Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Samsung Sgh x200 Blokada sim


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> Samsung Sgh x200 Blokada sim
Autor
Wiadomość
slash1696
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 20

Post#1 Post autora tematu 06 Mar 2012 21:23   

Samsung Sgh x200 Blokada sim


Mam samsunga sgh x200 i mam problem taki ze gdy go odpalam to pisze Blokada SIM a troche nizej podaj hasło jest tak obojetnie na jakiej karcie
na kazdej zawsze wyskakuje to nie wiem co to moze byc moze ktos mi pomóc ?
Powrót do góry
   
AB47
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 1031
Miasto: Bielsko-Biała

Post#2 06 Mar 2012 21:39   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


Masz sim locka ^^
W każdym serwisie gsm ci go zdejmą w kilka minut :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2012 21:39   





Powrót do góry
   
lukas85
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 71
Miasto: radom

Post#3 06 Mar 2012 22:10   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


Jest to blokada na poprzedniej karcie sim, która oznacza że bez hasła działa tylko wcześniejsza karta sim osoby ustawiającej tą blokadę. To nie simlock.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2012 22:10   





Powrót do góry
   
slash1696
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 20

Post#4 Post autora tematu 06 Mar 2012 22:19   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


no a da sie to jakos zdjąc bez kosztów ?
Powrót do góry
   
jayu0
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 3909
Miasto: Gryfów Śląski

Post#5 06 Mar 2012 22:34   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


Nie!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Mar 2012 22:34   





Powrót do góry
   
sm233
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Maj 2006
Posty: 2326
Miasto: Kielce

Post#6 06 Mar 2012 22:46   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


Jeśli nie zależy Ci na danych to możesz użyć kodu *2767*3855# , wpisz go bez karty i o ile to nie simlock to powinieneś się pozbyć wszelkich kodów blokad bądź ewentualnie przywróci je do postaci 00000000.
Powrót do góry
   
slash1696
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 20

Post#7 Post autora tematu 07 Mar 2012 19:40   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


zrobiłem tak jak powiedziałes i dalej nie idzie sie dostac na telefon dalej pisze blokada sim podaj hasło
Powrót do góry
   
wiśniowy18
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 1924
Miasto: Malbork / Köln

Post#8 07 Mar 2012 19:44   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


1.Jeśli zmieniałeś hasło telefonu, ustaw na powrót domyślne hasło 8x0 (00000000).
2.Włóż do telefonu kartę sim innego operatora niż twój (którą blokuje sim-lock).
3. Kiedy pojawi się komunikat "Zła karta", wystukaj *#9998*3323#.
4.Pojawi się menu z którego wybierz pierwszą pozycje TASK LOOP to spowoduje restart telefonu i uruchomienie na nieakceptowanej karcie
5.Wejdź w Menu i wybierz 9 ->6 -> 6 (Ustawienia telefonu ->Bezpieczeństwo -> Blokada SIM) i wyłącz Blokadę SIM
6.Następnie zmień Tapetę i ustaw jakiś inny dzwonek
5.Aby zachować wystukaj *0141# i potwierdź zieloną słuchawką. Pojawi się "Spersonalizowano"
6.Zrestartuj telefon.Jeżeli pojawi się komunikat o wpisanie hasła wpisz 8x0 (00000000)
7. Zatwierdź i gotowe - odblokowałeś swój telefon .
Powrót do góry
   
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 15680
Miasto: Podkarpacie

Post#9 07 Mar 2012 22:55   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


wiśniowy18 napisał:
1.Jeśli zmieniałeś hasło telefonu, ustaw na powrót domyślne hasło 8x0 (00000000).


Problem czytania ze zrozumieniem? :D

Jeżeli reset eepromu nie pomógł, to bez wizyty w serwisie się nie obejdzie ;)
Powrót do góry
   
wiśniowy18
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 1924
Miasto: Malbork / Köln

Post#10 08 Mar 2012 15:10   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


tino2003 napisał:
wiśniowy18 napisał:
1.Jeśli zmieniałeś hasło telefonu, ustaw na powrót domyślne hasło 8x0 (00000000).


Problem czytania ze zrozumieniem? :D

Jeżeli reset Eepromu nie pomógł, to bez wizyty w serwisie się nie obejdzie ;)


O co ci chodzi? Szukasz zaczepki? Może niech autor tematu się wypowie, czy podany sposób u niego zadziałał :D Bo z tego, co wiem, można w x200 takie coś zrobić :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Mar 2012 15:10   





Powrót do góry
   
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM


Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 15680
Miasto: Podkarpacie

Post#11 09 Mar 2012 10:15   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


wiśniowy18 napisał:
Może niech autor tematu się wypowie, czy podany sposób u niego zadziałał


Jak ma zadziałać skoro nie można wejść do menu telefonu? :D
Powrót do góry
   
slash1696
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 20

Post#12 Post autora tematu 09 Mar 2012 19:10   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


nie idzie wejsc na telefon tak jak i do menu
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Początkujący -> Samsung Sgh x200 Blokada sim
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Samsung x200 Blokada sim (1)
Samsung SGH-D500 Blokada sim (6)
Samsung SGH-R210 - blokada kart sim - jak zdjąć? (2)
blokada samsunga sgh x200 (3)
samsung sgh-x200 wymiana informacji z samsung sgh c100 irda (8)
samsung sgh x200 (5)
Samsung SGH-x200 - kabelek (1)
samsung SGH-X200 zalaniec (4)
Samsung SGH-X200 + IRDA ---> problem (4)
Samsung SGH X200 Unlock Kodem (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl temat RSS