FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Jaki program do robienia płytek

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> PCB Designing -> Jaki program do robienia płytek
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#1 Post from the author of the topic 01 Mar 2003 17:52   

Jaki program do robienia płytek

Jaki program po stworzeniu schematu ideowego potrafi stworzyć schemat montażowy, w którym sam wytoczy ścieżki, i na czym mi najbardziej zależy sam poprzekłada elementy według jakichś kryteriów ?
EAGLE - toczy ścieżki ale nie przestawia elementów
Back to top

erikses
Poziom 17
Poziom 17

Post#2 01 Mar 2003 18:11   

Np Protel , nie powinno być problemów
Back to top

Veteran
Poziom 15
Poziom 15

Post#3 01 Mar 2003 19:18   

Nie ma takiego programu, ktorego dzialanie zadowolilo by cie w 100%. W dobra plytke nalezy wlozyc troche pracy, aby efekt koncowy byl zadowalajacy.
Poza tym ten temat byl walkowany na forum juz wiele razy. Radze poprzegladac posty.

Pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 01 Mar 2003 19:18   

Back to top

Tdv
Poziom 22
Poziom 22

Post#4 03 Mar 2003 10:21   

No właśnie, jeżeli płytka ma mieć tylko dwie, albonawte jedną warstwę, trzeba elementy poukładać samemu, i ścieżki raczej też robić ręcznie, można ewentualnie korzystać z pomocy autoroutera, ale większość pracy trzeba wykonać samodzielnie. Narzędzia autoplace i autoroute zdają egzamin przy większej ilośći warstw połączeń (min 4..6).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Mar 2003 10:21   

Back to top

lachemsc
Poziom 4
Poziom 4

Post#5 08 Mar 2003 00:50   

Nie na temat

Nawet gdybym chciał ci doradzić, to nie zrobię tego.
Tak niechlujnego języka,takiej ilości błędów w 3 zdaniach, nie widziałem juz dawno.

I nie pisz że jesteś dys...... :evil:
Back to top

Dulan
Poziom 20
Poziom 20

Post#6 08 Mar 2003 01:41   

Ja bym polecał

stary dobry ORCAD.Sam chciał bym go zdobyć,bo miałem go na dyskietkach,ale niestety czas dał o sobie znać i dyskietki są już niestety nieczytelne.Mam kilka innych programów,które może przypadną Ci do gustu.Robię upload zaraz.
Back to top

LEM
Poziom 23
Poziom 23

Post#7 08 Mar 2003 02:02   

Re: Nie na temat

lachemsc wrote:
Nawet gdybym chciał ci doradzić, to nie zrobię tego.
Tak niechlujnego języka,takiej ilości błędów w 3 zdaniach, nie widziałem juz dawno.

I nie pisz że jesteś dys...... :evil:

Jeśli masz zamiar pisać takie teksty, to chyba pomyliłeś sobie forum. Tu nie ma miejsca na takie teksty. Tutaj pomagamy sobie wzajemnie, a nie piszemy tego typu wypowiedzi, które nic nie wnoszą do tematu. Sugeruję zapoznać się z Regulaminem Forum Elektrody, a w szczególności z tematem Warunki otrzymania Upomnienia . Dowiesz się między innymi o konsekwencjach otrzymania takiego upomnienia oraz zapewne dowiesz się również, że w zasadzie ten post kwalifikuje się do otrzymania właśnie takiego upomnienia. Tutaj zacytuje tylko jeden fragment:
Quote:
Upomnienie dostają użytkownicy forum za:
......
- Prześladowanie, obrażanie, i używanie niecenzuralnych słów względem innych użytkowników forum np. za ortografie, lub brak wiedzy fachowej (uwagi tylko na priwa)

Na koniec przypomne Ci, że przy rejestracji a także po niej byles zobowiazany do przeczytania Regulaminow i ich przestrzegania. Więc jeśli Ci się to nie podoba, to nieloguj sie tutaj więcej. Proszę, przemyśl to.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Mar 2003 02:02   

Back to top

lachemsc
Poziom 4
Poziom 4

Post#8 08 Mar 2003 18:41   

Do LEM'a

Wybacz ale nie rozumiem co mi zarzucasz ?

Quote:
......
- Prześladowanie, obrażanie, i używanie niecenzuralnych słów względem innych użytkowników forum np. za ortografie, lub brak wiedzy fachowej (uwagi tylko na priwa)

Które z tych przewinień twoim zdaniem popełniłem?
Czy to jest prześladowanie?
Czy kogos obraziłem?
Czy nazwałem kogoś głupkiem, osłem, durniem itd.?

Wyraziłem jedynie swoje zniesmaczenie. To ja czuję się obrażony, kiedy ktoś w tak ordynarny sposób kaleczy mój język ojczysty!
Jeśli zaś sądzisz że jesteś taki fajny gość bo pozwalasz na posty wręcz "gęste" od byków, to moim zdaniem postępujesz jak prokurator wypuszczający złodzieja ze względu na "niską szkodliwość społeczną".
Back to top

piotr
Poziom 20
Poziom 20

Post#9 08 Mar 2003 18:53   

To po jaka choinkę się odzywasz zwrócił ci uwagę to chyba miła powód
A pozatym to jest :) foróm i tó się daje odpowiedzi
Back to top

zaza
Poziom 20
Poziom 20

Post#10 10 Mar 2003 01:50   

:arrow: lachemsc Twoje ostatnie dwa posty niestety nie są związane z tematem Programy EDA , w którym je napisałeś. Posty te nie wnoszą na forum nic, co związane jest z elektroniką. W temacie http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=118839&highlight=#118839 napisałeś post pod postem bez wyraźnej potrzeby. Więc proponuję zająć się problemami poruszanymi na forum ,dokładnym zapoznaniem się z regulaminem, a wszelkie swoje uwagi o błędach na forum i swoich spostrzeżeniach kierować do moderatorów naciskając niebieską kartkę lub bezpośrednio do przedmówcy na PW.Z tego, co przeczytałem to sporej grupie ludzi na forum nie będziesz mógł pomóc ze względu na to, że kaleczą język polski. To bardzo niedobrze, że z tego powodu nie chcesz pomagać, bo po to niestety się tutaj logujemy. Zadaj sobie pytanie czy publiczne wytykanie obcej osobie popełnianych błędów nie jest gorsze od niechlujnego języka.Wszelkie uwagi na ten temat proszę kierować na PW ponieważ nie jest to miejsce na takie posty.
Back to top

BadDog
Poziom 14
Poziom 14

Post#11 25 Apr 2003 23:24   

Re: Ja bym polecał

Dulan wrote:
stary dobry ORCAD.Sam chciał bym go zdobyć,bo miałem go na dyskietkach,ale niestety czas dał o sobie znać i dyskietki są już niestety nieczytelne.Mam kilka innych programów,które może przypadną Ci do gustu.Robię upload zaraz.

Poszukam w archiwum akt dawnych powinienem mieć Orcad'a gdzieś na płytce. Wersja jakaś późniejsza.
Back to top

Leku
Poziom 8
Poziom 8

Post#12 26 Apr 2003 01:41   

Z tego co wiem to najbardziej polecanym autoruterem jest SPECTRA np 903 lub 1011
Back to top

BadDog
Poziom 14
Poziom 14

Post#13 26 Apr 2003 23:21   

Leku wrote:
Z tego co wiem to najbardziej polecanym autoruterem jest SPECTRA np 903 lub 1011

No pewno ale zanim użyjemy rutera to pasowało by narysować schemat
i wyedytować z niego listę połączeń. Ale i tak sam tego nie zrobi, może tylko pomóc pracować.
Back to top

leonidqczma
Poziom 8
Poziom 8

Post#14 22 Oct 2003 12:26   

Re: Jaki program do robienia płytek

przy mniej skomplikowanych ukladach raczej samemu projektuje sie plytke(jak na praktykach w tech. elektronicznym :)
poza tym taka "zabawa" rozwija umiejetnosc myslenia w trzech wymiarach,ale przede wszystkim to naprawde swietna zabawa.
ale przy bardziej skomplikowanych schematach (znaczy sie baaaardzo) mozna zlecic wykonanie plytki.swoje kosztuje ale plytka najczescie pewna,tylko zero satysfakcji dla konstruktora :!: :?: bynajmniej takie jest moje odczucie
pozdrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Oct 2003 12:26   

Back to top

.Wiśnia
Poziom 21
Poziom 21

Post#15 14 Nov 2003 21:16   

erikses wrote:
Np Protel , nie powinno być problemów

sorki ale gdzie go znależć lub skad ściągnać ?
Back to top

fachman
Poziom 22
Poziom 22

Post#16 14 Nov 2003 21:20   

A ja uparcie polecam Accela. To jedyny program który potrafi robić płytki jednostronne. Ma wyjście do Specctry, też mój faworyt, tylko wśród royterów.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> PCB Designing -> Jaki program do robienia płytek
Page 1 of 1
Similar topics
Program do robienia schematów ideowych z miernikami (1)
program do robienia schematów do łaczenia na pracowni (3)
Schemat ideowy na schemat płytek - jaki program? (6)
Jaki program do rysowania prostych schematów i płytek (3)
Jaki program do rysowania schematów projektowania płytek? (2)
Jaki program lepszy do projektowania płytek ? (3)
Program do robienia schematów (ala elektron) - jaki? (1)
Jaki program do robienia płytek? (24)
[Attiny2313][C]dioda rgb, mój program do robienia tęczy (15)
Program do rysowania płytek. (3)

Page generation time: 0.162 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed