 20:40Pomocny post    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Instrukcję do TV zgubiłeś?

Jak zgubiłeś to jest na stronie producenta i to w języku polskim -> Link

Zacznij więc czytać.

Mała podpowiedź: najpierw wyszukaj programy satelitarne.

Jak wyszukasz kanały pomocny może być program do edycji listy kanałów na komputerze -> Link bo od naciskania pilota może rozboleć ręka.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pascal11
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
pascal11
Poziom 8
Post#3 01 Mar 2012 08:11  Autor tematu   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


dzięki za pomoc
Mam jeszcze jedno pytanie jak wyłączam telewizor i znowu włączam to pisze że program kodowany muszę wyjąć kartę z modułu bo nie działa, używam Clone + do rozdzielenia sygnału

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zayonc
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 2
zayonc
Poziom 2
Post#4 13 Wrz 2012 08:29    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pascal11
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
pascal11
Poziom 8
Post#5 13 Wrz 2012 08:42  Autor tematu   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


witam

W rozmowie z przedstawicielem firmy która produkuje te karty usłyszałem, że pracują nad rozwiązaniem i nie był wstanie powiedzieć kiedy.
Znalazłem inny sposób zakupiłem kartę klon w Cyfrze + i po problemie.

Na razie czekamy :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
zayonc
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 2
zayonc
Poziom 2
Post#6 13 Wrz 2012 08:44    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


cześć..

też z nimi rozmawiałem :D kazali mi sobie dokupić miękki interfejs żeby działało.. i teraz mam ładny miękki interfejs w szafce bo nie nie chce mi się go odesłać :D

może komuś innemu udało się rozwiązać ten problem bo jak Pych zabierze się do tego jak do sagemcomów to na cuda bym nie liczył :(

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pascal11
Poziom 8
Poziom 8
Miasto: Warszawa
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
pascal11
Poziom 8
Post#7 13 Wrz 2012 08:48  Autor tematu   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


no właśnie też posiadam dekoder sagem i niby wypuszczali nowy soft do spliterów i nadal mi nie działa tak jak powinien, zawiesza się.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
vito007
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 363
Pomógł: 14
Ocena postów: 4
vito007
Poziom 17
Post#8 18 Paź 2013 01:06    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


zayonc napisał:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
vito007
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Warszawa
Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 363
Pomógł: 14
Ocena postów: 4
vito007
Poziom 17
Post#9 05 Lis 2013 14:02    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


vito007 napisał:
zayonc napisał:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?


Po dłuuugich bojach NIE UDAŁO mi się zmusić Astona do współpracy z soniakiem i klonem.(próbowałem także RFlink z kartą bezprzewodową i przewodową - bez pozytywnego rezultatu)
Po dłuższym wyłączeniu TV i włączeniu, była loteria - wystartuje, czy nie wystartuje.
A ponieważ TV wisi na ścianie, wachlowanie kartą/modułem z tyłu było nie do zaakceptowania.
Drogą kupna wszedłem w posiadanie modułu AlphaCrypt i po kilku godzinach prób wydaje się, że rozwiązuje on moje dotychczasowe problemy. Startuje pięknie za każdym razem, Tylko cena niestety 2xAston......

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń -> Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kanały HD na : Viera TX-P42VT30B / CAM Aston Seca 1.05 / Cyfra + "kameleon& (3)
Samsung UE46ES6800 i moduł cam cyfra+,edycja kanałów-plik scm (1)
Moduł CAM CI+ Cyfra Plusa do telewizora LG 42lm620s (18)
Moduł CAM + Samsung UE46F7000 (Nie można wyświetlić usług CI. Sprawdź, czy moduł (2)
Moduł CAM i Samsung LE40C650 (4)
Moduł CAM na Samsung UE55ES8000, wejście CL (5)
Samsung UE40D6750 - Common Interface - moduł CAM a EPG (2)
Samsung UE40ES6100w - Moduł cam wpinany do CI+, czy obsługuje? (7)
Samsung UE40ES8000 oraz moduł cam CI z kartą Orange TV (6)
Moduł Cam Cyfry + i TV Samsung UE46D700 - lista kanałów satelitarnych (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.037 seconds

elektroda.pl temat RSS