Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Połączenie z WiFi, brak internetu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Połączenie z WiFi, brak internetu Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
gacioch
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32
gacioch
Poziom 9
Post#1 12 Mar 2012 14:11  Autor tematu   

Połączenie z WiFi, brak internetu


Witam, otóż mam pewien problem dotyczący WiFi mianowicie chodzi o to, że laptop łączy się z routerem lecz jest napisane brak dostępu do internetu. Gdy podłącze go przez kabel ethernet to internet normalnie działa. Dodam jeszcze, że posiadam windows 7.
Może wiecie co mam zrobić w tej sytuacji ?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Sokołów Podlaski
Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Pomógł: 6
misiekmwm
Poziom 11
Post#2 12 Mar 2012 15:03    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz szyfrowanie na routerze (przynajmniej na czas prób)
Jeśli to nic nie da poszukaj czy nie masz wprowadzonego na stałe adresu na jednej z kart..

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32
gacioch
Poziom 9
Post#3 12 Mar 2012 15:27  Autor tematu   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nadal jest to samo.
Dodaje tu screen'a jak to wszystko wygląda :
Połączenie z WiFi, brak internetu

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Sokołów Podlaski
Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Pomógł: 6
misiekmwm
Poziom 11
Post#4 12 Mar 2012 16:13    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


jak już screena to daj jeszcze jednego po naciśnięciu z prawej strony na napis "Połączenie sieci bezprzewodowe (Lukasz)"

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32
gacioch
Poziom 9
Post#5 12 Mar 2012 16:35  Autor tematu   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
stiuardmalutki18
Poziom 5
Poziom 5
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 11
Ocena postów: 1
stiuardmalutki18
Poziom 5
Post#6 12 Mar 2012 18:12    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłączasz szyfrowanie w routerze i sprawdzasz, czy czasem nie masz udostepniania sieci wifi po adresie MAC. Jesli masz to musisz ją wyłączyć bądź wprowadzić adres swojej karty bezprzewodowej. Musi chodzić;)

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32
gacioch
Poziom 9
Post#7 12 Mar 2012 22:41  Autor tematu   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Tylko, że to się stało z dnia na dzień. Wieczorem internet śmigał, wracam po pracy do domu i już nie działa.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
CHACA
Poziom 26
Poziom 26
Miasto: Zgierz
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 9427
Pomógł: 847
Ocena postów: 18
CHACA
Poziom 26
Post#8 13 Mar 2012 00:32    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wyłącz routera z zasilania na parę chwil i ponownie załącz.

Oceń post: + -2 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Sokołów Podlaski
Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Pomógł: 6
misiekmwm
Poziom 11
Post#9 13 Mar 2012 09:31    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Podobny objaw będzie przy wpisaniu błędnego klucza. Jeśli już wyłączyłeś szyfrowanie w APeku to usuń zapamiętaną sieć w kompie (Tak jak ostatni screen -> właściwości sieci bezprzewodowej (znajdź listę zapamiętanych sieci i je usuń), następnie podłącz się ponownie do lukasz..
Jeśli by to nie pomogło daj jeszcze screena po wciśnięciu Szczegóły...

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32
gacioch
Poziom 9
Post#10 13 Mar 2012 15:16  Autor tematu   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Połączenie z WiFi, brak internetu
usunięcie zapamiętanych sieci nic nie pomogło, a router już resetowałem z parę razy.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Chęciny
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8723
Pomógł: 767
Ocena postów: 180
jurek.adam
Poziom 25
Post#11 13 Mar 2012 15:21    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


We właściwościach tego połączenia wyłącz IPv6 i wpisz ręcznie DNS: 8.8.8.8 dla IPv4.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32
gacioch
Poziom 9
Post#12 13 Mar 2012 15:26  Autor tematu   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Wydaje mi się, że wystarczy określić jaka to sieć, czyli np. domowa, publiczna itp.
Tylko nie wiem jak to zrobić bo automatycznie mnie się nie pyta o to, a ręcznie nie wiem gdzie w to jest.

Dodano po 3 [minuty]:

Połączenie z WiFi, brak internetu
Zrobiłem tak jak mówiłeś lecz nada nic.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Chęciny
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8723
Pomógł: 767
Ocena postów: 180
jurek.adam
Poziom 25
Post#13 13 Mar 2012 15:42    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Zrób taki sam zrzut szczegółów dla karty Ethernet przy podłączeniu kablem.

Do kompletu załącz wynik z poleceń: tracert 8.8.8.8 oraz ipconfig /all

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
gacioch
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 32
gacioch
Poziom 9
Post#14 13 Mar 2012 16:38  Autor tematu   

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Teraz tak mam, że normalnie się połączy, karze wpisać adres MAC i po ponownym automatycznym uruchomieniu routera zaczyna sie co 5 sec. zmieniać na ograniczony dostęp i połączono i tak cały czas.
Połączenie z WiFi, brak internetu
Połączenie z WiFi, brak internetu

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
misiekmwm
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Sokołów Podlaski
Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 64
Pomógł: 6
misiekmwm
Poziom 11
Post#15 13 Mar 2012 17:39    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Kto konfigurował tego APeka? Masz do niego dostęp? Wygląda na to, że on nie działa jako router tylko jako bridge (swith). Panowie od netu przydzielają Ci adres po MAC- adresie. Jeśli chcesz osiągnąć to samo na karcie WiFi musisz przypisać karcie bezprzewodowej MAC adres LANu czyli: 14:AD:E9:27:69:94

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25
Miasto: Chęciny
Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8723
Pomógł: 767
Ocena postów: 180
jurek.adam
Poziom 25
Post#16 13 Mar 2012 20:23    

Re: Połączenie z WiFi, brak internetu


Nazwa urządzenia od dostawcy lub własnego (jeśli takie jest) powinna być w pierwszym poście. Satfilm świadczy usługi przez kablówkę i wifi. Jak jest w tym przypadku?

Może lepiej w pierwszej kolejności skorzystać z pomocy dostawcy?
http://satfilm.net.pl/index.php?o=problem

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Połączenie z WiFi, brak internetu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
połączenie WiFi nawiązane-brak internetu (6)
połączenie ap-apc-ap i brak internetu przez wifi (1)
Połączenie z niezabezpieczoną siecią WiFi - brak Internetu (7)
Brak internetu, ale połączenie Wifi jest (15)
Galaxy Tab 2 - Doskonałe połączenie z WiFi - brak dostępu do internetu (8)
połączenie Internetu mobilnego przez wifi (17)
samsung uef5300 - wifi w tv,połączenie internetu (7)
Windows 8 rozłączanie internetu (połączenie WiFi) (5)
(wifi)Nie mam internetu chociaż jest połączenie (2)
Modem od TP WiFi ZTE ZXV10 W300 brak internetu wifi na Vista (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS