Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Połączenie z WiFi, brak internetu


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Połączenie z WiFi, brak internetu
Autor
Wiadomość
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 34

Post#1 Post autora tematu 12 Mar 2012 15:11   

Połączenie z WiFi, brak internetu


Witam, otóż mam pewien problem dotyczący WiFi mianowicie chodzi o to, że laptop łączy się z routerem lecz jest napisane brak dostępu do internetu. Gdy podłącze go przez kabel ethernet to internet normalnie działa. Dodam jeszcze, że posiadam windows 7.
Może wiecie co mam zrobić w tej sytuacji ?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
Powrót do góry
   
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Miasto: Sokołów Podlaski

Post#2 12 Mar 2012 16:03   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz szyfrowanie na routerze (przynajmniej na czas prób)
Jeśli to nic nie da poszukaj czy nie masz wprowadzonego na stałe adresu na jednej z kart..
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2012 16:03   





Powrót do góry
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 34

Post#3 Post autora tematu 12 Mar 2012 16:27   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nadal jest to samo.
Dodaje tu screen'a jak to wszystko wygląda :
Połączenie z WiFi, brak internetu
Powrót do góry
   
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Miasto: Sokołów Podlaski

Post#4 12 Mar 2012 17:13   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


jak już screena to daj jeszcze jednego po naciśnięciu z prawej strony na napis "Połączenie sieci bezprzewodowe (Lukasz)"
Powrót do góry
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 34

Post#5 Post autora tematu 12 Mar 2012 17:35   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2012 17:35   





Powrót do góry
   
stiuardmalutki18
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 11

Post#6 12 Mar 2012 19:12   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłączasz szyfrowanie w routerze i sprawdzasz, czy czasem nie masz udostepniania sieci wifi po adresie MAC. Jesli masz to musisz ją wyłączyć bądź wprowadzić adres swojej karty bezprzewodowej. Musi chodzić;)
Powrót do góry
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 34

Post#7 Post autora tematu 12 Mar 2012 23:41   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Tylko, że to się stało z dnia na dzień. Wieczorem internet śmigał, wracam po pracy do domu i już nie działa.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2012 23:41   





Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 9176
Miasto: Zgierz

Post#8 13 Mar 2012 01:32   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz routera z zasilania na parę chwil i ponownie załącz.
Powrót do góry
   
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Miasto: Sokołów Podlaski

Post#9 13 Mar 2012 10:31   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Podobny objaw będzie przy wpisaniu błędnego klucza. Jeśli już wyłączyłeś szyfrowanie w APeku to usuń zapamiętaną sieć w kompie (Tak jak ostatni screen -> właściwości sieci bezprzewodowej (znajdź listę zapamiętanych sieci i je usuń), następnie podłącz się ponownie do lukasz..
Jeśli by to nie pomogło daj jeszcze screena po wciśnięciu Szczegóły...
Powrót do góry
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 34

Post#10 Post autora tematu 13 Mar 2012 16:16   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu
usunięcie zapamiętanych sieci nic nie pomogło, a router już resetowałem z parę razy.
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7833
Miasto: Chęciny

Post#11 13 Mar 2012 16:21   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


We właściwościach tego połączenia wyłącz IPv6 i wpisz ręcznie DNS: 8.8.8.8 dla IPv4.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Mar 2012 16:21   





Powrót do góry
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 34

Post#12 Post autora tematu 13 Mar 2012 16:26   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wydaje mi się, że wystarczy określić jaka to sieć, czyli np. domowa, publiczna itp.
Tylko nie wiem jak to zrobić bo automatycznie mnie się nie pyta o to, a ręcznie nie wiem gdzie w to jest.

Dodano po 3 [minuty]:

Połączenie z WiFi, brak internetu
Zrobiłem tak jak mówiłeś lecz nada nic.
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7833
Miasto: Chęciny

Post#13 13 Mar 2012 16:42   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Zrób taki sam zrzut szczegółów dla karty Ethernet przy podłączeniu kablem.

Do kompletu załącz wynik z poleceń: tracert 8.8.8.8 oraz ipconfig /all
Powrót do góry
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 34

Post#14 Post autora tematu 13 Mar 2012 17:38   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Teraz tak mam, że normalnie się połączy, karze wpisać adres MAC i po ponownym automatycznym uruchomieniu routera zaczyna sie co 5 sec. zmieniać na ograniczony dostęp i połączono i tak cały czas.
Połączenie z WiFi, brak internetu
Połączenie z WiFi, brak internetu
Powrót do góry
   
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Miasto: Sokołów Podlaski

Post#15 13 Mar 2012 18:39   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Kto konfigurował tego APeka? Masz do niego dostęp? Wygląda na to, że on nie działa jako router tylko jako bridge (swith). Panowie od netu przydzielają Ci adres po MAC- adresie. Jeśli chcesz osiągnąć to samo na karcie WiFi musisz przypisać karcie bezprzewodowej MAC adres LANu czyli: 14:AD:E9:27:69:94
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7833
Miasto: Chęciny

Post#16 13 Mar 2012 21:23   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nazwa urządzenia od dostawcy lub własnego (jeśli takie jest) powinna być w pierwszym poście. Satfilm świadczy usługi przez kablówkę i wifi. Jak jest w tym przypadku?

Może lepiej w pierwszej kolejności skorzystać z pomocy dostawcy?
http://satfilm.net.pl/index.php?o=problem
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Połączenie z WiFi, brak internetu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak internetu wifi na Vista (2)
(wifi)Nie mam internetu chociaż jest połączenie (2)
połączenie Internetu mobilnego przez wifi (17)
Galaxy Tab 2 - Doskonałe połączenie z WiFi - brak dostępu do internetu (8)
Brak internetu, ale połączenie Wifi jest (15)
Połączenie z niezabezpieczoną siecią WiFi - brak Internetu (7)
połączenie ap-apc-ap i brak internetu przez wifi (1)
połączenie WiFi nawiązane-brak internetu (6)
zte w300 wifi problem - wifi brak dostępu do internetu, jednak łączy z routerem (1)
Router WiFi za Akcespointem ( AP client) - brak Internetu po WiFi (21)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS