Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

CD-ROM-y. Nic się nie dzieje po włożeniu płyty do napędu. Windows XP.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> CD-ROM-y. Nic się nie dzieje po włożeniu płyty do napędu. Windows XP.
Autor
Wiadomość
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#1 Post autora tematu 30 Gru 2004 01:22   

cd-rom'y


Witam.
Po włożeniu płytki do napędu, nic się niedzieje, brak autostartu, nie widać etykiety nośnika.
Win XP. Kotś się już spotkał z takim czymś?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Gru 2004 01:22   





Powrót do góry
   
elbob
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 07 Maj 2003
Posty: 1340
Miasto: Podkarpacie

Post#2 30 Gru 2004 01:36   

Re: cd-rom'y i etykiety


Witam.

Tak i to nie raz.
Np. nagrywarka DVD - Samsung 16x - reklamacja, wymiana, reklamacja, wymiana napędu na inny i wszystko gra.

Pozdrawiam.

Ps.
Ten napęd też działał. Raz czytał, raz nie, to znowu pojawiła się etykieta, za niedługo znikała, albo wcale jej nie było. Z autostartem i etykietą było podobnie.
Z szukaniem przyczyny dałem sobie szybko spokój ponieważ nagrywarki były na gwarancji.
Kolega do dzisiaj czeka (już dwa tygodnie) na załatwienie reklamacji w/w napędu (usterka ta sama) i nic.
Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#3 Post autora tematu 30 Gru 2004 01:40   

cd-rom'y i etykiety


Tylko, że u mnie napędy działają. zapomniałem dodać. To samo w nagrywarce i Cd. Mogę wchodzić na zawartość płyty itd.
Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#4 Post autora tematu 09 Sty 2005 17:11   

cd-rom'y i etykiety


Naprawdę nikt się z tym nie spotkał??. A może jednak??
Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#5 Post autora tematu 10 Sty 2005 22:06   

cd-rom'y


I tak wiem, że wiecie.
Powrót do góry
   
Scull
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 25 Maj 2004
Posty: 230
Miasto: mazowieckie

Post#6 10 Sty 2005 23:53   

Re: cd-rom'y


Na WinXP mowisz ...

1) Sprawdz w managerze sprzetu - ustawienia CD-Roma ... moze sie spotkasz z czymś?
2) Włącz autostrat
3) (Moje ulubione słowo) FORMAT :twisted:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Sty 2005 23:53   





Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#7 Post autora tematu 11 Sty 2005 00:06   

cd-rom'y


Kurcze to moje też ulubione słowo, ale jak robię komputer klientowi, ale to dla mnie. :(.
Jeżeli włącze komputer z płytą w środku. To widze etykiete płyty, działa autorun. Wyjmę tą płytę nadal widzę etykietę. Wsadze inną płytę i nadal widzę tą pierwszą etykietę...

Daje 50 pkt. za pomoc :)
Powrót do góry
   
Scull
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 25 Maj 2004
Posty: 230
Miasto: mazowieckie

Post#8 11 Sty 2005 00:16   

cd-rom'y


Hmm .. to się nazywa zaburzone odświezanie ... Spróbuj zmienić belkę na taśmie, a jeśli masz obie zajęte to zmień taśmę.
Na linuxie byłaby to sprawa montowania ... ehh ... dlaczego wy tu macie takie trudne problemy? :P
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2005 00:16   





Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#9 Post autora tematu 11 Sty 2005 02:01   

cd-rom'y


Dodam, że po zainstalowaniu napędu wirtualnego z programu Alcohol dzieje się to samo, tam również nie pokazuje etykiety, ani nie działą autostart płyty.
Powrót do góry
   
coal_chember
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 15 Wrz 2004
Posty: 375
Miasto: Gorzów Wlkp.

Post#10 11 Sty 2005 03:16   

cd-rom'y


FORMAT AND INSTALL.:)))))))))) Na twoim mielscu bym wystartował z dyskietki startowej win98se z uruchomionymi CDkiem i sprawdził jak tam działa(dir<=polecenie) jeśli tam jest wszystko OK to proponuje odinstalować CDka z WINXP tzn. odłączyć go i uruchomić kompa wykasować z menadżera urządzeń jego wpis i wyłączyć kompa po czym podłączyć znowu CD-ka i włączyć kompa. Jeśli to nie pomoże spróbuj pozmieniać taśmy a jak to nie pomożę to FORMAT, FORMAT,FORMAT,FORMAT,FORMAT,FORMAT,FORMAT.
Powodzenia
Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#11 Post autora tematu 11 Sty 2005 10:10   

cd-rom'y


dość ciekawa propozycja z formatem, ale nie dzięki
Powrót do góry
   
DoctorX
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Sie 2003
Posty: 770

Post#12 12 Sty 2005 00:01   

Re: cd-rom'y


looknij tu,może masz coś namieszane...do tego jest tam "Kreator wsuwania nośników" ;) brzmi jakoś nowo,ale chyba jest tylko w SP2...

Załączniki:
Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#13 Post autora tematu 12 Sty 2005 00:44   

cd-rom'y


Gdzie znaleźć ten Kreator wsuwania nośników bo jakoś tam niewidzę :(
Dzięki za starania
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Sty 2005 00:44   





Powrót do góry
   
coal_chember
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 15 Wrz 2004
Posty: 375
Miasto: Gorzów Wlkp.

Post#14 12 Sty 2005 00:56   

cd-rom'y


Czego jak dotą próbowałeś??
Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#15 Post autora tematu 12 Sty 2005 01:31   

cd-rom'y


Chyba wszystkiego.
I teraz tak:
jak włącze w trybie awaryjnym to wszystko jest OK
jak włącze w trybie normalnym i na koncie Gościa to też jest wszystko OK

P.S.
Dodawałem już konta...
Powrót do góry
   
DoctorX
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 29 Sie 2003
Posty: 770

Post#16 12 Sty 2005 12:38   

cd-rom'y


na tym jpg,który podesłałem - ostatnia ikonka na pasku narzedziowym...przedstawia przycisk wsuń/wysuń CD,ale to chyba rzczej dla tych którzy mają problem z wys/wsuw. CD...ups ;)
BTW
masz SP2 ?
jak zalogujesz sie na admina jest tak samo?
nie założyłeś jakiś ograniczeń na konta?
Powrót do góry
   
cymbi
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1272
Miasto: Bydgoszcz

Post#17 Post autora tematu 12 Sty 2005 18:14   

cd-rom'y


Nie nie założyłem.
Teraz jestem w pracy jak przyjdę to sprawdze to co znalazłem:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c680a7b6-e8fa-45c4-a171-1b389cfacdad&DisplayLang=en

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;330135

Spróbuj w kluczu HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer dodać zmienną REG_SZ MaX Cached Icons - wartość domyślna to 500 zmień ją na większą, ale nie ponad 8000. Czyli ustaw na 1000 lub 2000.

Dodano po 5 [godziny] 6 [minuty]:

No i wszystko OK:
Problem w:

Sprawdź, czy funkcja autoodtwarzania została włączona w rejestrze:
a. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.
b. Wpisz polecenie regedit, a następnie kliknij przycisk OK.
c. W Edytorze Rejestru zlokalizuj następujący klucz rejestru:


HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom
d. Jeśli wartość Autorun w prawym okienku wynosi 1, przejdź do kroku g.
e. Jeśli wartość Autorun wynosi 0, kliknij prawym przyciskiem myszy wartość Autorun, a następnie kliknij polecenie Modyfikuj.
f. W oknie dialogowym Edytowanie wartości DWORD wpisz wartość 1 w polu Dane wartości, a następnie kliknij przycisk OK.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> CD-ROM-y. Nic się nie dzieje po włożeniu płyty do napędu. Windows XP.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Po włożeniu płyty do CD-ROM-u płyta nie startuje z autostartu. (6)
Autoplayer. Po włożeniu płyty CD-ROM nie reaguje. (4)
HP Pavilion dv6700 - Zacina się po włożeniu płyty do napędu (7)
ASUS K70IJ wiesza się po włożeniu płyty do napędu (4)
Komputer restartuje się po włożeniu płyty do napędu CD/DVD (3)
Komputer się wyłącza po włożeniu płyty CD do napędu. (2)
Komputer resetuje się po włożeniu płyty do napędu (7)
CD-ROM zasilacz. Po podłączeniu nic się nie dzieje. (14)
Kieszeń na dysk twardy. Po włożeniu dysku nic się nie dzieje. (8)
Wgrywanie BIOS-a płyty głównej (nic sie nie dzieje) (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS