Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners ->AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
albertiniw
Level 16
Joined: 14 Oct 2004
Posts: 283
Helped: 1
Post rating: 10
albertiniw
Level 16
Post#1 11 Mar 2012 17:16  Topic author   

Router + 2 AP po radiu


Witam
koledzy jest tak:
router Edimax, do niego podłączona Neostrada IP 192.168.1.100, maska 255.255.255.0, brama 192.168.1.1, DNS taki jak brama. Po Wifi sygnał do AP Techniclan (działa w trybie Bridge client), jaki powinien być IP i reszta na AP ?
Do AP po kablu (LAN) ma być stacjonarny.
Zamierzam podłączyć drugi AP (także ma odbierać po radiu i do niego stacjonarny po kablu), jakie powinny być adresy żeby całość się nie "gryzła"

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21497
Helped: 2207
Post rating: 361
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#2 11 Mar 2012 17:33    

Re: router + 2 AP po radiu


albertiniw wrote:
jaki powinien być ip i reszta na Ap ??

192.168.1.x 255.255.255.0 reszta puste, dhcp serwer wyłączony.
np 192.168.1.221

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
albertiniw
Level 16
Joined: 14 Oct 2004
Posts: 283
Helped: 1
Post rating: 10
albertiniw
Level 16
Post#3 11 Mar 2012 17:40  Topic author   

Re: router + 2 AP po radiu


192.168.1.200/ 255.255.255.0 i jak brame zostawię pustą to mi się nie łączy,
może ktos opisać jak dokładnie zrobić połaczenie:jak pisałem router do niego neo, wysyła po radiu do AP i do AP kabel z kompem.
W jaki trybie powinien pracować AP, jak połącze całość czyli royter+2 AP działą ok 2godzin, potem router zawiesza się , co robię nie tak

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26494
Helped: 2636
Post rating: 288
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 11 Mar 2012 17:53    

Re: router + 2 AP po radiu


albertiniw wrote:
AP techniclan

Co to dokładnie za model?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
albertiniw
Level 16
Joined: 14 Oct 2004
Posts: 283
Helped: 1
Post rating: 10
albertiniw
Level 16
Post#5 11 Mar 2012 17:57  Topic author   

Re: router + 2 AP po radiu


AP TechnicLAN WAR-54G V2, ale skoro mam połączenie i wszystko hula ( jak pisałem ) 2 godz. to czy to nie oznacza jakiegoś problemu z routerem? Po wyjęciu wtyczki zasilania z routera wszystko znowu jest ok, ( jakieś 2h ) i ponownie reset muszę robić, może router "umiera"?

Nadmiar znaków interpunkcyjnych usunąłem. [piterus99]

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
CHACA
Level 43
Location: Zgierz
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 9639
Helped: 864
Post rating: 31
CHACA
Level 43
Post#6 11 Mar 2012 18:09    

Re: router + 2 AP po radiu


A moze zasilacz nie wyrabia?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
albertiniw
Level 16
Joined: 14 Oct 2004
Posts: 283
Helped: 1
Post rating: 10
albertiniw
Level 16
Post#7 12 Mar 2012 10:27  Topic author   

Re: Router + 2 AP po radiu


ale poprawcie mnie jeśli sie mylę- skoro całość czyli router i 2 AP +2 kompy stacjonarne , dwa laptopy po radiu działają przez 2h bez zarzutu po czym zwiecha routera to ewidentnie wskazuje na router. Przeciez gdyby była zła konfiguracja to "cyrki" zaczęł by się od razu po skonfigurowaniu. mam rację ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
angelo1966
Level 15
Location: Wodzisław
Joined: 03 Sep 2008
Posts: 134
Helped: 9
Post rating: 4
angelo1966
Level 15
Post#8 12 Mar 2012 10:40    

Re: Router + 2 AP po radiu


Sprawdź sygnał połączenia AC Clienta z neostradą może masz za słaby sygnał i Cię po prostu rozłącza jeśli jest słaby sygnał to potem może być problem z uzyskaniem IP dynamicznie do routera możesz jeszcze ustawić router na sztywno czyli adres przypisać mu na sztywno (static ) .

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> AP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?
Page 1 of 1

Similar topics to aP Techniclan - jakie powinny być ustawienia dla trybu Bridge client?

Grafika w BIOS-ie. Jakie powinny być ustawienia? (6)
Konfiguracja BitComet. Jakie powinny być ustawienia? (4)
NAT 2 - gra multiplayer. Jakie powinny być ustawienia? (1)
Jak zgrać film z kamery JVC? Jakie powinny być ustawienia? (8)
jakie powinny być sterowniki do 7300gt? (4)
Temperatury. Jakie powinny być poprawne? Procesor P4. (8)
Jakie napięcia powinny być w zasilaczu ATX? (3)
WRT54G i MAX232. Jakie powinny być napięcia? (2)
Konfiguracja TOYA NET (jakie powinny byc ustawienia TOYANET) (2)
Jakie powinny być napięcia na inwerterze laptopa nx9010? (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.118 seconds