Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń -> Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS
Autor
Wiadomość
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 29 Lut 2012 20:20   

Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam

Potrzebuję pomocy w konfiguracji telewizora Samsung pod Cyfre plus przy pomocy modułu CI krok po kroku.

Pomoże ktoś
Powrót do góry
   
Ceneo


Ceneo


Post# 29 Lut 2012 20:20   


Zobacz najlepsze oferty sprzętu RTV:

Powrót do góry
   
romeok01
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1346
Miasto: Opole

Post#2 29 Lut 2012 20:40pomocny post - solucja   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Instrukcję do TV zgubiłeś?

Jak zgubiłeś to jest na stronie producenta i to w języku polskim -> Link

Zacznij więc czytać.

Mała podpowiedź: najpierw wyszukaj programy satelitarne.

Jak wyszukasz kanały pomocny może być program do edycji listy kanałów na komputerze -> Link bo od naciskania pilota może rozboleć ręka.
Powrót do góry
   
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
Miasto: Warszawa

Post#3 Post autora tematu 01 Mar 2012 08:11   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


dzięki za pomoc
Mam jeszcze jedno pytanie jak wyłączam telewizor i znowu włączam to pisze że program kodowany muszę wyjąć kartę z modułu bo nie działa, używam Clone + do rozdzielenia sygnału
Powrót do góry
   
zayonc
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 2

Post#4 13 Wrz 2012 08:29   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Wrz 2012 08:29   





Powrót do góry
   
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
Miasto: Warszawa

Post#5 Post autora tematu 13 Wrz 2012 08:42   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


witam

W rozmowie z przedstawicielem firmy która produkuje te karty usłyszałem, że pracują nad rozwiązaniem i nie był wstanie powiedzieć kiedy.
Znalazłem inny sposób zakupiłem kartę klon w Cyfrze + i po problemie.

Na razie czekamy :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Wrz 2012 08:42   





Powrót do góry
   
zayonc
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 2

Post#6 13 Wrz 2012 08:44   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


cześć..

też z nimi rozmawiałem :D kazali mi sobie dokupić miękki interfejs żeby działało.. i teraz mam ładny miękki interfejs w szafce bo nie nie chce mi się go odesłać :D

może komuś innemu udało się rozwiązać ten problem bo jak Pych zabierze się do tego jak do sagemcomów to na cuda bym nie liczył :(
Powrót do góry
   
pascal11
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 31
Miasto: Warszawa

Post#7 Post autora tematu 13 Wrz 2012 08:48   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


no właśnie też posiadam dekoder sagem i niby wypuszczali nowy soft do spliterów i nadal mi nie działa tak jak powinien, zawiesza się.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Wrz 2012 08:48   





Powrót do góry
   
vito007
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 330
Miasto: Warszawa

Post#8 18 Paź 2013 01:06   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


zayonc napisał:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?
Powrót do góry
   
vito007
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 330
Miasto: Warszawa

Post#9 05 Lis 2013 14:02   

Re: Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS


vito007 napisał:
zayonc napisał:
Witam serdecznie, przepraszam że odgrzebuje taki stary temat ale mam ten sam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania. Mam moduł Astona 2.26 z kartą ClonePlus i TV Samsunga ES6800.. Gdy wyłączam TV na noc to rano muszę kilka razy powyciągać kartę i restartować TV żeby w końcu zaczęło działać



Mam taki sam problem z soniakiem KDL32W655A. Działa ładnie, lecz już po kilkunastominutowym wyłączeniu i ponownym włączeniu "program zakodowany".
Pomaga wyjęcie i włożenie Clona, ale z racji zamocowania tv na ścianie jest to dość uciążliwa metoda.
Może ktoś ma jakieś nowsze doświadczenia w tym temacie?


Po dłuuugich bojach NIE UDAŁO mi się zmusić Astona do współpracy z soniakiem i klonem.(próbowałem także RFlink z kartą bezprzewodową i przewodową - bez pozytywnego rezultatu)
Po dłuższym wyłączeniu TV i włączeniu, była loteria - wystartuje, czy nie wystartuje.
A ponieważ TV wisi na ścianie, wachlowanie kartą/modułem z tyłu było nie do zaakceptowania.
Drogą kupna wszedłem w posiadanie modułu AlphaCrypt i po kilku godzinach prób wydaje się, że rozwiązuje on moje dotychczasowe problemy. Startuje pięknie za każdym razem, Tylko cena niestety 2xAston......
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Połączenia urządzeń -> Moduł CI SECA CYFRA+ HD Aston Crypt v 2.26 CAM TV Samsung UE32D6510WS
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kanały HD na : Viera TX-P42VT30B / CAM Aston Seca 1.05 / Cyfra + "kameleon& (3)
Samsung UE46ES6800 i moduł cam cyfra+,edycja kanałów-plik scm (1)
Moduł CAM CI+ Cyfra Plusa do telewizora LG 42lm620s (18)
Moduł CAM i Samsung LE40C650 (4)
Moduł CAM na Samsung UE55ES8000, wejście CL (5)
Samsung UE40D6750 - Common Interface - moduł CAM a EPG (2)
Samsung UE40ES6100w - Moduł cam wpinany do CI+, czy obsługuje? (7)
Samsung UE40ES8000 oraz moduł cam CI z kartą Orange TV (6)
Moduł Cam Cyfry + i TV Samsung UE46D700 - lista kanałów satelitarnych (7)
Moduł CAM CI Cyfrowy Polsat lista kanałów Samsung UE46F6500 (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS