Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Połączenie z WiFi, brak internetu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Połączenie z WiFi, brak internetu Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32

gacioch
Poziom 9
Post#1 Post autora tematu 12 Mar 2012 14:11   

Połączenie z WiFi, brak internetu


Witam, otóż mam pewien problem dotyczący WiFi mianowicie chodzi o to, że laptop łączy się z routerem lecz jest napisane brak dostępu do internetu. Gdy podłącze go przez kabel ethernet to internet normalnie działa. Dodam jeszcze, że posiadam windows 7.
Może wiecie co mam zrobić w tej sytuacji ?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Mar 2012 14:11   



Powrót do góry
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Miasto: Sokołów Podlaski

misiekmwm
Poziom 11
Post#2 12 Mar 2012 15:03   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz szyfrowanie na routerze (przynajmniej na czas prób)
Jeśli to nic nie da poszukaj czy nie masz wprowadzonego na stałe adresu na jednej z kart..

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32

gacioch
Poziom 9
Post#3 Post autora tematu 12 Mar 2012 15:27   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nadal jest to samo.
Dodaje tu screen'a jak to wszystko wygląda :
Połączenie z WiFi, brak internetu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Mar 2012 15:27   



Powrót do góry
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Miasto: Sokołów Podlaski

misiekmwm
Poziom 11
Post#4 12 Mar 2012 16:13   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


jak już screena to daj jeszcze jednego po naciśnięciu z prawej strony na napis "Połączenie sieci bezprzewodowe (Lukasz)"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32

gacioch
Poziom 9
Post#5 Post autora tematu 12 Mar 2012 16:35   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
stiuardmalutki18
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 11

stiuardmalutki18
Poziom 5
Post#6 12 Mar 2012 18:12   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłączasz szyfrowanie w routerze i sprawdzasz, czy czasem nie masz udostepniania sieci wifi po adresie MAC. Jesli masz to musisz ją wyłączyć bądź wprowadzić adres swojej karty bezprzewodowej. Musi chodzićWink

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32

gacioch
Poziom 9
Post#7 Post autora tematu 12 Mar 2012 22:41   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Tylko, że to się stało z dnia na dzień. Wieczorem internet śmigał, wracam po pracy do domu i już nie działa.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9283
Miasto: Zgierz

CHACA
Poziom 26
Post#8 13 Mar 2012 00:32   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz routera z zasilania na parę chwil i ponownie załącz.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Miasto: Sokołów Podlaski

misiekmwm
Poziom 11
Post#9 13 Mar 2012 09:31   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Podobny objaw będzie przy wpisaniu błędnego klucza. Jeśli już wyłączyłeś szyfrowanie w APeku to usuń zapamiętaną sieć w kompie (Tak jak ostatni screen -> właściwości sieci bezprzewodowej (znajdź listę zapamiętanych sieci i je usuń), następnie podłącz się ponownie do lukasz..
Jeśli by to nie pomogło daj jeszcze screena po wciśnięciu Szczegóły...

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32

gacioch
Poziom 9
Post#10 Post autora tematu 13 Mar 2012 15:16   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu
usunięcie zapamiętanych sieci nic nie pomogło, a router już resetowałem z parę razy.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8298
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#11 13 Mar 2012 15:21   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


We właściwościach tego połączenia wyłącz IPv6 i wpisz ręcznie DNS: 8.8.8.8 dla IPv4.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32

gacioch
Poziom 9
Post#12 Post autora tematu 13 Mar 2012 15:26   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wydaje mi się, że wystarczy określić jaka to sieć, czyli np. domowa, publiczna itp.
Tylko nie wiem jak to zrobić bo automatycznie mnie się nie pyta o to, a ręcznie nie wiem gdzie w to jest.

Dodano po 3 [minuty]:

Połączenie z WiFi, brak internetu
Zrobiłem tak jak mówiłeś lecz nada nic.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8298
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#13 13 Mar 2012 15:42   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Zrób taki sam zrzut szczegółów dla karty Ethernet przy podłączeniu kablem.

Do kompletu załącz wynik z poleceń: tracert 8.8.8.8 oraz ipconfig /all

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 13 Mar 2012 15:42   



Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32

gacioch
Poziom 9
Post#14 Post autora tematu 13 Mar 2012 16:38   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Teraz tak mam, że normalnie się połączy, karze wpisać adres MAC i po ponownym automatycznym uruchomieniu routera zaczyna sie co 5 sec. zmieniać na ograniczony dostęp i połączono i tak cały czas.
Połączenie z WiFi, brak internetu
Połączenie z WiFi, brak internetu

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 13 Mar 2012 16:38   



Powrót do góry
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Miasto: Sokołów Podlaski

misiekmwm
Poziom 11
Post#15 13 Mar 2012 17:39   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Kto konfigurował tego APeka? Masz do niego dostęp? Wygląda na to, że on nie działa jako router tylko jako bridge (swith). Panowie od netu przydzielają Ci adres po MAC- adresie. Jeśli chcesz osiągnąć to samo na karcie WiFi musisz przypisać karcie bezprzewodowej MAC adres LANu czyli: 14:AD:E9:27:69:94

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 13 Mar 2012 17:39   



Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8298
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#16 13 Mar 2012 20:23   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nazwa urządzenia od dostawcy lub własnego (jeśli takie jest) powinna być w pierwszym poście. Satfilm świadczy usługi przez kablówkę i wifi. Jak jest w tym przypadku?

Może lepiej w pierwszej kolejności skorzystać z pomocy dostawcy?
http://satfilm.net.pl/index.php?o=problem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Połączenie z WiFi, brak internetu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
połączenie WiFi nawiązane-brak internetu (6)
połączenie ap-apc-ap i brak internetu przez wifi (1)
Połączenie z niezabezpieczoną siecią WiFi - brak Internetu (7)
Brak internetu, ale połączenie Wifi jest (15)
Galaxy Tab 2 - Doskonałe połączenie z WiFi - brak dostępu do internetu (8)
połączenie Internetu mobilnego przez wifi (17)
samsung uef5300 - wifi w tv,połączenie internetu (7)
Windows 8 rozłączanie internetu (połączenie WiFi) (5)
(wifi)Nie mam internetu chociaż jest połączenie (2)
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak internetu wifi na Vista (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.042 seconds

elektroda.pl temat RSS