Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Google.pl nie ładuje się - jedyna strona
Author
Message
bjks88
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 57

Post#1 Post from the author of the topic 29 Feb 2012 22:07   

Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Witam

Od wczoraj wieczór, nie działa mi google.pl. Wszystkie inne strony działają. Czyściłem go nodem, avastem, spyware doctorem, wywaliłem syf przez hijackthis, coś tam usuwał ale nic to nie zmieniło. Mam domyślne dnsy google, zmieniłem na te od tpsa, w routerze nie chcą się zmienić. W połączeniu lokalnym zmieniłem, nic to nie dało. Jest to sieć domowa na ap Zyxel P-320W, drugi laptop podłączony do sieci nie ma tych problemów co mój. Wpisując ip google również się nie łączy, przez explorera też nie, aktualnie używam mozilli. Google mogę używać jedynie przez proxy, jest to jedyna strona jaka mi się nie ładuje. Gmail, mapy google, translator itd. reszta wszystko działa. Próbując normalnie się połączyć wyrzuca po chwili połączenie zostało zresetowane. Drugi laptop łączy się normalnie, więc chyba trzeba odrzucić problem z apkiem i coś nie tak będzie z komputerem. Ma ktoś jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Feb 2012 22:07   





Back to top
   
wlw_wl
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 4388
Location: Poznań

Post#2 29 Feb 2012 22:36helpful post - solution   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Start -> Uruchom -> CMD
ipconfig /all oraz nslookup google.pl

Helpful message? + -

Back to top
   
bjks88
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 57

Post#3 Post from the author of the topic 29 Feb 2012 22:42   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Przez IP które wypluł wiersz google się ładuje, przez "google.pl" nie, czyli to chyba dnsy, dziwne bo wcześniej nie ładował mi się przez wpisywanie IP. A jeszcze dziwniejsze jest to, że mam ten dns który pokazał po nslookup wpisany w połączeniu lokalnym Neutral co jeszcze sprawdzić?

Dzięki za szybką odpowiedź

Helpful message? + -

Back to top
   
paweliw
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 24 Apr 2003
Posts: 4605
Location: Bydgoszcz

Post#4 29 Feb 2012 22:42helpful post - solution   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Może blokada w hosts ?

Helpful message? + -

Back to top
   
bjks88
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 57

Post#5 Post from the author of the topic 29 Feb 2012 22:56   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Już bangla. Otworzyłem hosts i było coś takiego:

127.0.0.1 localhost
::1

Wyrzuciłem tą ostatnią linijkę i zaczął dobrze działać, ciekawe na jak długo. Nie wiem co to ma wspólnego, bo nigdzie adresu google nie było, ja tak samo nigdy nie modyfikowałem tego pliku. Prosiłbym potrzymać temat jeszcze z 2 dni, bo nie wiadomo co się stanie. Obydwóm panom dziękuje Smile

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Feb 2012 22:56   





Back to top
   
bjks88
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 57

Post#6 Post from the author of the topic 01 Mar 2012 13:14   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Problem znowu się pojawił. Plik hosts sprawdziłem jeszcze raz, jest czysty. Ktoś ma jakieś pomysły?

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43366
Location: Warszawa

Post#7 01 Mar 2012 13:56   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj w zalaczniku oba logi z OTL.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Mar 2012 13:56   





Back to top
   
faflik
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 07 Jul 2006
Posts: 16
Location: Radomsko

Post#8 01 Mar 2012 16:02   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Witam.
przyłączam się do problemu - mam dokładnie taki sam problem
mam komputery w sieci ale dzieje się tak tylko na jednym komputerze

Sprawdziłem polecenie nslookup google.pl na dwóch komputerach

na tym co nie chodzi wyskoczył mi adres :
87.125.87.99
a na tym co chodzi:
209.85.148.94 - komunikat poprzedziła informacja 'Nieautoryzowana odpowiedź"

Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
bjks88
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 57

Post#9 Post from the author of the topic 01 Mar 2012 16:11   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Szukałem przez netsprint i w sumie nie wiem czy chodziło o Malwarebytes Anti Malware i Dr. Weba, ale wrzucam to co wyświetliły:

Log z hijackthis:

Code:
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 15:32:56, on 2012-03-01
Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastSvc.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\ASUS\ATKOSD2\ATKOSD2.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugin-container.exe
C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe
C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamservice.exe
C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe
C:\Documents and Settings\ppp\Pulpit\launch.exe
C:\Documents and Settings\ppp\Ustawienia lokalne\Temp\E28E0D24-43EBC466-2AE87770-DD387630\313588.exe
C:\Documents and Settings\ppp\Ustawienia lokalne\Temp\E28E0D24-43EBC466-2AE87770-DD387630\33ba5_xp.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

F2 - REG:system.ini: UserInit=C:\WINDOWS\system32\userinit.exe
O1 - Hosts: ::1 localhost
O1 - Hosts: 67.215.245.19 www.google-analytics.com.
O1 - Hosts: 67.215.245.19 ad-emea.doubleclick.net.
O1 - Hosts: 67.215.245.19 www.statcounter.com.
O1 - Hosts: 108.163.215.51 www.google-analytics.com.
O1 - Hosts: 108.163.215.51 ad-emea.doubleclick.net.
O1 - Hosts: 108.163.215.51 www.statcounter.com.
O2 - BHO: avast! WebRep - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll
O3 - Toolbar: avast! WebRep - {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE.dll
O4 - HKLM\..\Run: [ATKOSD2] C:\Program Files\ASUS\ATKOSD2\ATKOSD2.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Malwarebytes' Anti-Malware] "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe" /starttray
O4 - HKLM\..\RunOnce: [Malwarebytes Anti-Malware] C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe /install /silent
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe (User 'Default user')
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{BFD86278-3BA2-4D16-AD0E-14137DB38737}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - AVAST Software - C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastSvc.exe
O23 - Service: MBAMService - Malwarebytes Corporation - C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamservice.exe
O23 - Service: PCTSFileEnum - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\PCTSFiles.exe
O23 - Service: PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\pctsAuxs.exe
O23 - Service: PC Tools Security Service (sdCoreService) - PC Tools - C:\Program Files\Spyware Doctor\pctsSvc.exe

--
End of file - 3710 bytes


Wygląda na czysty ale nie wiem co oznaczają hosty u góry... niedawno je fixowałem ale pojawiły się znowu. Dr Web znalazł jednego trojana w pliku acpi.sys, wyleczył go i przywrócił domyślny plik hosts, a mbam znalazł tylko kilka jakiegoś starego cracka.

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43366
Location: Warszawa

Post#10 01 Mar 2012 16:31   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Czy widzisz gdzies zebym prosil Cie o bezuzyteczny log z hjackthis, do tego zle wklejony?

Masz dac oba logi z OTL w ZALACZNIKU.

Arrow faflik
Rowniez wykonaj to co napisalem wczesniej.

Obaj dajcie tez logi z TDSSKiller oraz AntiZeroAccess. Z tego co widze to wlasnie rootkit ZeroAccess dodaje takie wpisy do hosts i blokuje google.

Helpful message? + -

Back to top
   
bjks88
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 57

Post#11 Post from the author of the topic 01 Mar 2012 17:21   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Poniżej logi z TDSSkiller, Antizeroacces, OTL. Po skanie dr Webem google zaczęło działać, nie wiem czy na długo.

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 43366
Location: Warszawa

Post#12 01 Mar 2012 17:40helpful post - solution   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Wszystko wyglada ok. Wybierz Sprzatanie w OTL i to wszystko.

Bedzie dzialac do czasu, az ponownie nie zainfekujesz systemu. Nie sciagaj pirackich programow to bedzie ok ;>

Helpful message? + -

Back to top
   
bjks88
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 57

Post#13 Post from the author of the topic 01 Mar 2012 20:27   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Ok. dzięki za pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
faflik
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 07 Jul 2006
Posts: 16
Location: Radomsko

Post#14 02 Mar 2012 16:40   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


Dzięki śliczne za podpowiedź z Dr. WEB'em - zadziałało bezbłędnie Smile

Pozdrawiam Wszystkich i dzięki jeszcze raz za pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Mar 2012 16:40   





Back to top
   
qlosik
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 18 Mar 2010
Posts: 3

Post#15 24 Sep 2012 10:42   

Re: Google.pl nie ładuje się - jedyna strona


dzięki za pomoc miałem identyczny problem jak poprzednicy i sprawdziłem dr web'em i na razie wszystko działa.
Szacun dla was

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Anti-Virus Emergency -> Google.pl nie ładuje się - jedyna strona
Page 1 of 1
Similar topics
LAN i jedyna działająca strona-Google (20)
Google Chrome - Żadna strona nie ładuje się. (2)
Google Chrome BŁĄD 188, strona .com nie ładuje się (2)
problem z Allegro.pl - Strona Allegro się nie wczytuje jako jedyna. (65)
Strona internetowa - Strona internetowa nie ładuje się tak jak powinna (1)
Nie wczytująca się wyszukiwarka i strona google (3)
Strona Allegro się nie ładuje (41)
Nie ładuje mi się strona allegro.pl i inne (4)
Strona nie ładuje się.. upłyną limit czasu;/ (12)
Cable modem cisco - Błąd dns żadna strona się nie ładuje (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 1.518 seconds

elektroda.pl topic RSS feed