Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Connection devices -> Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS
Author
Message
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 11 Nov 2008
Posts: 31
Location: Warszawa

Post#1 Post from the author of the topic 29 Feb 2012 20:20   

Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam

Potrzebuję pomocy w konfiguracji telewizora Samsung pod Cyfre plus przy pomocy modułu CI krok po kroku.

Pomoże ktoś

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Feb 2012 20:20   





Back to top
   
romeok01
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 23 Jul 2006
Posts: 1484
Location: Opole

Post#2 29 Feb 2012 20:40helpful post - solution   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Instrukcję do TV zgubiłeś?

Jak zgubiłeś to jest na stronie producenta i to w języku polskim -> Link

Zacznij więc czytać.

Mała podpowiedź: najpierw wyszukaj programy satelitarne.

Jak wyszukasz kanały pomocny może być program do edycji listy kanałów na komputerze -> Link bo od naciskania pilota może rozboleć ręka.

Helpful message? + -

Back to top
   
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 11 Nov 2008
Posts: 31
Location: Warszawa

Post#3 Post from the author of the topic 01 Mar 2012 08:11   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


dzięki za pomoc
Mam jeszcze jedno pytanie jak wyłączam telewizor i znowu włączam to pisze że program kodowany muszę wyjąć kartę z modułu bo nie działa, używam Clone + do rozdzielenia sygnału

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Mar 2012 08:11   





Back to top
   
zayonc
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 01 Jan 2010
Posts: 2

Post#4 13 Sep 2012 08:29   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Sep 2012 08:29   





Back to top
   
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 11 Nov 2008
Posts: 31
Location: Warszawa

Post#5 Post from the author of the topic 13 Sep 2012 08:42   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


witam

W rozmowie z przedstawicielem firmy która produkuje te karty usłyszałem, że pracują nad rozwiązaniem i nie był wstanie powiedzieć kiedy.
Znalazłem inny sposób zakupiłem kartę klon w Cyfrze + i po problemie.

Na razie czekamy Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
zayonc
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 01 Jan 2010
Posts: 2

Post#6 13 Sep 2012 08:44   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


cześć..

też z nimi rozmawiałem Very Happy kazali mi sobie dokupić miękki interfejs żeby działało.. i teraz mam ładny miękki interfejs w szafce bo nie nie chce mi się go odesłać Very Happy

może komuś innemu udało się rozwiązać ten problem bo jak Pych zabierze się do tego jak do sagemcomów to na cuda bym nie liczył Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 11 Nov 2008
Posts: 31
Location: Warszawa

Post#7 Post from the author of the topic 13 Sep 2012 08:48   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


no właśnie też posiadam dekoder sagem i niby wypuszczali nowy soft do spliterów i nadal mi nie działa tak jak powinien, zawiesza się.

Helpful message? + -

Back to top
   
vito007
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 29 Aug 2005
Posts: 356
Location: Warszawa

Post#8 18 Oct 2013 01:06   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


zayonc wrote:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Oct 2013 01:06   





Back to top
   
vito007
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 29 Aug 2005
Posts: 356
Location: Warszawa

Post#9 05 Nov 2013 14:02   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


vito007 wrote:
zayonc wrote:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?


Po dłuuugich bojach NIE UDAŁO mi się zmusić Astona do współpracy z soniakiem i klonem.(próbowałem także RFlink z kartą bezprzewodową i przewodową - bez pozytywnego rezultatu)
Po dłuższym wyłączeniu TV i włączeniu, była loteria - wystartuje, czy nie wystartuje.
A ponieważ TV wisi na ścianie, wachlowanie kartą/modułem z tyłu było nie do zaakceptowania.
Drogą kupna wszedłem w posiadanie modułu AlphaCrypt i po kilku godzinach prób wydaje się, że rozwiązuje on moje dotychczasowe problemy. Startuje pięknie za każdym razem, Tylko cena niestety 2xAston......

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> RTV Usable -> Connection devices -> Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS
Page 1 of 1
Similar topics
Kanały HD na : Viera TX-P42VT30B / CAM Aston Seca 1.05 / Cyfra + "kameleon& (3)
Samsung UE46ES6800 i moduł cam cyfra+,edycja kanałów-plik scm (1)
Moduł CAM CI+ Cyfra Plusa do telewizora LG 42lm620s (18)
Moduł CAM + Samsung UE46F7000 (Nie można wyświetlić usług CI. Sprawdź, czy moduł (2)
Moduł CAM i Samsung LE40C650 (4)
Moduł CAM na Samsung UE55ES8000, wejście CL (5)
Samsung UE40D6750 - Common Interface - moduł CAM a EPG (2)
Samsung UE40ES6100w - Moduł cam wpinany do CI+, czy obsługuje? (7)
Samsung UE40ES8000 oraz moduł cam CI z kartą Orange TV (6)
Moduł Cam Cyfry + i TV Samsung UE46D700 - lista kanałów satelitarnych (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed