X

Opel Vectra B 1.6 16v kręci nie odpala

01 Mar 2012 19:36 SEseba553
  • #1 01 Mar 2012 19:36
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Helpful post? (0)
    Witam mam problem jak w temacie, z tym , że to jest czasami, a gdy wezmę auto na zapych odpala od razu, a potem juz wszystko normalnie, dziś podłączyłem komputer i wyrzuciło mi błędy czujnika wału i czujnika wałka rozrządu, dodam jeszcze, że mam kłopot z zegarami, prędkościomierz, obrotomierz wskaźnik paliwa i temp cieczy chłodzącej nie działaja, kontrolki tak, nie wiem od czego zacząć...
  • #2 01 Mar 2012 20:10
    1078231
    Removed  
    | Help:
    Helpful post? (+1)
    Podstawy. Czy jest iskra, czy wtryskiwacze klikają, czy pompa pompuje.
  • #3 01 Mar 2012 21:42
    DziadzioMiecio
    Level 27  
    Posts: 1183 | Help: 69
    • Location: Połczyn Zdrój
    Helpful post? (0)
    Może od tych wskaźników- bezpieczniki ewentualnie kostka stacyjki.
  • #4 01 Mar 2012 23:04
    Jackall
    Level 22  
    Posts: 520 | Help: 33
    • Location: Sztum
    Helpful post? (0)
    Od zegarów nie. Można odpalić i jeździć nawet z wyjętymi.
    Kręci normalnie?
  • #5 02 Mar 2012 16:47
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    kręci jak wściekła, wystarczy kawałek pchnąć i chodzi od razu
  • #6 02 Mar 2012 19:31
    emeryt2
    Level 42  
    Posts: 7708 | Help: 704
    • Location: przemysl
    Helpful post? (0)
    Kostka stacyjki - po włączeniu na 50 odcina 15!!!
  • #7 02 Mar 2012 21:18
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    a można troche jaśniej?? :)
  • #8 02 Mar 2012 21:23
    przem27
    Level 29  
    Posts: 1194 | Help: 118
    • Location: Radzymin
    Helpful post? (0)
    seba553 wrote:
    a można troche jaśniej?? :)



    Łącząc obwód rozrusznika rozłącza "plus po stacyjce" kostka do wymiany.
    pozdr
  • #9 02 Mar 2012 21:26
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    ale dlaczego to jest tylko czasami i jak odpale auto na zapych to potem juz pali z rozrusznika?
  • #10 02 Mar 2012 21:33
    przem27
    Level 29  
    Posts: 1194 | Help: 118
    • Location: Radzymin
    Helpful post? (+1)
    Bo może czasami nie łączy, generalnie sugerujemy możliwe rozwiązania i rzeczy do sprawdzenia a nie podajemy pewnych gotowych na tacy.
    pozdr
  • #11 04 Mar 2012 16:48
    Jackall
    Level 22  
    Posts: 520 | Help: 33
    • Location: Sztum
    Helpful post? (0)
    Dużo kolego nie ryzykujesz, kostka stacyjki jest śmiesznie tania. Nawet ceny tych z górnej półki nie powalają na kolana.
  • #12 04 Mar 2012 16:51
    1078231
    Removed  
    | Help:
    Helpful post? (0)
    A jak nie kostka? Bo często taki problem robi rozrusznik.
  • #13 04 Mar 2012 17:14
    Jackall
    Level 22  
    Posts: 520 | Help: 33
    • Location: Sztum
    Helpful post? (0)
    Ja tam bym szesnastki na pych nie brał. Już kilku takich pacjentów robiłem.
    Jak nie kostka, to może tak jak Motronik pisze, ale kolega twierdzi, że kręci jak wściekły.
  • #14 04 Mar 2012 20:26
    tomasz0703
    Level 24  
    Posts: 881 | Help: 56
    • Location: ZABRZE
    Helpful post? (0)
    Do sprawdzenia twojego problemu trzeba 5 minut .młotek i kontrolka 12 V.
  • #15 04 Mar 2012 20:34
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    Prosze szczegółowy opis, bo narzędzia mam ;)
  • #16 04 Mar 2012 20:43
    tomasz0703
    Level 24  
    Posts: 881 | Help: 56
    • Location: ZABRZE
    Helpful post? (0)
    Młotek do stukania po rozruszniku a kontrolkę trzeba podłączyć pod kostkę stacyjki (15,50 )
  • #17 04 Mar 2012 20:46
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    tak, ale rozrusznik kręci a nie odpala..
  • #18 04 Mar 2012 20:55
    T5
    Moderator Samochody
    Posts: 8984 | Help: 718
    • Location: Dębno
    Helpful post? (0)
    A jak kręci to na 15 jest zasilanie?
  • #19 04 Mar 2012 21:03
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    tego nie wiem jeszcze jutro sprawdze tą kostke ;)
  • #20 05 Mar 2012 07:20
    1078231
    Removed  
    | Help:
    Helpful post? (0)
    tomasz0703 wrote:
    Młotek do stukania po rozruszniku

    I zaraz będzie się dziwił czemu poodpadały magnesy.
  • #21 05 Mar 2012 17:36
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    na 15 jest zasilanie, więc może wymienie te czujniki, skoro były błędy... Dziwi mnie, że wystarcz auto delikatnie pchnąć i potem pali jak gdyby nigdy nic
  • #22 05 Mar 2012 18:05
    emeryt2
    Level 42  
    Posts: 7708 | Help: 704
    • Location: przemysl
    Helpful post? (0)
    To napięcie mierzyłeś w czasie kręcenia rozrusznikiem , czy tylko na zapłonie?
  • #23 05 Mar 2012 18:17
    seba553
    Level 7  
    Posts: 22 | Help: 0
    • Location: Olsztyn
    Topic author Helpful post? (0)
    w czasie kręcenia
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products