Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Cisco epc3925 Vectra hasło


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Cisco epc3925 Vectra hasło
Autor
Wiadomość
tormentor
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 91

Post#61 10 Lut 2014 02:20   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


jurek.adam zgadza się, szczególnie, że ponad rok (do stycznia tego roku) sprzęt był odblokowany. Jedyną różnicą był sprzęt jaki dostarczali, ale do każdego loginy i hasła były oficjalnie podawane.
Kocurek, udowodniłeś we wcześniejszym poście nie tylko brak wiedzy na temat sprzętu od Vectry, ale podałeś ośmieszający przykład garażu, który jednym zdaniem zripostowałem i udowodniłem jego bezsens. Wyżej napisałeś o kluczach. Moja odpowiedź tyczyła DOSTĘPU do routera (lub prościej dla Ciebie garażu), a nie jego modyfikacji. Niestety tego też nie zrozumiałeś. Wybacz, ale dalsza korespondencja na takim poziomie zabiera mi cenny czas. Proszę, abyś nie zaśmiecał nam wątku, bo nie masz o nim bladego pojęcia.
Powrót do góry
   
KOCUREK1970
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 5954

Post#62 10 Lut 2014 03:00   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


tormentor napisał:
Kocurek, udowodniłeś we wcześniejszym poście nie tylko brak wiedzy na temat sprzętu od Vectry


Opieram moje wypowiedzi na FAKTACH, które opieram o podobne problemy z operatorem UPC (akurat mam to w domu), i oferowanym u nich również tym routerem (który również miałem nieszczęście posiadać, ale bardzo krótko), wymieniłem na modem kablowy, własny router i moje męki się skończyły.
tormentor napisał:
Proszę, abyś nie zaśmiecał nam wątku, bo nie masz o nim bladego pojęcia.

Z największą przyjemnością, bowiem:
tormentor napisał:
dalsza korespondencja na takim poziomie zabiera mi cenny czas

Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7926
Miasto: Chęciny

Post#63 10 Lut 2014 03:14   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


UPC nie blokuje i nigdy nie blokowało dostępu do panelu admina w Cisco EPC3925, jak również w innych routerach. Faktem jest, że nie tak łatwo u nich uzyskać zwykły modem (podobnie jak u innych dostawców), ludzie stają na głowie, kombinują z wypowiadaniem umowy i takie tam. Wielu nawet z dostępem do panelu nie chce tych routerów, ciekawe co by powiedziała reszta, gdyby nagle UPC zrobiło podobny numer i odcięło możliwość zarządzania pod wielce naciąganym pretekstem. Pewnie byłby krzyk i słusznie.
Powrót do góry
   
w0lfpl
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 17
Miasto: lebork

Post#64 28 Lut 2014 15:53   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


czy vectra wymieni mi router na modem ? router sobie zakupie sam
Powrót do góry
   
KOCUREK1970
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 5954

Post#65 28 Lut 2014 18:20   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


w0lfpl napisał:
czy vectra wymieni mi router na modem ?

I na forum o to pytasz...?,
masz tel do Vectry....
w0lfpl napisał:
router sobie zakupie sam

Tylko pamiętaj o tym by router spełnił choć minimalne parametry usługi internetowej jaką masz.
Powrót do góry
   
Piotr0209
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 196
Miasto: KIELCE

Post#66 03 Mar 2014 21:14   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Witam.
Od wczoraj zaliczam się do grona osób,które mają problem z modemem cisco epc 3925,jak w temacie.
Do wczorajszego popołudnia wszystko "śmigało" jak należy tj. modem + router wifi-tp link.Dziś zniknął internet "po wi-fi".Na modemie pojawiła się pomarańczowa kontrolka przy porcie do którego podłączony jest router.Nie pomaga reset ani przepięcie kabla w inny port cisco.Internet "po kablu" tj. komp podłaczony bezpośrednio do modemu cisco działa.
Możliwe,że coś zablokowali np.adres mac routera,żeby zmusić mnie do zakupu pakietu wi-fi z modemu? Da się to jakoś obejść,muszę płacić dodatkowo za dostęp do wi-fi,może wystarczy iść do biura i poprosić o przestawienie w tryb modemu?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Mar 2014 21:14   





Powrót do góry
   
w0lfpl
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 17
Miasto: lebork

Post#67 03 Mar 2014 21:39   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


skopiuj adres mac karty sieciowej do routera w opcji mac clone i bedziesz mial jak wczesniej :)
Powrót do góry
   
VooVoo
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Gru 2003
Posty: 1412
Miasto: Okolice Okolic :)

Post#68 03 Mar 2014 21:54   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Piotr0209 napisał:
Witam.
Od wczoraj zaliczam się do grona osób,które mają problem z modemem cisco epc 3925,jak w temacie.
Do wczorajszego popołudnia wszystko "śmigało" jak należy tj. modem + router wifi-tp link.[...]
Wyłącz modem, włącz zasilanie, przyciśnij i trzymaj przycisk reset przez 30 - 40 sekund (modem się zrestartuje kilka razy), potem zwolnij go. Modem pobierze nowy plik konfig i się samoczynnie zrestartuje. Po restarcie powinno być ok ;)
Powrót do góry
   
Piotr0209
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 196
Miasto: KIELCE

Post#69 03 Mar 2014 22:34   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Niestety nie pomogło.Dioda na porcie od laptopa świeci na zielono.Porty gdzie podłączone jest PC i TP-Link na pomarańczowo.
Kopiowanie adresów również.
Powrót do góry
   
VooVoo
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 05 Gru 2003
Posty: 1412
Miasto: Okolice Okolic :)

Post#70 03 Mar 2014 22:47   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Odłącz wszystkie sprzęty, wyłącz wifi i zrób to jeszcze raz. Jeśli lampka online zaświeci, wtedy modem będzie zalogowany. Podłącz coś po kablu i zaloguj się na modem. Pokaż zrzut ekranu z parametrami pracy modemu. Jeśli nie będzie on line wołaj serwis.
Powrót do góry
   
tormentor
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 91

Post#71 04 Mar 2014 13:59   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Ja bym się wcale nie zdziwił gdyby Vectra zakombinowała coś, że swojego routera nie podłączysz, po nich wszystkiego się można spodziewać...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Mar 2014 13:59   





Powrót do góry
   
Piotr0209
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 196
Miasto: KIELCE

Post#72 05 Mar 2014 16:27   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Wszystko wporządku,winowajcą okazała się Vectra-awaria.Zmyliły mnie kolory diód(dalej na portach gdzie podłączony jest router i pc jest pomarańczowa),również to,że u sąsiada piętro niżej wszystko było ok.
Przepraszam za zamieszanie :)
Powrót do góry
   
KOCUREK1970
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 5954

Post#73 09 Mar 2014 22:25   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Piotr0209 napisał:
Zmyliły mnie kolory diód(dalej na portach gdzie podłączony jest router i pc jest pomarańczowa

To oznacza, że połączenie "zestawiło" się na 100 Mb/s.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Mar 2014 22:25   





Powrót do góry
   
yokoon
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 24 Mar 2004
Posty: 878
Miasto: Legnica

Post#74 10 Mar 2014 17:35   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


piter7415 napisał:
Witam!
Posiadam modem z wifi Cisco epc3925 od Vectry. Chciałbym go skonfigurować lecz haslo i uzytkownik jest nie znane. Probowalem te z instrukcji lecz nie działa. Internet działa, lecz czasem potrzebuje przekierowanie portów czy coś w tym stylu. Pomoże ktoś ? I czemu wszystkie diody się świecą (oprócz WIRLESS - setup i miga TEL1, ETHERNET wszystkie się świeca choć jest tylko 1 kabelek podłączony) Pozdrawiam


Witam.
Tu masz opis diod w modemie.

1 POWER — WŁĄCZONY, zasilanie jest dołączone do bezprzewodowej bramy domowej.

2 DS — WŁĄCZONY, bezprzewodowa brama domowa otrzymuje dane z sieci kablowej.

3 US — WŁĄCZONY, bezprzewodowa brama domowa wysyła dane do sieci kablowej.

4 ONLINE — WŁĄCZONY, bezprzewodowa brama domowa jest zarejestrowana w sieci i może pracować bez żadnych ograniczeń.

5 ETHERNET 1 - 4 — WŁĄCZONY, do jednego z portów Ethernet podłączone jest urządzenie. MIGANIE oznacza transfer danych przez połączenie Ethernet.

6 USB — WŁĄCZONY, do portu USB podłączone jest urządzenie. MIGANIE oznacza transfer danych przez połączenie USB.

7 WIRELESS LINK — WŁĄCZONY, bezprzewodowy punkt dostępu znajduje się w stanie gotowości. MIGANIE oznacza transfer danych przez połączenie bezprzewodowe. WYŁĄCZONY oznacza wyłączenie przez użytkownika bezprzewodowego punktu dostępu.

8 WIRELESS SETUP — WYŁĄCZONY (stan normalny), konfiguracja połączenia bezprzewodowego jest nieaktywna. MIGANIE oznacza, że użytkownik uaktywnił konfigurację łącza bezprzewodowego w celu dodania nowych klientów bezprzewodowych do sieci bezprzewodowej.

9 TEL1 — WŁĄCZONY oznacza włączenie usług telefonicznych. Miga, gdy używana jest linia 1. WYŁĄCZONY oznacza, że usługa telefoniczna dla interfejsu TEL 1 jest wyłączona.

10 TEL2 — WŁĄCZONY oznacza, że usługa telefoniczna jest włączona. Miga, gdy używana jest linia 2. WYŁĄCZONY oznacza, że usługa telefoniczna dla interfejsu TEL 2 jest wyłączona.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Cisco epc3925 Vectra hasło
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  123
Podobne tematy
Cisco EPC3925 - Cisco EPC3925 często zrywa połączenie z Windows 7 (13)
Cisco EPC3925 Vectra + ps3 (6)
vectra - Cisco EPC3925 a podłączenie innego (7)
cisco epc3925 - Vectra 40Mbit/s i niestabilne łącze. (4)
CISCO EPC3925 - Duże pingi, vectra 60mb/s (25)
cisco epc3925(Vectra internet) + winstars ws-wn513n1 współdzielenie neta wifi (3)
cisco epc3925 - Modem epc3925 bridge mode (4)
CISCO/CERBERUS - Połączenie CISCO EPC3925 z CERBERUS P6311-07R (3)
Router Cisco EPC3925 vs LG GT540 (3)
WIFI Cisco epc3925 w INEA (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS