Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Internet muli tylko na jednym komputerze


  Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software ->Internet muli tylko na jednym komputerze Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bercik11palcow
Level 18
Location: Skierniewice
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 400
Helped: 2
Post rating: 10
bercik11palcow
Level 18
Post#1 18 Mar 2012 21:26  Topic author   

Internet muli tylko na jednym komputerze


Witam, ostatnimi czasy mam problem. Internet strasznie zamula na jednym komputerze, i co gorsza na nowszym. Na starszym(gorszym) internet śmiga aż miło. Z internetem łączę się przez router TP-Link'a, mieszkam w akademiku więc nie wiem jaki tu jest nawet internet:/ próbowałem już jakiś programów do optymalizacji internetu i nic :/ przeskanowałem komputer programem AVG i też nie ma żadnych wirusów. Komputer czyszczę regularnie CCleaner'em.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21571
Helped: 2213
Post rating: 372
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#2 18 Mar 2012 21:29    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Zdefiniuj "muli".
Uruchom w trybie awaryjnym + obsługa sieci, nadal muli ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26759
Helped: 2657
Post rating: 307
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#3 18 Mar 2012 21:29    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Co to za tp-link, jak podłączony, jaki masz system operacyjny, na jakiej podstawie twierdzisz że internet "muli"? Trochę za mało informacji :(

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Stalowa Wola
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5312
Helped: 375
Post rating: 41
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#4 18 Mar 2012 22:30    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Podaj więcej informacji. Jaki ping masz na komputerze który zaczął Internet muli tylko na jednym komputerze

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bercik11palcow
Level 18
Location: Skierniewice
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 400
Helped: 2
Post rating: 10
bercik11palcow
Level 18
Post#5 18 Mar 2012 23:06  Topic author   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


PING: 75ms
System operacyjny: Windows 7
"Muli" to znaczy strony się wolno ładują.

Helpful post? + 0
Back to top
it-future.pl
Level 9
Location: Katowice
Joined: 04 Mar 2012
Posts: 15
Helped: 2
it-future.pl
Level 9
Post#6 18 Mar 2012 23:33    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


bercik11palcow wrote:
PING: 75ms

Do czego ten ping? Jaki jest na innym komputerze do tego samego hosta?

bercik11palcow wrote:
System operacyjny: Windows 7

Wyłącz wszystkie firewalle i sprawdź. Pobierz plik z noc.gts.pl i napisz jaką masz prędkość na obu komputerach.

Helpful post? + 0
Back to top
bercik11palcow
Level 18
Location: Skierniewice
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 400
Helped: 2
Post rating: 10
bercik11palcow
Level 18
Post#7 20 Mar 2012 15:46  Topic author   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Podałem PING z testu łącza ze strony speedtest.net o to chodzi??
Wyłączyłem firewall i tak samo. pobrałem ten plik ale nie wiem co z nim zrobic :/

a, i w trybie awaryjnym internet chodzi lepiej.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Stalowa Wola
Joined: 03 Mar 2005
Posts: 5312
Helped: 375
Post rating: 41
witux
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#8 20 Mar 2012 19:46    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Kolego u Nas się nie pożywisz. Przenoszę temat do innego działu bo wygląda mi to na syf systemu.

Helpful post? + 0
Back to top
bercik11palcow
Level 18
Location: Skierniewice
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 400
Helped: 2
Post rating: 10
bercik11palcow
Level 18
Post#9 21 Mar 2012 22:17  Topic author   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


to jak pomoże ktoś? mam wrzucić jakiegoś Log'a czy coś??

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49391
Helped: 9227
Post rating: 843
Kolobos
Spec od komputerów
Post#10 21 Mar 2012 23:03    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj w zalaczniku oba logi z OTL.

Helpful post? + 0
Back to top
bercik11palcow
Level 18
Location: Skierniewice
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 400
Helped: 2
Post rating: 10
bercik11palcow
Level 18
Post#11 23 Mar 2012 11:35  Topic author   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Przeskanowałem Cureit oraz mbam i nic nie wykazało. wrzucam oba logi z OTL:

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49391
Helped: 9227
Post rating: 843
Kolobos
Spec od komputerów
Post#12 23 Mar 2012 12:37    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Odinstaluj:
SweetIM for Messenger 3.6
Adobe Reader 9.4.0 - Polish, zmień na Foxit
Mozilla Firefox 7.0.1 (x86 pl), zmień na 10.

Daj nowy log z OTL, tym razem bez grzebania! Jedyne co - zmień to wszyscy użytkownicy, lop i purity.

Helpful post? + 0
Back to top
bercik11palcow
Level 18
Location: Skierniewice
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 400
Helped: 2
Post rating: 10
bercik11palcow
Level 18
Post#13 27 Mar 2012 22:02  Topic author   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Odinstalowałem SweetIM Messenger, zainstalowałem Mozilla Firefox 10, ale nie usunąłem Adobe Readera ponieważ jestem do niego przyzwyczajony, i jest mi bardzo potrzebny. Wrzucam nowy log z OTL

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49391
Helped: 9227
Post rating: 843
Kolobos
Spec od komputerów
Post#14 27 Mar 2012 23:05    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Juz jest FF 11.

W takim razie aktualizuj AR, inaczej zainfekujesz sobie system przy pomocy tego dziurawego badziewia. Zreszta Foxit niczym sie nie rozni od AR, wiec nie wiem do czego mogles sie przyzwyczaic.


Odinstaluj:
AVG
Google Web Accelerator

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://home.sweetim.com
IE - HKLM\..\SearchScopes\{EEE6C360-6118-11DC-9C72-001320C79847}: "URL" = http://search.sweetim.com/search.asp?src=6&q={searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-1851370764-4192816417-843699363-1000\..\SearchScopes\{EEE6C360-6118-11DC-9C72-001320C79847}: "URL" = http://search.sweetim.com/search.asp?src=6&q={searchTerms}

Helpful post? + 0
Back to top
bercik11palcow
Level 18
Location: Skierniewice
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 400
Helped: 2
Post rating: 10
bercik11palcow
Level 18
Post#15 28 Mar 2012 17:50  Topic author   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


zaktualizowałem AdobeReader, odinstalowałem Google Web Accelerator,zaktualizowałem FF, i wrzucam LOG z OTL: (niestety jeszcze przed wykonaniem podanego skryptu)

widać że internet chodzi szybciej.
a, AVG nie mogę odinstalować bo to mój jedyny antywirus na komputerze.

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top
bercik11palcow
Level 18
Location: Skierniewice
Joined: 07 Jun 2008
Posts: 400
Helped: 2
Post rating: 10
bercik11palcow
Level 18
Post#16 21 Apr 2012 19:16  Topic author   

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Witam ponownie,
Odświeżam temat, ponieważ internet dalej czasami muli. Czy mogę coś jeszcze odinstalować/naprawić żeby net szybciej chodził?

Helpful post? + 0
Back to top
Kolobos
Spec od komputerów
Location: Warszawa
Joined: 13 Jun 2003
Posts: 49391
Helped: 9227
Post rating: 843
Kolobos
Spec od komputerów
Post#17 22 Apr 2012 15:31    

Re: Internet muli tylko na jednym komputerze


Raczej nie.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Internet muli tylko na jednym komputerze
Page 1 of 1

Similar topics to internet muli tylko na jednym komputerze

Internet tylko na jednym komputerze, zamiast na dwóch. (2)
tp link wg8901g - internet tylko na jednym komputerze (4)
Internet tylko na jednym komputerze | THOMSON TWG870 (Vectra) (10)
router TP-Link WR1043ND k - internet tylko na jednym komputerze (12)
Wolny internet na jednym komputerze (3)
Wi fi tylko na jednym komputerze (3)
Łącze lokalne i internet na jednym komputerze (4)
Airlive WL-5450 AP i internet na jednym komputerze. (14)
Internet na 2 kompy. Nie ma internetu na jednym komputerze. (6)
Livebox TP, na jednym komputerze nie działa internet. (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.053 seconds