Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telefony VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
albertiniw
Poziom 16
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 283
Pomógł: 1
Ocena postów: 7
albertiniw
Poziom 16
Post#1 11 Mar 2012 17:16  Autor tematu   

Router + 2 AP po radiu


Witam
koledzy jest tak:
router Edimax, do niego podłączona Neostrada IP 192.168.1.100, maska 255.255.255.0, brama 192.168.1.1, DNS taki jak brama. Po Wifi sygnał do AP Techniclan (działa w trybie Bridge client), jaki powinien być IP i reszta na AP ?
Do AP po kablu (LAN) ma być stacjonarny.
Zamierzam podłączyć drugi AP (także ma odbierać po radiu i do niego stacjonarny po kablu), jakie powinny być adresy żeby całość się nie "gryzła"

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Miasto: Adort Kele
Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 21014
Pomógł: 2142
Ocena postów: 329
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#2 11 Mar 2012 17:33    

Re: router + 2 AP po radiu


albertiniw napisał:
jaki powinien być ip i reszta na Ap ??

192.168.1.x 255.255.255.0 reszta puste, dhcp serwer wyłączony.
np 192.168.1.221

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
albertiniw
Poziom 16
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 283
Pomógł: 1
Ocena postów: 7
albertiniw
Poziom 16
Post#3 11 Mar 2012 17:40  Autor tematu   

Re: router + 2 AP po radiu


192.168.1.200/ 255.255.255.0 i jak brame zostawię pustą to mi się nie łączy,
może ktos opisać jak dokładnie zrobić połaczenie:jak pisałem router do niego neo, wysyła po radiu do AP i do AP kabel z kompem.
W jaki trybie powinien pracować AP, jak połącze całość czyli royter+2 AP działą ok 2godzin, potem router zawiesza się , co robię nie tak

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 25610
Pomógł: 2561
Ocena postów: 234
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 11 Mar 2012 17:53    

Re: router + 2 AP po radiu


albertiniw napisał:
AP techniclan

Co to dokładnie za model?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
albertiniw
Poziom 16
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 283
Pomógł: 1
Ocena postów: 7
albertiniw
Poziom 16
Post#5 11 Mar 2012 17:57  Autor tematu   

Re: router + 2 AP po radiu


AP TechnicLAN WAR-54G V2, ale skoro mam połączenie i wszystko hula ( jak pisałem ) 2 godz. to czy to nie oznacza jakiegoś problemu z routerem? Po wyjęciu wtyczki zasilania z routera wszystko znowu jest ok, ( jakieś 2h ) i ponownie reset muszę robić, może router "umiera"?

Nadmiar znaków interpunkcyjnych usunąłem. [piterus99]

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
CHACA
Poziom 43
Miasto: Zgierz
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9640
Pomógł: 864
Ocena postów: 23
CHACA
Poziom 43
Post#6 11 Mar 2012 18:09    

Re: router + 2 AP po radiu


A moze zasilacz nie wyrabia?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
albertiniw
Poziom 16
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 283
Pomógł: 1
Ocena postów: 7
albertiniw
Poziom 16
Post#7 12 Mar 2012 10:27  Autor tematu   

Re: Router + 2 AP po radiu


ale poprawcie mnie jeśli sie mylę- skoro całość czyli router i 2 AP +2 kompy stacjonarne , dwa laptopy po radiu działają przez 2h bez zarzutu po czym zwiecha routera to ewidentnie wskazuje na router. Przeciez gdyby była zła konfiguracja to "cyrki" zaczęł by się od razu po skonfigurowaniu. mam rację ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
angelo1966
Poziom 15
Miasto: Wodzisław
Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 134
Pomógł: 9
Ocena postów: 3
angelo1966
Poziom 15
Post#8 12 Mar 2012 10:40    

Re: Router + 2 AP po radiu


Sprawdź sygnał połączenia AC Clienta z neostradą może masz za słaby sygnał i Cię po prostu rozłącza jeśli jest słaby sygnał to potem może być problem z uzyskaniem IP dynamicznie do routera możesz jeszcze ustawić router na sztywno czyli adres przypisać mu na sztywno (static ) .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Grafika w BIOS-ie. Jakie powinny być ustawienia? (6)
Konfiguracja BitComet. Jakie powinny być ustawienia? (4)
NAT 2 - gra multiplayer. Jakie powinny być ustawienia? (1)
Jak zgrać film z kamery JVC? Jakie powinny być ustawienia? (8)
jakie powinny być sterowniki do 7300gt? (4)
Temperatury. Jakie powinny być poprawne? Procesor P4. (8)
Jakie napięcia powinny być w zasilaczu ATX? (3)
WRT54G i MAX232. Jakie powinny być napięcia? (2)
Konfiguracja TOYA NET (jakie powinny byc ustawienia TOYANET) (2)
Jakie powinny być napięcia na inwerterze laptopa nx9010? (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.124 seconds

elektroda.pl temat RSS