Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


  Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Connection devices ->Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
pascal11
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 11 Nov 2008
Posts: 31
pascal11
Level 8
Post#1 29 Feb 2012 20:20  Topic author   

Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam

Potrzebuję pomocy w konfiguracji telewizora Samsung pod Cyfre plus przy pomocy modułu CI krok po kroku.

Pomoże ktoś

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
romeok01
Level 34
Location: Opole
Joined: 23 Jul 2006
Posts: 1869
Helped: 303
Post rating: 189
romeok01
Level 34
Post#2 29 Feb 2012 20:40Helpful post    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Instrukcję do TV zgubiłeś?

Jak zgubiłeś to jest na stronie producenta i to w języku polskim -> Link

Zacznij więc czytać.

Mała podpowiedź: najpierw wyszukaj programy satelitarne.

Jak wyszukasz kanały pomocny może być program do edycji listy kanałów na komputerze -> Link bo od naciskania pilota może rozboleć ręka.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pascal11
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 11 Nov 2008
Posts: 31
pascal11
Level 8
Post#3 01 Mar 2012 08:11  Topic author   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


dzięki za pomoc
Mam jeszcze jedno pytanie jak wyłączam telewizor i znowu włączam to pisze że program kodowany muszę wyjąć kartę z modułu bo nie działa, używam Clone + do rozdzielenia sygnału

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zayonc
Level 2
Joined: 01 Jan 2010
Posts: 2
Post rating: 1
zayonc
Level 2
Post#4 13 Sep 2012 08:29    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pascal11
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 11 Nov 2008
Posts: 31
pascal11
Level 8
Post#5 13 Sep 2012 08:42  Topic author   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


witam

W rozmowie z przedstawicielem firmy która produkuje te karty usłyszałem, że pracują nad rozwiązaniem i nie był wstanie powiedzieć kiedy.
Znalazłem inny sposób zakupiłem kartę klon w Cyfrze + i po problemie.

Na razie czekamy :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zayonc
Level 2
Joined: 01 Jan 2010
Posts: 2
Post rating: 1
zayonc
Level 2
Post#6 13 Sep 2012 08:44    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


cześć..

też z nimi rozmawiałem :D kazali mi sobie dokupić miękki interfejs żeby działało.. i teraz mam ładny miękki interfejs w szafce bo nie nie chce mi się go odesłać :D

może komuś innemu udało się rozwiązać ten problem bo jak Pych zabierze się do tego jak do sagemcomów to na cuda bym nie liczył :(

Helpful post? + 0
Back to top
pascal11
Level 8
Location: Warszawa
Joined: 11 Nov 2008
Posts: 31
pascal11
Level 8
Post#7 13 Sep 2012 08:48  Topic author   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


no właśnie też posiadam dekoder sagem i niby wypuszczali nowy soft do spliterów i nadal mi nie działa tak jak powinien, zawiesza się.

Helpful post? + 0
Back to top
vito007
Level 18
Location: Warszawa
Joined: 29 Aug 2005
Posts: 372
Helped: 17
Post rating: 6
vito007
Level 18
Post#8 18 Oct 2013 01:06    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


zayonc wrote:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
vito007
Level 18
Location: Warszawa
Joined: 29 Aug 2005
Posts: 372
Helped: 17
Post rating: 6
vito007
Level 18
Post#9 05 Nov 2013 14:02    

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


vito007 wrote:
zayonc wrote:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?


Po dłuuugich bojach NIE UDAŁO mi się zmusić Astona do współpracy z soniakiem i klonem.(próbowałem także RFlink z kartą bezprzewodową i przewodową - bez pozytywnego rezultatu)
Po dłuższym wyłączeniu TV i włączeniu, była loteria - wystartuje, czy nie wystartuje.
A ponieważ TV wisi na ścianie, wachlowanie kartą/modułem z tyłu było nie do zaakceptowania.
Drogą kupna wszedłem w posiadanie modułu AlphaCrypt i po kilku godzinach prób wydaje się, że rozwiązuje on moje dotychczasowe problemy. Startuje pięknie za każdym razem, Tylko cena niestety 2xAston......

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Connection devices -> Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS
Page 1 of 1

Similar topics to moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS

Kanały HD na : Viera TX-P42VT30B / CAM Aston Seca 1.05 / Cyfra + "kameleon& (3)
Samsung UE46ES6800 i moduł cam cyfra+,edycja kanałów-plik scm (1)
Moduł CAM CI+ Cyfra Plusa do telewizora LG 42lm620s (18)
Moduł CAM + Samsung UE46F7000 (Nie można wyświetlić usług CI. Sprawdź, czy moduł (2)
Moduł CAM i Samsung LE40C650 (4)
Moduł CAM na Samsung UE55ES8000, wejście CL (5)
Samsung UE40D6750 - Common Interface - moduł CAM a EPG (2)
Samsung UE40ES6100w - Moduł cam wpinany do CI+, czy obsługuje? (7)
Samsung UE40ES8000 oraz moduł cam CI z kartą Orange TV (6)
Moduł Cam Cyfry + i TV Samsung UE46D700 - lista kanałów satelitarnych (7)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.087 seconds