X

Renault CLIO II 2003r. Diesel brak wspomagania

10 Mar 2012 18:02 MAmadrex
  • #1 10 Mar 2012 18:02
    madrex
    Level 11  
    Helpful post? (0)
    Witam.Mam takie pytanie:
    Po wymianie silnika z 1.5 DCI na 1.9D mam problem ze wspomaganiem.Raz dziala raz nie. przekrece zaplon i odpale rusze kierownica to dziala ale nie zawsze.Czy ktos mial juz taki problem?Tam jest prawdopodobnie elektryczne wspomaganie.
  • #2 11 Mar 2012 07:54
    emeryt2
    Level 42  
    Helpful post? (0)
    Sprawdź napięcie na akumulatorze w tym czasie .
  • #3 12 Mar 2012 14:45
    VITKINS63
    Level 11  
    Helpful post? (+1)
    Witam!
    Musisz kolego dostać się do silnika elektrycznego z z lewej przedniej strony.
    Uwaga! Uważaj na płyn wspomagania- coś podstawić by zleciał. Wyciągnąć silnik i rozebrać.
    Na pewno,"błotko" w środku brak odpowietrzenia z komutatora, szczotki wypalone,oczyścić,ew wymieć jakieś zamienniki dobrać, złożyć ,zrobić małe otwory(kilka 6-7) w górnej części obudowy silnika by dostawało się powietrze.To jest cholerny wymysł jakiegoś dziwaka francuza. Niestety pracochłonne. PEWNIAK!
  • #4 12 Mar 2012 17:30
    milejow
    Level 42  
    Helpful post? (0)
    VITKINS63 wrote:
    Uwaga! Uważaj na płyn wspomagania- coś podstawić by zleciał. Wyciągnąć silnik i rozebrać.

    Zweryfikuj swoje wiadomości bo akurat ten model(od rocznika 2001) silnik wspomagania ma na kolumnie kierownicy i ani grama płynu, czysta elektryka
  • #5 30 Sep 2012 11:38
    madrex
    Level 11  
    Topic author Helpful post? (-1)
    Dzieki za info
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products