Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Połączenie z WiFi, brak internetu


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks ->Połączenie z WiFi, brak internetu Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
gacioch
Level 9
Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32
gacioch
Level 9
Post#1 12 Mar 2012 14:11  Topic author   

Połączenie z WiFi, brak internetu


Witam, otóż mam pewien problem dotyczący WiFi mianowicie chodzi o to, że laptop łączy się z routerem lecz jest napisane brak dostępu do internetu. Gdy podłącze go przez kabel ethernet to internet normalnie działa. Dodam jeszcze, że posiadam windows 7.
Może wiecie co mam zrobić w tej sytuacji ?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
misiekmwm
Level 13
Location: Sokołów Podlaski
Joined: 30 Apr 2006
Posts: 66
Helped: 6
misiekmwm
Level 13
Post#2 12 Mar 2012 15:03    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz szyfrowanie na routerze (przynajmniej na czas prób)
Jeśli to nic nie da poszukaj czy nie masz wprowadzonego na stałe adresu na jednej z kart..

Helpful post? + +1
Back to top
gacioch
Level 9
Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32
gacioch
Level 9
Post#3 12 Mar 2012 15:27  Topic author   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nadal jest to samo.
Dodaje tu screen'a jak to wszystko wygląda :
Połączenie z WiFi, brak internetu

Helpful post? + 0
Back to top
misiekmwm
Level 13
Location: Sokołów Podlaski
Joined: 30 Apr 2006
Posts: 66
Helped: 6
misiekmwm
Level 13
Post#4 12 Mar 2012 16:13    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


jak już screena to daj jeszcze jednego po naciśnięciu z prawej strony na napis "Połączenie sieci bezprzewodowe (Lukasz)"

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gacioch
Level 9
Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32
gacioch
Level 9
Post#5 12 Mar 2012 16:35  Topic author   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu

Helpful post? + 0
Back to top
stiuardmalutki18
Level 9
Joined: 16 Aug 2008
Posts: 11
Post rating: 1
stiuardmalutki18
Level 9
Post#6 12 Mar 2012 18:12    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłączasz szyfrowanie w routerze i sprawdzasz, czy czasem nie masz udostepniania sieci wifi po adresie MAC. Jesli masz to musisz ją wyłączyć bądź wprowadzić adres swojej karty bezprzewodowej. Musi chodzić;)

Helpful post? + +1
Back to top
gacioch
Level 9
Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32
gacioch
Level 9
Post#7 12 Mar 2012 22:41  Topic author   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Tylko, że to się stało z dnia na dzień. Wieczorem internet śmigał, wracam po pracy do domu i już nie działa.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
CHACA
Level 43
Location: Zgierz
Joined: 03 Jan 2006
Posts: 9639
Helped: 864
Post rating: 32
CHACA
Level 43
Post#8 13 Mar 2012 00:32    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz routera z zasilania na parę chwil i ponownie załącz.

Helpful post? + -2
Back to top
misiekmwm
Level 13
Location: Sokołów Podlaski
Joined: 30 Apr 2006
Posts: 66
Helped: 6
misiekmwm
Level 13
Post#9 13 Mar 2012 09:31    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Podobny objaw będzie przy wpisaniu błędnego klucza. Jeśli już wyłączyłeś szyfrowanie w APeku to usuń zapamiętaną sieć w kompie (Tak jak ostatni screen -> właściwości sieci bezprzewodowej (znajdź listę zapamiętanych sieci i je usuń), następnie podłącz się ponownie do lukasz..
Jeśli by to nie pomogło daj jeszcze screena po wciśnięciu Szczegóły...

Helpful post? + -1
Back to top
gacioch
Level 9
Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32
gacioch
Level 9
Post#10 13 Mar 2012 15:16  Topic author   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu
usunięcie zapamiętanych sieci nic nie pomogło, a router już resetowałem z parę razy.

Helpful post? + +1
Back to top
jurek.adam
Level 43
Location: Chęciny
Joined: 26 Apr 2011
Posts: 9850
Helped: 865
Post rating: 315
jurek.adam
Level 43
Post#11 13 Mar 2012 15:21    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


We właściwościach tego połączenia wyłącz IPv6 i wpisz ręcznie DNS: 8.8.8.8 dla IPv4.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
gacioch
Level 9
Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32
gacioch
Level 9
Post#12 13 Mar 2012 15:26  Topic author   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wydaje mi się, że wystarczy określić jaka to sieć, czyli np. domowa, publiczna itp.
Tylko nie wiem jak to zrobić bo automatycznie mnie się nie pyta o to, a ręcznie nie wiem gdzie w to jest.

Dodano po 3 [minuty]:

Połączenie z WiFi, brak internetu
Zrobiłem tak jak mówiłeś lecz nada nic.

Helpful post? + 0
Back to top
jurek.adam
Level 43
Location: Chęciny
Joined: 26 Apr 2011
Posts: 9850
Helped: 865
Post rating: 315
jurek.adam
Level 43
Post#13 13 Mar 2012 15:42    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Zrób taki sam zrzut szczegółów dla karty Ethernet przy podłączeniu kablem.

Do kompletu załącz wynik z poleceń: tracert 8.8.8.8 oraz ipconfig /all

Helpful post? + 0
Back to top
gacioch
Level 9
Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32
gacioch
Level 9
Post#14 13 Mar 2012 16:38  Topic author   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Teraz tak mam, że normalnie się połączy, karze wpisać adres MAC i po ponownym automatycznym uruchomieniu routera zaczyna sie co 5 sec. zmieniać na ograniczony dostęp i połączono i tak cały czas.
Połączenie z WiFi, brak internetu
Połączenie z WiFi, brak internetu

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
misiekmwm
Level 13
Location: Sokołów Podlaski
Joined: 30 Apr 2006
Posts: 66
Helped: 6
misiekmwm
Level 13
Post#15 13 Mar 2012 17:39    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Kto konfigurował tego APeka? Masz do niego dostęp? Wygląda na to, że on nie działa jako router tylko jako bridge (swith). Panowie od netu przydzielają Ci adres po MAC- adresie. Jeśli chcesz osiągnąć to samo na karcie WiFi musisz przypisać karcie bezprzewodowej MAC adres LANu czyli: 14:AD:E9:27:69:94

Helpful post? + 0
Back to top
jurek.adam
Level 43
Location: Chęciny
Joined: 26 Apr 2011
Posts: 9850
Helped: 865
Post rating: 315
jurek.adam
Level 43
Post#16 13 Mar 2012 20:23    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nazwa urządzenia od dostawcy lub własnego (jeśli takie jest) powinna być w pierwszym poście. Satfilm świadczy usługi przez kablówkę i wifi. Jak jest w tym przypadku?

Może lepiej w pierwszej kolejności skorzystać z pomocy dostawcy?
http://satfilm.net.pl/index.php?o=problem

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Połączenie z WiFi, brak internetu
Page 1 of 1

Similar topics to połączenie z WiFi, brak internetu

połączenie WiFi nawiązane-brak internetu (6)
połączenie ap-apc-ap i brak internetu przez wifi (1)
Połączenie z niezabezpieczoną siecią WiFi - brak Internetu (7)
Brak internetu, ale połączenie Wifi jest (15)
Galaxy Tab 2 - Doskonałe połączenie z WiFi - brak dostępu do internetu (8)
połączenie Internetu mobilnego przez wifi (17)
samsung uef5300 - wifi w tv,połączenie internetu (7)
Windows 8 rozłączanie internetu (połączenie WiFi) (5)
(wifi)Nie mam internetu chociaż jest połączenie (2)
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak internetu wifi na Vista (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.05 seconds