Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Internet muli tylko na jednym komputerze


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Internet muli tylko na jednym komputerze
Autor
Wiadomość
bercik11palcow
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 338
Miasto: Skierniewice

Post#1 Post autora tematu 18 Mar 2012 22:26   

Internet muli tylko na jednym komputerze


Witam, ostatnimi czasy mam problem. Internet strasznie zamula na jednym komputerze, i co gorsza na nowszym. Na starszym(gorszym) internet śmiga aż miło. Z internetem łączę się przez router TP-Link'a, mieszkam w akademiku więc nie wiem jaki tu jest nawet internet:/ próbowałem już jakiś programów do optymalizacji internetu i nic :/ przeskanowałem komputer programem AVG i też nie ma żadnych wirusów. Komputer czyszczę regularnie CCleaner'em.
Powrót do góry
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 18175
Miasto: Adort Kele

Post#2 18 Mar 2012 22:29   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Zdefiniuj "muli".
Uruchom w trybie awaryjnym + obsługa sieci, nadal muli ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2012 22:29   





Powrót do góry
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21673
Miasto: Gostyń

Post#3 18 Mar 2012 22:29   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Co to za tp-link, jak podłączony, jaki masz system operacyjny, na jakiej podstawie twierdzisz że internet "muli"? Trochę za mało informacji :(
Powrót do góry
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5145
Miasto: Stalowa Wola

Post#4 18 Mar 2012 23:30   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Podaj więcej informacji. Jaki ping masz na komputerze który zaczął Internet muli tylko na jednym komputerze
Powrót do góry
   
bercik11palcow
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 338
Miasto: Skierniewice

Post#5 Post autora tematu 19 Mar 2012 00:06   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


PING: 75ms
System operacyjny: Windows 7
"Muli" to znaczy strony się wolno ładują.
Powrót do góry
   
it-future.pl
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 15
Miasto: Katowice

Post#6 19 Mar 2012 00:33   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


bercik11palcow napisał:
PING: 75ms

Do czego ten ping? Jaki jest na innym komputerze do tego samego hosta?

bercik11palcow napisał:
System operacyjny: Windows 7

Wyłącz wszystkie firewalle i sprawdź. Pobierz plik z noc.gts.pl i napisz jaką masz prędkość na obu komputerach.
Powrót do góry
   
bercik11palcow
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 338
Miasto: Skierniewice

Post#7 Post autora tematu 20 Mar 2012 16:46   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Podałem PING z testu łącza ze strony speedtest.net o to chodzi??
Wyłączyłem firewall i tak samo. pobrałem ten plik ale nie wiem co z nim zrobic :/

a, i w trybie awaryjnym internet chodzi lepiej.
Powrót do góry
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5145
Miasto: Stalowa Wola

Post#8 20 Mar 2012 20:46   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Kolego u Nas się nie pożywisz. Przenoszę temat do innego działu bo wygląda mi to na syf systemu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Mar 2012 20:46   





Powrót do góry
   
bercik11palcow
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 338
Miasto: Skierniewice

Post#9 Post autora tematu 21 Mar 2012 23:17   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


to jak pomoże ktoś? mam wrzucić jakiegoś Log'a czy coś??
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39618
Miasto: Warszawa

Post#10 22 Mar 2012 00:03   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj w zalaczniku oba logi z OTL.
Powrót do góry
   
bercik11palcow
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 338
Miasto: Skierniewice

Post#11 Post autora tematu 23 Mar 2012 12:35   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Przeskanowałem Cureit oraz mbam i nic nie wykazało. wrzucam oba logi z OTL:

Załączniki:
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39618
Miasto: Warszawa

Post#12 23 Mar 2012 13:37   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Odinstaluj:
SweetIM for Messenger 3.6
Adobe Reader 9.4.0 - Polish, zmień na Foxit
Mozilla Firefox 7.0.1 (x86 pl), zmień na 10.

Daj nowy log z OTL, tym razem bez grzebania! Jedyne co - zmień to wszyscy użytkownicy, lop i purity.
Powrót do góry
   
bercik11palcow
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 338
Miasto: Skierniewice

Post#13 Post autora tematu 27 Mar 2012 22:02   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Odinstalowałem SweetIM Messenger, zainstalowałem Mozilla Firefox 10, ale nie usunąłem Adobe Readera ponieważ jestem do niego przyzwyczajony, i jest mi bardzo potrzebny. Wrzucam nowy log z OTL

Załączniki:
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39618
Miasto: Warszawa

Post#14 27 Mar 2012 23:05   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Juz jest FF 11.

W takim razie aktualizuj AR, inaczej zainfekujesz sobie system przy pomocy tego dziurawego badziewia. Zreszta Foxit niczym sie nie rozni od AR, wiec nie wiem do czego mogles sie przyzwyczaic.


Odinstaluj:
AVG
Google Web Accelerator

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://home.sweetim.com
IE - HKLM\..\SearchScopes\{EEE6C360-6118-11DC-9C72-001320C79847}: "URL" = http://search.sweetim.com/search.asp?src=6&q={searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-1851370764-4192816417-843699363-1000\..\SearchScopes\{EEE6C360-6118-11DC-9C72-001320C79847}: "URL" = http://search.sweetim.com/search.asp?src=6&q={searchTerms}
Powrót do góry
   
bercik11palcow
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 338
Miasto: Skierniewice

Post#15 Post autora tematu 28 Mar 2012 17:50   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


zaktualizowałem AdobeReader, odinstalowałem Google Web Accelerator,zaktualizowałem FF, i wrzucam LOG z OTL: (niestety jeszcze przed wykonaniem podanego skryptu)

widać że internet chodzi szybciej.
a, AVG nie mogę odinstalować bo to mój jedyny antywirus na komputerze.

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2012 17:50   





Powrót do góry
   
bercik11palcow
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 338
Miasto: Skierniewice

Post#16 Post autora tematu 21 Kwi 2012 19:16   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Witam ponownie,
Odświeżam temat, ponieważ internet dalej czasami muli. Czy mogę coś jeszcze odinstalować/naprawić żeby net szybciej chodził?
Powrót do góry
   
Kolobos
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 13 Cze 2003
Posty: 39618
Miasto: Warszawa

Post#17 22 Kwi 2012 15:31   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Raczej nie.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Internet muli tylko na jednym komputerze
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Internet tylko na jednym komputerze, zamiast na dwóch. (2)
tp link wg8901g - internet tylko na jednym komputerze (4)
Internet tylko na jednym komputerze | THOMSON TWG870 (Vectra) (10)
router TP-Link WR1043ND k - internet tylko na jednym komputerze (12)
Wolny internet na jednym komputerze (3)
Wi fi tylko na jednym komputerze (3)
Łącze lokalne i internet na jednym komputerze (4)
Airlive WL-5450 AP i internet na jednym komputerze. (14)
Internet na 2 kompy. Nie ma internetu na jednym komputerze. (6)
Livebox TP, na jednym komputerze nie działa internet. (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS