Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?
Autor
Wiadomość
albertiniw
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 263

Post#1 Post autora tematu 11 Mar 2012 18:16   

Router + 2 AP po radiu


Witam
koledzy jest tak:
router Edimax, do niego podłączona Neostrada IP 192.168.1.100, maska 255.255.255.0, brama 192.168.1.1, DNS taki jak brama. Po Wifi sygnał do AP Techniclan (działa w trybie Bridge client), jaki powinien być IP i reszta na AP ?
Do AP po kablu (LAN) ma być stacjonarny.
Zamierzam podłączyć drugi AP (także ma odbierać po radiu i do niego stacjonarny po kablu), jakie powinny być adresy żeby całość się nie "gryzła"
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2012 18:16   





Powrót do góry
   
bogiebog
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 17384
Miasto: Adort Kele

Post#2 11 Mar 2012 18:33   

Re: router + 2 AP po radiu


albertiniw napisał:
jaki powinien być ip i reszta na Ap ??

192.168.1.x 255.255.255.0 reszta puste, dhcp serwer wyłączony.
np 192.168.1.221
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2012 18:33   





Powrót do góry
   
albertiniw
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 263

Post#3 Post autora tematu 11 Mar 2012 18:40   

Re: router + 2 AP po radiu


192.168.1.200/ 255.255.255.0 i jak brame zostawię pustą to mi się nie łączy,
może ktos opisać jak dokładnie zrobić połaczenie:jak pisałem router do niego neo, wysyła po radiu do AP i do AP kabel z kompem.
W jaki trybie powinien pracować AP, jak połącze całość czyli royter+2 AP działą ok 2godzin, potem router zawiesza się , co robię nie tak
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2012 18:40   





Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 20036
Miasto: Gostyń

Post#4 11 Mar 2012 18:53   

Re: router + 2 AP po radiu


albertiniw napisał:
AP techniclan

Co to dokładnie za model?
Powrót do góry
   
albertiniw
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 263

Post#5 Post autora tematu 11 Mar 2012 18:57   

Re: router + 2 AP po radiu


AP TechnicLAN WAR-54G V2, ale skoro mam połączenie i wszystko hula ( jak pisałem ) 2 godz. to czy to nie oznacza jakiegoś problemu z routerem? Po wyjęciu wtyczki zasilania z routera wszystko znowu jest ok, ( jakieś 2h ) i ponownie reset muszę robić, może router "umiera"?

Nadmiar znaków interpunkcyjnych usunąłem. [piterus99]
Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 9036
Miasto: Zgierz

Post#6 11 Mar 2012 19:09   

Re: router + 2 AP po radiu


A moze zasilacz nie wyrabia?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Mar 2012 19:09   





Powrót do góry
   
albertiniw
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 263

Post#7 Post autora tematu 12 Mar 2012 11:27   

Re: Router + 2 AP po radiu


ale poprawcie mnie jeśli sie mylę- skoro całość czyli router i 2 AP +2 kompy stacjonarne , dwa laptopy po radiu działają przez 2h bez zarzutu po czym zwiecha routera to ewidentnie wskazuje na router. Przeciez gdyby była zła konfiguracja to "cyrki" zaczęł by się od razu po skonfigurowaniu. mam rację ?
Powrót do góry
   
angelo1966
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 137
Miasto: Wodzisław

Post#8 12 Mar 2012 11:40   

Re: Router + 2 AP po radiu


Sprawdź sygnał połączenia AC Clienta z neostradą może masz za słaby sygnał i Cię po prostu rozłącza jeśli jest słaby sygnał to potem może być problem z uzyskaniem IP dynamicznie do routera możesz jeszcze ustawić router na sztywno czyli adres przypisać mu na sztywno (static ) .
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
WRT54G i MAX232. Jakie powinny być napięcia? (2)
Jakie napięcia powinny być w zasilaczu ATX? (3)
Temperatury. Jakie powinny być poprawne? Procesor P4. (8)
jakie powinny być sterowniki do 7300gt? (4)
Jak zgrać film z kamery JVC? Jakie powinny być ustawienia? (8)
NAT 2 - gra multiplayer. Jakie powinny być ustawienia? (1)
Konfiguracja BitComet. Jakie powinny być ustawienia? (4)
Grafika w BIOS-ie. Jakie powinny być ustawienia? (6)
Konfiguracja TOYA NET (jakie powinny byc ustawienia TOYANET) (2)
Jakie powinny być napięcia na inwerterze laptopa nx9010? (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS