Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Samsung Sgh x200 Blokada sim


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący ->Samsung Sgh x200 Blokada sim Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
slash1696
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 20
slash1696
Poziom 7
Post#1 06 Mar 2012 20:23  Autor tematu   

Samsung Sgh x200 Blokada sim


Mam samsunga sgh x200 i mam problem taki ze gdy go odpalam to pisze Blokada SIM a troche nizej podaj hasło jest tak obojetnie na jakiej karcie
na kazdej zawsze wyskakuje to nie wiem co to moze byc moze ktos mi pomóc ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
AB47
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: Bielsko-Biała
Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 1022
Pomógł: 84
AB47
Poziom 20
Post#2 06 Mar 2012 20:39    

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


Masz sim locka ^^
W każdym serwisie gsm ci go zdejmą w kilka minut :)

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
lukas85
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: radom
Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 70
Pomógł: 2
Ocena postów: 2
lukas85
Poziom 11
Post#3 06 Mar 2012 21:10    

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


Jest to blokada na poprzedniej karcie sim, która oznacza że bez hasła działa tylko wcześniejsza karta sim osoby ustawiającej tą blokadę. To nie simlock.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
slash1696
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 20
slash1696
Poziom 7
Post#4 06 Mar 2012 21:19  Autor tematu   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


no a da sie to jakos zdjąc bez kosztów ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jayu0
Poziom 23
Poziom 23
Miasto: Gryfów Śląski
Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 3841
Pomógł: 347
Ocena postów: 9
jayu0
Poziom 23
Post#5 06 Mar 2012 21:34    

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


Nie!

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sm233
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Kielce
Dołączył: 25 Maj 2006
Posty: 2426
Pomógł: 375
Ocena postów: 34
sm233
Poziom 22
Post#6 06 Mar 2012 21:46    

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


Jeśli nie zależy Ci na danych to możesz użyć kodu *2767*3855# , wpisz go bez karty i o ile to nie simlock to powinieneś się pozbyć wszelkich kodów blokad bądź ewentualnie przywróci je do postaci 00000000.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
slash1696
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 20
slash1696
Poziom 7
Post#7 07 Mar 2012 18:40  Autor tematu   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


zrobiłem tak jak powiedziałes i dalej nie idzie sie dostac na telefon dalej pisze blokada sim podaj hasło

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wiśniowy18
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Malbork / Köln
Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 1882
Pomógł: 237
Ocena postów: 32
wiśniowy18
Poziom 22
Post#8 07 Mar 2012 18:44    

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


1.Jeśli zmieniałeś hasło telefonu, ustaw na powrót domyślne hasło 8x0 (00000000).
2.Włóż do telefonu kartę sim innego operatora niż twój (którą blokuje sim-lock).
3. Kiedy pojawi się komunikat "Zła karta", wystukaj *#9998*3323#.
4.Pojawi się menu z którego wybierz pierwszą pozycje TASK LOOP to spowoduje restart telefonu i uruchomienie na nieakceptowanej karcie
5.Wejdź w Menu i wybierz 9 ->6 -> 6 (Ustawienia telefonu ->Bezpieczeństwo -> Blokada SIM) i wyłącz Blokadę SIM
6.Następnie zmień Tapetę i ustaw jakiś inny dzwonek
5.Aby zachować wystukaj *0141# i potwierdź zieloną słuchawką. Pojawi się "Spersonalizowano"
6.Zrestartuj telefon.Jeżeli pojawi się komunikat o wpisanie hasła wpisz 8x0 (00000000)
7. Zatwierdź i gotowe - odblokowałeś swój telefon .

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM
Miasto: Podkarpacie
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 16792
Pomógł: 1269
Ocena postów: 71
tino2003
Moderator - GSM
Post#9 07 Mar 2012 21:55    

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


wiśniowy18 napisał:
1.Jeśli zmieniałeś hasło telefonu, ustaw na powrót domyślne hasło 8x0 (00000000).


Problem czytania ze zrozumieniem? :D

Jeżeli reset eepromu nie pomógł, to bez wizyty w serwisie się nie obejdzie ;)

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wiśniowy18
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Malbork / Köln
Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 1882
Pomógł: 237
Ocena postów: 32
wiśniowy18
Poziom 22
Post#10 08 Mar 2012 14:10    

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


tino2003 napisał:
wiśniowy18 napisał:
1.Jeśli zmieniałeś hasło telefonu, ustaw na powrót domyślne hasło 8x0 (00000000).


Problem czytania ze zrozumieniem? :D

Jeżeli reset Eepromu nie pomógł, to bez wizyty w serwisie się nie obejdzie ;)


O co ci chodzi? Szukasz zaczepki? Może niech autor tematu się wypowie, czy podany sposób u niego zadziałał :D Bo z tego, co wiem, można w x200 takie coś zrobić :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tino2003
Moderator - GSM
Moderator - GSM
Miasto: Podkarpacie
Dołączył: 31 Maj 2005
Posty: 16792
Pomógł: 1269
Ocena postów: 71
tino2003
Moderator - GSM
Post#11 09 Mar 2012 09:15    

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


wiśniowy18 napisał:
Może niech autor tematu się wypowie, czy podany sposób u niego zadziałał


Jak ma zadziałać skoro nie można wejść do menu telefonu? :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
slash1696
Poziom 7
Poziom 7
Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 20
slash1696
Poziom 7
Post#12 09 Mar 2012 18:10  Autor tematu   

Re: Samsung Sgh x200 Blokada sim


nie idzie wejsc na telefon tak jak i do menu

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Początkujący -> Samsung Sgh x200 Blokada sim
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Samsung x200 Blokada sim (1)
Samsung SGH-D500 Blokada sim (6)
Samsung SGH-R210 - blokada kart sim - jak zdjąć? (2)
blokada samsunga sgh x200 (3)
samsung sgh-x200 wymiana informacji z samsung sgh c100 irda (8)
samsung sgh x200 (5)
Samsung SGH-x200 - kabelek (1)
samsung SGH-X200 zalaniec (4)
Samsung SGH-X200 + IRDA ---> problem (4)
Samsung SGH X200 Unlock Kodem (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS