Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?
Author
Message
albertiniw
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 274

Post#1 Post from the author of the topic 11 Mar 2012 17:16   

Router + 2 AP po radiu


Witam
koledzy jest tak:
router Edimax, do niego podłączona Neostrada IP 192.168.1.100, maska 255.255.255.0, brama 192.168.1.1, DNS taki jak brama. Po Wifi sygnał do AP Techniclan (działa w trybie Bridge client), jaki powinien być IP i reszta na AP ?
Do AP po kablu (LAN) ma być stacjonarny.
Zamierzam podłączyć drugi AP (także ma odbierać po radiu i do niego stacjonarny po kablu), jakie powinny być adresy żeby całość się nie "gryzła"

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2012 17:16   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19023
Location: Adort Kele

Post#2 11 Mar 2012 17:33   

Re: router + 2 AP po radiu


albertiniw wrote:
jaki powinien być ip i reszta na Ap ??

192.168.1.x 255.255.255.0 reszta puste, dhcp serwer wyłączony.
np 192.168.1.221

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2012 17:33   





Back to top
   
albertiniw
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 274

Post#3 Post from the author of the topic 11 Mar 2012 17:40   

Re: router + 2 AP po radiu


192.168.1.200/ 255.255.255.0 i jak brame zostawię pustą to mi się nie łączy,
może ktos opisać jak dokładnie zrobić połaczenie:jak pisałem router do niego neo, wysyła po radiu do AP i do AP kabel z kompem.
W jaki trybie powinien pracować AP, jak połącze całość czyli royter+2 AP działą ok 2godzin, potem router zawiesza się , co robię nie tak

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2012 17:40   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23569
Location: Gostyń

Post#4 11 Mar 2012 17:53   

Re: router + 2 AP po radiu


albertiniw wrote:
AP techniclan

Co to dokładnie za model?

Helpful message? + -

Back to top
   
albertiniw
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 274

Post#5 Post from the author of the topic 11 Mar 2012 17:57   

Re: router + 2 AP po radiu


AP TechnicLAN WAR-54G V2, ale skoro mam połączenie i wszystko hula ( jak pisałem ) 2 godz. to czy to nie oznacza jakiegoś problemu z routerem? Po wyjęciu wtyczki zasilania z routera wszystko znowu jest ok, ( jakieś 2h ) i ponownie reset muszę robić, może router "umiera"?

Nadmiar znaków interpunkcyjnych usunąłem. [piterus99]

Helpful message? + -

Back to top
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 9290
Location: Zgierz

Post#6 11 Mar 2012 18:09   

Re: router + 2 AP po radiu


A moze zasilacz nie wyrabia?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2012 18:09   





Back to top
   
albertiniw
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 274

Post#7 Post from the author of the topic 12 Mar 2012 10:27   

Re: Router + 2 AP po radiu


ale poprawcie mnie jeśli sie mylę- skoro całość czyli router i 2 AP +2 kompy stacjonarne , dwa laptopy po radiu działają przez 2h bez zarzutu po czym zwiecha routera to ewidentnie wskazuje na router. Przeciez gdyby była zła konfiguracja to "cyrki" zaczęł by się od razu po skonfigurowaniu. mam rację ?

Helpful message? + -

Back to top
   
angelo1966
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 03 Sep 2008
Posts: 135
Location: Wodzisław

Post#8 12 Mar 2012 10:40   

Re: Router + 2 AP po radiu


Sprawdź sygnał połączenia AC Clienta z neostradą może masz za słaby sygnał i Cię po prostu rozłącza jeśli jest słaby sygnał to potem może być problem z uzyskaniem IP dynamicznie do routera możesz jeszcze ustawić router na sztywno czyli adres przypisać mu na sztywno (static ) .

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?
Page 1 of 1
Similar topics
Grafika w BIOS-ie. Jakie powinny być ustawienia? (6)
Konfiguracja BitComet. Jakie powinny być ustawienia? (4)
NAT 2 - gra multiplayer. Jakie powinny być ustawienia? (1)
Jak zgrać film z kamery JVC? Jakie powinny być ustawienia? (8)
jakie powinny być sterowniki do 7300gt? (4)
Temperatury. Jakie powinny być poprawne? Procesor P4. (8)
Jakie napięcia powinny być w zasilaczu ATX? (3)
WRT54G i MAX232. Jakie powinny być napięcia? (2)
Konfiguracja TOYA NET (jakie powinny byc ustawienia TOYANET) (2)
Jakie powinny być napięcia na inwerterze laptopa nx9010? (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl topic RSS feed