Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Połączenie z WiFi, brak internetu


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Połączenie z WiFi, brak internetu
Author
Message
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32

Post#1 Post from the author of the topic 12 Mar 2012 14:11   

Połączenie z WiFi, brak internetu


Witam, otóż mam pewien problem dotyczący WiFi mianowicie chodzi o to, że laptop łączy się z routerem lecz jest napisane brak dostępu do internetu. Gdy podłącze go przez kabel ethernet to internet normalnie działa. Dodam jeszcze, że posiadam windows 7.
Może wiecie co mam zrobić w tej sytuacji ?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2012 14:11   





Back to top
   
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 64
Location: Sokołów Podlaski

Post#2 12 Mar 2012 15:03   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz szyfrowanie na routerze (przynajmniej na czas prób)
Jeśli to nic nie da poszukaj czy nie masz wprowadzonego na stałe adresu na jednej z kart..

Helpful message? + -

Back to top
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32

Post#3 Post from the author of the topic 12 Mar 2012 15:27   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nadal jest to samo.
Dodaje tu screen'a jak to wszystko wygląda :
Połączenie z WiFi, brak internetu

Helpful message? + -

Back to top
   
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 64
Location: Sokołów Podlaski

Post#4 12 Mar 2012 16:13   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


jak już screena to daj jeszcze jednego po naciśnięciu z prawej strony na napis "Połączenie sieci bezprzewodowe (Lukasz)"

Helpful message? + -

Back to top
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32

Post#5 Post from the author of the topic 12 Mar 2012 16:35   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu

Helpful message? + -

Back to top
   
stiuardmalutki18
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 16 Aug 2008
Posts: 11

Post#6 12 Mar 2012 18:12   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłączasz szyfrowanie w routerze i sprawdzasz, czy czasem nie masz udostepniania sieci wifi po adresie MAC. Jesli masz to musisz ją wyłączyć bądź wprowadzić adres swojej karty bezprzewodowej. Musi chodzićWink

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2012 18:12   





Back to top
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32

Post#7 Post from the author of the topic 12 Mar 2012 22:41   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Tylko, że to się stało z dnia na dzień. Wieczorem internet śmigał, wracam po pracy do domu i już nie działa.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2012 22:41   





Back to top
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 03 Jan 2006
Posts: 9290
Location: Zgierz

Post#8 13 Mar 2012 00:32   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz routera z zasilania na parę chwil i ponownie załącz.

Helpful message? + -

Back to top
   
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 64
Location: Sokołów Podlaski

Post#9 13 Mar 2012 09:31   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Podobny objaw będzie przy wpisaniu błędnego klucza. Jeśli już wyłączyłeś szyfrowanie w APeku to usuń zapamiętaną sieć w kompie (Tak jak ostatni screen -> właściwości sieci bezprzewodowej (znajdź listę zapamiętanych sieci i je usuń), następnie podłącz się ponownie do lukasz..
Jeśli by to nie pomogło daj jeszcze screena po wciśnięciu Szczegóły...

Helpful message? + -

Back to top
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32

Post#10 Post from the author of the topic 13 Mar 2012 15:16   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu
usunięcie zapamiętanych sieci nic nie pomogło, a router już resetowałem z parę razy.

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8204
Location: Chęciny

Post#11 13 Mar 2012 15:21   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


We właściwościach tego połączenia wyłącz IPv6 i wpisz ręcznie DNS: 8.8.8.8 dla IPv4.

Helpful message? + -

Back to top
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32

Post#12 Post from the author of the topic 13 Mar 2012 15:26   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wydaje mi się, że wystarczy określić jaka to sieć, czyli np. domowa, publiczna itp.
Tylko nie wiem jak to zrobić bo automatycznie mnie się nie pyta o to, a ręcznie nie wiem gdzie w to jest.

Dodano po 3 [minuty]:

Połączenie z WiFi, brak internetu
Zrobiłem tak jak mówiłeś lecz nada nic.

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8204
Location: Chęciny

Post#13 13 Mar 2012 15:42   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Zrób taki sam zrzut szczegółów dla karty Ethernet przy podłączeniu kablem.

Do kompletu załącz wynik z poleceń: tracert 8.8.8.8 oraz ipconfig /all

Helpful message? + -

Back to top
   
gacioch
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 06 Nov 2010
Posts: 32

Post#14 Post from the author of the topic 13 Mar 2012 16:38   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Teraz tak mam, że normalnie się połączy, karze wpisać adres MAC i po ponownym automatycznym uruchomieniu routera zaczyna sie co 5 sec. zmieniać na ograniczony dostęp i połączono i tak cały czas.
Połączenie z WiFi, brak internetu
Połączenie z WiFi, brak internetu

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Mar 2012 16:38   





Back to top
   
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 64
Location: Sokołów Podlaski

Post#15 13 Mar 2012 17:39   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Kto konfigurował tego APeka? Masz do niego dostęp? Wygląda na to, że on nie działa jako router tylko jako bridge (swith). Panowie od netu przydzielają Ci adres po MAC- adresie. Jeśli chcesz osiągnąć to samo na karcie WiFi musisz przypisać karcie bezprzewodowej MAC adres LANu czyli: 14:AD:E9:27:69:94

Helpful message? + -

Back to top
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Joined: 26 Apr 2011
Posts: 8204
Location: Chęciny

Post#16 13 Mar 2012 20:23   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nazwa urządzenia od dostawcy lub własnego (jeśli takie jest) powinna być w pierwszym poście. Satfilm świadczy usługi przez kablówkę i wifi. Jak jest w tym przypadku?

Może lepiej w pierwszej kolejności skorzystać z pomocy dostawcy?
http://satfilm.net.pl/index.php?o=problem

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Połączenie z WiFi, brak internetu
Page 1 of 1
Similar topics
połączenie WiFi nawiązane-brak internetu (6)
połączenie ap-apc-ap i brak internetu przez wifi (1)
Połączenie z niezabezpieczoną siecią WiFi - brak Internetu (7)
Brak internetu, ale połączenie Wifi jest (15)
Galaxy Tab 2 - Doskonałe połączenie z WiFi - brak dostępu do internetu (8)
połączenie Internetu mobilnego przez wifi (17)
samsung uef5300 - wifi w tv,połączenie internetu (7)
Windows 8 rozłączanie internetu (połączenie WiFi) (5)
(wifi)Nie mam internetu chociaż jest połączenie (2)
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak internetu wifi na Vista (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl topic RSS feed