Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



CD-ROM-y. Nic się nie dzieje po włożeniu płyty do napędu. Windows XP.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->CD-ROM-y. Nic się nie dzieje po włożeniu płyty do napędu. Windows XP. Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#1 30 Gru 2004 00:22  Autor tematu   

cd-rom'y


Witam.
Po włożeniu płytki do napędu, nic się niedzieje, brak autostartu, nie widać etykiety nośnika.
Win XP. Kotś się już spotkał z takim czymś?

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
elbob
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Podkarpacie
Dołączył: 07 Maj 2003
Posty: 1342
Pomógł: 191
Ocena postów: 15
elbob
Poziom 21
Post#2 30 Gru 2004 00:36    

Re: cd-rom'y i etykiety


Witam.

Tak i to nie raz.
Np. nagrywarka DVD - Samsung 16x - reklamacja, wymiana, reklamacja, wymiana napędu na inny i wszystko gra.

Pozdrawiam.

Ps.
Ten napęd też działał. Raz czytał, raz nie, to znowu pojawiła się etykieta, za niedługo znikała, albo wcale jej nie było. Z autostartem i etykietą było podobnie.
Z szukaniem przyczyny dałem sobie szybko spokój ponieważ nagrywarki były na gwarancji.
Kolega do dzisiaj czeka (już dwa tygodnie) na załatwienie reklamacji w/w napędu (usterka ta sama) i nic.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#3 30 Gru 2004 00:40  Autor tematu   

cd-rom'y i etykiety


Tylko, że u mnie napędy działają. zapomniałem dodać. To samo w nagrywarce i Cd. Mogę wchodzić na zawartość płyty itd.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#4 09 Sty 2005 16:11  Autor tematu   

cd-rom'y i etykiety


Naprawdę nikt się z tym nie spotkał??. A może jednak??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#5 10 Sty 2005 21:06  Autor tematu   

cd-rom'y


I tak wiem, że wiecie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Scull
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: mazowieckie
Dołączył: 25 Maj 2004
Posty: 230
Pomógł: 12
Ocena postów: 1
Scull
Poziom 15
Post#6 10 Sty 2005 22:53    

Re: cd-rom'y


Na WinXP mowisz ...

1) Sprawdz w managerze sprzetu - ustawienia CD-Roma ... moze sie spotkasz z czymś?
2) Włącz autostrat
3) (Moje ulubione słowo) FORMAT :twisted:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#7 10 Sty 2005 23:06  Autor tematu   

cd-rom'y


Kurcze to moje też ulubione słowo, ale jak robię komputer klientowi, ale to dla mnie. :(.
Jeżeli włącze komputer z płytą w środku. To widze etykiete płyty, działa autorun. Wyjmę tą płytę nadal widzę etykietę. Wsadze inną płytę i nadal widzę tą pierwszą etykietę...

Daje 50 pkt. za pomoc :)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Scull
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: mazowieckie
Dołączył: 25 Maj 2004
Posty: 230
Pomógł: 12
Ocena postów: 1
Scull
Poziom 15
Post#8 10 Sty 2005 23:16    

cd-rom'y


Hmm .. to się nazywa zaburzone odświezanie ... Spróbuj zmienić belkę na taśmie, a jeśli masz obie zajęte to zmień taśmę.
Na linuxie byłaby to sprawa montowania ... ehh ... dlaczego wy tu macie takie trudne problemy? :P

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#9 11 Sty 2005 01:01  Autor tematu   

cd-rom'y


Dodam, że po zainstalowaniu napędu wirtualnego z programu Alcohol dzieje się to samo, tam również nie pokazuje etykiety, ani nie działą autostart płyty.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
coal_chember
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Gorzów Wlkp.
Dołączył: 15 Wrz 2004
Posty: 376
Pomógł: 22
Ocena postów: 2
coal_chember
Zasłużony dla elektroda
Post#10 11 Sty 2005 02:16    

cd-rom'y


FORMAT AND INSTALL.:)))))))))) Na twoim mielscu bym wystartował z dyskietki startowej win98se z uruchomionymi CDkiem i sprawdził jak tam działa(dir<=polecenie) jeśli tam jest wszystko OK to proponuje odinstalować CDka z WINXP tzn. odłączyć go i uruchomić kompa wykasować z menadżera urządzeń jego wpis i wyłączyć kompa po czym podłączyć znowu CD-ka i włączyć kompa. Jeśli to nie pomoże spróbuj pozmieniać taśmy a jak to nie pomożę to FORMAT, FORMAT,FORMAT,FORMAT,FORMAT,FORMAT,FORMAT.
Powodzenia

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#11 11 Sty 2005 09:10  Autor tematu   

cd-rom'y


dość ciekawa propozycja z formatem, ale nie dzięki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DoctorX
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 29 Sie 2003
Posty: 769
Pomógł: 25
DoctorX
Poziom 19
Post#12 11 Sty 2005 23:01    

Re: cd-rom'y


looknij tu,może masz coś namieszane...do tego jest tam "Kreator wsuwania nośników" ;) brzmi jakoś nowo,ale chyba jest tylko w SP2...

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#13 11 Sty 2005 23:44  Autor tematu   

cd-rom'y


Gdzie znaleźć ten Kreator wsuwania nośników bo jakoś tam niewidzę :(
Dzięki za starania

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
coal_chember
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: Gorzów Wlkp.
Dołączył: 15 Wrz 2004
Posty: 376
Pomógł: 22
Ocena postów: 2
coal_chember
Zasłużony dla elektroda
Post#14 11 Sty 2005 23:56    

cd-rom'y


Czego jak dotą próbowałeś??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#15 12 Sty 2005 00:31  Autor tematu   

cd-rom'y


Chyba wszystkiego.
I teraz tak:
jak włącze w trybie awaryjnym to wszystko jest OK
jak włącze w trybie normalnym i na koncie Gościa to też jest wszystko OK

P.S.
Dodawałem już konta...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
DoctorX
Poziom 19
Poziom 19
Dołączył: 29 Sie 2003
Posty: 769
Pomógł: 25
DoctorX
Poziom 19
Post#16 12 Sty 2005 11:38    

cd-rom'y


na tym jpg,który podesłałem - ostatnia ikonka na pasku narzedziowym...przedstawia przycisk wsuń/wysuń CD,ale to chyba rzczej dla tych którzy mają problem z wys/wsuw. CD...ups ;)
BTW
masz SP2 ?
jak zalogujesz sie na admina jest tak samo?
nie założyłeś jakiś ograniczeń na konta?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
cymbi
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Bydgoszcz
Dołączył: 19 Wrz 2001
Posty: 1302
Pomógł: 54
Ocena postów: 10
cymbi
Poziom 21
Post#17 12 Sty 2005 17:14  Autor tematu   

cd-rom'y


Nie nie założyłem.
Teraz jestem w pracy jak przyjdę to sprawdze to co znalazłem:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c680a7b6-e8fa-45c4-a171-1b389cfacdad&DisplayLang=en

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;330135

Spróbuj w kluczu HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer dodać zmienną REG_SZ MaX Cached Icons - wartość domyślna to 500 zmień ją na większą, ale nie ponad 8000. Czyli ustaw na 1000 lub 2000.

Dodano po 5 [godziny] 6 [minuty]:

No i wszystko OK:
Problem w:

Sprawdź, czy funkcja autoodtwarzania została włączona w rejestrze:
a. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.
b. Wpisz polecenie regedit, a następnie kliknij przycisk OK.
c. W Edytorze Rejestru zlokalizuj następujący klucz rejestru:


HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom
d. Jeśli wartość Autorun w prawym okienku wynosi 1, przejdź do kroku g.
e. Jeśli wartość Autorun wynosi 0, kliknij prawym przyciskiem myszy wartość Autorun, a następnie kliknij polecenie Modyfikuj.
f. W oknie dialogowym Edytowanie wartości DWORD wpisz wartość 1 w polu Dane wartości, a następnie kliknij przycisk OK.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> CD-ROM-y. Nic się nie dzieje po włożeniu płyty do napędu. Windows XP.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kieszeń na dysk twardy. Po włożeniu dysku nic się nie dzieje. (8)
CD-ROM zasilacz. Po podłączeniu nic się nie dzieje. (14)
Komputer resetuje się po włożeniu płyty do napędu (7)
Komputer się wyłącza po włożeniu płyty CD do napędu. (2)
Komputer restartuje się po włożeniu płyty do napędu CD/DVD (3)
ASUS K70IJ wiesza się po włożeniu płyty do napędu (4)
HP Pavilion dv6700 - Zacina się po włożeniu płyty do napędu (7)
Autoplayer. Po włożeniu płyty CD-ROM nie reaguje. (4)
Po włożeniu płyty do CD-ROM-u płyta nie startuje z autostartu. (6)
Wgrywanie BIOS-a płyty głównej (nic sie nie dzieje) (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS