Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Internet muli tylko na jednym komputerze


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Internet muli tylko na jednym komputerze Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
bercik11palcow
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 378
Miasto: Skierniewice

bercik11palcow
Poziom 17
Post#1 18 Mar 2012 21:26  Autor tematu   

Internet muli tylko na jednym komputerze


Witam, ostatnimi czasy mam problem. Internet strasznie zamula na jednym komputerze, i co gorsza na nowszym. Na starszym(gorszym) internet śmiga aż miło. Z internetem łączę się przez router TP-Link'a, mieszkam w akademiku więc nie wiem jaki tu jest nawet internet:/ próbowałem już jakiś programów do optymalizacji internetu i nic :/ przeskanowałem komputer programem AVG i też nie ma żadnych wirusów. Komputer czyszczę regularnie CCleaner'em.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 19330
Miasto: Adort Kele

bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Post#2 18 Mar 2012 21:29    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Zdefiniuj "muli".
Uruchom w trybie awaryjnym + obsługa sieci, nadal muli ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24407
Miasto: Gostyń

jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#3 18 Mar 2012 21:29    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Co to za tp-link, jak podłączony, jaki masz system operacyjny, na jakiej podstawie twierdzisz że internet "muli"? Trochę za mało informacji Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5204
Miasto: Stalowa Wola

witux
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 18 Mar 2012 22:30    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Podaj więcej informacji. Jaki ping masz na komputerze który zaczął Internet muli tylko na jednym komputerze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bercik11palcow
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 378
Miasto: Skierniewice

bercik11palcow
Poziom 17
Post#5 18 Mar 2012 23:06  Autor tematu   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


PING: 75ms
System operacyjny: Windows 7
"Muli" to znaczy strony się wolno ładują.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
it-future.pl
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 15
Miasto: Katowice

it-future.pl
Poziom 6
Post#6 18 Mar 2012 23:33    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


bercik11palcow napisał:
PING: 75ms

Do czego ten ping? Jaki jest na innym komputerze do tego samego hosta?

bercik11palcow napisał:
System operacyjny: Windows 7

Wyłącz wszystkie firewalle i sprawdź. Pobierz plik z noc.gts.pl i napisz jaką masz prędkość na obu komputerach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bercik11palcow
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 378
Miasto: Skierniewice

bercik11palcow
Poziom 17
Post#7 20 Mar 2012 15:46  Autor tematu   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Podałem PING z testu łącza ze strony speedtest.net o to chodzi??
Wyłączyłem firewall i tak samo. pobrałem ten plik ale nie wiem co z nim zrobic :/

a, i w trybie awaryjnym internet chodzi lepiej.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5204
Miasto: Stalowa Wola

witux
Moderator - Sieci, Internet
Post#8 20 Mar 2012 19:46    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Kolego u Nas się nie pożywisz. Przenoszę temat do innego działu bo wygląda mi to na syf systemu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bercik11palcow
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 378
Miasto: Skierniewice

bercik11palcow
Poziom 17
Post#9 21 Mar 2012 22:17  Autor tematu   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


to jak pomoże ktoś? mam wrzucić jakiegoś Log'a czy coś??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43649
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#10 21 Mar 2012 23:03    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj w zalaczniku oba logi z OTL.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bercik11palcow
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 378
Miasto: Skierniewice

bercik11palcow
Poziom 17
Post#11 23 Mar 2012 11:35  Autor tematu   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Przeskanowałem Cureit oraz mbam i nic nie wykazało. wrzucam oba logi z OTL:

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43649
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#12 23 Mar 2012 12:37    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Odinstaluj:
SweetIM for Messenger 3.6
Adobe Reader 9.4.0 - Polish, zmień na Foxit
Mozilla Firefox 7.0.1 (x86 pl), zmień na 10.

Daj nowy log z OTL, tym razem bez grzebania! Jedyne co - zmień to wszyscy użytkownicy, lop i purity.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bercik11palcow
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 378
Miasto: Skierniewice

bercik11palcow
Poziom 17
Post#13 27 Mar 2012 22:02  Autor tematu   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Odinstalowałem SweetIM Messenger, zainstalowałem Mozilla Firefox 10, ale nie usunąłem Adobe Readera ponieważ jestem do niego przyzwyczajony, i jest mi bardzo potrzebny. Wrzucam nowy log z OTL

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43649
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#14 27 Mar 2012 23:05    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Juz jest FF 11.

W takim razie aktualizuj AR, inaczej zainfekujesz sobie system przy pomocy tego dziurawego badziewia. Zreszta Foxit niczym sie nie rozni od AR, wiec nie wiem do czego mogles sie przyzwyczaic.


Odinstaluj:
AVG
Google Web Accelerator

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://home.sweetim.com
IE - HKLM\..\SearchScopes\{EEE6C360-6118-11DC-9C72-001320C79847}: "URL" = http://search.sweetim.com/search.asp?src=6&q={searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-1851370764-4192816417-843699363-1000\..\SearchScopes\{EEE6C360-6118-11DC-9C72-001320C79847}: "URL" = http://search.sweetim.com/search.asp?src=6&q={searchTerms}

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bercik11palcow
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 378
Miasto: Skierniewice

bercik11palcow
Poziom 17
Post#15 28 Mar 2012 17:50  Autor tematu   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


zaktualizowałem AdobeReader, odinstalowałem Google Web Accelerator,zaktualizowałem FF, i wrzucam LOG z OTL: (niestety jeszcze przed wykonaniem podanego skryptu)

widać że internet chodzi szybciej.
a, AVG nie mogę odinstalować bo to mój jedyny antywirus na komputerze.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
bercik11palcow
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 378
Miasto: Skierniewice

bercik11palcow
Poziom 17
Post#16 21 Kwi 2012 19:16  Autor tematu   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Witam ponownie,
Odświeżam temat, ponieważ internet dalej czasami muli. Czy mogę coś jeszcze odinstalować/naprawić żeby net szybciej chodził?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 43649
Miasto: Warszawa

Kolobos
Spec od komputerów
Post#17 22 Kwi 2012 15:31    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Raczej nie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Internet muli tylko na jednym komputerze
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Internet tylko na jednym komputerze, zamiast na dwóch. (2)
tp link wg8901g - internet tylko na jednym komputerze (4)
Internet tylko na jednym komputerze | THOMSON TWG870 (Vectra) (10)
router TP-Link WR1043ND k - internet tylko na jednym komputerze (12)
Wolny internet na jednym komputerze (3)
Wi fi tylko na jednym komputerze (3)
Łącze lokalne i internet na jednym komputerze (4)
Airlive WL-5450 AP i internet na jednym komputerze. (14)
Internet na 2 kompy. Nie ma internetu na jednym komputerze. (6)
Livebox TP, na jednym komputerze nie działa internet. (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS