Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Cisco epc3925 Vectra hasło


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Cisco epc3925 Vectra hasło Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
tormentor
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 94

tormentor
Poziom 12
Post#61 10 Lut 2014 01:20   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


jurek.adam zgadza się, szczególnie, że ponad rok (do stycznia tego roku) sprzęt był odblokowany. Jedyną różnicą był sprzęt jaki dostarczali, ale do każdego loginy i hasła były oficjalnie podawane.
Kocurek, udowodniłeś we wcześniejszym poście nie tylko brak wiedzy na temat sprzętu od Vectry, ale podałeś ośmieszający przykład garażu, który jednym zdaniem zripostowałem i udowodniłem jego bezsens. Wyżej napisałeś o kluczach. Moja odpowiedź tyczyła DOSTĘPU do routera (lub prościej dla Ciebie garażu), a nie jego modyfikacji. Niestety tego też nie zrozumiałeś. Wybacz, ale dalsza korespondencja na takim poziomie zabiera mi cenny czas. Proszę, abyś nie zaśmiecał nam wątku, bo nie masz o nim bladego pojęcia.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 10 Lut 2014 01:20   



Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 8380

KOCUREK1970
Poziom 25
Post#62 10 Lut 2014 02:00   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


tormentor napisał:
Kocurek, udowodniłeś we wcześniejszym poście nie tylko brak wiedzy na temat sprzętu od Vectry


Opieram moje wypowiedzi na FAKTACH, które opieram o podobne problemy z operatorem UPC (akurat mam to w domu), i oferowanym u nich również tym routerem (który również miałem nieszczęście posiadać, ale bardzo krótko), wymieniłem na modem kablowy, własny router i moje męki się skończyły.
tormentor napisał:
Proszę, abyś nie zaśmiecał nam wątku, bo nie masz o nim bladego pojęcia.

Z największą przyjemnością, bowiem:
tormentor napisał:
dalsza korespondencja na takim poziomie zabiera mi cenny czas


Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8347
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#63 10 Lut 2014 02:14   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


UPC nie blokuje i nigdy nie blokowało dostępu do panelu admina w Cisco EPC3925, jak również w innych routerach. Faktem jest, że nie tak łatwo u nich uzyskać zwykły modem (podobnie jak u innych dostawców), ludzie stają na głowie, kombinują z wypowiadaniem umowy i takie tam. Wielu nawet z dostępem do panelu nie chce tych routerów, ciekawe co by powiedziała reszta, gdyby nagle UPC zrobiło podobny numer i odcięło możliwość zarządzania pod wielce naciąganym pretekstem. Pewnie byłby krzyk i słusznie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
w0lfpl
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 14
Miasto: lebork

w0lfpl
Poziom 5
Post#64 28 Lut 2014 14:53   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


czy vectra wymieni mi router na modem ? router sobie zakupie sam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 8380

KOCUREK1970
Poziom 25
Post#65 28 Lut 2014 17:20   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


w0lfpl napisał:
czy vectra wymieni mi router na modem ?

I na forum o to pytasz...?,
masz tel do Vectry....
w0lfpl napisał:
router sobie zakupie sam

Tylko pamiętaj o tym by router spełnił choć minimalne parametry usługi internetowej jaką masz.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Piotr0209
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 187
Miasto: KIELCE

Piotr0209
Poziom 14
Post#66 03 Mar 2014 20:14   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Witam.
Od wczoraj zaliczam się do grona osób,które mają problem z modemem cisco epc 3925,jak w temacie.
Do wczorajszego popołudnia wszystko "śmigało" jak należy tj. modem + router wifi-tp link.Dziś zniknął internet "po wi-fi".Na modemie pojawiła się pomarańczowa kontrolka przy porcie do którego podłączony jest router.Nie pomaga reset ani przepięcie kabla w inny port cisco.Internet "po kablu" tj. komp podłaczony bezpośrednio do modemu cisco działa.
Możliwe,że coś zablokowali np.adres mac routera,żeby zmusić mnie do zakupu pakietu wi-fi z modemu? Da się to jakoś obejść,muszę płacić dodatkowo za dostęp do wi-fi,może wystarczy iść do biura i poprosić o przestawienie w tryb modemu?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
w0lfpl
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 14
Miasto: lebork

w0lfpl
Poziom 5
Post#67 03 Mar 2014 20:39   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


skopiuj adres mac karty sieciowej do routera w opcji mac clone i bedziesz mial jak wczesniej Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
VooVoo
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Gru 2003
Posty: 1523
Miasto: Okolice Okolic :)

VooVoo
Poziom 22
Post#68 03 Mar 2014 20:54   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Piotr0209 napisał:
Witam.
Od wczoraj zaliczam się do grona osób,które mają problem z modemem cisco epc 3925,jak w temacie.
Do wczorajszego popołudnia wszystko "śmigało" jak należy tj. modem + router wifi-tp link.[...]
Wyłącz modem, włącz zasilanie, przyciśnij i trzymaj przycisk reset przez 30 - 40 sekund (modem się zrestartuje kilka razy), potem zwolnij go. Modem pobierze nowy plik konfig i się samoczynnie zrestartuje. Po restarcie powinno być ok Wink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Piotr0209
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 187
Miasto: KIELCE

Piotr0209
Poziom 14
Post#69 03 Mar 2014 21:34   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Niestety nie pomogło.Dioda na porcie od laptopa świeci na zielono.Porty gdzie podłączone jest PC i TP-Link na pomarańczowo.
Kopiowanie adresów również.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
VooVoo
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 05 Gru 2003
Posty: 1523
Miasto: Okolice Okolic :)

VooVoo
Poziom 22
Post#70 03 Mar 2014 21:47   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Odłącz wszystkie sprzęty, wyłącz wifi i zrób to jeszcze raz. Jeśli lampka online zaświeci, wtedy modem będzie zalogowany. Podłącz coś po kablu i zaloguj się na modem. Pokaż zrzut ekranu z parametrami pracy modemu. Jeśli nie będzie on line wołaj serwis.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tormentor
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 94

tormentor
Poziom 12
Post#71 04 Mar 2014 12:59   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Ja bym się wcale nie zdziwił gdyby Vectra zakombinowała coś, że swojego routera nie podłączysz, po nich wszystkiego się można spodziewać...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Piotr0209
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 187
Miasto: KIELCE

Piotr0209
Poziom 14
Post#72 05 Mar 2014 15:27   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Wszystko wporządku,winowajcą okazała się Vectra-awaria.Zmyliły mnie kolory diód(dalej na portach gdzie podłączony jest router i pc jest pomarańczowa),również to,że u sąsiada piętro niżej wszystko było ok.
Przepraszam za zamieszanie Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
KOCUREK1970
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 18 Wrz 2009
Posty: 8380

KOCUREK1970
Poziom 25
Post#73 09 Mar 2014 21:25   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Piotr0209 napisał:
Zmyliły mnie kolory diód(dalej na portach gdzie podłączony jest router i pc jest pomarańczowa

To oznacza, że połączenie "zestawiło" się na 100 Mb/s.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 09 Mar 2014 21:25   



Powrót do góry
yokoon
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 24 Mar 2004
Posty: 954
Miasto: Legnica

yokoon
Poziom 20
Post#74 10 Mar 2014 16:35   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


piter7415 napisał:
Witam!
Posiadam modem z wifi Cisco epc3925 od Vectry. Chciałbym go skonfigurować lecz haslo i uzytkownik jest nie znane. Probowalem te z instrukcji lecz nie działa. Internet działa, lecz czasem potrzebuje przekierowanie portów czy coś w tym stylu. Pomoże ktoś ? I czemu wszystkie diody się świecą (oprócz WIRLESS - setup i miga TEL1, ETHERNET wszystkie się świeca choć jest tylko 1 kabelek podłączony) Pozdrawiam


Witam.
Tu masz opis diod w modemie.

1 POWER — WŁĄCZONY, zasilanie jest dołączone do bezprzewodowej bramy domowej.

2 DS — WŁĄCZONY, bezprzewodowa brama domowa otrzymuje dane z sieci kablowej.

3 US — WŁĄCZONY, bezprzewodowa brama domowa wysyła dane do sieci kablowej.

4 ONLINE — WŁĄCZONY, bezprzewodowa brama domowa jest zarejestrowana w sieci i może pracować bez żadnych ograniczeń.

5 ETHERNET 1 - 4 — WŁĄCZONY, do jednego z portów Ethernet podłączone jest urządzenie. MIGANIE oznacza transfer danych przez połączenie Ethernet.

6 USB — WŁĄCZONY, do portu USB podłączone jest urządzenie. MIGANIE oznacza transfer danych przez połączenie USB.

7 WIRELESS LINK — WŁĄCZONY, bezprzewodowy punkt dostępu znajduje się w stanie gotowości. MIGANIE oznacza transfer danych przez połączenie bezprzewodowe. WYŁĄCZONY oznacza wyłączenie przez użytkownika bezprzewodowego punktu dostępu.

8 WIRELESS SETUP — WYŁĄCZONY (stan normalny), konfiguracja połączenia bezprzewodowego jest nieaktywna. MIGANIE oznacza, że użytkownik uaktywnił konfigurację łącza bezprzewodowego w celu dodania nowych klientów bezprzewodowych do sieci bezprzewodowej.

9 TEL1 — WŁĄCZONY oznacza włączenie usług telefonicznych. Miga, gdy używana jest linia 1. WYŁĄCZONY oznacza, że usługa telefoniczna dla interfejsu TEL 1 jest wyłączona.

10 TEL2 — WŁĄCZONY oznacza, że usługa telefoniczna jest włączona. Miga, gdy używana jest linia 2. WYŁĄCZONY oznacza, że usługa telefoniczna dla interfejsu TEL 2 jest wyłączona.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
alcon
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 16 Sty 2008
Posty: 27
Miasto: radomsko

alcon
Poziom 8
Post#75 05 Gru 2014 11:12   

Re: Cisco epc3925 Vectra hasło


Ostatnio pojawiła się nowa zakładka na eBOK z Vectry : Konfiguracja WIFI aczkolwiek póki co jest komunikat że funkcjonalność w trakcie testów.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Cisco epc3925 Vectra hasło Poprzedni  123
Strona 3 z 3
Podobne tematy
Vectra i Cisco EPC3925 (4)
Cisco EPC3925 - Cisco EPC3925 często zrywa połączenie z Windows 7 (13)
CISCO EPC3925 - Zaawansowane ustawienia routera Cisco EPC3925 w Multimedii. (5)
Cisco EPC3925 Vectra + ps3 (6)
vectra - Cisco EPC3925 a podłączenie innego (7)
cisco epc3925 - Vectra 40Mbit/s i niestabilne łącze. (4)
CISCO EPC3925 - Duże pingi, vectra 60mb/s (25)
cisco epc3925(Vectra internet) + winstars ws-wn513n1 współdzielenie neta wifi (3)
cisco epc3925 - Modem epc3925 bridge mode (4)
CISCO/CERBERUS - Połączenie CISCO EPC3925 z CERBERUS P6311-07R (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS