Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

laptop HP 620 - nie da się właczyc WiFi


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> laptop HP 620 - nie da się właczyc WiFi
Autor
Wiadomość
marszalek_duck
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 298
Miasto: Czarnobyl

Post#1 Post autora tematu 18 Mar 2012 21:05   

laptop HP 620 - nie da się właczyc WiFi


Znajomy przyniósł mi lapka, mówiąc ze nie dział mu internet. Odbiornik wifi jest wyłączony niestety po naciśnięciu klawisza który go włącza odpala Bluetooth zamiast wifi. Dodam ze w tym klawiszu znajduje się dioda która cały czas świeci na żółto. Przeinstalowywałem już sterowniki do sieci jednak nic to nie dało problem ten sam... Ma ktoś jakiś pomysł ? Albo czy da się włączyć wifi inaczej niż klawiszem ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2012 21:05   





Powrót do góry
   
gallus [pl]
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 1071
Miasto: Zbąszynek

Post#2 18 Mar 2012 21:17pomocny post - solucja   

Re: laptop HP 620 - nie da się właczyc WiFi


Sprawdź czy nie można uruchomić dodatkowo Fn+F(x) z ikonką wifi...
Ewentualnie sprawdź czy instalując oprogramowanie do zintegrowanego modułu wifi+bt nie pójdzie uruchomić wifi.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2012 21:17pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
marszalek_duck
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 298
Miasto: Czarnobyl

Post#3 Post autora tematu 18 Mar 2012 21:22   

Re: laptop HP 620 - nie da się właczyc WiFi


Niestety, ani pierwsze ani drugie rozwiązanie nic nie daje.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2012 21:22   





Powrót do góry
   
gallus [pl]
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 13 Sty 2005
Posty: 1071
Miasto: Zbąszynek

Post#4 18 Mar 2012 21:36pomocny post - solucja   

Re: laptop HP 620 - nie da się właczyc WiFi


A sprawdzałeś HP Wireless Assistant pamiętam jakiegoś laptopa hp, który poza sterownikami potrzebował dodatkowego oprogramowania do włączenia wifi, sprawdź więc to...
PS A żadnych błędów w menedżerze nie ma?
Powrót do góry
   
marszalek_duck
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 298
Miasto: Czarnobyl

Post#5 Post autora tematu 18 Mar 2012 22:08   

Re: laptop HP 620 - nie da się właczyc WiFi


W menadżerze wszystko gra, zaraz sprawdzę to co mi podesłałeś.

Dodano po 2 [minuty]:

Ok zainstalowałem, program wyświetlił ze uzadzenie (wifi) jest włączone ale nie aktywne i informacje ze zostało ono wyłączone w centrum mobilności Windows, wszedłem tam i jest tam zakładka "sieci bezprzewodowe" i przycisk "włącz sieci bezprzewodowe" niestety przycisk jest "nieaktywny" i nie da się go wcisnąć. Nie ogarniam o co mu chodzi.

Dodano po 6 [minuty]:

Udało się, zainstalowałem jeszcze raz ten podstawowy sterownik sieciowy (ale już z zainstalowanym tym assistant) i zaskoczył, pojawiła się możliwość włączenia tego przycisku w tym menadżerze mobilności.

Dzięki za pomoc, zamykam temat.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> laptop HP 620 - nie da się właczyc WiFi
Strona 1 z 1
Podobne tematy
TP-LINK WR340G - Laptop nie chce się połączyć przez wifi (7)
Laptop z wirusami, nie mogę łączyć się z internetem przez WiFi (4)
WiFi, Planet WRT-414, laptop nie może się połączyć. (28)
laptop z Vista nie może połączyć się z siecią WiFi (14)
Laptop łączy się z wifi ale nie ma internetu (15)
Wymiana karty WiFi - Laptop nie uruchamia się (6)
laptop compaq - nie włącza mi się wifi (5)
laptop nie łączy się z siecią wifi (1)
laptop nie chce sie właczyc (7)
Laptop Acer wykrywa sieć WiFi ale nie chce się połączyć (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.039 seconds

elektroda.pl temat RSS