Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 14 Mar 2012 22:38
    Grzes300
    Poziom 9  

    Mam problem z instalacją Windowsa XP Home na swoim laptopie w którym nie ma jeszcze systemu.
    Kiedy wkładam płytę uruchamia się bios czarny ekran i dalej się nic nie dzieje.
    Laptop ma jedynie sterowniki do Windows 7. Czy to jest powodem problemu z instalacją ?
    Jeżeli tak to skąd ściągnąć te sterowniki i jak je zainstalować, abym mógł wgrać system ?

  • #2 14 Mar 2012 22:40
    Józef18
    Poziom 31  

    Czy masz ustawione w biosie botowanie z CD-ROM ?

    Pozdrawiam

  • #3 14 Mar 2012 23:09
    Grzes300
    Poziom 9  

    mógłbyś podpowiedzieć mi jak to zrobić. Pojawia mi się na starcie takie coś :

    Instrukcja wstawiania obrazków:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html [WojtasJD]


    Dodano po 4 [minuty]:

    dodam że to jest całkiem nowy model Asus k53 s
    więc może to winna braku sterowników?

  • #5 14 Mar 2012 23:14
    angelo1966
    Poziom 15  

    naciśnij F12 w trakcie rozruchu wybierz CD-DVD i czytaj co pisze na ekranie a sterowniki masz na stronie producenta

    Dodano po 1 [minuty]:

    jak połączysz się kablem z siecią to neta będziesz miał z sieci bez sterów więc na stronę producenta i reszta z netu

  • #6 14 Mar 2012 23:25
    promyk79
    Poziom 19  

    nawet jak uruchomi boot-owanie na napęd to pewnie instalator nie zobaczy hdd jak facet jest tak zielony będzie ciężko go poprowadzić.

    Dodano po 1 [minuty]:

    ale spróbujmy ...

  • #7 14 Mar 2012 23:44
    Grzes300
    Poziom 9  

    Instalacja systemu Windows XP na laptopie bez systemu



    pojawiło się coś takiego więc bootowanie jest ustawione z cd rom.

  • #8 15 Mar 2012 00:02
    promyk79
    Poziom 19  

    na liscie pierwsze musi być cd/dvd

  • #9 15 Mar 2012 12:23
    maniek1818
    Poziom 22  

    No i XP pewnie będzie wymagał sterowników SATA, trzeba poszukać opcji aby przełączyć tryb dostępu do dysku z AHCI na IDE (o ile jest taka opcja).

  • #10 15 Mar 2012 13:30
    promyk79
    Poziom 19  

    lub zespolić sterownik sata programem nlite :) ale jak gość już odpadł przy ustawianiu boot-owania to szansa jest mniejsza od tyci że będzie próbował.

    Dodano po 2 [minuty]:

    a swoją drogą próbował ktoś zapodać sterownik sata przez flash drive USB ?

  • #11 15 Mar 2012 22:42
    kisielos12
    Poziom 26  

    jeśli ma neta to powinien to zassać z internetu ;) poczytaj w google jak zmienić ustawienia botowania, przyda Ci się to na przyszłość

  • #12 16 Mar 2012 14:40
    Grzes300
    Poziom 9  

    Dzięki za wszystkie rady. Jednak była to wina sterowników. Wgrałem Windowsa 7 i działa.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty