FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

CLAGE - przep³ywowy podgrzewacz wody

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Household Services -> Household small equipment -> CLAGE - przep³ywowy podgrzewacz wody
Author
Poziom 18
Poziom 18

Post#1 Post from the author of the topic 01 Mar 2003 15:12   

CLAGE - przep³ywowy podgrzewacz wody

Mam podgrzewacz - jak w temacie - ze sterowaniem elektronicznym (model 18kW wyposa¿ony w dwupozycyjny wy¶wietlacz LED i cztery przyciski). Dzi¶ nagle przesta³ nagrzewaæ wodê i reagowaæ na przyciskanie klawiszy. Narazie podej¿ewam tylko zawieszenie sie sterownika mikroprocesorowego (zasilanie jest, wy¶wietlacz pokazuje temp. ustawion± na 38 stopni - czyli program I). Zostawi³em go na chwile bez zasilania, coby siê wszystkie kondziory roz³adowa³y. Moze kto¶ mia³ juz taki przypadek i wie, co sie mog³o staæ ? Oczekujê sugestii....
Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 01 Mar 2003 15:12   

Back to top

slawde
Poziom 10
Poziom 10

Post#2 02 Mar 2003 00:43   

Mo¿e niskie ci¶nienie wody? sprawd¼ czy na zasilaniu wody nie ma filterka, który potrafi siê ³adnie zapchaæ , zw³aszcza po przerwie w dostawie wody.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Mar 2003 00:43   

Back to top

emeryt
Poziom 18
Poziom 18

Post#3 Post from the author of the topic 02 Mar 2003 09:04   

Ci¶nienie wody jest OK (zaników w dostawie nie by³o tu chyba od 4 lat) a ta niesprawno¶æ wygl±da mi na czysto elektryczn± (jedna z grza³ek) lub elektroniczn± (blok sterowania lub który¶ z triaków sterujacych moca grza³ek). Schemat by³by ratunkiem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 02 Mar 2003 09:04   

Back to top

Damian22
Poziom 14
Poziom 14

Post#4 04 Mar 2003 00:49   

a przekaznik sie nei przyjaral w takich ogrzewaczach czesto siadal przekaznik od sterowania napieciem zalaczania grzalek i nie dziala
Back to top

emeryt
Poziom 18
Poziom 18

Post#5 Post from the author of the topic 04 Mar 2003 01:02   

Kolego Damian22 - w moim po¶cie napisa³em, ze podgrzewacz ma sterowanie mikroprocesorowe. A wiec w uk³adzie niema przeka¼ników a grzalkami (w sumie 6 szt.) steruja triaki napêdzane z mikroprocesora. Jedna usterke zlokalizowa³em. Poszed³em po najmniejszej linii oporu i napisalem maila do producenta urz±dzenia (firma jest niemiecka, ja jednak nie znam tego jêzyka wiêc napisalem po angielsku). O dziwo - w ciagu godziny otrzyma³em odpowied¼...... po polsku ! Bardzo mi³y pan spyta³, jakie sa objawy... Po krótkiej wymianie korespondencji (chyba ze trzy niezwykle uprzejme w tonie maile) otrzyma³em od producenta INSTRUKCJÊ NAPRAWY (cos w rodzaju skróconej serwisówki z opisem metod badania urz±dzenia) i to tez w jêzyku polskim. Niebywa³e... piêæ minut szuka³em oczu (po tym jak mi wypad³y ze zdziwienia). Poniewa¿ usterka tkwi w uk³adzie mikroprocesorowym (co uda³o mi sie ustaliæ na podstawie otrzymanej instrukcji) muszê odes³aæ podgrzewacz do serwisu fabrycznego. Mi³y pan obieca³, ¿e zrobi± w przeciagu 48 godzin a przy okazji wymieni± zawarto¶æ epromu na nowsza.
Dziêkujê wszystkim za sugestie i jednocze¶nie uwa¿am temat za zamkniêty.
Back to top

Damian22
Poziom 14
Poziom 14

Post#6 04 Mar 2003 01:19   

ja kiedys mialem takiej firmy ogrzewacz i byly triaki i przekaznik a ty widocznie masz inny model.i temat zamkniety bo sam producent pomaga dobra firma
Back to top

POL02
Poziom 22
Poziom 22

Post#7 04 Mar 2003 11:08   

Witam.
Emeryt je¿eli mo¿esz daj na forum t± INSTRUKCJÊ NAPRAWY ogrzewacza.
AGD bêdzie wzbogacone.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 04 Mar 2003 11:08   

Back to top

emeryt
Poziom 18
Poziom 18

Post#8 Post from the author of the topic 04 Mar 2003 15:03   

Instrukcja ogrzewacza wody CDLAGE KD-DX18.

KD_DX18_27PL nowy czujnik.pdf
 Filename:  KD_DX18_27PL nowy czujnik.pdf
Download
 Contents:  
 Filesize:  314.04 KB
 Punkty:  0.61 = 0.366 for transfer + 0.244 for the user (set automatically)

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Household Services -> Household small equipment -> CLAGE - przep³ywowy podgrzewacz wody
Page 1 of 1
Similar topics
Elektryczny przep³ywowy podgrzewacz wody (6)
Przep³ywowy podgrzewacz wody Siemens (5)
przep³ywowy podgrzewacz wody Siemens (8)
przep³ywowy podgrzewacz wody (1)
Przep³ywowy podgrzewacz wody jako kocio³ do wody c.w.u. (2)
Przep³ywowy ogrzewacz wody Clage M3/SMB- gdzie umie¶ciæ bezpiecznik termiczny (6)
Podgrzewacz wody CLAGE DX21 (4)
zepsuty podgrzewacz wody CLAGE !!!! (1)
pytanie o przep³ywowy podgrzewacz wody (17)
Przep³ywowy elektryczny podgrzewacz wody (9)

Page generation time: 0.188 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed