Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Panel LCD Modecom 5.25".


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Panel LCD Modecom 5.25".
Autor
Wiadomość
krismalinowski
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 806
Miasto: Koszalin

Post#1 Post autora tematu 02 Mar 2012 04:09   

Panel LCD Modecom 5.25".


Dostałem ten panel od kuzyna, nie jest to jakaś rewelacja ale idealnie maskuje zatokę po napędzie optycznym.
Wczoraj mnie zainteresowało dlaczego nie ma trzy stopniowej regulacji obrotów wentylatora, okazało się że tranzystory są spalone.
Może ktoś ma taki panel i podał by dokładne oznaczenia tych tranzystorów, nie chcę wymieniać na takie same lecz na jakieś mocniejsze, może coś z BD ?

Panel LCD  Modecom 5.25". Panel LCD  Modecom 5.25". Panel LCD  Modecom 5.25". Panel LCD  Modecom 5.25".
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Mar 2012 04:09   





Powrót do góry
   
Lukson
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 1769
Miasto: Kielce / Kraków

Post#2 02 Mar 2012 15:54   

Re: Panel LCD Modecom 5.25".


Te tranzystory to pewnie 2P albo 2F
2P - http://www.fairchildsemi.com/ds/PN/PN2222A.pdf
2F - http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXyzzyr.pdf

Obstawiam na 2P jako, że one są najczęściej używane w takich panelach.
Tu jest lista proponowanych zamienników do 2P
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic639634.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Mar 2012 15:54   





Powrót do góry
   
Peterson13
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 62
Miasto: Bielsko-Biała

Post#3 02 Mar 2012 21:33pomocny post - solucja   

Re: Panel LCD Modecom 5.25".


Poniżej masz zdjęcia tranzystorów, niezbyt wyraźnie widać ich oznaczenia.
Dwa to 3KW trzeci 1?M ( tutaj słabo widać )

Panel LCD  Modecom 5.25".
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Mar 2012 21:33pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
krismalinowski
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 806
Miasto: Koszalin

Post#4 Post autora tematu 03 Mar 2012 01:01   

Re: Panel LCD Modecom 5.25".


Dziękuję Peterson13, to mi wystarczy :D
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Hardware -> Panel LCD Modecom 5.25".
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak wywołać "Panel sterowania" pod Windowsem CE 5.0 ? (1)
Błąd podczas podłączania "front audio panel"i co.. (13)
ModeCom a ModeCom FEEL - czy to to samo? (12)
Zasilacz* "ModeCom ATX 500W FEEL III" i nowe podzespoły ... (4)
Modecom LCDBOX Panel - Kalibracja wskazań temperatur pomiędzy BIOS a czujnikami. (5)
Modecom Panel LCD - Podłączenie wtyczki (6)
Panel LCD Modecom 5,25" - warto? (6)
Cubase SX - jak włączyć panel, np. "inspector" (2)
LCD LG Flatron M237WDP 22" "przymula" mi komp (2)
modecom wr11 - modecom wr11 stały ip i serwer ftp (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.094 seconds

elektroda.pl temat RSS